Eski gelinimiz bizi köye rezil etti :-((

yasemin1976

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2010
80
1
86
Almanya
Acayip sinirlerim bozuk. Bundan seneler önce abim amcamin kiziyla bir evlilik yapti. Daha dogrusu almanya´ya gelebilmek icin mantik evliligi. Amcanim kizi oldugu icin telefonla veya mektupla görüsüyorduk sevgilisi oldunu cok sevdigi hatta biraz ileri gittini söylemisti. Aradan 2 hafta gecmeden abimle sözlendini duyduk (o dönem abim tek basina izine gitmisti) bunlarin arasini babannem yapmis. o dönemler bunun adi cikanca kendince basini bagladi. Abim buraya geldi islemlere basladi (resmi nikah yapildi) buraya getirebilmek icin burda dügün yapilcakti. Ama ben kendisiyle konusma yaptim niye böyle yaptin daha iki hafta önce onu seviyorum evlencegim..diyorsun sonra abimle evleniyorsun. abime haksiklik oluyor diye bana hakaret etti. Yani o dönem basladi gelin ve görümce kavgasi. Aradan bir dönem gecti acil abimi ve annemi bizim oraya cagirdilar dügün yapildi türkiyede. (meger sonradan haberimiz oldu eski sevgilisine kacmis aile bunu geri göndermis sen nisanlisin resmi nikahin var diye) bunlari babannem bilerek abimi amcamin kiziyla evlendirdi. (abimin bunlardan haberi yok)
Neyse evlendiler gelin hanim buraya geldi seneler gecti iki cocuklari oldu ama öyle mutlu bir evlilikleri olmadi. bizimkinin gözü hep disardaydi. iki kiz kardesim daha var onlar genc kiz tabiki yaslarina göre giyinip makyaj yapiyorlar bizimki kizkaniyor aksama bir kavga senin bacilarin yapiyor ben niye yapmiyorum diye. halbuki abim onunla evlenme sebeplerinden biri onun tesettürlü olmasi abim kapali biri istedi. kavga su bu devam etti. Anneme hic saygili olmadi bir gelinin yapmasi gereken vazifeleri yapmadi hatta onlar rahat etsin diye annem onlarin cocuklarina bakti dönem dönem. Babamada saygisi idare eder nede olda amcasi. Ama son su üc sene ciddi sorunlar basladi. Ilk bunun kizkardesi bir evlilik yapmisti oda almanyaya gelmisti orda namussuzluk yapmis bunu apar topar babama yolladilar onunda cocugu vardi cocugunu istemedi kocasina birakti geldi. Annem cok karsi cikti sen bunu babasina yolla burda basimiza is acacak söyle böyle. babam babannemin zoruyla burda biraktirdi (yok köye rezil olurmusuz herkes bizi konusur diye. Geldi buraya 2 hafta sonra acildi sacildi meger onun derdi buymus. Bu böyle yapinca bizimkine olanlar oldu onun hayatini kiskanmaya basladi ona özenmeye basladi sonra kendi basina acildi, ise basladi, asiri makyaj etrafdan ilgi cekmeler. Biz kadin oldumuz icin bazi seyleri seziyorduk bunlar normal deyil acaba aldatiyor mu diye ama gözümüzle görmedimiz icin suclamak istemiyorduk ama aslinda o kadarda emindik. bir dönem abimi uyardik bizimle kötü oldu konusmadi. o dönem annem agir hastandi ve vefat etti (canim ANNEM nur icinde yat) tabiki ne bassaglina geldi ne cenazeye. Abimde cenazemiz oldugu halde bizimle konusmadi. Neyse tekrar almanyaya geldik. 1 hafta sonra bir kiyamet koptu abim karisini bir adamin evinde basti. (meger abim türkiyedeyken bundan süphelenmis eve telefon aciyormus cocuklar annem yok diyormus gece ariyormus annem yok bu süphelenmis arastirmaya baslamis. sonra bunun kiz kardesine sormus oda bülbül gibi herseyi anlatmis meger onunda ablasiyla bir derdi varmis bizimki kizkardesinin sevgilisini elinden almis bu adam bir irakli. abime herseyi anlatmis eniste ablam seni senelerden beri aldatiyor onla cikti bunlar cikti bana geldini söyledi o otele gitti diye. bir kiyamet koptu abim öldürcem dedi biz engeledik abi degermi cocuklari düsün. Baska olaylar daha yasadik ama onlarida yazarsam benden bikacaksiniz. o adamin yanina yerlesti 6 ay cocuklarini ne aradi ne sordu. sonra bu adam bunu komalik dövmeye baslayinca bazi seyleri anladi herhalde, cocuklari 2 haftada bir almaya basladi. gecen eylül bosandilar cocuklarin velayetini abime verdi kendi istemedi iste keyfine göre cocuklari aliyor. Bu olaylar yasandi hicbirsey olmamis gibi bizim hanim bizim köye gitti. sülale sokta daha yeni yeni olaylari insanlar unutmaya baslamisken köyde gövde gösterisi yapiyor. araya büyükler girdi defolup gitsin diye kimseyi dinlemiyor tabiki asil suclu annesi babasi kizlarina söz geciremiyorlar. Suanda bütün ilce bizi ve sülalemizi konusuyorlarmis ne genis bir aile okadar olaylardan sonra nasil köye geldi nasil kendine gösteriyor diye.
Belki aradan seneler gecse neyse ama olaylar okadar yeni aslinda bizi deyil kendini rezil etti ama anlasa. herneyse araya büyükler girip bunu köyden defettiler

Namussuzluk,rezalet diz boyu.

Madem oyle bir hayat istiyorsun neden evleniyorsun

neden cocuk yapiyorsun be kadin..

yazik gunah degilmi o masum yavrulara:2:

boylelerini Allah bildigi gibi yapsin..

onun yaptığı hatalardan o sorumlu, onu iyi yetiştiremediği için annesi babası da suclu. size ne oluyoki? kurtuldugunuza sevinin. her koyun kendi bacagından asılıyor canım, kimse kimsenin saçmalıklarından sorumlu değildir. siz kötü bişey yapmadınız ki, böyle olmasını da asla istemediniz. sülaleye laf getirdi diyorsanız da, amca kızı da olsa, yakın akraba da olsa, kapı kapanır onlar dışarda kalır. senin anlattıgına göre sizde hiç bir sorun-hata yok, o zaman dert etme, inanki herkes kimin ne olduğunu er geç anlıyor. köy küçük bi köyse haklısın konuşur dururlar, ama bırak konuşsunlar elbet anlarlar kendi hatalarını da. sizin anlınız ak, kimseden sakınıp utanıcak bi durumunuz yok. dimdik durun bunlar karşısında. rezil olan sadece kendisi, emin ol.

Kendi adını değil çocukların adını çkarmış o çocukların ön
ne o geçmiş hep çıkacak

Rezaletten çok çocuklara çok üzüldüm ...

Abimin zamaninda bize yaptiklarini unutmadik o cocuklara üzüldümüz icin o cocuklari haftada iki defa piskologa bir götürüyoruz, cocuklar sadece bu olaydan ektilenmediler zamaninda sevgisiz büyemek arti anne tarafindan dayaklarlar inanin cok zor bu durumlar

onun yaptığı hatalardan o sorumlu, onu iyi yetiştiremediği için annesi babası da suclu. size ne oluyoki? kurtuldugunuza sevinin. her koyun kendi bacagından asılıyor canım, kimse kimsenin saçmalıklarından sorumlu değildir. siz kötü bişey yapmadınız ki, böyle olmasını da asla istemediniz. sülaleye laf getirdi diyorsanız da, amca kızı da olsa, yakın akraba da olsa, kapı kapanır onlar dışarda kalır. senin anlattıgına göre sizde hiç bir sorun-hata yok, o zaman dert etme, inanki herkes kimin ne olduğunu er geç anlıyor. köy küçük bi köyse haklısın konuşur dururlar, ama bırak konuşsunlar elbet anlarlar kendi hatalarını da. sizin anlınız ak, kimseden sakınıp utanıcak bi durumunuz yok. dimdik durun bunlar karşısında. rezil olan sadece kendisi, emin ol.

Cok tesekkür ederim yazdigin yazidan dolayi iyi geldi. bizim orasi karadenizde kücük bir ilce herkes birbiriyle akraba veya hisim. ama .gercekten herkes bunlari konusuyormus. Birde kizkardesiyle barismis beraber gitmisler düsün o rezaletti. iki baci o kadar pislik yapiyorlar sonra hic bir sey olmamis gibi izine gidiyorlar

olan olmuş yasanan yaşanmış agzım açık okudum ama en çok iki güzel çocuga acıdım belki şimdi bişey bilmiyorlar ama buyuyunce birileri annelerini anlatacak ve üzülecekler gerçekten çok acı:50::50:

eee almanyaya yerleşsin diye evlilik yaparsa o evlilikten bu kadar hayır gelir.hem evlenmeden önce bir takım şeyleri biliyorduysanız engel olsaydınız..üstüne üstlük öz be öz kuzenler evlenmiş..yani kardeş gibi olması gereken 2 insan..sonra hanım kabak çiçeği gibi açılmış..neresinden tutsam mevzuyu ben bilemedim..

eee almanyaya yerleşsin diye evlilik yaparsa o evlilikten bu kadar hayır gelir.hem evlenmeden önce bir takım şeyleri biliyorduysanız engel olsaydınız..üstüne üstlük öz be öz kuzenler evlenmiş..yani kardeş gibi olması gereken 2 insan..sonra hanım kabak çiçeği gibi açılmış..neresinden tutsam mevzuyu ben bilemedim..

ben engel olmaya calistim beni kimse dinlemedi. Eski gelinimiz güzel bir kadindi abim onun güzelline kandi. Betirtigim gibi bu isi babannem yapti eski kafa eski mantik disari gitmesin. rahmetli ANNEM ve biz hic istemedik. Babam ve babannem isteyince kimse fazla bir sey yapamadi. Mevzunun neresini anlamadiniz ben sadece icimi döktüm

Back
X