Eski Dostlar Buyrun Topiğime :)

Bilmiyodum öğrenmiş oldum sayende:78:

bende okuyayımmmm teşekkürler bilgi için

tereyağımı? ilk etler pişerkenmi koyayım?

önce etleri ayrı olarak pişir hiç yağ koymadan ,pişmezse az su ilave edersin

sonra tereyağda soğanları kavur salçayı da ekle,patatesleri ilave et

zaten patates çabuk pişer hemen arkasından etleri de ilave et

suyunu ,tuzunu ,baharatını ekle pişir

ben ki tereyağ sevmezdim eşim sayesinde böyle yapıyorum şimdi çok güzel oluyor

Çok alıştın dünürüm tereyağa bende hiç bi şeye kullanmam tereyağ ikimizde sevmiyoruz..

tamam böyle yapayım teşekkürler

afiyet olsun

bende sevemedim tereyağı,eve hiç girmez bizde.

herkes abla diyor ,abla diyebilir miyim bende

ablacım evlenmeden önce pilavda falan o tadı hissedeyim kesinlikle yemezdim ,biz genelde zeytinyağı kullanırız yemeklerimizde

ama eşim sağolsun zeytinyağını ne yemekte ne salatada kullandırmaz

direndim direndim en sonunda o baskın çıktı

şimdi kendime yaptığım yemekleri ,onun yemediği sebze yemeklerini zeytinyağlı yapıyorum

ortak yediğimiz yemeklerde de ayçiçekyağı ve tereyağ kullanıyorum

annemden dolmalık biber istedim bende kalmamıştı

pazar günü yaprak sarma ve biber dolması yapçaz hazır başlamışken lahana dolmasını da aradan çıkarırız

Abla ben aslında ekmeğe sürmeyi falan severimde eşim sokmuyo eve çok sağlıksızmış

bende öyle yiyemem işte ekmeğe sürüp

ya aslında haklı eşin ama şöyle de bişey var kayınvalidemin annanesi daha yeni vefat etti 100 küsür yaşında ,sadece tereyağ kullanmış düşün

mevsiminde olmayan sebzeleri tüketiyosun ,dışardan besleniyosun ,hazır gıda tüketiyosun yeri geldiğinde ,bi tek tereyağı mı zararlı bunların arasında ?

abla demen beni mutlu eder canım
ne güzel alışabilmişsin
ben küçükken babam çokkkkkk ısrar ederdi tereyağlı ekmek yemem için ama yiyemiyordum
işte bu yüzden sanırsam iyicene nefret ettim.
bir kaç sene kayınvalidemlerle oturduk onlar bile benim yüzümden tereyağlı yemek yiyemediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…