Eski eşle 2. Kez evlenmek

Eski ve mustakbel esim tabiri çok hoşunuza gitti sanırım, nikahı biraz daha uzatıp bu tabiri daha da çok kullanabilirsiniz.
Neyse ki kızınız için; eski ve müstakbel eşimden olan çocuğum dememissiniz.

Yeni yani yeni görünümlü eski hayatınızda umarım mutlu olmayı başarır, kızınız için güzel bir ortam sağlarsınız..
Yeni ve multimustakbel eşim diye konu açar , olur yani :)

Ben yasadim bu eski esle evlenme durumunu
Hosuma gitmeyen sorumsuzluk iceren bazi davranislari vardi onun disinda iyiydik cok seviyoduk her zorlugu iyi kotu asiyorduk birlikte birgun yine bi sorumsuzlugun hat safada oldugu bi hareket yapti sabahinda dava actim 15 gun icinde anlasmali bosandik cok fevriyimdir ama daha adliyede pisman olduk aileler filan isin icine girdi diye geride cayamadik bosandik tek seferde..tabi hep konustuk bulustuk sozler verdik yavrumuza yazik sevgimize yazik dedik kizimizada cok duskundur..derken tam 1 ay sonra tekrar evlendik sanki ikimizde degisip buyuyup olgunlasmistik daha temkinli daha guzeldi hersey sonra bir kac ay gecti herkes ozune dondu..insanlar degismezler sadece baslari dara dusunce degismis gibi yapar buna inanirlar sonra iclerindeki gercek benlik ortaya cikar hakkinizda hayirlisi olsun insallah iyi olur hersey..
Bize gelince hala evliyiz cocuk birdi o zaman simdi iki oldu o degismedi bense hasta oldum ama zamanla kabullendim bazi huylarini iyi kotu gecinip gidiyoruz

Ben yasadim bu eski esle evlenme durumunu
Hosuma gitmeyen sorumsuzluk iceren bazi davranislari vardi onun disinda iyiydik cok seviyoduk her zorlugu iyi kotu asiyorduk birlikte birgun yine bi sorumsuzlugun hat safada oldugu bi hareket yapti sabahinda dava actim 15 gun icinde anlasmali bosandik cok fevriyimdir ama daha adliyede pisman olduk aileler filan isin icine girdi diye geride cayamadik bosandik tek seferde..tabi hep konustuk bulustuk sozler verdik yavrumuza yazik sevgimize yazik dedik kizimizada cok duskundur..derken tam 1 ay sonra tekrar evlendik sanki ikimizde degisip buyuyup olgunlasmistik daha temkinli daha guzeldi hersey sonra bir kac ay gecti herkes ozune dondu..insanlar degismezler sadece baslari dara dusunce degismis gibi yapar buna inanirlar sonra iclerindeki gercek benlik ortaya cikar hakkinizda hayirlisi olsun insallah iyi olur hersey..
Bize gelince hala evliyiz cocuk birdi o zaman simdi iki oldu o degismedi bense hasta oldum ama zamanla kabullendim bazi huylarini iyi kotu gecinip gidiyoruz
Gecmiş olsun. Rahatsızlıhınız ne?

Kurân-ı Kerim’de; boşamanın iki defa olduğu, bundan sonra, ya iyilikle tutmak veya güzellikle salıvermek gerektiği belirtildikten sonra (Bakara, 229) bir sonraki ayette şöyle buyrulur:
“Böylece (kocası) onu (iki hakkını da kullandıktan sonra üçüncü def‘a) boşarsa, artık bundan sonra (o kadın) ondan başka bir koca ile evlenmedikçe ona helâl olmaz. Bununla beraber (bu ikinci kocası da) onu boşarsa, Allah’ın hududuna riayet edeceklerini zannettikleri takdirde, artık birbirlerine dönmelerinde onlara bir günah yoktur. İşte bunlar Allah’ın hudududur, (ehemmiyetini) bilecek bir kavim için onları açıklıyor.” (Bakara, 230) İnançlı biriyseniz bunu hatırlatayım benden vebal gitsin...

Ben de konunun bu boytuyla ilgili olarak görüş bildiren var mı diye bakınıyordum. Yazdıklarınıza aynen katılyorum..

Cok gecmos olsun. Ben de evliliğimim ilk yılında asırı stresten( gercu eşime gore coook onceden olan bişeymiş) tümor amelıyatı oldum. Takmamayınogrenmeye, kendımı dusunmeye zorluyorum artık kendımı. Ama pek de basaarılı olamıyorum
Tesekkur ederim bende aynen fazla kafaya takiyorum cok gereksiz seyler bile sorun bana..resmen sorun makinasiyim psikolojik rahatsizliklarda cabasi..

Çok iyi bir karar olmuş bence böyle bir arkadaşım var aynı şekilde ikinciye aynı eşiyle evlendi ve çok Mutlu. Yaşın geç ilerde yine evlenecektin zaten bari evlendiğin kişi kızının babası olsun ama değil mimutluluklar

Bu dini icerik yazmama olayi da cok abarti, bazen dini icerik yazmak gerekiyor, evet dinen bosandigin esinle tekrar evlenemezsin, bunun sartlari var, ne yani bilgilendirmeyelim mi, bu tarz seyler yoruma acik degildir, dinen kural bu, arkadas da bilsin.

3 ay cok kisa bir sure, yok yere bosanmissin gibi geldi bana ama ins oyledir cunku eger bosanma sebeplerin ciddi seylerse 3 ay bunlari unutup sifirdan baslamak icin cok kisa bir sure, insallah pisman olmazsin. Evlilik hele de annelik cok zor, basit seyler degil, fedakarlik istiyor, guclu olmak gerekiyor ,bunu aklnda tut oyle evlen.

Rabbim insallah bu sefer evinize huzur versin, aranizdaki muhabbeti artirsin ve hakkinizda hayirlisini versin. Ben cok sevindim sizi tanimadigim halde, hickimse istemezki bir yuva yikilsin. Dilerim birdaha kötü şeyler yasamazsiniz.

Hayırlısı olsun. Hatalarınızı görmüşsünüz. Insallah bundan snra herşey çok daha güzel olur

Ay kızlar ya boyle bi konuda bile güldürdünüz

Nyse..ortada cocuk olunca zor tabi kızınızın halasına anne demesi içimi burktu iyi yapmıssınız tekrar denemekte fayda var en azından yine olmazsa kızınıza ben denedim elimden geleni yaptım diyebilceksiniz
Hakkınızda hayırlısı olsun mutluluklar

Bi tanıdıgım var kız yeni evli 8 aylık falan iki aylıkta hamile.ilk gunden beri kavga gurultu eksik degil dün esi tokat atmış darp raporları alınmıs kız bebeği aldırmayı bile dusunmus tabi boşanmayıda ama gel gorki yasal sure gecmiş ve boyle bi adama sırf bebek için katlanmak zorunda.demem o ki yeni evlenenler bir sure cocuk dusunmeyin guzel giden bi evliliğe bebek renk katar ama boyle hersey kotuyken gozgore bebek getirirsen bu senin hayatının sonu olur

Back
X