- 15 Mayıs 2016
- 2.470
- 4.784
- 133
- Konu Sahibi MinervaMcGonagall
-
Olay ona sormanız değil ki ben kıskanç biriyim ve kıskanç bir bireyle çok çabuk empati kurabiliyorum. Onun yerinde olsam başka yardım alacak kişi mi yoktu, bu kişi mi bir tek bu işi yapabiliyor da ondan yardım istiyorsun derdim, son cümleye gelene kadar.Ona sormadım yardım isteyebilir miyim diye. Karşı taraf bu ilişkim başladığı zaman görüşmek istemişti ben de yeni bir sevgilim olduğunu belirtmiştim. Dört aydan beri başkasıyla beraber olduğumu bildiği için art niyeti olamaz ama beni başından da savmaz, rica ettiğim işi halletmek için bayağı uğraştı. Savsaydı en başta savar vaktim yok derdi :)
Rica ederim :) Hakli oldugu durumlarda taviz verdim diye dusunmeyin bence. Erkeklerle gorusme, erkekli ortamlarda bulunma gibi bir durumda tamam derseniz, evet taviz. Ama eski sevgili mevzuyken dogru olma ihtimali cok yuksek. Bence gonlunu hos tutmaua yakin konusmalar yapin. Zaten sizin icin degismeye calisan bir adam karsinizdaki.Çok sağolun gerçekten olayın içindeki her bireyle empati yaparak yaklaştınız konuya. Aslında konuyu bunun için açtım; bu seferlik sevgilimin gönlünü alma amaçlı onun dilediği gibi davransam mı, haklılık payı var mı... Yoksa taviz tavizi mi doğurur?
Olay ona sormanız değil ki ben kıskanç biriyim ve kıskanç bir bireyle çok çabuk empati kurabiliyorum. Onun yerinde olsam başka yardım alacak kişi mi yoktu, bu kişi mi bir tek bu işi yapabiliyor da ondan yardım istiyorsun derdim, son cümleye gelene kadar.
Bu işi bi tek eski sevgilin mi yapabiliyor? Bana tekrar birlikte olmak istediğim biri sevgilim var diyip, 4 ay sonra yardım istese bakalım altından ne çıkacak diye düşünürüm. Valla o son cümleyi ben baştan savmak için kullanıyorum, adam da yüksek ihtimal derdin cidden iş mi diye bir yoklamış, öyle olduğunu görünce de savmış.
Kendimi yerine koyuyorum sevgilinizin, eğer çok önemli bir iş değilse ve çevrede bu işi halledebilecek tek kişi değilse eski sevgilisinden yardım istese eşim bozulurum. Hoşlanmam gerçekten. Ama işini kolaylaştırır, çok önemli bir meseledir yansıtmam. Yine de ne konuştunuz bakayım demem, mesaj okumayı teklif etmem.
Eski sevgiliniz açısından yaklaşırsam da, dört ay önce görüşmek istemiş fakat hayatınızda yeni biri olduğunu söylemişsiniz. Dört ayda duyguların tamamen körelebileceğini düşünmüyorum. İlla ki bu kadar uğraşmasında, yardım etmesinde geçmişinizin olduğu kadar şu an dahi size karşı beslediği hislerin etkisi vardır. Hisler varsa "sen iyi ol yeter" cümlesi bizden geçti ama hala iyiliğini istiyorum, değerlisin anlamı taşıyor olabilir. Hafif buruk bir dilek de olabilir.
Yani erkek arkadaşınız sizi sakınmış biraz. Tuhaf gelmedi bana, normal. Taviz vermiş olmazsınız bence.
Ona sormadım yardım isteyebilir miyim diye. Karşı taraf bu ilişkim başladığı zaman görüşmek istemişti ben de yeni bir sevgilim olduğunu belirtmiştim. Dört aydan beri başkasıyla beraber olduğumu bildiği için art niyeti olamaz ama beni başından da savmaz, rica ettiğim işi halletmek için bayağı uğraştı. Savsaydı en başta savar vaktim yok derdi :)
Rica ederim :) Hakli oldugu durumlarda taviz verdim diye dusunmeyin bence. Erkeklerle gorusme, erkekli ortamlarda bulunma gibi bir durumda tamam derseniz, evet taviz. Ama eski sevgili mevzuyken dogru olma ihtimali cok yuksek. Bence gonlunu hos tutmaua yakin konusmalar yapin. Zaten sizin icin degismeye calisan bir adam karsinizdaki.
bence sizin sorunuz fazla kaçmış eski sevgilide başından savmış .
bunu şimdi gördüm..
bu durumda iyi niyetli bir şekilde size mutluluklar dilemiş olarak değişti fikrim..
Ay sakın bunu erkek arkadaşına söyleme ! Ne bekleyerek attın mesajı der sana. Ucu açık cümle mi kurdun der. Saf olmaDeğil mi ama? Anlatamıyorum. Bu cevabınızı bir arkadaşım söylemişçesine anlatacağım
Konunun başlığı ve anlatış tarzınızla sanki yeni sevgilinizin kızması haklımı diye değilde, eski sevgiliniz size ne demeye çalıştı diye sormaya çalışıyor gibisiniz.Eski sevgilinizle sürekli görüşüyormusunuz?Mesela aynı işyerindemi çalışıyorsunuz?Eski sevgilinizin cümlesinden çok sizin teşekkür cümleniz garip geldi açıkcası.Sanki bişeyler söylesin diye özellikle söylenmiş gibi.Bi yerde ödeme ister diye söyledim demişsiniz ama biz öyle durumlarda borcum ne kadar diyoruz genelde :) sana nasıl teşekkür etsem cümlesi parasal boyutu geçmiş birşeydir.
Ay sakın bunu erkek arkadaşına söyleme ! Ne bekleyerek attın mesajı der sana. Ucu açık cümle mi kurdun der. Saf olma
Bence sıradan hatta baştan savıcı bir cevap olmuş. Karşı taraf hala ilgilense ya da her fırsatı değerlendirecek birisi olsa, "bir kahveni içerim" , " bir öğle yemeğine hayır demem" ya da başka bir şey ile muhabbeti ilerletebilirken "sen iyi ol yeter" , gölge etme başka şey istemem gibisinden kesip atmış, bence erkek arkadaşınız hiç boşuna endişelenmemeli.
Aynısını yazacaktım gerek kalmadı.
Yardım istemişsin etmiş ve gitmiş insanlık ve hatır icabı..
Ama senin aklının hala onda oldugu aşikar
Bence birdaha ne ara ne sor ne de yardım iste
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?