Eski sevgilim de kalan param...

Hakikisarisin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2015
26
20
3
36
Merhaba değerli arkadaşlarım. KK'ye yeni üye olsam da ezelden beri buralarda dolasirim. Kendimden bahsedecek olursam vallahi de billahi de,Allah belami versin ki "fake" değilim. :) Zaten sıkıntım da öyle sıradışı bir sıkıntı değil. Çok sıradışı bir hayatım oldu ama 3 yıldır sakin bir şekilde yaşayıp gidiyordum. Esimle ayrıldıktan sonra kizimla birlikte bir hayat kurdum kendime. Son derece güvensiz ve asksiz yaşayıp giderken bu insan çıktı karşıma. Zaten dibine kadar güvenmek hayatım boyunca yaşayamadığı bir şeydir. Bu X şahsa yeni yeni güven ve sevgi duyuyordum. Çok ustume düşer, çiçekler,elbiseler,yemekler,beni mutlu etmeye çalışırdı. Kizimla çok iyi anlatırlardı filan... Beni tum çevresi tanirdi,her yerde beni yüceltir, hoşnut kılardı. Ben öğretmenim,Allah'a sukur geçim sıkıntım çok yok. Kendisi sıradan bir çalışan,mi bunu hiçbir zaman dert etmedim. Benim için epey harcama da yapmıştır. Ben de yemek ismarlar,bazı hesapları öder,kadin-erkek esitsizligine tepki olarak doğmuş bir hanımefendi olarak ustume düşeni yapardım. Neyse,epey uzun anlattim,bana da "okurken kör oldum" diye tepki vereceksiniz az kaldı. :) Allah'in işi,ayrılmadan bir gün evvel telefonu bozuldu, sıkışık olduğu bir zamandı ve telefon alması şarttı ve telefonu bizzat ben aldım. Aldığı telefon 700-800 TL civarı bir şeydi. Hemen ertesi gün ani gelişen bir problem dolayısıyla iliskime son verdim bundan 2 ay kadar evvel. Kendisi taksit taksit bana bu parayı ödeyecekti. Fakat yok havale yapamadı,yok hesap numarası yanlıştı falan filan gönder(e)medi. Ben emin olamiyorum. Hoş, çok da gorusmedik. Sıkıştırmadim. En son beni oyaladigini düşünerek sert çıktım. Çünkü en çok korktugum şey kullanilmaktır,yoksa 700 TL bulunmayacak,hayati bir meblağ değil. Siz böyle bir durumda ne yapar,ne dusunurdunuz? Sizce bal gibi kullanılmış miyim? Nazik fikirleriniz bundan sonra bana ışık olacaktır. Kullanılmış olmak fikri beni ofkelendiriyor. Sizce istemesi miyim? Cazgır bir insan değilim,yüz göz olmayı hiç dusunmuyorum açıkçası. (Ayrıntı: Kendisinin dogumgunu yaklaşıyor. Fikrim şuydu: Tek bir taksit bile odese,yanı o iyiniyeti gorsem bundan sonra odememesini,benim armaganim olduğunu söyleyecektim. Sanırım benim sadece iyi niyete ihtiyacım vardı...) Sanırım epey uzun yazdım,şimdiden nezaketinize tesekkur ediyorum.

Eşim ayrı,o 3 yıl öncede kaldı. Bu bahsettiğim şahıs esimden sonra hayatima giren kişi. Çok fazla etkilemeyecektir.

En azından paragraf koysaydınız yahu.
Para meselesine gelince, ayrılmışsınız bitmiş babanızın oğlu değil ödesin parayı.
Yok uğraşmak istemiyorum diyorsanız da başınızın gözünüzün sadakası olsun.

Arkadaşlar,güya paragraf koydum ama acemilik galiba. :/ Birçok da yazım hatası olmuş otomatik düzeltmeden ötürü. Ani gelişen olay şuydu: Söz verdiği ve onemsedigim bir şeyi yapmadığını öğrendim. Ben de çok titizim bu konularda birçoğunuz gibi. Söz verip tutmayinca,üstüne bunu yalanla ortmeye çalıştığında noktayı koydum. Telefonla bir ilgisi yok durumun.

6-7 ay kadar suren bir iliski... Ayrılan taraf benim. Yok,aldığım şey sadece bir telefon ama arkasıni getirmeye çalışır mıydı bilemiyorum. :)

Yani insanlar bu durumlarda ne yapıyor merak ediyorum. Şahsen katiyyen aramayi düşünmüyorum. Fakat bendeki hediyelerini iade edip bunu istemesi miyim bilemedim.

6-7 ay kadar suren bir iliski... Ayrılan taraf benim. Yok,aldığım şey sadece bir telefon ama arkasıni getirmeye çalışır mıydı bilemiyorum. :)
700 tlye tenezzul eden adamlar da vardir da su an icin kullanildim demen yersiz oyle olsa 6-7 ayda hissederdin. Eli dardir odeyecektir illa ki

ya adam dürüst olsaydi borcunu zaten öderdi diye düsünüyorum. Birde önemsediginiz seyi yapmamis. Bu yönünü erkenden gördügünüz icin bence sevinmelisiniz. Er yada gec huyu ortaya cikacakti zaten.

Yani insanlar bu durumlarda ne yapıyor merak ediyorum. Şahsen katiyyen aramayi düşünmüyorum. Fakat bendeki hediyelerini iade edip bunu istemesi miyim bilemedim.
Ben sahsen sadakam olsun der istemezdim mesela o meblagdaki paranin pesine dusmem ugrasmam yani oderse oder gibi dusunurum

Bu sebeple biten bir ilişkiden sonra o parayı beklememeniz daha iyi olur bence. Şahsen benim beni kandırdığı için kendisinden ayrıldığım adama dair en ufak beklentim olmazdı sanırım.

İhtiyacınız yoksa o paranın üstüne bir soğuk su için gitsin.
İhtiyacınız varsa isteyin tabi. Ben sizi çok iyi anlıyorum sizin için önemli olan paranın miktarı değil, size yapılmış olan şey. Ben de 1 liram dahi olsun kötü niyetli birinin eline düşerse sinir olurum, miktar önemli değil.

valla ben de isteyemezdim ama istemek lazım çocuğunuz da varmış 700 lira da az para değil. ayrıca hediye diye almamışsınız sonuçta istemek ayıp olmaz. zaten adamın niyeti de belli değil ayrıca onun yaptığını da ayıpladım üstüne yatmış resmen. insana dokunur hemen ödeyemese de ödeyeceğini belirten bir şeyler söyler en azından. bence isteyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…