Eski Dostlar buraya:) Hadi ama

deryacığım günaydın cnm nasılsın davetin nasıl geçti hafta sonu umarım güzel geçmiştir canım

iyiyim canım sağol yemek güzel geçti aşağıda anlatacağım

bende çok şükür iyiyim derya :)
haftasonu nasıldı
ne yemekler yaptn kayınvalidenlere, beğendiler mi ?

:) beyendiler canım
hepinizin yardımı ile güzel bişiler hazırladım
tarhana çorbası yaptım
ardından masada salatalar ile beraber zeytinyağlı fasulye yaptım çok sık durdu
ondan sonra avcı böreği yaptım kardeşi öğretti kocaman tabağın orasına yoğurt ve üzerine salca sosla çok güzel duruşu ve tadı:)
sonra da pilav eşliğinde tavuk ve patates kızartması verdim masada bir kaşık zeytinyağlı kaldı hepsini yediler sanırım beyendiler...
sonra çay yaptım yanına pamuk prenses tatlısı yapmıştım büsküvitli irmik tatlısı

baktım hala oturuyolar saat 11:30 oldu kavun kestim
vallahi kendimce çok hizmet ettim umarım değer bilirler
ben masaya oturupta ancak bir çorba içtim
hepsi sıcak servisti kızartıp kızartıp servis yaptım.....

:kedi:

dirimim hoşgeldin nasıl geçti cnm kocişini gördünmü tatlım

gördüm canım
gördüm görmesinede tekrar başa döndük
tam alıştım derken :kedi:

canım gömleğim okadar çokki farklı bi gömlek bulsam alıcaktım okadar kötü bi mevsimki ya incecik tişörtler var yada kazak mağazalarda ben değişik bi gömlek üzeri süveter falan düşünüyodum olmadı işte

kızlar bende kısa kollu triko elbise aldım iki tane
inşallah havalar iyi olur:Saruboceq:

günaydın canım nasılsın?
naptınız geçen hafta
önemli haberler var mı?

günaydın canım
sen nasılsın?
iyimisin?

günaydın dirimcim
nasılsın canımın içi
kocişin nereye çıktı şimdi adanaya mı gitti
allah kavuştursun bitanem
bundan sonra daha rahat olur merak etme senn

bende iyiyim canım ama yorgunum
dün temizlik yaptım bütün günn
sen nasılsın

bende orta hal devam canımın içi

pınarcım hoşgeldin canım
geçmiş olsun dikkat et kendine
atıştırmakla olmaz tabi vitaminsiz kalmışsın demekakannehir

Ellerine sağlık canım...

Evet canım ya...Ben de sadece uzun tunik bir gömlek aldım.Pantalon falan almayacağım.Kotla idare edicem.Ne de olsa ilk bayramları atlattık,eskidikkaydirigubbakcemile3

kızlar bende kısa kollu triko elbise aldım iki tane
inşallah havalar iyi olur:Saruboceq:

Nerden aldım bakem:1ninca:

Yağmur yağmur dedin.İzmirime yağmur yağdırttın vallakötükedihüso

canım evet adanaya çıktı
hakkımızda hayırlısı artık
sen kötü gibisin sanki
keyfin yok gibi
iyimisin?

anladım jasminciğim kullanışlımı peki cnm bu arada geçmiş olsun kime ne olduğunu kaçırmışım cnm

dirimcin eşinin adanaya çıkmasına sevindim kışları çok soğuk olmaz iyidir hadi hayırlısı inşallah

canım burda türkerler diye bir mağaza var ordan aldım
farklı renklerde iki tane aldım
ama kısa kollu :kedi:
soğukta olsa giyicem artık :kedi:
evet yağmur yağdı dimi :kedi:
çok sorry ya
inşallah bütün yurtta bayram sıcak geçer
bende kocişin yanına giderim :Saruboceq:

İyiyim şekerim..Azcık uykum var sadece...
Yorgun gözüküyorsun şekerim.Çok mu yordun kendinilmaz:

anladım jasminciğim kullanışlımı peki cnm bu arada geçmiş olsun kime ne olduğunu kaçırmışım cnm

Kullanışlı canım.Ben memnunum perdelerimden.
Kardeşim estetik oldu hayatım..

dirimcin eşinin adanaya çıkmasına sevindim kışları çok soğuk olmaz iyidir hadi hayırlısı inşallah
teşekkür ederim canım benim
490 km uzaklıkta eşim,
çok şükür aşırı sıcaklarıda yok,soğukta olmaz
inşallah rahat eder :Saruboceq:

Güle güle giy canımzemuszemus

Evet yağmur yağdı ya:gitme: Umarım güzel olur hava bayramda:Saruboceq:

Adana'ya mı çıktı şekerim...Güzel yere gitmiş kocişin canımcım.Soğukta olmaz hemzemuszemus

evet jazminciğim
çok şükür bana biraz daha yaklaştı
of ya şu 125 gün geçecek mi

Kızlar bugün mail geldi bana,sizlere de ileteyim.Sizler de iletirseniz sevinirim.Gerçekten yararlı bilgiler deprem anıyla ilgili...

Adım Doug Copp. Dünyanın en tecrübeli kurtarma birimi Amerikan Uluslar arası Kurtarma Ekibinin Kurtarma şefi ve afet olayları müdürüyüm. Bu makaledeki bilgiler bir deprem anında hayat kurtaracaktır.

875 yıkılmış binaya sürünerek girdim, 60 ülkeden kurtarma ekipleriyle çalıştım, birçok ülkede kurtarma ekipleri oluşturdum, ve çok sayıda ülkede birçok kurtarma ekibinin üyesiyim. 2 Yıl boyunca birleşmiş milletler felaket 'azaltma' uzmanıydım. 1985'ten beri aynı anda gerçekleşenler hariç dünyadaki bütün büyük felaketlerde çalıştım.
1996'da benim hayatta kalma metodumun geçerliliğini ortaya koyan bir film yaptık. Türk hükümeti, ıstanbul belediyesi, ıstanbul Üniversitesi, Case yapımcılık, ve ARTI bu pratik ve bilimsel testin filme alınmasında işbirliği yaptılar.

ıçinde 20 maket (mannequis) olan bir okulu ve evi yıktık. On maket 'çömel ve korun' metodunu uygularken, 10 maket 'hayat üçgeni' metodumu uyguladı. Tasarlanmış yıkımdan sonra görüntüleri filme almak ve sonuçları belgelemek için enkazı geçip binaya girdik. Bina yıkımlarında oluşabilecek şartlar dahilinde direk olarak gözlemlenebilen ve bilimsel şartlar altında hayatta kalma tekniklerimi uyguladığım film 'çömelip korunan/saklanan' kişiler için hayatta kalma şansının sıfır olduğunu ortaya koydu.

Hayat üçgeni metodumu kullananlar için hayatta kalabilme şansı yaklaşık olarak % 100 oldu. Bu film Türkiye'de ve Avrupa'nın geri kalan kısmında milyonlarca izleyici tarafından izlendi. Bu film ABD, Kanada ve Güney Amerika'da RealTV programında izlendi.

Enkazına girdiğim ilk bina 1985 Mexico City depreminde bir okuldu. Bütün çocuklar sıralarının altındaydı. Her bir çocuk kemiklerinin kalınlığına kadar ezilmişlerdi. Sıralarının yanındaki koridorlara uzanmış olsalardı hayatta kalmış olabilirlerdi. Bu 'ayıptı, gereksizdi' ve çocukların neden koridorlarda (sıraların arasında) olmadığını merak ettim. O an, çocuklara bir şeyin/eşyanın altına saklanmalarının söylendiğini bilmiyordum.

Basitçe ifade edilirse, binalar yıkılırken, objelerin üzerine düşen tavan ağırlığı veya içerideki mobilyalar bu nesnelere çarparken yanlarında bir yer, boşluk bırakırlar. Bu boşluk benim 'hayat üçgeni' dediğim alandır. Nesne ne kadar büyük ve ne kadar dayanıklı olursa daha az ezilecektir.

Nesneler ne kadar az ezilirse boşluk ve bu boşluğu kullanan kişinin yaralanmama olasılığı o kadar artar. Bir dahaki sefere televizyonda yıkılan bina izlerken gördüğün üçgenleri say. Heryerdeler.
Yıkılan bir binada göreceğiniz en yaygın biçimdir.
Deprem anında hayatta kalma, ailelerine bakma ve başkalarını kurtarma hakkında 750 bin nüfuslu Trujillo kentinin ıtfaiye bölümünü eğittim. Trujillo ıtfaiye Departmanının kurtarma şefi Üniversitede profesördür. Bana her yerde eşlik etti. Kişisel ifadeleridir:

'Adım Roberto Rosales. Trujillo kurtarma ekibi şefiyim. 11 yaşındayken çöken bir binada mahsur kaldım. Mahsur kalışım 1972 yılında 70.000 kişini öldüğü depremde oldu. Erkek Kardeşimin motosikletinin yanında oluşan 'hayat üçgeni' içinde hayatta kaldım.
Yataklarının veya sıraların, masaların altına giren arkadaşlarım ezilerek öldüler (isim, adres vb detayları anlatıyor). Ben hayat üçgeninin yaşayan örneğiyim. Ölen arkadaşlarım 'çömel ve korun' örnekleridir.

DOUG COPP'UN ÖNERıLERı
1) 'Binalar çökerken basitçe 'çömelen ve korunan' kişiler istisnasız her defasında ezilerek ölüyorlar. Masa, araba gibi nesnelerin altına giren kişiler her zaman ezilirler.
2) Kediler, köpekler ve bebekler'in hepsi doğal bir şekilde dizlerini ana rahmindeki gibi karınlarına doğru çekerek kıvrılırlar. Deprem anında sizde bu şekilde kıvrılmalısınız. Bu doğal bir güvenlik ve hayatta kalma içgüdüsüdür. Daha küçük bir boşlukta hayatta kalabilirsiniz. Hafifçe ezilecek ama yanında boşluk yaratacak bir kanepe, geniş büyük bir eşyanın yanında durun.
3) Ahşap evler deprem anındaki en güvenli yapılardır. Sebebi basittir; ahşap esnektir ve depremin zorlamasıyla hareket eder. Eğer ahşap bina çökerse geniş yaşam boşlukları oluşur. Ayrıca, ahşap binalar daha az yoğunlukta yıkılış ağırlığına sahiptir. Tuğla binalar ayrı tuğla parçalarına ayrılacaklardır. Tuğlalar bir çok yaralanmalara sebep olacaktır, ama (beton) bloklardan daha az ezilmiş vücutlar yaratırlar.
4) Eğer gece yataktayken deprem olursa, basitçe yuvarlanarak yataktan düşün. Yatağın çevresinde güvenli bir boşluk oluşacaktır. Oteller müşterilerine deprem anında yatakların yanında yere uzanmalarını salık veren bir uyarı notunu odalarda her kapının arkasına asarlarsa depremlerde çok büyük hayatta kalma oranlarını sağlayabilirler.
5) Televizyon izlerken deprem olursa ve kolayca kapıdan veya pencereden dışarı kaçmak mümkün değilse, kanepe veya büyük bir koltuğun/sandalyenin yanında cenin pozisyonunda kıvrılarak yere uzanın..
6) Bina çökerken Kapı kirişlerinin altına geçen herkes ölür...Nasıl mı? Eğer kapı kirişlerinin altına geçerseniz ve kapı kirişi öne veya arkaya doğru düşürse inen tavanın altında ezilirsiniz. Eğer kapı kirişi yana doğru yıkılırsa ikiye bölünürsünüz. Her iki durumda da ölürsünüz!
7) Hiçbir zaman merdivenlere gitmeyin/yönelmeyin. Merdivenler (ana binadan) farklı bir 'frekans aralığına' sahiptir; ana binadan bağımsız/ayrı olarak sarsılırlar. Merdivenler ve binanın geri kalanı devamlı olarak birbirlerine çarparlar, ta ki merdivenlerin yıkılışı
gerçekleşene kadar. Merdivenlere ulaşan insanlar basamaklar yüzünden yaralanırlar. Korkunç şekilde sakatlanırlar. Bina yıkılmasa dahi, merdivenlerden uzak durun. Merdivenler binanın hasar görmesi en muhtemel kısmıdır. Depremde yıkılmamış olsa dahi, merdivenler bağırarak kaçmaya çalışan insanların aşırı yüklenmesi ile çökebilir. Merdivenler binanın geri kalan kısmı zarar görmemiş olsa dahi her zaman güvenlik açısından kontrolden geçirilmelidir.
8) Binanın dış duvarlarına yakın yerlerde durun, mümkünse dışına çıkın. Binanın iç kısımlarındansa dış kısımlarına yakın yerlerde olmak çok daha iyidir. Binanın dış çevresinden ne kadar içeride olursanız, çıkış yolunuzun kapanma ihtimali o kadar artacaktır.
9) Aynen Nimitz yolundaki katlar arasındaki (yıkılan) blokların meydana getirdiği gibi, deprem anında üst yolun yıkılmasıyla ezilen araçların içinde bulunan insanlar ezilirler. San Francisco depreminin kurbanlarının hepsi araçlarının içindeydiler. Hepsi öldü.
Araçlarının dışına çıkıp,aracın yanına uzanıp veya oturarak kolaylıkla hayatta kalabilirlerdi. Ölen herkes eğer araçlarından çıkıp, araçlarının yanına oturabilseler veya uzanabilselerdi yaşıyor olabilirdi. Ezilen bütün araçların yanında-kolonların direkt olarak üzerine düştüğü araçlar hariç- 3 feet yükseklikte boşluklar oluşmuştu.
10) Enkaz halindeki gazete ofislerini ve çok miktarda kağıdın olduğu ofisleri dolaşırken kağıdın sıkışmadığını/ezilmediğini keşfettim. Kağıt yığınlarının/kümelerinin etrafında geniş boşluklar bulunur/oluşur.

evet jazminciğim
çok şükür bana biraz daha yaklaştı
of ya şu 125 gün geçecek mi

Canım geçecek merak etme...İnan uzun süreli askerlik yapanlar ne yapsınlar.Bir de Doğu'ya gidenler...Şükret canım.Allah'ın izniyle kocişin çabucak yapıp gelecek askerliğini.turkbayragi

jazminciğim teşekkür ederiz canım
bende hep deprem anında kapı kirişinin altında durulur diye biliyordum
yanlışmış

Aynen canım ya;ama 4 gün tatilimiz varzemuszemus
evet güzel olcak ama bizimki karışık, koçiş 2gün ankarada, sonra beraber antepe, eşim evine ben ankaraya (
hoşbulduk alınyazım bende iyiyim çok şükür senin gibi güçlü umutlu ve mutlu cnm nasıl geçti hafta sonun tatlımopuyorumnanaktan
hadi bakalım çok sevindim güçlü mutlu ve umutlu oluşuna, zafer direnenlerrindir unutmayalım olumu tatlım ?
kızlar dün bizde alışverişe gittik siyah pantolon üzerine hiç bir şey bulamadımmm sinir oldum geldim
nası yani, siyajın üzerine her şey bulabilirsin ki?
ohh süper olmuş dirimim
iyi yapmışsınız ayrı biyere gitmekle
cidden insanlarda çok anlayışsız
siz nişanlı değilsinizlki evlisiniz
birbirinize ihtiyacınız var
milletin içinde nasıl haasret gidereceksiniz
valla iyi yapmış dirim helal
ama dönüş eminim çok zordu
yüreğinin bi parçası orda kalıyo
hiç ağlamayan ben bile
dönüş yolunu gözyaşıyla bitirmiştim
allah hayırlı kavuşmanızı nasip etsin be arkadaşım
ohh elerine sağlık
beğennmişlerdir bence
beğenmeyende haltetmiş
mis gibi ellerine sağlık valla
koçişinde beğenmiştir kesin
ailesinin yanında senle gurur duymuştur bence
:kedi:

gördüm canım
gördüm görmesinede tekrar başa döndük
tam alıştım derken :kedi:
off o başa dönüş kızmı çok kötü değilmi
tam alışmışken sil baştan
[

bende orta hal devam canımın içi

allah iyilik versin tatlım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…