Eski erkek arkadaşım borcunu aksattı ama facebook engelini kaldırmış. Sizce ne yapmaya çalışıyor?

Nura86

Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
37
-1
6
Merhabalar,

4,5 Ay önce nişanlanmayı düşünürken bir anda erkek arkadaşım kendini geri çekti. Bana borcu vardı bende o sinirle düzeltmeye çalışmak yerine borcunu istedim tamamen çıkmaza girdik. O sinirle parayı istedim tartıştık işin içine ailesi karıştı istedim diye düşman oldular bana. Ailelerimizde tanışmıştı. Benim ailemi hiçbir şekilde olaya bulaştırmadım. Yarısını o dönem ödediler. Ablası kardeşimi arama ben ödeyeceğim dedi. 1,5 ay geçti ses çıkmadı tekrar istedim kalanı. Ablamı ara beni rahatsız etme dedi. Ablası 4 taksik şeklinde ödüycem dedi kabul ettim. İlk taksit zamanı beni eski erkek arkadaşım aradı bir hafta geç ödesem olur mu dedi tamam dedim. 10 gün geçti ses yok aradım unutmuşum çok borcum var ödüycem dedi. İlk taksitin yarısını acil lazım diye ödettim. Kalanı bi kaç gün sonra yatırıcaktı aramadım kendi aradı yatırdım kontrol et dön bana dedi. Bende art niyet aramadım sonraki kalanı istemedim. 2 Takstik zamanı geldi ne aradı ne sordu nede para yatırdı. Geçen hafta facebook engelini kaldırmış. Zaten engellediğinde ayrılalı 2 ay olmuştu listemde de yoktu birden bire engellemişti. Anlam veremiyorum ne yapmaya çalıştığını. İlk taksiki ödeme zamanı konuştuk telde bi iki defa eski günlerden açıldı konu gittiğimiz bi yere gidecektim oralar bizleyken güzeldi bizsiz tadı çıkmaz dedi. Sitem etti ben çok emek verdim sen hiç emek vermedin dedi bana. Emekten kastı da en çok paraydı öyle bir izlenim bırakmışım ona ama ben ona yapmadığımı ablasına yaptım. O da beni çok yanılttı hiç öyle beklentileri olduğunu farketmedim. Yapmam gerekeni manevi değeri yüksek olan şeyler yaptığımı söyledim. Ya ben anlamadım yada sen gösteremedin artık olan oldu sağlık olsun düzelecek hali yok ya dedi. Madem emek verdin hala takıyorsun o zaman karşına alıp konuşsaydın nişanı ertelerdik dedim. Evet keşke öyle yapsaydım hiç değilse bu kadar çirkinleşmedi dedi. Yine konuşuruz dedi bende yine mi diyince lafın gelişi dedim hemende yarın demedim zaten arıyorsun ararsın dedi. Ben sonra hç aramadım oda aramadı engeli kaldırmış ama ödeme de yapmıyor. Lütfen benim ne yapmam konusunda fikir verin.. teşekkürler.

Hiç bişey yapma şimdilik buna benzwer bir durumu bende yaşadım ama benimki borcuna sadıktı ve bu durum aramızı hiç bozmadı, karakter çok önemli bence ... sen bu insanı seviyor ve geri istiyorsan temkinli davran paraya önem vermedğini ve taksitleri çok fazla geciktirmedği sürece istemediğini ifade et, yok bşiti bu iş diyorsan seviye bozulmadan geciktirdiği zaman durumu ifade et vekibarca iste, onada karşık vemiyorsa başka yollara müracaat et, bir arkadaşımın başın açok daha kötüsü gelmişti çünkü... çok kaldımı borcu bari

bah23 cevabın için teşekkürler...

biz ayrılınca işi çirkinleştiren bu para mevzusu oldu. ben o sinirle istedim o da sinirle harcadıklarıma say sen hiçbişey yapmadın hep ben yaptım dedi. zaten paramın sıkı olduğunu düşünüp takıntı yapmıştı son zamanlarda. bende isteyince derdin paraydı diyip tartıştık düzeltmeye gelmemişsin dedi olacağı varsa da olmaz dedi. sinirim geçince bir hafta sonra konuşalım dedim ama zorla oldu hatta sinirden polisi bile aradı o derece kötü bir bitiş oldu ama polisi ben duyunca lanet olsun dedim çektim gittim. ikimizde çok sinirliydik o dönem. bitme nedenlerinden biri zaten benim emek vermediğimi para harcamadığımı düşünmesiydi ama ben bunu iş işten geçince anladım hiç öyle biri değildi başlarda. ilk yarısını ödediler annesi bizde kimsenin parası kalmaz dedi. eski erkek arkadaşımda ilk istediğim günün ertesi günü aradı ödüyceğini de söyledi. ama olan sonrasında oldu. 2000 tl kalmıştı faizini hiç söylemiyorum bile. 500 tl olarak ödüycekti her ay ilkini ödedi beni arattı bi kaç defa ama ödedi aradı kontrol et dedi art niyet yoktur dedim o zaman. simdi üzerinden iki taksit zamanı geçti 1000 ödemiş olması lazımdı ama ses yok engeli kaldırmış. acaba istemiyim diye mi engeli kaldırdı anlamadımki. 1500 tl borcu kaldı toplam.

çok birşey değilmiş ödesin ödemezse de bu sana bir ders olsun olmalı ki bu tür insanlara bir daha güvenmeyelim canım 1500 tl içinde düşünüp kendini yıpratma giden para olsun ya sağlığın gideydi nolucaktı birde bu taraftan bak

haklısın zaten parasında değilimki. bu fedakarlığımın karşılığında bunları yaşamak zoruma gidiyor. onun amacını anlamaya çalışıyorum. 1500 tl için arayıp kendimi düşürmekte istemiyorum. bilmiyorum ne yapacağımı bu konuda. zaten ders oldu cnm yeterince. ben o parayı her türlü alırım ama çirkinleşmek istemiyorum ve o bişeyleri anlasın hatasını istiyorum kafam çok karışık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…