Eski karısının adıyla hitap etti !

yasminje08

Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2016
12
2
6
31
Ve ailesi vardı o ortamda 2 senelik evliyiz üstelik hamileyim resmen travma yaşadım. İnanılmaz canım sıkıldı bişeyde diyemedim o an hala sinirliyim ne yapacağımı şaşırdım.

Bişey sormadım ki sadece suratım düştü sorup durdu noldu diye sanki bilmiyomuş gibi bende bişey demedim henüz :KK43:(
Susmak yerine sor eşine bence bi anlık boşluğuna gelmiştir
Aklı eski eşinde olsa senle evlenmezdi bence hamile olduğunuzdan da üzülmeyin bebeğinizi de üzmeyin

Ağız alışkalığı sadece..Yani onu düşünerek,size onun adıyla hitap etmemiştir..
İşte o yüzden aşkım,sevgilim,pamuğum falan gibi şekillerde hitap etmeli ki garanti olsun hata yapmamak :bicak:

Siz de birkaç zaman sonra eski sevgilinizin adıyla seslenin.
Tepki verirse, intikama sayın, boşluğuna gelmiştir derse unutup gitin mevzuyu.

Babam da ikinci eşine annemin adıyla hitap etmişti bir kere :D hepimiz güldük geçtik. Olur böyle kazalar arada. Takmayın kafanıza.

Ne diyorlardı buna ya sanırım Freud sürçmesi, bilinç altımıza bazen bize oyunlar oynuyor işte.

"Dil sürçmesi yoktur beyin sürçmesi vardır."
Sigmund Freud
Freud'a göre kullandığımız kelimeler ve yaptığımız dil yanlışları bizi ele verebiliyor, bilinçaltımızın keşfedilmesi açısından önem arzediyor.Mesela sevgililerin birbirlerine eski sevgililerinin adıyla hitap etmesi onlara karşı bir özlem duymaları olabilir, aperatif demek gerekirken prezervatif demek tenis yerine penis demek uzun süreli bir cinsel açlığın göstergesi olabilir.
Işte biz de bu olaya Freud sürçmesi diyoruz

Boyle anlatmışlar.

"Dil sürçmesi yoktur beyin sürçmesi vardır."
Sigmund Freud
Freud'a göre kullandığımız kelimeler ve yaptığımız dil yanlışları bizi ele verebiliyor, bilinçaltımızın keşfedilmesi açısından önem arzediyor.Mesela sevgililerin birbirlerine eski sevgililerinin adıyla hitap etmesi onlara karşı bir özlem duymaları olabilir, aperatif demek gerekirken prezervatif demek tenis yerine penis demek uzun süreli bir cinsel açlığın göstergesi olabilir.
Işte biz de bu olaya Freud sürçmesi diyoruz

Boyle anlatmışlar.
Moral motivasyon yönünden baya iyi geldi bu :@ :(

Ağız alışkalığı sadece..Yani onu düşünerek,size onun adıyla hitap etmemiştir..
İşte o yüzden aşkım,sevgilim,pamuğum falan gibi şekillerde hitap etmeli ki garanti olsun hata yapmamak :bicak:
Napacağımı şaşırmış durumdayım sorup duruyor bide neyin var diye daha çok uyuz oluyorum

adama derdini söylemek yerine, niye trip atıp susuyosun. demekki yanlışlıkla ağzından çıkmış farkında bile değil, ömür boyu susup kendi kendine anlasın diye beklemeyimi düşünüyosun.
bende kızardım ama susmak yerine, burnundan getiririm.
eski eşle görüşüyolarmı çocuk falan varmı, yok siz evlendiğinizden beri görüşmedilermi

Bilinçli olarak değil de boş bulunup söylediği ise bu seferlik gözardı edebilirsiniz.

Ve ailesi vardı o ortamda 2 senelik evliyiz üstelik hamileyim resmen travma yaşadım. İnanılmaz canım sıkıldı bişeyde diyemedim o an hala sinirliyim ne yapacağımı şaşırdım.
Takma kafana bu olur ikinci evliliğini yapmış kişilerde bnm kız kardeşiminde ikinci evliliği eşi eski karısının adıyla hitap etmiş farkedmeden kardrşiminde agzından kaçmş bi kere bişe olmaz takma bınu kafanq

Guldur guldur de seyircilerden biri balayinda ilk kahvaltilarinda arkadasi aramis. Napoyorsunuz diye sormus, o da eski sevgilisinin adini soyleyerek napalim xxx ile kahvalti ediyoruz demis. Komik bir uslupla da anlatmisti bunu:)

Acikcasi takilacak birsey oldugunu dusunmuyorum. Agiz aliskanligidir, ama esinize eve gittiginizde dikkat et cok bozuldum diye rahatsizliginizi dile etirin

ağız alışkanlığı. içinizi ferah tutun. :KK200:

eski eşim şöyleydi, eski eşim şöyle yapardı tarzı sürekli bir anma söz konusu değilse sorun yoktur. tamamen ağız alışkanlığı.

Back
X