Eski sevgilinin psikopat annesi

Xlovelyxx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2018
110
232
103
30
Herkese merhaba, iki tarafın da 22 yaşında olduğu 1 buçuk bir yıllık ilişkim 2 gün önce karşı tarafın “Sana iyilik yapıyorum, senin iyiliğin için” söylemleri ile bitti.

Ben gezmeyi, öğrenmeyi, okumayı, yeni şeyleri seven biriyim. Bu nedenle bir kafede oturmaktansa yeni şeyler deneyelim, müze, tiyatro etkinlik vs. yapmayı istedikçe o her defasında benimle sadece kafe restorant gibi yerlerde buluşmak istedi.

Kendisi tek çocuk 22 yaşında olmasına rağmen annesine karşı çıkamayan, o izin vermese rahatça arkadaşlarıyla bile dışarı çıkamayan, annesine haber vermeden doğru dürüst bir planıma okey diyemeyen birisi yani birisiydi. Kadın oğlunu kendisine bağımlı yetiştirmiş aynı zamanda kendisi de ona bağımlı birisi. Sürekli her şeyi onun iyiliği, ona zarar gelmemesi için yaptığını iddia ediyor.

Örneğin çocuk, arkadaşıyla x yerine gitmek istese orası çok uzak napıcaksınız onun yerine y yerinde de aynısını yapabilirsiniz gibi söylemlerle ne yapıp edip kendi isteğine getiriyor. Ya da yazın bi spor yapmak istese çocuğun kalp krizi geçireceğini düşünüyor.

Hatta en son, çocuğun verdiği ayrılma kararını yüz yüze konuşmak için evlerine gitmek durumunda kaldığımda (kar vardı dışarıda) oğluna benim için kızın psikopat bi tarafı var mı bir şey yapar mı demiş ve biz içerde konuşurken o da balkonda oturdu... Yani sanki tüm dünya bir olmuşuz onlara zarar vermek istiyoruz.

Arkadaşlar 1 buçuk yıl çocuğa bunun sağlıksız olduğunu aldığım psikoloji derslerini de referans göstererek açıklamaya çalıştım çok mücadele ettim. Kendisinin birey olduğunu kabul ettirmesi gerektiğini, beni hayatından çıkarmanın kalıcı bir çözüm olmadığını çünkü sorununun benimle ya da arkadaşlarıyla değil annesiyle olduğunu dile getirdim.

Kendisinin bununla savaşmaya cesareti bile yoktu.

Son düzenleme:
neden çabalıyorsunuz size ne.eşiniz değil kardeşiniz değil .cidden bazı kadınlar kendilerini mutsuz etmek için anne rolüne psikolog rolüne bürünüyorlar.ayrılıp yolunuza bakmak çok mu zordu?neden 1.5 yılınızı eziyetle saçmalıklarla geçirdiniz?

Herkese merhaba, iki tarafın da 22 yaşında olduğu 1 buçuk bir yıllık ilişkim 2 gün önce karşı tarafın “Sana iyilik yapıyorum, senin iyiliğin için” söylemleri ile bitti.

Ben gezmeyi, öğrenmeyi, okumayı, yeni şeyleri seven biriyim. Bu nedenle bir kafede oturmaktansa yeni şeyler deneyelim, müze, tiyatro etkinlik vs. yapmayı istedikçe o her defasında benimle sadece kafe restorant gibi yerlerde buluşmak istedi.

Kendisi tek çocuk 22 yaşında olmasına rağmen annesine karşı çıkamayan, o izin vermese rahatça arkadaşlarıyla bile dışarı çıkamayan, annesine haber vermeden doğru dürüst bir planıma okey diyemeyen birisi yani birisiydi. Kadın oğlunu kendisine bağımlı yetiştirmiş aynı zamanda kendisi de ona bağımlı birisi. Sürekli her şeyi onun iyiliği, ona zarar gelmemesi için yaptığını iddia ediyor.

Örneğin çocuk, arkadaşıyla x yerine gitmek istese orası çok uzak napıcaksınız onun yerine y yerinde de aynısını yapabilirsiniz gibi söylemlerle ne yapıp edip kendi isteğine getiriyor. Ya da yazın bi spor yapmak istese çocuğun kalp krizi geçireceğini düşünüyor.

Hatta en son, çocuğun verdiği ayrılma kararını yüz yüze konuşmak için evlerine gitmek durumunda kaldığımda (kar vardı dışarıda) oğluna benim için kızın psikopat bi tarafı var mı bir şey yapar mı demiş ve biz içerde konuşurken o da balkonda oturdu... Yani sanki tüm dünya bir olmuşuz onlara zarar vermek istiyoruz.

Arkadaşlar 1 buçuk yıl çocuğa bunun sağlıksız olduğunu aldığım psikoloji derslerini de referans göstererek açıklamaya çalıştım çok mücadele ettim. Kendisinin birey olduğunu kabul ettirmesi gerektiğini, beni hayatından çıkarmanın kalıcı bir çözüm olmadığını çünkü sorununun benimle ya da arkadaşlarıyla değil annesiyle olduğunu dile getirdim.

Kendisinin bununla savaşmaya cesareti bile yok. Benim artık bi şeyler yapmam kendime zarar vermek demek değil mi? Aslında cevabı biliyorum ama güzel şeyler duymaya çok ihtiyacım var...
Kaçarak uzaklas lütfen.

Tlcde anasının kuzusu var aynı o şekil yetiştirmeyle dışarı çıkamaz bu arkadaş. Ayrılma kararı karşı taraf verdiği haldr senin yararına bazı insanlar düzelmek o düzeni bozmak istemez belki evde annesi onun rahatı için herşeyi yapıyorsa ondan da vazgeçmez

Hakkinda hayirlisi olmus ve cocuk sana gercekten iyilik yapmis diye dusunuyorum. Velev ki cocuk durumun farkina vardi ve bu durumu duzeltmeye çalışti. Annesini nasil degistirecek? Mumkun degil. Tek cocuk bir de. Arkana bakmadan yoluna devam et derim.

Senin hatan degistirmeye calismak..
Uygun degilse ayrilacaksin..
Sanki evlenmissin de Kv'en kocani dolduruyor gibi goz acmaya calisiyorsun..
Cocuk zaten mutlu olmasa annesine tamam der mi ?
Sen bu yasam tarzini sevmiyorsun,o ise boyle yasamaktan memnun demek ki..
Bence 1,5 bucuk yil boyunca cocuga surekli sagliksiz dedigin icin bitti bu iliski :)

1 bucuk yil boyunca gereksiz bir cabaya girmissiniz. her ne olursa olsun ben annemle bu sekilde mutluysam yani durumdan rahatsiz degilsem surekli sevgilimin annemi kotulemesi, beni degistirmeye calismasi beni cok rahatsiz ederdi. ikiniz birbirinize uygun degilmissiniz bitmis. baska bir sey yapmayin bence.

Ah bu kızlarımızdaki "acınası erkeklere" düşkünlük beni öldürüyor. Birincisi bu ilişkilerin çoğunluğunun sonu erkeğin düzelmesi değil kızlarımızın tüm özgüvenini, yaşama hevesini, neşesini diğer insanlara olan güvenini yitirmesiyle biter. İkincisi; merhamet/acıma kadar yanıltıcı bir duygu olduğunu düşünmüyorum. Acıdığınız, merhamet ettiğiniz erkeklerle birlikte olmayın.

Öyle bir devirdeyiz ki kız çocukları kadar erkek çocuklarını da koruma iç güdümüz bir anne olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki günden güne duyduğumuz, okuduğumuz yada şahit olduğumuz olaylar karşısında artıyor. İnsanoğlu olarak en büyük hatamız da hayatımızdaki insanları olduğu gibi kabul etmek, etmiyosak yol vermek yerine kendi biçtiğimiz rolleri üstlenmeleri, kendi istediğimiz kalıba girmeleri için anlamsız bir savaşa girmek. Hayat aslında çok basit ama karmaşıklaştıran ve sorun olmayacak şeyleri bile sorun olarak gören bizleriz.

Napsın çocuk annesi gittiği yerin uzak olmasına karışıyor, ama sevgilisi zorla etkinliklere gelmesini istiyor, şöyle ol böyle ol diyor, hayatındaki iki kadında sürekli şunu yapma bunu yap diyor.Bu durumda en doğrusu en azından birinden kurtulmak, annesinden ayrılamayacağına göre, sevgilisinden ayrılmak en doğru çözüm.Adamın yaptığı çok normal, sizce sizin yaptığınız normal mi?psikoloji eğitimi aldım demişsiniz tam olarak nedir bilmiyorum ama psikiyatr olsanız hastanıza bile bu şekilde davranamazsınız, psikolog olsanız danışanınıza davranamazsınız.İnsanlar sevgililerinden talepte bulunur evet ama onlara şöyle ol böyle ol deyip kişilik analizi yapıp baskıda bulunmazlar.Dışarda buluşamayacağınız hava şartlarında adamın annesiyle yaşadığı eve gidebiliyorsunuz, orda ahkam kesip, annesini çekiştiriyorsunuz, inanın o anne çok çok iyiymiş çıkmış balkona oturmuş kadın, yine oğlu için ses çıkarmamış belli, ben olsam kolundan tutup atardım evden,benim evimde benimi kötülüyorsun evladıma diye.

Canım benim belanı mı arıyorsun sen? Çocuk dediği gibi iyilik yapmış sana. O bu hayattan memnunsa kim ne yaparsa yapsın değiştiremez. Psikoloji derslerinden çok etkilenip psikologculuk oynayayım dedin galiba? Yaşında genç zaten daha. Boşver önüne baksana sen.

Back
X