Eski Dostlar Buyrun Topiğime :)

vur vallahi abla haketti yok öyle kısa vadeliye yüksek faiz (taviz) vermek

çok yüz vermeyecen bunlara astarını istiyorlar sonraaa kendilerini ne sanıyorlarsa nımızsızlarrrrr

Ben çıkıyorum emir büyük yerden İyi geceler görüşürüz

İiyi geceler ömürcümmm tatlı rüyalarrr

Çok patlayasım var

Patladı gittti seyyartayyar misaliiii

Handan ablacığım sende ya-basit esmasını okursan rahatlarız inşallah, birde ben bu durumlarda inşirah suresini bol bol okuyorum...''ruhumun yangın merdiveni'' derim ben o duaya...etkisini hep hissettim hayatım boyunca

Duaların çok faydası oluyor bu durumlarda

O duayı hiç duymadım bilmiyorum:26:

Okunuşu:

Elem neşrah leke sadrek; ve vâda’na anke vizrek elleziy enkada zahrek; ve refâ’na leke zikrek. Feinne meâl usri yüsren inne meâl usri yüsra. Feizâ ferağte fensab ve ilâ rabbike fergab!..

Anlamı:
Biz senin göğsünü açmadık (basiyretini genişletmedik) mi?.. Belini büken yükü üzerinden almadık mı?.. Nâmını yükseltmedik mi?.. Kesinlikle her güçlükle beraber bir kolaylık vardır!.. Hiç şüphesiz her güçlükle beraber bir kolaylık vardır. Öyle ise, işlerinden kurtulunca diğerine başla; Rabbine yaklaş!..

Diyorum ya ''ruhumun yangın merdiveni'dir'' öyle sıkıntılı zamanlardan kalp bunaltısından çekir çıkarmıştır beni, zaten anlamındada ''her zorlukla beraber bir kolaylık vardır'' der...
Sende zaman buldukça oku tatlım bak nasıl ferahlayacak kalbin

Tamam okurum

İlişkilerde Çekim Yasası
Çekim yasası, bilinçaltındaki korkularınızı hayatınıza getiriyor. Eğer ilişkilerinizde mutlu olmak istiyorsanız, korkularınızı ve duygularınızı değiştirin. Evet bu hiç kolay değil ama imkânsız da değil
Geçenlerde anlatıyordum... Hayatımızı kendi yarattığımız hapisanemizde yaşıyoruz. Üstelik kendimizi özgür zannediyoruz. Bu hapisanenin gardiyanı da mahkûmu da müdürü de yine kendimiziz. Ne tuhaf... Çekim yasası denen bir mekanizma var. Bilinçaltınızda yer eden korkuları hamarat bir şekilde hayatınıza getiriveriyor. Örneğin eğer siz de "Bütün erkekler aldatır, hepsi ........................dir," diyen kadınlardansanız, işiniz var demektir. Artık bilinçaltınıza kadar işlemiş büyük bir yaranın ya da güçlü olumsuz duyguların sonucu olan bu inancınızı bir kez uykuya dalarken, bir kez de sabah uyanırken evrene otomatik olarak yayarsınız. Ve evren de sizi kırmaz. Hayatınıza sizi aldatma eğiliminde olabilecek, ........................ ne kadar erkek varsa getirir, önünüze dizer. Biriyle şansınızı denersiniz. Sonunda sizi aldatır. Ve onu güç bela unutup bir başka erkekle birlikte olursunuz. O da benzer bir senaryoyla sonuçlanır. Sonra da deneyimlerinize bakar çıkarımda bulunursunuz: "İşte haklıyım, gördünüz mü? Hepsi de aldatıyor." Sonuç? Korkularınız daha da derinleşir ve kökleşir. Böylelikle çekim yasası daha da kolay aldatacak erkekleri size taşımaya devam eder. İşin kötüsü, bu duygunuz kuvvetlendikçe, artık etrafta sadece size ait olabilecek bir partnerin varlığına bile inanamaz hale gelirsiniz. Ve sırf bu yüzden, size sadık olabilecek kişilerle aranıza adeta görünmez bir duvar örersiniz. Hatta onlara âşık olamazsınız. Bilinçaltınız karmaşık yapısıyla ve inatla, sizi aldatabilecek erkeklere âşık eder. Ütopik geldi öyle değil mi?

Sanki bir masal gibi anlatıyorum. Ama tamamen gerçek. Çekim yasası, beyin dalgalarınızın Schumann Rezonansı diye adlandırılan belirli bir frekans aralığına düştüğünde aktive olur. Bunu unutmayın. Yani saniyede 7-8 dalga yayacak kadar yavaşladığında... Normalde beyin dalgalarımız saniyede 14-21 dalga aralığında hareket eder. Bunun hızını aşağıya çekmek için meditasyon yapmak, namaz kılmak, duygularınıza güçlü bir şekilde odaklanarak dua etmek, monoton bir yolda araba kullanmak, dikkatle duygusal bir dizi seyretmek yeterlidir. Öyle atla deve bir şey değildir. Gelişmiş ülkelerde bu oranlar ölçülmüş ve test edilmiş. Sabah güneş doğmadan önce uyanırsanız, bir şey yapmanıza gerek yok. O anda aktif olan duygularınıza uygun olayları hayatınıza otomatik olarak çekebilirsiniz. Bir de yatarken... İşte o yüzden sabah namazları daha makbuldür. Beyin dalgalarınız evrensel rezonansa uygun hale gelir. Sistemi harekete geçirirsiniz. Ama bu durumda, bilinçli olarak pozitif duygular beslemelisiniz. Pozitif düşünmek yetmez. Kendinizi çok iyi de hissetmelisiniz. Ancak o zaman çekim yasası çalışır. Bazen çok güzel bir kadının yanında istikrarsız bir adam görürsünüz. İlişki ciddiye binerken, işi uzatırlar. Bir türlü evlilik yolunu açmazlar. Aradan iki-üç sene geçer. Güzel kadın artık pes eder. Uzun bir bitiş konuşmasının ardından adamdan ayrılır. Ve işin en hazmedilemez yanı başlar. Aynı adam sadece üç-dört ay sonra bir başka kadınla düğün hazırlıkları yapıyordur. Ne olmuştur da bu adam birdenbire fikrini değiştirmiştir? Üstelik yeni kadın eskisinin yanından bile geçemeyecek kadar vasattır. Fark nedir biliyor musunuz? Bir tanesi bilinçaltında korku yayarken, "İlişkiler evliliğe gitmez" ya da "Evlilik kötü bir şeydir" duygusu ya da benzeri bir korku taşıyordur. Diğeri kendine güvenlidir. Eğer siz de ilişkilerinizde mutlu deneyimler yaşamak istiyorsanız, korkularınızı ve duygularınızı değiştirin. Hiç kolay değil ama olsun... İmkânsız da değil. Sadece deneyin. Ve sonuçlarını görün. Kendi hapishanenizden kurtulun.

İlişkilere farklı bir bakış açısı düşünmeye itiyor insanı :44:

Hayatım boyunca hep bu korkuyla yaşadım aslında bende bilinçaltımda, çok sevmeme rağmen karşımdakininde sevgisini hissetmeme rağmen hep korkularım oldu, bitermi gidermi aldatırmı diye...Sonuç evren düşündüklerini gerçekleştirdi işte hep insanız biz beşerde şaşarda diye düşündüm, hikmet sahibi ve günahsız değilizki karşımdaki de hep hata yapar diye kurdum bilinçaltımda... ve bu akşamda böyle bir yazı... bilinçaltımı temizlememin zamanı geldi sanırım

Mutluluğun formülü 40 ayette saklı :
1- İsra 37: Kibirli olma, alçakgönüllü davran.

2- Müddesir 1-5: Kendini fazla abartma.

3- Tekvir 25-27: Her şeyin üstesinden gelemeyeceğini asla unutma.

4- Bakara 156: Çaresizlik tuzağına düşme. Her zaman bir umut ışığı olduğunu aklından çıkarma.

5- Beled 5-6: Her şeye hakim olmak için uğraşıp hayatı yaşanmaz hale çevirme.

6- Hucurat 10: Büyüklük kompleksine kapılıp, insanları ezerek arkadaşlarını kendinden uzaklaştırma.

7- Muhammed 7: İyiliği karşılık beklemeden yap.

8- Rum 21: Tek başına mutlu olunamayacağını bil. Çevrenin mutluluğu için gayret göster.

9- Vakıa 83-87: Ölümden korkmak yerine, ölüm gerçeğiyle yüzleş.

10- Bakara 263: Yaptığın iyilikleri unut. Anlatarak onları kıymetsizleştirme.

11- Furkan 63: Sana yapılan kötülüğün karşılığını vermek yerine. Öfkenin dinmesini bekle.

12- İnşirah 1-3: Seni huzursuz edecek işlerden uzak dur. İhtirasını törpüle.

13- Maun 4-5: Eleştirinin keskin bir bıçak olduğunu unutma. Söyleyeceklerini iyi tart.

14- Mücadele 7: Hiçbir sırrın sonsuza kadar gizli kalamayacağını unutma.

15- Rahman 7-9: Çıkarcı olma. Adil davran.

16- Tekasür 1-2: Kibrine yenilip hep daha fazlasını isteyerek hayatını zehir etme.

17- Tevbe 40: En zor zamanda bile kesinlikle ümitsizliğe kapılma.

18- Fatır 19-22: Senden iyi durumda olanlara bakıp üzüleceğine, senden zor durumda olanları görüp rahatla.

19- Fecr 27-28: En sevdiğin şeyleri, başkalarıyla paylaşmanın keyfine var.

20- Hakka 33-35: Hayatının vazgeçilmezleri olsun. Onları küçük çıkarlar için asla feda etme.

21- Haşr 10: Muhatabına güvenmek istiyorsan, önce sen güvenilir ol.

22- Kalem 1-2: Yazdıklarının ve yaptıklarının peşini bırakmayacağını unutma. Gücünü insanların yararına kullan.

23- Münafıkun 4: Bencil olma, tebrik etmeyi bil.

24- Saff 2: Yalandan uzak dur.

25- Yusuf 32-33: Modern hayatın çarpıklaştırdığı kadın-erkek ilişkilerinin, hayatını esir almasına izin verme.

26- Ankebut 41: İyi bir dostun, paha biçilmez olduğunu aklından çıkarma.

27- Al-I İmran 92: İyilik yapma arzunu, şarta bağlama. Vermek almaktan daha büyük bir ihtiyaçtır, asla unutma.

28- En'am 50: Önyargılarla hayatı kendine zehir etme.

29- En'am 60: Bildiklerinle açıklayamadığın şeyler, hayatının kâbusu olmasın.

30- Felak 1-5: Korkuların tutsağı olarak yaşamaktan vazgeç.

31- Hacc 46: Kendini, hep daha iyiye ulaşmak zorunda olduğuna koşullama.

32- İbrahim 42: Merhametli olmaktan asla vazgeçme.

33- İsra 23: Anne ve babana 'üff' bile deme.

34- Nisa 149: Kendini sürekli övmekten uzak dur.

35- Yunus 12: Vazgeçilmez olmadığını Kabul et.

36- Enfal 56: Sözünüzde durmamanın utanç verici olduğunu aklından çıkarma.
[
37- Furkan 43: Heveslerini kendine ilah edinme.

38- Necm 3: İnanma duygunu diri tut.

39- Nisa 58: Karar verirken, vicdanının sesini duymazlıktan gelme

40- Fatiha-1: Alemleri ve seni yaradan Rabbine daima teşekkür ve hamd duygularıyla dolu ol

Günaydın yasemincim..Benim tüm hevesim kaçtı ya yine de sağol duaların için..Bizimde dualarımız seninle
selammm iyi pazarlar
İyi pazarlar ablacım

Dört şey geri gelmez
1- atılan ok
2- kaçırılan fırsat
3- söylenen söz
4- geçen zaman
tarlan varsa; içinde ol
teknen varsa; kıçında ol
işin varsa; başında ol
eşin varsa; yanında ol

Siz hiç bir sarrafın bağırdığını duydunuz mu?
Kıymetli malı olanlar bağırmaz.
Domatesci, biberci bağırır da kuyumcu bağırmaz.
Eskici bağırır ama antikaci bağırmaz.
İnsan bağırırken düşünemez.
Düşünemeyenler ise hep kavga içindedir.
Popçular, rockçular boğazlarını patlatana
kadar bağırıp duruyor.
Ama Dede Efendi'yi okuyanlar bağırmıyor

İnsanın kazandığı paradan değil, paranın
kazandığı insandan korkulur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…