şimdilik iyi gibiyiz nevoşumm :13:
MALZEMELER;
1 kg süt
10 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
1-2 yemek kaşığı tereyağ
2 paket muzlu puding(benim evimde full Dr Oetker çikolatalı olduğundan muzlu yoktu,markette bu pudingi buldum ama çok memnun kaldım Ardaştan aldım)
100 gr hindistan cevizi
YAPILIŞI;
Süt,2 paket puding,irmik ve şeker tencereye alınır ve sürkli karıştırarak yaklaşık 15-20 dk pişirilir...ocağın altı kapanır ve 2 yemek kaşığı tereyağ eklenir iyice yedirilir.
daha sonra bu karışım soğumaya alınır,arzu eden dipfrizindede hızlıca dondurabilir ama benimkinde yer yok diye ben buzdolabımda soğuttum..
iyice soğuduğuna emin olduğumuz zaman 2 paket hindistan cevizini geniş düz bir tabağa döküyoruz,bir kaseye ellerimizi ıslatmak için su koyuyoruz...
avuçlarımızı ıslatarak hazırlamış olduğumuz harcdan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayıp hindistan cevizli tabağa koyuyor yuvarlayarak heryerine bulanmasını sağlıyoruz ve bu işlem malzeme bitene kadar devam ediyor..
ardından isterseniz eğer kürdanda batırabilirsiniz her lokuma...ama benimkiler kürdan tutmazdı sanırım biraz irice yaptım çünkü ceviz büyüklüğü kadar..ama daha küçük fındık gibi yaptığımda kürdan batırıyorum her birine ve o şekildede şık bir sunum oluyor...
CANIM TARİF ELOSSANIN TOPİCTEN
Sever misin hazır pastayı
Güzelmiş kaydettimkaydediyorum kaydediyorum yapan yok ama bi gün hepsini yapcam
Ya ben pasta sevmem
Kolay canım sen sütlü tatlı seviyorsunYaparsın birgün Yarım ölçüde yapabilirsin
Aaaa çok şaşırdım
Evet severim böyle şeyler ama muzlu olmasa pudingvanilyalıdan yapsak nasıl olur:26:
Ne şaşırtıcı dimi
Ömür ben bugün sultan lokumu yapmıştım onun tadı çok güzel biliyor musun muzlu pudingle yapılıyor..Diğer sultan lokumları gibi muhallebi şeklinde değil
O nasıl oluyo
Ben de yarın kek yapcaktım eşim rulo pastalardan almışben ne zaman kek yapmaya kalksam eşim pasta alıyo çok ilginç
MALZEMELER;
1 kg süt
10 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
1-2 yemek kaşığı tereyağ
2 paket muzlu puding(benim evimde full Dr Oetker çikolatalı olduğundan muzlu yoktu,markette bu pudingi buldum ama çok memnun kaldım Ardaştan aldım)
100 gr hindistan cevizi
YAPILIŞI;
Süt,2 paket puding,irmik ve şeker tencereye alınır ve sürkli karıştırarak yaklaşık 15-20 dk pişirilir...ocağın altı kapanır ve 2 yemek kaşığı tereyağ eklenir iyice yedirilir.
daha sonra bu karışım soğumaya alınır,arzu eden dipfrizindede hızlıca dondurabilir ama benimkinde yer yok diye ben buzdolabımda soğuttum..
iyice soğuduğuna emin olduğumuz zaman 2 paket hindistan cevizini geniş düz bir tabağa döküyoruz,bir kaseye ellerimizi ıslatmak için su koyuyoruz...
avuçlarımızı ıslatarak hazırlamış olduğumuz harcdan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayıp hindistan cevizli tabağa koyuyor yuvarlayarak heryerine bulanmasını sağlıyoruz ve bu işlem malzeme bitene kadar devam ediyor..
ardından isterseniz eğer kürdanda batırabilirsiniz her lokuma...ama benimkiler kürdan tutmazdı sanırım biraz irice yaptım çünkü ceviz büyüklüğü kadar..ama daha küçük fındık gibi yaptığımda kürdan batırıyorum her birine ve o şekildede şık bir sunum oluyor...
CANIM TARİF ELOSSANIN TOPİCTEN
Sever misin hazır pastayı
Olur canımBen muz seviyorsun diye seversin dedim ..Bence her türlü pudingten olur...
oo süper olur o zamann
hemen kaydettim canım hep yapmak istediğim birşeydi yapıcam bir denerim sonra anneciğim geldiğinde yaparımm
oo süper olur o zamann
alla alla neden acabaa dersin kiiiömür şimdi oralardan kafama bişi atacak önlemi mi alayımm..
hemen kaydettim canım hep yapmak istediğim birşeydi yapıcam bir denerim sonra anneciğim geldiğinde yaparımm
Görüntü olarak kakaolu puding de güzel olur dimi
Ya ben muzu yemesini seviyorum da böyle pastalarda tatlılarda sevmiyorum
Yap canım bugün arkadaşlarım çok beğendiler tabi ki eşim ve çocuklarda
Evet bencede hatta kakolu tadı daha güzel olabilir..Eşim geçen portakallı kakolu puding almıştı ondan denemeyi düşünüyorum
Bak ya
Valla kek yapacağımdan haberi yoktu
Poğaçada yapmadınAma deneyip söyleyeceğim sana
Amanın nezaman geçmişNevoş 37.000 i geçmişsin
Portakallı kakaolu puding mi çıkmış
Şu poğaçayı da yapamadık gitti
Ya canım ne istedi biliyomusun yumurtalı ekmek
Yap canım bugün arkadaşlarım çok beğendiler tabi ki eşim ve çocuklarda
Valla kek yapacağımdan haberi yoktu
Şu poğaçayı da yapamadık gitti
Ya canım ne istedi biliyomusun yumurtalı ekmek
Amanın nezaman geçmiş
Evet 2 tane almıştı portakallı birini yaptım çok güzeldi...Diğeri duruyor onu bundan yabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?