Eski Es Yurt Dışında Yasayacakmis.

Avrupa ya gideceğini söylemiş.Yerini söylememiş.
Gittiği her ülkede konsolosluğa gidip adres bildirimi yapmak zorunda. Para cezası var çok az bir ücret. Ama önemli olan ceza falan değil hükümet o kişinin nerede yaşadığını bilmek istiyor. Eskiden o kadar sıkı değildi ama son 6-7 yılda yaşananlardan sonra konsolosluğa gidip ben bu adreste yaşıyorum deyip kayıt olmak zorundasın.

Merak etmeyin elleriyle koymuş gibi bulurlar hanzoyu. Hiç mi Türkiye'yle alakalı bir işi olmayacak hiç mi konsolosluğa gitmeyecek. Dış işleri bakanlığına dilekçe yazarsınız ya da en iyisi bu işlerde uzman bir avukata verin o uğraşsın. Bakanlık tarafından yaşadığı ülke tespit edilirse, o ülkenin çalışma bakanlığına ayrı dilekçe verilir. Bu kişiyle ortak çocuğumuz var ve nafakasını ödemiyor diye. Eskisi gibi gurbet elde kim bulacak değil artık bu işler.

Bulunduğunuz ilin barosuna bu konuyla ilgili hangi avukatı önerirsiniz diye sorun. Yalnız böyle böyle yapıcam deyip uyandırmayın adamı. Darbe birden insin tepesine. Orada burada kaçak kalsa bile gönderdiği paradan bulunur nerede olduğu.

Çocuğu değil aslında.Cocuk aracılığıyla beni tehdit ediyor.Ben de görüştürmek istemiyorum.Protokolde baba ile gorussun diye yazıyor.Basina bir şey gelse kimse sahip çıkmaz kızıma.Yasal bir şey de talep edemem.
Kaç yaşımda çocuğumuz ?
Nasıl bir baba , insan mı bu ?
Çocuğu veya sizi böyle tehdit ediyor.
Baba dışında kimse ile görüştürmek zorunda değilsiniz.
Zaten bu zihniyette biri görüştürseniz bile yurt dışına gidince nafaka falan ödemez.

TR vatandası degıl mi? Nafaka ödemek zorunda, ödenmezse hapis cezası var, yurtdışında kalıp sürgün gibi TR ye hiç ayak basmamayı göze alabilir mi ? Havaalanı polisi tutuklar direkt cünkü şikayetçi olur iseniz

%10000
Türk vatandaşı olduğu sürece ödemek zorunda. Ödemezse haciz davası açabilir konu sahibesi, dava dosyasında da ödememek için kaçtı der yakalanma emri de çıkartır avukat. Havaalanına ayak bastığı anda bommmmmmm

Ne iş yapıyor ki bu hödük, sankim Avrupa kollarını açmış bu ayıyı bekliyor. bence sizi huzursuz etmek için üfürükten teyyare sallıyor bir şeyler hiç hiç muhattap olmayın.

Hiiiiç pabuç bırakmayın. yasal olarak eşşek gibi ödemek zorunda, çocuğun kafasına abuk şeyler sokmayı da bıraksın. Bırakmazsa çocuğu göstermemek için dava açın bu adama çocuk falan gösterilmez .

Zorunluluk olarak değil de akraba sonuçta. Vakit geçirmesi çocuk için de iyi olmaz mı.
Hiç güven verici insanlar değiller.Tek ayaklarının üzerinde bir sürü yalan söyleyip duruyorlar.O nedenle görüştürmek istemiyorum.Yoksa ben de isterim görüşmesini.

Hiç güven verici insanlar değiller.Tek ayaklarının üzerinde bir sürü yalan söyleyip duruyorlar.O nedenle görüştürmek istemiyorum.Yoksa ben de isterim görüşmesini.
Yurt dışı filan yalan da söylüyor olabilir...bulmuştur internetten birisini 3/5 ay yanına gidip aşkını yaşayacaktır..o süreçte de aklınca çocuğunuzla iletişime geçmediği onunla ilgilenmediği için size bir hak doğsun istemiyordur.

Yurt dışı filan yalan da söylüyor olabilir...bulmuştur internetten birisini 3/5 ay yanına gidip aşkını yaşayacaktır..o süreçte de aklınca çocuğunuzla iletişime geçmediği onunla ilgilenmediği için size bir hak doğsun istemiyordur.
Çocuğa şehir dışına çalışmaya gidiyorum uzun süre seni alamayacağım demiş.Telefon görüşmesi yapmıyor.Whatsap ina mesaj gidiyor ama okumuyor.Cocuk ile zoom dan görüşüyor.Cocukta yerini öğrenmek için annem senin arabanı görmüş demiş.O da araba zaten benim değil ben kullanmıyorum.Arabayi satmakla uğraşıyorum gibi şeyler söylemiş.Ben zaten bundan sonra Avrupa da yaşayacağım annen seni iki haftada bir amcanla gorustursun yoksa nafaka vermem demiş.Belki de kaçmıştır anlamadim yani

Çocuğa şehir dışına çalışmaya gidiyorum uzun süre seni alamayacağım demiş.Telefon görüşmesi yapmıyor.Whatsap ina mesaj gidiyor ama okumuyor.Cocuk ile zoom dan görüşüyor.Cocukta yerini öğrenmek için annem senin arabanı görmüş demiş.O da araba zaten benim değil ben kullanmıyorum.Arabayi satmakla uğraşıyorum gibi şeyler söylemiş.Ben zaten bundan sonra Avrupa da yaşayacağım annen seni iki haftada bir amcanla gorustursun yoksa nafaka vermem demiş.Belki de kaçmıştır anlamadim yani
Eşiniz asker değil miydi ? Emekli mi oldu yoksa görevden mi alındı?

Haziran da da telefonumu unuttum ben başka şehirdeyim dedi çocuğa. Sen amcanın halası ara dedi.Netten görüştüler yine.Ama telefon on gün boyunca hiç kapanmadı nasıl oluyorsa anlamiyorum

Haziran da da telefonumu unuttum ben başka şehirdeyim dedi çocuğa. Sen amcanın halası ara dedi.Netten görüştüler yine.Ama telefon on gün boyunca hiç kapanmadı nasıl oluyorsa anlamiyorum
Önceki mesajımda işin yurtdışı boyutunu yazmıştım ama belki de yurtdışında falan değil Türkiye'de bir yerlerde saklanıyor. İhraç edilmiş olabilir diyorsunuz Fe..ö davasından mı ihraç oldu? Eşinizin kardeşlerine mesaj atın, karakola kayıp bildirimi yapacağım deyin. Belki tutuşur babalık vazifesini seve seve yerine getirir.

Fe...Ö den ceza almıştı 2019 da.Ama tutuklama olmadi.Karar geçen sene istinafta onaylandı.Simdi yargitayda olması lazim.Ama saklanmiyordu hiç.Düzenli nafakasini yatiriyordu.Cocugu alip gezdiriyordu.Ne olduysa bu sene oldu.Birden bire tel kullanmamaya başladı.Amcanla halanla görüş dedi çocuğa.Ama zoom ile aradı çocuğu.Telefon hiç kapanmadı sadece çocuğu aramıyor.Ilginc

Eski esim yurt dışında yaşayacakmış.Kizima annen seni amcanla halanla iki haftada bir görüştürsün.Yoksa sana nafaka göndermeyecegim demiş.Yurt dışına giden biri nafaka ödemezse ne olur mahkemeye verilebilir mi.
Türkiyede icraya verdin diyelim adamın sadece Türkiyedeki mallarına el koyabilirsiniz. Hangi ülkede yaşıyorsa o ülkenin kanunlarına göre o ülkede dava açarsanız daha sağlıklı olur galiba. O da çok meşakkatli zor iş. Bilmediğin sistem, bilmediğin dil. Tabi şu da var burada takip başlatıp tanıma tenfiz yoluyla bço gittiği ülkede takibi uygulanabilir kılabilirsiniz. Ama dedim ya hepsi uğraştırıcı.
Ek olarak eğer gittiği ülke Avrupa ülkesiyse kolaylık sağlaması açısından Avrupa ödeme emri diye bir sistem var. O da düşünülebilir.

Fe...Ö den ceza almıştı 2019 da.Ama tutuklama olmadi.Karar geçen sene istinafta onaylandı.Simdi yargitayda olması lazim.Ama saklanmiyordu hiç.Düzenli nafakasini yatiriyordu.Cocugu alip gezdiriyordu.Ne olduysa bu sene oldu.Birden bire tel kullanmamaya başladı.Amcanla halanla görüş dedi çocuğa.Ama zoom ile aradı çocuğu.Telefon hiç kapanmadı sadece çocuğu aramıyor.Ilginc

Öyle bir durum varsa zaten hiçbir ülkeden vize alamaz vizeyi geçtim emniyet pasaport bile vermez. ... bence Avrupa falan hikaye , yine başı derttedir bir yerde saklanıyordur. Siz bir savcılığa başvurun, böyle f..ö ihraçllı bu adam ama yurtdışına kaçacakmış üstelik acaip şekillerde iletişim kuruyor saklanıyor mu kaçtı mı kaçacak mı belli değil diyin yurtdışına çıkışına tedbir koysunlar. havalanında yakalanır.

Türkiyede icraya verdin diyelim adamın sadece Türkiyedeki mallarına el koyabilirsiniz. Hangi ülkede yaşıyorsa o ülkenin kanunlarına göre o ülkede dava açarsanız daha sağlıklı olur galiba. O da çok meşakkatli zor iş. Bilmediğin sistem, bilmediğin dil. Tabi şu da var burada takip başlatıp tanıma tenfiz yoluyla bço gittiği ülkede takibi uygulanabilir kılabilirsiniz. Ama dedim ya hepsi uğraştırıcı.
Ek olarak eğer gittiği ülke Avrupa ülkesiyse kolaylık sağlaması açısından Avrupa ödeme emri diye bir sistem var. O da düşünülebilir.
Durum daha karışık. Fe..ö nedeniyle ihraç edilmiş. Kaçak göçek yaşayacak demektir. Bence adam daha burada, yurtdışına kaçmanın yollarını arıyor. Gidebilirse eğer yakalanana kadar konsolosluk falan izini bulamaz. Adam karısından çocuğundan kaçmıyor devletten kaçıyor. Amcanla halanı görmezsen nafaka vermem demesi bana göre nafakayı bu kişiler ödeyecek. Çocuğu göremeyeceksek niye ödeyelim durumu olabilir.

Benim eski es de gidecekmiş nafaka işi nolur ben de bilmiyorum
Mutlaka bir avukatla görüşün, icra takibinizi açın, sonuçta yabancı ülkeye çalışmaya gitse bile , arada dönecek ülkesine ama siz o gitmeden twbligat işlemlerinizi tamamlayın.

Back
X