- 17 Nisan 2011
- 69
- 43
- 288
- Konu Sahibi gecmisinisil
-
bak en beğendiğim cevabı bu arkadaş vermiş zaten konu sahibi. helallik dini bi mesele. ama dinimizde flört sevgililik, kısacası nikah olmadan görüşmek haram. e sen haram olan bi yaşanmışlığın içinde helal bekliyosun, helallik istiyosun. sevgililik dönemi boyunca onun elini tutması, sana elleriyle bişeyler yedirmesi, öpmesi, vs hepsi haram zaten. nasıl hakkı geçmiş olabilir ki nasıl helallik durumu olabilir ki.
sen zaten soğumusun da belli sevmiyorsun ayrılık acısı da çekmiyorsun. o da haketmiş yok ''kendimi ezdirmem'' yok ''annen bunu bilsin öyle arasın'' yok ''babana baba demem benim bi tane babam var'' bu ne saygısızlık yahu? resmen ''ben senin aileni kaale almıyorum kızım egom da tavan evleniyosan böyle evlenelim'' demiş. evlendikten sonra senin ailenle görüşmeyen saygı duymayan bi adamla nasıl bi evlilik olur ki? bi süre sonra seni de görüştürmeyecekti. annenin babanın hakkı değil mi kendilerine saygı duyan seven, oğulları gibi görecekleri, oturup kızıyla damadıyla güzel vakit geçirecekleri bi evlilik hakları değil mi anne babanın? boşversene ne helallik istiyosun daha bu olgunlaşamamış, ezik kompleksi olan çocuktan. bak adam demiyorum, çocuk daha bu çocuk. boşver hayatına bak sen.
Ne ezik bir tip ya. Ne ortaokul mezunları tanıyorum, ticaretin ustası.
Bu eğitiminden, mesleğinden bu kadar utanıyor, lafını bile ettirmiyorsa, adam olsun da hedefler edinsin azıcık kendine.
Cok haklisiniz yazdiginiz her konuda. Annem de öyle söyledi. "Ben de isterim damadimi seveyim. Damat bizi sevsin, saysin, kizimin evine rahat rahat girip cikayim" sizin söylediginiz seyleri.
Benimde eski nişanlım bana hakkını helal etmediğini söylemişti sanki benim onda hakkım yok gibi bir kendi hak sahibi gibi :) açıkçası ona yaptıklarımın aynısını bende şimdi başkasından çekiyorum onu şimdi daha iyi anlıyorum dedim ama bilmiyorum o yüzden mi pekte takmıyorum yinede ama takmayın bence ya etmezse etmesin senin onda hakkın yok mu yani...
kadının en doğal hakkı vallahi.. daha şimdiden bu çocuk böyle yaptıysa ilerde neler yapardı acaba.. sen çoğu kişinin aksine mantığınla karar vermişsin, kalbini değil aklını dinlemişsin. doğrusu da bu ama çoğumuz bu cesareti gösteremiyoruz işte. aşığız seviyoruz diye hatalarını bile göremiyoruz..
Sizinde hakkınız var onda bence zaman geçtikten sonra anlar şimdi. Size daha yakın olmak için diyordur belki kafanızda tamamen bitirdiyseniz olası yoksa bence hiç takmayın.Aslinda benim hakkim daha cok. Ben onun icin zamaninda ne islere kalkistim. Bana bu yüzden de bir miktar borcu var zaten. O ödeyecekmis bana, sonrasinda benim hakkim kalmayackmis. Ama düsündükce onun icin cektigim maddi, manevi sikintiyi o aslinda benim hakkimi ödeyemez. Ama yine de helal ettim
aman yaa etmezze etmesin hayatından önemlimi ne malum hem hakkı olduğuna üzerinde körmü layık olsaydı sana bence sen helal ettinmi o daha önemli olmalı.Merhaba arkadaşlar,
ben bazı sorunlardan dolayı sevgilimden ayrılmak zorunda kaldım. 3 hafta oldu ayrılalı hala haftada en az 4 kez yazıyor. Kabullenmek istemiyor ayrıldığımızı. Beni gerçekten hala çok sevdiğini biliyorum. Çok kötü günler yaşattığımın da farkındayım. Ama bizim ikimizin geleceği görünmüyordu. İkimizin de daha fazla zaman kaybetmemesi adına en doğru karar ayrılık oldu bence.Ben beynimden çoktan sildim bile. Zamanında onu gerçekten en az onun beni sevdiği kadar sevdim ama hayırlısı buymuş bitti.
Ayrıldıktan sonra hemen silemedim onu, ondan beni silmesini bekledim. Ama baktım yapmıyor ben bugün onu her yerden sildim ve helallik istedim.
Bana hakkını helal etmediğini, benim ona olan gönül borcumu asla ödeyemeyeceğimi söyledi.
Napacağımı şaşırdım.
Mügişim ne de güzel özetlemişsin.
Ee ne yapacaksın hakkını helal etmiyor diye ömür boyu mutsuz olacağın bi adamla olamazsın. Sen de ona haram et olsun bitsin. Nedir yani adamın ırzına geçip ortada mı bıraktın neyin hakkı?? Bu ayrılığı kabul edemeyenler müthiş egolu insanlar, bunlar ayrılığı da evliliği de yürütemezler çünkü kendilerini vazgeçilmez sanırlar. Halbuki sevgisinden dolayı ayrılmak istemeyen insan hakkını haram etmez, kıyamaz çünkü.Merhaba arkadaşlar,
ben bazı sorunlardan dolayı sevgilimden ayrılmak zorunda kaldım. 3 hafta oldu ayrılalı hala haftada en az 4 kez yazıyor. Kabullenmek istemiyor ayrıldığımızı. Beni gerçekten hala çok sevdiğini biliyorum. Çok kötü günler yaşattığımın da farkındayım. Ama bizim ikimizin geleceği görünmüyordu. İkimizin de daha fazla zaman kaybetmemesi adına en doğru karar ayrılık oldu bence.Ben beynimden çoktan sildim bile. Zamanında onu gerçekten en az onun beni sevdiği kadar sevdim ama hayırlısı buymuş bitti.
Ayrıldıktan sonra hemen silemedim onu, ondan beni silmesini bekledim. Ama baktım yapmıyor ben bugün onu her yerden sildim ve helallik istedim.
Bana hakkını helal etmediğini, benim ona olan gönül borcumu asla ödeyemeyeceğimi söyledi.
Napacağımı şaşırdım.
Neyin helalliğiymiş ya... Bu zamana kadar gittiğiniz yerlerin veya gittiğiniz sinema viletlerinin helalini mi helal etmiyormuş... Helal etmedim diyenler olmuş sevmeyen birini kendinize böyle mi bağlı tutmaya çalışıyorsunuz anlamıyorum ki...Merhaba arkadaşlar,
Napacağımı şaşırdım.
Hakkını helal etmiyorsa barış hemen haftaya da evlenin
Ulke degistirmek derken nerden nereye.Kim tr de kim yurt disinda.haksizlik yapmadim. Evlenmeyi düsünüyorduk ama onun borcu, egitiim farki, sabit maasinin olmamasi + Aileme saygisizca davranmasi benim gözümde her seyi bitirdi. Yani ben onun ici bir de ülke degistirmek durumda kalacaktim. Bir sürü problem anlayacaginiz. Ama yine de hakkini helal etmesini isterdim.
Ben de öyle düsündüm acikcasi. Asigim unutamiyorum kabullenemiyorum diyor. Ama gercekten sevse böyle davranmazdi diyorum. Iyiligimi isterdi diyorum. Cok mu safca düsünüyorum ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?