Eski ilişki hakkında fikirlerinizi almak istiyorum,

Görücü Usulü Nişanlandınız, Nişanlınız Eski Sevdiğini Unutamadı

• Affederdim, onu seviyor olabilir benimle nişanlı sonuçta banane derdim.

OY: 1 0,8%
  • Asla affedemezdim, aileler ısrarcı da olsa biterdi.

OY: 120 94,5%
  • Zaten görücü usulü, çokta umursamazdım konuyu.

OY: 6 4,7%

• Ankete Katılan
    127
Başınıza böyle bir olay geliyor ve siz karar veremeyip buradaki kadınlara soruyorsunuz.
İnanamıyorum yaa vallahi pessss,
Güzel yurdumda başka bir erkek mi kalmadı yahu
Direk yol verin gitsin .
tartışmaya açık bir konu bile değil benim için

Öznesi benim demişsiniz de hangi özne? Eski nişanlı, yeni nişanlı?
Sanırım eski nişanlısınız, sizi sevdiğini anlamış da falan filan. Yok öyle bir şey. Tercih edilen değilsiniz. Uzak durun.

Arkadaşlar merhaba, konu çok net aslında;

Görücü usulü nişanlandınız, nişanlınız eski sevdiğini unutamadı, hatta evlerine, ailesiyle görüşmeye gitti, sizinle ayrıldığını yapamadığını,onu çok özlediğini onsuz yapamadığını söyledi, fakat sevdiği kız artık olamayacaklarını söyledi, tartıştılar, nişanlınızda hiçbir şey olmamış gibi size geldi, fakat kız size bu durumu haber verdi, karşınızdaki kişinin dengesiz olduğunu söyledi, bu durumda aşağıdakilerden hangisini yapardınız? Anket dışında düşüncelerinizi de bekliyorum, eleştiriye açığım.

(Konunun öznesi benim arkadaşlar nişanlım benden 5 gün sonra başkasıyla nişanlandı 2 ay sonra böyle bir olay oldu, ayrıldığını parasal bir mevzu içinde görüşmesi gerektiğini söyledi, bense hala seviyorum ve hiçbir cevap bulamadığım sorular için hep bu yüzleşme anını beklemiştim sonunda elime bütün soruları soracağım bir fırsat geçti, benimleyken mi tanıştı, nasıl oldu, sevdi mi kafam yanacaktı artık, inanın böylesine enteresan bir durumun içindeki 3 kişiden hiçbiri olmayı tercih etmezdim.)
Kimse 5 gün içinde hemen birini bulup nişan yapamaz. Görücü usulü olsa bile... Muhtemelen aldatılmışsınız. Böyle karaktersiz biri için kafa yormaya bile değmez.

Hacı beynimizi yaktın yaa. Hani bir sonuça ulaşmayan sorunlar beyinde dönermiş ya, öyle çıkamadım konudan.

Öncelikle siz ikinizde nişanlandınız adamla, sen sevdiği ilk nişanlısısın, diğer hanım da siz ayrılır ayrılmaz görücü üsulü nişanladığı bayan mı? Sonra sana geri dönmek istedi ama sen kabul etmeyip, kızı da haberdar mı ettin?

Onlar devam edecek gibi duruyor, bilmiyorsun net galiba.

İyi de sen konuyu diğer kadın için açmış gibisin, anket ona uyuyor...ay ne önemi var ne yapacaklarının? Bozulacakmısın bu şerrodan ayrılmadı diye?

Adam mantık evliliği yapmaya çalışıyor bu sebeple 2 kişiyi beraber idare etmiş artık hangisi kafasına yatarsa. Muhtemelen 2.nişanlandığı kadına dair kafasında soru işaretleri oluştu, mantığına yatmayan şeyler fark etti ve ilk nişanlıya yöneldi. Yani olayda aşk, sevgi yok. İki kadın da uzak durmalı.

siz ilk nisanliysaniz, adam sizle nisanliysa sonra gorucu usulu baskasiyla nisanlandiysa, bu anketin siklari ne anlama geliyor? kendiniz icin degil 2.nisanli icin mi soruyorsunuz cidden anlamadim.

Görücü usulü nişanlandınız, nişanlınız eski sevdiğini unutamadı, hatta evlerine, ailesiyle görüşmeye gitti, sizinle ayrıldığını yapamadığını,onu çok özlediğini onsuz yapamadığını söyledi, fakat sevdiği kız artık olamayacaklarını söyledi, tartıştılar, nişanlınızda hiçbir şey olmamış gibi size geldi, fakat kız size bu durumu haber verdi, karşınızdaki kişinin dengesiz olduğunu söyledi, bu durumda aşağıdakilerden hangisini yapardınız? Anket dışında düşüncelerinizi de bekliyorum, eleştiriye açığım.

(Konunun öznesi benim arkadaşlar nişanlım benden 5 gün sonra başkasıyla nişanlandı 2 ay sonra böyle bir olay oldu, ayrıldığını parasal bir mevzu içinde görüşmesi gerektiğini söyledi, bense hala seviyorum ve hiçbir cevap bulamadığım sorular için hep bu yüzleşme anını beklemiştim sonunda elime bütün soruları soracağım bir fırsat geçti, benimleyken mi tanıştı, nasıl oldu, sevdi mi kafam yanacaktı artık, inanın böylesine enteresan bir durumun içindeki 3 kişiden hiçbiri olmayı tercih etmezdim.)

Ek: Arkadaşlar ben bu mahlukatın ilk nisanlısıyım, dönmek istediği kişi benim, biz olamayız deyip kıza uygun bir dille bu durumdan haber verende benim, karsımdaki kız sadece durumu kabullendi tesekkür etti, bende size danısmak istedim onun gözüyle, sonucu bilmiyorum ne yaptılar onu da bilmiyorum.
ben olsan biterdi evlenip hayatımı karartmam

kimisi benim de unutamadığım biri var o yüzden önemli değil diyebiliyor...

Neden konuyu "nişanlınız, sizden ayrıldıktan kısa bir süre sonra görücü usulü nişanlanmış olsa ve size geri dönse ne yaparsınız?" şeklinde açmadınız da görücü usulü nişanlının ne yapacağıyla ilgili soru sordunuz? Yeni nişanlısıyla ayrılmasını mı bekliyorsunuz?

Neden konuyu "nişanlınız, sizden ayrıldıktan kısa bir süre sonra görücü usulü nişanlanmış olsa ve size geri dönse ne yaparsınız?" şeklinde açmadınız da görücü usulü nişanlının ne yapacağıyla ilgili soru sordunuz? Yeni nişanlısıyla ayrılmasını mı bekliyorsunuz?
Çünkü ben o kızın yerinde ne yapılırdı bunu merak ediyorum, ayırmak isteseydim bir şansım vardı zaten. Ülkemizde bu tür durumların kabullenme miktarı oldukça fazla hepimizde farkındayız bunun. Erkektir yapar kafası var.

Çünkü ben o kızın yerinde ne yapılırdı bunu merak ediyorum, ayırmak isteseydim bir şansım vardı zaten. Ülkemizde bu tür durumların kabullenme miktarı oldukça fazla hepimizde farkındayız bunun. Erkektir yapar kafası var.
Yani tamam da ne yapacağı sizi neden ilgilendiriyor? İster devam eder, ister ayrılır siz haber vermişsiniz böyle böyle bana geldi diye. Anlatmadan önce yazmış olsanız anlayacağım ama olay sizden çıkmış artık. "Zamanla bana alışır/beni de sever" diye bakabilecek insanlar da var. Burada yeni nişanlısının ne yapacağı üzerine tahminlerle ilgili konuşmamızın size ne katkı vereceğini mantığıma oturtamadım açıkçası.

Yok yorumu sildim, hala karışık.
Niye böyle öznesi ben gizlisi o, öbür kız diğeriki şöyle vs diye yazıyorsunuz ya doğru düzgün yazın işte.

Her halükarda adam güvenilmez, net olan bir tek o.
Üzerine kararsızlık yaşanacak bir konu bile değil.
Yaşamak daha karmaşıktı inan ki, hatta bu kişiden ayrılırken meğer arkamdan neler dönmüş bunu bile o kızdan ancak öğrenebildim :)
Kimse 5 gün içinde hemen birini bulup nişan yapamaz. Görücü usulü olsa bile... Muhtemelen aldatılmışsınız. Böyle karaktersiz biri için kafa yormaya bile değmez.
Ama kızda bunu destekler nitelikte konuştu, söyledikleri tarih aynı, bende inanmıyorum ama 5 gün ....
Nişanlım benden 5 gün sonra nişanlanıyorsa, o 5 günün öncesi vardır. Ne kadar sevsemde güvenmem, affedilecek biri değil.
Kafasında tabiki bizim olmayacağımıza inanmış, adam hızlı, karşı tarafta çok araştırma gereği duymamıs muhtemelen, çünkü karşıdaki kızda aynı tarihi söylüyor.
Hacı beynimizi yaktın yaa. Hani bir sonuça ulaşmayan sorunlar beyinde dönermiş ya, öyle çıkamadım konudan.

Öncelikle siz ikinizde nişanlandınız adamla, sen sevdiği ilk nişanlısısın, diğer hanım da siz ayrılır ayrılmaz görücü üsulü nişanladığı bayan mı? Sonra sana geri dönmek istedi ama sen kabul etmeyip, kızı da haberdar mı ettin?

Onlar devam edecek gibi duruyor, bilmiyorsun net galiba.

İyi de sen konuyu diğer kadın için açmış gibisin, anket ona uyuyor...ay ne önemi var ne yapacaklarının? Bozulacakmısın bu şerrodan ayrılmadı diye?
Seni anlıyorum, inan yaşamak daha zordu, hala severken sevdiğimin böyle biri olduğunu görürken ayakta durmak önüme bakmak o kadar zordu ki ...
Adam mantık evliliği yapmaya çalışıyor bu sebeple 2 kişiyi beraber idare etmiş artık hangisi kafasına yatarsa. Muhtemelen 2.nişanlandığı kadına dair kafasında soru işaretleri oluştu, mantığına yatmayan şeyler fark etti ve ilk nişanlıya yöneldi. Yani olayda aşk, sevgi yok. İki kadın da uzak durmalı.
Muhtemelen dediğin gibi, çok tehlikeli ve sağlıksız biri, işte sizin gözünüzle olayı bir görmek istedim, bende sevgi var çünkü, karşı taraftaki kızda evleniyim gitsin kafası var
siz ilk nisanliysaniz, adam sizle nisanliysa sonra gorucu usulu baskasiyla nisanlandiysa, bu anketin siklari ne anlama geliyor? kendiniz icin degil 2.nisanli icin mi soruyorsunuz cidden anlamadim.
Evet onun için sordum, bilmiyorum durumları nedir, ben ona olayı izah ederkende böyle bir durum var bilgin olsun, bana ayrıldığınızı söyledi, şuan bu bile yalan olabilir demiştim keza öyle çıktı, bu kadar yalanla nasıl bir tutum sergiledi bunu bilmiyorum.

Ben olsam napardım diye sormadım, çünkü ne kadar sevsemde, ömür boyu sevecek olsamda nişanlanmasını değilde başka hareketlerini unutamıyorum. Bana göreve gideceğim yalanını uydurup, mesleğini bir koz haline getirmesini insanlara açıklamam gereken birsürü soru bırakışını unutamıyorum, olacak şeyleri olmayacak kadar karıştırdığını unutamıyorum, pire için yorgan yakışlarını..

Yani tamam da ne yapacağı sizi neden ilgilendiriyor? İster devam eder, ister ayrılır siz haber vermişsiniz böyle böyle bana geldi diye. Anlatmadan önce yazmış olsanız anlayacağım ama olay sizden çıkmış artık. "Zamanla bana alışır/beni de sever" diye bakabilecek insanlar da var. Burada yeni nişanlısının ne yapacağı üzerine tahminlerle ilgili konuşmamızın size ne katkı vereceğini mantığıma oturtamadım açıkçası.
Hemen izah edeyim, ben açıkçası kıza hiç haber vermese miydim böyle gelgit akıllı biri ben söylemeden de zaten kız farkeder miydi gibi düşündüm.

Sizlik bir durum yok ki ortada
Siz kendi hayatınıza odaklanın

Konuya gelince; benim de sevgilimin gece beraber kaldıktan sonra sabah beni arabasıyla bıraktığı ortamda eski karısı ile karşılaşmam ve “bana çiçek aldı, benimle yeniden barışmak istiyor” demesi bana şok geçirtmişti. E biz beraber yaşıyoruz ve çok mutluyuz.

Aynı kadın sevgilimin bana alyans alıp geldiği, evlenmek için yalvardığı, anne babasını getirmek istediği günlerde bana mesaj atıp sevgilimin ona yeniden evlenme teklifi ettiğini ve gelinlik baktığını söylemişti.

Yani diğer kız size inanmamış olabilir. Bazı hemcinslerimiz kıskançlıktan ne yapacaklarını bilmiyor, bariz yalan ortada olmasına rağmen kendilerini küçük düşürebiliyorlar.

Sizlik durum yok. Sizi etkileyen birşey de yok. Kendinize iyi birini bulun ve mutlu olun. Stalk yapmayın. Size haber getiren olursa tersleyin.

Hemen izah edeyim, ben açıkçası kıza hiç haber vermese miydim böyle gelgit akıllı biri ben söylemeden de zaten kız farkeder miydi gibi düşündüm.
Şimdi anladım. Bence doğrusunu yapmışsınız. Vicdanen rahat olurdum yerinizde olsam. Dediğim gibi sizden çıkmış, ister ayrılır ister bunu bile bile devam eder. Gerçekten kısa sürede nişanlandılarsa bence böyle bir olasılığı biliyor ve umursamıyor olması çok olası. Sizinle birlikteyken bu kişiyle görüşmeye ve nişan hazırlıklarına başlamış da olabilir. Bu yüzden yeni nişanlı, bu kişinin sizi aslında sevmediğini bile düşünüyor olabilir.

Kiz uzerinden anket acmanin mantigi nedir? Soylemissin iste, uzerine duseni yapmissin.
Sana ne ister affetsin, ister affetmesin bosver..
Ama sahsi fikrimi soyleyeyim simdi ona deli gibi yalvariyordur bu hamuru bozuk herif ve muhtemelen kandirir sonunda da evlenirler,

Ek: Arkadaşlar ben bu mahlukatın ilk nisanlısıyım, dönmek istediği kişi benim, biz olamayız deyip kıza uygun bir dille bu durumdan haber verende benim, karsımdaki kız sadece durumu kabullendi tesekkür etti, bende size danısmak istedim onun gözüyle, sonucu bilmiyorum ne yaptılar onu da bilmiyorum.
Hayır o kızın yerinde olsam bırakırdım onu. Sen kabul etsen o kızı bırakacaktı sonuçta

Şimdi anladım. Bence doğrusunu yapmışsınız. Vicdanen rahat olurdum yerinizde olsam. Dediğim gibi sizden çıkmış, ister ayrılır ister bunu bile bile devam eder. Gerçekten kısa sürede nişanlandılarsa bence böyle bir olasılığı biliyor ve umursamıyor olması çok olası. Sizinle birlikteyken bu kişiyle görüşmeye ve nişan hazırlıklarına başlamış da olabilir. Bu yüzden yeni nişanlı, bu kişinin sizi aslında sevmediğini bile düşünüyor olabilir.
Çok teşekkür ediyorum mantığıma oturdu, zaten ailemi falan tekrar karıştırmasından dolayı hareketi dikkatimi çekti, ben bir hata yaptım lütfen yardım edin görüşelim falan, yani kafam karıstı bi gidip bakıyım orda mı hareketi gibi de değildi, bu yuzden kafami karistirdi.

Back
X