eski eş araştırması

Inanmaniz gereken es adayiniz, icinize sinmeyen bir şey varsa bekleyin, yok eğer güveniyorum ona derseniz eskiyi dusunmeden yeni hayatiniza baslayin.

kızlar merhaba fikirlerinize ihtiyacım var..
evlilik planladığım biri var.ikimizinde ikinci evliliği olacak.onun eski evliliği ile ilglili bilgi almak için onun eski eşini tanıyan birine ulaşıp araştırma yaptırmam ne kadar doğru olur... yani ben erkek arkadaşımın anlattığı kadarını onun bakış açısından biliyorum..ne yapmam lazım bilmiyorum...kötü bir evlilik yaşadım şimdi daha emin adım atmak istiyorum yardımınıza fikirlerinize ihtiyacım var ..teşekkürler
bence doğru olmaz
eski eşinin de nasıl bir insan oldugunu bılmıyorsunuz ki
adamı belki çok zorladı , yoldan cıkardı vs vs dolu örnek sayılabilir
yani ilk evliliğini bitirenlerden biri üretim hatası diye nitelendirilmiyor.
Örn ben ikinci eşimle çok mutluyum
eski eşim benım için evliliğe hiç yatkın birisi değildi , adam aynı adam ama ikinci karısı ile mutlu
ee nasıl olacak
eş adayınız duyarsa bence hiç hoş olmaz böyle birsey yapmayın bence

bana gelip eski eşimin evlebeceği bayan böyle sorular sorsa idi beş para etmezin teki derdim ama kızla mutlu şuanda yani

İkinci eşler her zaman daha kıymetli olurmuş.. Dilerim sizin icinde oyle olur..

Arastırmaya gelınce herkes size dogru bilgi vermeyebilir.Bilgi vereni de ayrıca arastırmanız gerekecektir. Bence bosanma ıcın mahkeme tutanaklarını, tarafların bırbırlerınden sıkayetlerini falan detayıyla belirtilmiştir.Es adayının esıne yonelttıgı suclamalarıda ozenle ırdelemek gerekli.. Bir erkek her kim olursa olsun, Karısı sıfatıyla koluna taktıgı kadının hakkında atıp tutan , arkasından ful dedıkodusunu yapan ,gerekli gereksiz hakkında yorum yapan kıyaslayan biriyse zaten işiniz olmasın.. Ya unutmadıgının yada ıcınde hırs bırıktırdıgının emaresını buradan yakalayabilirsiniz..
erkek arkadaşım eşi ile ilgili ilgisiz oluşundan başka bişey söylemiyor kötülemiyor.ama o benim için sokaktaki yabancı biri ve sadece evladımın annesi diyor

Araştır öyle bir devirde yaşıyoruzki. Ben bekarım evli bir adam benle sevgili olmaya çalıştı alttan veriyo gazı. Ve bana ne dedi biliyormusun karım beni aldatıyor boşanıcam. İçimden saydırdım tabi ama işyeriydi hiç bişey diyemedim. Erkekler çok yalancı olabiliyor böyle durumlarda ama kaynağını iyi seç sırf olmasın diyede yanlış şeyler duyabilirsin. Kimse ilahi bir güç değil sonsuz güven olmamalı bence
aynen bunlar için farklı görüşler alıp kıyaslamak istiyorum..sonsuz güven imkansız..
bulunduğum bir ortamda çok iyi birisi dediğimiz kişi millete kendini bekar tanıttı ben şok evlisiniz utanmıyo musunuz dedim..düşünün neler oluyor

Dertlerini anlattığı birinden öğrenmek istiyorsunuz ama kadının haberi olmayacak. Bu mümkün mü sizce? Dertlerini anlatacak kadar yakınsa kesin haberi olur. O kadar yakın olmasa bir tanıdığı bile olsa haberi olur. Onun haberi olursa bir şekil nişanlınızın da haberi olur. Siz empati yapın ne olursa olsun bir de erkek gözüyle öğrenmek istiyorum nasıl bir evililikti diye nişanlınız böyle bir şey yapsa?

Ayrıca evlilikler iki insan arasında. İnsanlar her zaman bir evlilikte nasıl davranıyorsa diğerinde de öyle davranacak diye bir şey yok. Kendine dersler çıkaran insanlar var. Bunun dışında bazı durumlar etki tepki olarak yaşanıyor. İlk evlilğinde karşılaştığı bazı durumlar onu öyle bir tepki vermeye ittiyse ikinci evililğinde bu durumlarla hiç karşılaşmazsa sıkıntı olmaz. Hatta ikinci eşe daha iyi davranan erkekler de var. İlkine çok çektirip.
aynı şeyi bizde konuştuk..ilk evlilikte yaptığımız hatalar oldu mutlaka bunlardan ders alıp daha farklı davranacağımızı konuştuk.yani ayrılıkla ilgili ikimizde eski eşleri suçlamıyoruz kendimize de eleştiri yaptık

haklısın..ama işte korkular yok mu mahvediyor beni[/QUOTE. Hayat bir oyun bizlerde oyuncu zaten ne yazmışsa Mevla'm onu yaşıyoruz hepimiz ama büyük oynamayan büyük kazanamaz bu hayatta bunu unutma sen ne kadar verirsen o kadar kazanırsın yada kaybedersin hayırlısını dile Rabbimden ;)

İyi de diyelim ki kadını araştıracak birini buldunuz kadını da buldunuz kadın olumsuz şeyler söyledi nasıl güvenebilirsiniz kadının söylediklerine. Eski eşini bulmak yerine arkadaş çevresine sorabilirsiniz onu değil mi. Ayrıca zaten gözlemleyerek vakit geçirerek detayları görerek nasıl biri olduğunu az çok anlarsınız. Mesela o sizin eski eşinizi arasa soruştursa sizin nasıl biri olduğunuzu öyle anlamaya çalışsa tepkiniz ne olurdu onu da düşünün.

İyi de diyelim ki kadını araştıracak birini buldunuz kadını da buldunuz kadın olumsuz şeyler söyledi nasıl güvenebilirsiniz kadının söylediklerine. Eski eşini bulmak yerine arkadaş çevresine sorabilirsiniz onu değil mi. Ayrıca zaten gözlemleyerek vakit geçirerek detayları görerek nasıl biri olduğunu az çok anlarsınız. Mesela o sizin eski eşinizi arasa soruştursa sizin nasıl biri olduğunuzu öyle anlamaya çalışsa tepkiniz ne olurdu onu da düşünün.
eski eşini aramak değil düşüncem zaten ve ordan duyduklarımdan yola çıkmam kendi içimde analiz edebilirim adamın davranışları ile kıyaslayabilirim diye düşünmüştüm ama sanırım hata olacak

Benim nişanlım da daha önce boşanmış biri. .seni çok iyi anlıyorum. Sakın böyle bir araştırmaya girme derim. Bu tip duyguların içini kemirmesine de izin verme. Ne olmuşsa olmuş. Belki de nişanlın suçlu ama belki de tövbe etti. Belki çok değişti. Bilemezsin. Geçmişine takılıp kalırsan şu anla ilgili çok şeyi kaçırırsın. Anlattıkları içini rahat ettirmediyse ya evliliği ertele ya da tekrar tekrar sor. Ben emin olana kadar defalarca sordum. KAfasını karıştırmaya çalıştım, çapraz sordum. Aklıma takılan herşeyi ondan ve ailesinden öğrendim. Ve bir daha da kurcalamadım.

Bu kadar detaycı olursan çok mutsuz olursun. Burayı biraz kurcala ikinci evliliklerinde geçmişi sorguladıkları için mutsuz olan da çok sorgulamadığı için mutsuz olan da. Sadece çok insan karıştırma bu işin içine. Durgun suyu bulandırma ama dibini görmediğin işe de dalma.

Umarım anlatabilmişimdir...

Sen hiç boşanıpta eşimmm öyle iyi öyle iyiydi kii bana rahat battı diyeni duydun mu?
Ona göre x eşinin kötü huyları, ahlakı vardı. belki o huy sana okadar kötü gelmicek ne var bunda diyeceksin.
Elalemin lafıyla 3 saat yol alınırmış..

hayır yanlış anlaşıldım erkek arkadaşıma inanmıyor değilim.inanıyorum..sadece evliliğine kadın gözüyle bakmak için bunu istiyorum..
eski eşimi sorsanız çevresine kendisine mükemmel adam ama evlilikte olmadı işte herkes zannederdiki ben onu parmağımda oynatabilirim o derece saf zannededi herkes ama ben bilirim evde yaşanılanı insan olarak iyi ama eş olarak iyi değildi..
şimdi de herkes iyi diyor bencede çok iyi bir insan değer vern biri erkek arkadaşım ama evlilik hayatında nasıldı onunla ilgili bilgi almak istiyorum.

hani biz kadınlar mutlaka dertlerimizi paylaşırız anlatıız ya bende bu şekilde anlattığı birinden öğrenmek istiyorum.yani o kadına direk sormak değil amacım benden haberi olmadan öğrenmek niyetim
Ben senin niyetinin kiskanclik veya baska bisey olmadiginin farkindayim fakat o eski esin arkadasina sorarsan eski esin kulagina gidecek hos olmayacak bana kalirsa baska bi sekilde tanimaya calis yanlis anlasiliyorsun bak burda bile

tüm cevaplar için teşekkürler...
araştırmaktan vazgeçtiğimi yazmıştım ama rabbim bana bir şekilde bu araştırmayı ayağıma getirdi. :)
çok güvenebileceğim bir akadaşım tesadüfen öğrenmiş bilmek istediklerimi ben bşey sormadan anlattı ve çok şükür erkek arkadaşımdan kaynaklanan hiçbirşey yokmuş

Back
X