Eski Sevgilim Hakkını Helal Etmiyor

ailene ne gibi saygısızlık etti meraktan soruyorum gerçekten merak ettim.. bu arada sen artık onu sevmiyorsun soğumuşsun o yüzden bu kadar mantıklı düşünebiliyorsun :)
 
Acısı geçince, kalbi onarılınca her şeyi unutup, hakkını helal edecektir.
Bu kadar büyütmeyin, boşverin gitsin.
 
Ayrılığı kabullenip seni unuttuğu zaman bin kere helal eder o hakkı merak etme.Şimdi ayrılık acısıyla böyle konuşuyor üzerinde düşünülecek bişey değil.
 
Amaan etmezse etmesin,çok da fifi.
Besleyip büyütmedi ya ,sadece ayrıldın diye hakkını helal etme lüksünü niye ona veriyorsunuz ki?
O da fırsat bu fırsat irtibat halinde kalacak,
 
ailene ne gibi saygısızlık etti meraktan soruyorum gerçekten merak ettim.. bu arada sen artık onu sevmiyorsun soğumuşsun o yüzden bu kadar mantıklı düşünebiliyorsun :)
Ben aileme evlenmek istedigimizi soyledigimde baya karsi ciktilar. Ama ille de istiyorum diyorsan veririz dediler. Annem beni bir arasin dedi. Iste ne is yapiyorsun, ne mezunusun felan diye soracakti. Buna soyledim bunlari. "Annen bana o sorulari hic sormasin, ben kendime hakim olamam. Bu sorular beni cileden cikarir. Annen bana bir laf soylerse altinda kalmam. Ezdirmem kendimi. Bunu bilsin. Ona gore konusalim" felan dedi.
Anneme tabiki hepsini soylemedim. Sadece dedim ki (o da agzimdan kacti) anne o sorulari sorman onu sinirlendirebilirmjs. Annem bunu duydu ya, zaten istemiyordu, iyice delirdi. "Evlenseniz bile gelmem ben sizin evinize. O simdiden boyle sinirine hakim olamayacaksa, ilerde sinirlendigi zaman sana ne yapmaz. Döver seni bu. Sen de bize soyleyemezsjn. Cekersin oyle" felan dedi.
Sonra eski sevgilime dedim ki. Annem evlenirseniz gelmem evinize diyor dedim. "Gelmezse gelmesin, biz kendimize yeteriz" felan dedi.
Zaten konusuyorduk aramizda kiz istemeyi felan. Surekli " biri bana laf soylerse agzinin payini alir. Hic ezdiremem ben kendimi." Felan diyordu.
Bir de hep "babana baba demem, benjm bir tane babam var"diyordu.
Ay bir suru sey iste boyle.

Yani dogrudan gorusturmedim ama bana soyledigi laflar bile yetti, saygisiz oldugunu anlamam icin.
Soguttu iyice kendinden beni. Ben oyle iki arada bir derede hayati cekemem. Ilerde beni ailemle de goruturmezdi bu. onlar beni jstemedelerdi felan diye. Simdi egosundan istiyor galiba. Arkadaslarin da soyledigi gibi
 
Etmiyorsa etmez ki şuan içi yanıyor neden helal etsin ki

Yalnız ne hakkı var da helal edecek size neden hakkı geçmiş olsun

Bir dönem sevgili oldunuz karşılıklı ve siz artık istemiyorsunuz adamın parasını mı çaldınız zorla mı sevgili yaptınız

Bence hakkı yoktur ki helal etsin

Var derseniz de yapacak bir şey yok onun hakkına girmîş olursunuz hiç mi kuyrukta kaynak yapmadınız otobüse sıranızı beklemeden binmediniz birine çarpmadınız bunlarda da hak var çok da takılmayın yani
 



ooo boşver canım iyi olmuş. ama bence ailene saygısızlık ettiği için ayrıldığını söyle bilsin.. eğitim durumunu falan katma hiç ama ailene saygısızlığının seni soğuttuğunu söyle. bi daha ki sefer kızın ailesine saygı duymayı öğrenir en azından
 
Söyledim canim ama kabul etmiyor o gerekceyi. Guya ben ondan söyledigi bir kac söz yüzünden ayrilmisim.
Buraya yazmam iyi oldu, gözüm acildi diyebilirim. Allah benim icimi biliyor, ben ona hicbir zaman haksizlik etmedim. O yüzden hakki yok bende.
 
aileni yok sayan adam için düşünme bile aileni sevmez hadi ok saygı duymak zorunda asıl senin hakkın var onun değil
 
Hiç bir eski sevgilimden helallik almak ya da onlara hakkımı helal etmek geçmedi aklımdan. Sevgili yahu ne hakkı olacak. Yaşanmış bitmiş şeyler, derin düşünmeye gerek yok.

Ne bileyim iste onca zaman birlikteydik diye istedim ben. Bir de tepkisini merak ettim acikcasi

aileni yok sayan adam için düşünme bile aileni sevmez hadi ok saygı duymak zorunda asıl senin hakkın var onun değil
Haklisiniz.
 
Eğer ki onu üzdüysen ve masumsa etmeme hakki var. Ve bu büyük birsey.
 


Helallik almak, meselesi dini bir olay. Siz şayet inançlı biriyseniz bu tarz ilişkilerin zaten haram olduğunu dolayısıyla bir haramdan helallik beklemenin saçma olduğunu anlamanız gerek.


bak en beğendiğim cevabı bu arkadaş vermiş zaten konu sahibi. helallik dini bi mesele. ama dinimizde flört sevgililik, kısacası nikah olmadan görüşmek haram. e sen haram olan bi yaşanmışlığın içinde helal bekliyosun, helallik istiyosun. sevgililik dönemi boyunca onun elini tutması, sana elleriyle bişeyler yedirmesi, öpmesi, vs hepsi haram zaten. nasıl hakkı geçmiş olabilir ki nasıl helallik durumu olabilir ki.

sen zaten soğumusun da belli sevmiyorsun ayrılık acısı da çekmiyorsun. o da haketmiş yok ''kendimi ezdirmem'' yok ''annen bunu bilsin öyle arasın'' yok ''babana baba demem benim bi tane babam var'' bu ne saygısızlık yahu? resmen ''ben senin aileni kaale almıyorum kızım egom da tavan evleniyosan böyle evlenelim'' demiş. evlendikten sonra senin ailenle görüşmeyen saygı duymayan bi adamla nasıl bi evlilik olur ki? bi süre sonra seni de görüştürmeyecekti. annenin babanın hakkı değil mi kendilerine saygı duyan seven, oğulları gibi görecekleri, oturup kızıyla damadıyla güzel vakit geçirecekleri bi evlilik hakları değil mi anne babanın? boşversene ne helallik istiyosun daha bu olgunlaşamamış, ezik kompleksi olan çocuktan. bak adam demiyorum, çocuk daha bu çocuk. boşver hayatına bak sen.
 
Ne ezik bir tip ya. Ne ortaokul mezunları tanıyorum, ticaretin ustası.

Bu eğitiminden, mesleğinden bu kadar utanıyor, lafını bile ettirmiyorsa, adam olsun da hedefler edinsin azıcık kendine.
 
Benimde eski nişanlım bana hakkını helal etmediğini söylemişti sanki benim onda hakkım yok gibi bir kendi hak sahibi gibi :) açıkçası ona yaptıklarımın aynısını bende şimdi başkasından çekiyorum onu şimdi daha iyi anlıyorum dedim ama bilmiyorum o yüzden mi pekte takmıyorum yinede ama takmayın bence ya etmezse etmesin senin onda hakkın yok mu yani...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…