Eski sevgilinin "sen iyi ol yeter bana" demesi

MinervaMcGonagall

"Be a voice, not an echo."
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2013
2.399
6.263
158
Artık aramızda hiçbir şey kalmamışsa, işiyle alakalı bir konuda bana yardım ettiyse ve ben de "nasıl teşekkür etsem bilemiyorum" dediğimde bu karşılığı verdiyse... Şu anki sevgilim kızmakta haklı mıdır? Bana göre çok alelade bir cümle ama sevgilim art niyet sezdi niyeyse. "Ne konuştunuz bakayım" demese konuşmayı göstermeyecektim bunu da belirteyim.

Bence sıradan hatta baştan savıcı bir cevap olmuş. Karşı taraf hala ilgilense ya da her fırsatı değerlendirecek birisi olsa, "bir kahveni içerim" , " bir öğle yemeğine hayır demem" ya da başka bir şey ile muhabbeti ilerletebilirken "sen iyi ol yeter" , gölge etme başka şey istemem gibisinden kesip atmış, bence erkek arkadaşınız hiç boşuna endişelenmemeli.

Niye eski sevgilinizden yardım istediniz ki? Ben gıcık olurdum benim sevgilim yapsa.Sen iyi ol yeter de biraz riskli bir cümle bence

Değil mi ama? Anlatamıyorum. Bu cevabınızı bir arkadaşım söylemişçesine anlatacağım

O almadı yardımı, ben aldım. Kabul etme kısmı ona düşmüyor yani, onay istemedim kendisinden :)
Mesajlarinizi niye okuyor onay istemediginiz bir durumda? İzin alinmiyorsa elestiri yapma hakkida taninmamali. Velevki sevgilinizin dedigi bir imada bulundu, siz onuda kendiniz halledebilirsiniz. Varsa niyeti devam ettirir zaten.

Mesajlarinizi niye okuyor onay istemediginiz bir durumda? İzin alinmiyorsa elestiri yapma hakkida taninmamali. Velevki sevgilinizin dedigi bir imada bulundu, siz onuda kendiniz halledebilirsiniz. Varsa niyeti devam ettirir zaten.

Merak etti. Sadece söz hakkımız olan konulara karşı mı merakımız olabilir? Ben de varolandan daha kötü bir durum olduğunu düşünmesin diye izin verdim okumasına.

yani ben de az bi art niyet sezmedim değil. eski kız arkadaşı yazsa sevgilinize mesela ne düşünürdünüz

Bilmiyorum ki, durduk yere yazsa ne oluyoruz derim de gelişen diyalog bu cümleyi getiriyorsa anlayışla karşılarım. Hani günlük diyaloglarımızda "var mı bi isteğin" denilen kişiye "iyiliğin sağlığın" demek gibi bir şey bence

Merak etti. Sadece söz hakkımız olan konulara karşı mı merakımız olabilir? Ben de varolandan daha kötü bir durum olduğunu düşünmesin diye izin verdim okumasına.
Siz kendinizden eminsiniz. Bu yuzden gorusmede sakinca gormemissiniz. Ama sevgilinizin sen anlat demesindense mesajlari okuyayim demesi bile bence onun bu durumu normal kabul etmedigini gosterir. Dogal olarak bir sonraki dusunceside sizinle farkli olmus.

Şimdi şöyleki ben cidden kıskanç biriyim ve kıskanılacak durum karşı taraftan yardım istemeniz olurdu, sanki sevgilinde göstermelik bir kıskançlık havası var, kıskanmamış aslında seni. Karşı tarafta sanki sizin onunla bu şekilde iletişime girdiğinizi düşünüp, başından savmış.

Ben şöyle düşünüyorum; her insanın karşısına aklını çelmeye çalışan karşı cinsler çıkacaktır devamlı. İster eski sevgili olsun ister yeni bir arkadaş. Bunun önüne geçebilmek için cam fanusta yaşamak lazım. O yüzden sevgililerin aralarındaki aşkı ve güveni taze tutmasından başka şans yok. Sadece kendimizden emin olabiliriz, diğer insanların niyetlerine düşüncelerine hiçbir yaptırım uygulayamayız. Erkek arkadaşıma da bu düşünceyi yerleştirmeye çalışıyorum. Daha da korumacı, kıskanç biriydi ama bayağı yol kat ettik :) Bana güvendiği sürece karşıma çıkan erkeklerden rahatsız olması gerekmediğini özümsüyor.

Cok dogru bir dusunce. Ama bu muhattabiniz eskiden sevgi beslediginiz, deger verdiginiz, askla baktiginiz biri. Suan hissettiklerinizi unutmus bile olabilirsiniz. Ama sevgiliniz zaten kiskanc bir insansa bunu sizi mutsuz etmemek adina torpulemis gorunuyor olabilir. Belki de bu olayda patlak veriyor icten ice. Ki bende o cumlede art niyet ararim. Art niyet varsa da yoksa da tekrar gorusecek misiniz? Tek seferlikse zaten buyumez konu.

Ona sormadım yardım isteyebilir miyim diye. Karşı taraf bu ilişkim başladığı zaman görüşmek istemişti ben de yeni bir sevgilim olduğunu belirtmiştim. Dört aydan beri başkasıyla beraber olduğumu bildiği için art niyeti olamaz ama beni başından da savmaz, rica ettiğim işi halletmek için bayağı uğraştı. Savsaydı en başta savar vaktim yok derdi :)

Çok sağolun gerçekten olayın içindeki her bireyle empati yaparak yaklaştınız konuya. Aslında konuyu bunun için açtım; bu seferlik sevgilimin gönlünü alma amaçlı onun dilediği gibi davransam mı, haklılık payı var mı... Yoksa taviz tavizi mi doğurur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…