- 30 Kasım 2013
- 152
- 9
- 118
Canım keseyi hamile oldugumu öğrendikten 1 hafta sonra gordum 2 hafta sonrada Fatih bey kalp atisi icin çağırdı tabi ben kalp atışını belki duyarım diye meraktan baska bi doktora keseyi gördükten 1 hafta sonra gittim ve kalp atışını duydum.Merhaba, bebişin hayırlı olsun.İnşallah Allah sağlıkla kucağına almayı nasip eder. Keseyi ne zaman gördünüz,kalp atışını duydunuzmu?
cnm sürecini ne güzel anlatmıssın hayırlı olsn bebeğin sağlıcakla doğsun inş bn bikaç özel hst neye gittiktn snr istediğim sonucu alamayıp devlete gittim dr tüp bebek uzmanıymıs ama kendisi aşılama filan yapıyoda tüp için bursa ankara istanbul izmirdeki merkezlerdn birine gönderiyo bizim sorunumuz eşimin sperm sayısı az en yüksek 25milyn çıkmıştı 1 ay önce 1.5 milyona kdr düşt. anlattığına bakılırsa hemen hergünkntrl var sehirdışında bi merkeze yaptırtmak zorunda kalırsk o kdr zmn nasıl kalırız ikimizde sonuçta çalışıyorz. acıbademde tedavi olanları okuyorm ii sonuçlar alanlar var ama emin olamıyorm sen önerir misin bide raporlu mu raporsuz mu aşağı yukarı ne kdr tuttu tedavi
Çok teşekkür ederim. Rabbim herkese nasip eder inşallah. Şimdi şöyle anlatayım 6 ağustos son regl tarihim. 8 agustosta ilaçlara başladık ayın 20sine kadar bazen 2 güne bir bazen her gün çağırdılar. ayın 20sinde transferim oldu. bi daha gitmedim kanda gebelik tarihine kadar. yani yaklaşık bi 10-12 günlük süre yoğun gelip gidiyorsun. Sen hangi şehirdesin bilmiyorum ama Kütahyadan falan gelen hastalar var Acıbadem'in ücretsiz servisiyle. Ya kişinin beklentisine göre değişir ama ben Acıbadem Eskişehir'den çok memnun kaldım. Been doktor fobisi olan bir insanım. resmen onu yendim. güle oynaya gittim. Ya tüp bebeği sgk karşılamıyor. tüp bebek ücreti 4450 lira. yaklaşık olarak 1000 lira da ilaçlar tuttu. toplam 5450 lira ödedik. buna süreç içindeki tüm işlemler ve tahliller dahil. Fatih bey özel olduğu için 200 ya da 220 lira da muayene ücreti var. Biz buna ekstradan artan kaliteli yumurtalardan dondurma da yaptırdık o da 1350 lira. dondurma istemezseniz bu 1350yi ödemiyorsunuz. ama dondurmayı öneririm çünkü tekrar tekrar ilaç tedavisi olmak yerine ilk seferde tüp bebek tutmazsa ( ki inşallah tutar ) bundan sonra tekrar düşünürseniz dondurulmuşlar transfer ediliyor. böyle olunca boşu boşuna ilaç alıp yumurtalıklarını, rahmini yormuyorsun.
cnm tesekkür ederim bilgiler için biz de eskişehirdeyz nerede yaptıracağımıza karar veremedk henüz
bi tıp fakültesi bi de acıbadem vaar zaten. Allah kolaylık versin
bi tıp fakültesi bi de acıbadem vaar zaten. Allah kolaylık versin
evet cnm öyle eşim tıpa gidelm diyo ama sıra var diyolar bn acıbademle grslm dedim dr ist anka bursa izmir diyo off çok zor vallahi yaa
Canım keseyi hamile oldugumu öğrendikten 1 hafta sonra gordum 2 hafta sonrada Fatih bey kalp atisi icin çağırdı tabi ben kalp atışını belki duyarım diye meraktan baska bi doktora keseyi gördükten 1 hafta sonra gittim ve kalp atışını duydum.
Canım keseyi hamile oldugumu öğrendikten 1 hafta sonra gordum 2 hafta sonrada Fatih bey kalp atisi icin çağırdı tabi ben kalp atışını belki duyarım diye meraktan baska bi doktora keseyi gördükten 1 hafta sonra gittim ve kalp atışını duydum.
amin cnm inşallah güzel sonuçlar elde edrz çok güzel anlatmıssın aslında acıbadem istiyorm burda bi arkadas da yazmış hamile şimdi memnunda eşime bahsettm olabilir dedi dediğin gibi git gel yollarda yorgunluk bi yandan masraf bi yandan peki hemen randevu veriyolar mı bi aralık ocak gibi düşünüyorz bi de bn annemler dahil kimseye bahsetmedm tüp olsa yine bahsetmicm o yüzden sehir dışı olursa onlara da ne diyeceğimi bilemiyorm bı de bu yönü var bnde ilktalat beye gittim bn vajinal muayene olmakta zorlk çekiyorm zaten ilk etapta aşı ddi muayenede de bn kasınca biras sinirendi gibi oldu bidaha gitmedim sabahattn beye gittim o da cok ii ama eşimin düşük sayılarını görmesine rağmen bana klomen verdi 3 ay kullandm baktm bişi olmuyo teoman beye gittim devlette o aşı dedi krr verince merkezleri sölick ama sanırım acıbademle görüşmeye krr verdm gibi cok sağolasnmerhaba canım bende tüp bebek tadavisine baslayacagım dun gittim tekrara kontrol oldum ceren hanıma hazırmıyım diye ve ilk adetimde başlayacagız inş bende defalarca arastırma yaptım doktorlara gittim görüştüm
ilk talat beye gittim ümit hastanesinde asılama olmayacagımızı direk tüp bebek yapın dedi tavsiyede bulundu eskişehir bursa istanbul ankara hastane isimleri verdi
istanbul eurofertil gittim doktor hanım alev le görüştük sadece sureci anlattı beni muaytene etmedi bile esimin testlerine baktı muhasebe gönderdi cok soguk bir görüşme oldu ver parayı yaptır der gibi beenım heyecanımı tedirginimi hissetmedi yasamadı bile hoslanmadım
devlet hastanesine muhsin beye gittim kendide tüp bebek yaptırmıs ikiz çoçukları var ama yaptırdıgı yeri demedi anlaşmalı oldugu yeri soyledi bursa jimet aracısı geldi konustu tekrar sureci anlattı gider görüşür bakarız baslarız eee iki gune takıp olacak yumurtalııklar buyuyecek takibim ne olacak burada devlette yaptıırız dedi yumurtalık buyuyunce bursaaya gideriz dedi ısınmadım benı burada doktor bakacak gidecegim bursada ameliyat sonra tranfer ıcın tekrar bursa butun takipler burada gerisi bursada ve okadar para bursaya vercegim yol parası yol perişanlıgı sevmedim ki birde akrabamda çok orada ama evinin rahatlıgı asla olmaz diye düşündüm
ankara arastırdım anatılom var çok para ıstedi 8 binlira ve tedavi surecince hepankara gidecek yada orada kalacksın dedi murat sönmez diye doktorla görüştüm kendisin devlette calışıyor ankarada ama özel muayene kontrol ediyor anlaşmalı özel hastanede ameliyat ve tranfer yapıyor tedavi sureci ankaraya sürekli gel yada burada kal dedi 7 binlira istedi ilk görüşme bile 350 tl istedi bir arkadal gürgan cligine gitti buradan basarısız oldu ve yollarda orada beklemekten perişan oldu ve bu yorgunlugada bebegi tutmadı
burada metin acu meshur gıden memnun dediler oda sadece muayene yapıyor ilaç tedavi burada yapıyor yumurtalık toplama ve tranfer ankarada anlaşmalı bir klınıkte yapıyorlar kendı bıle gelmiyor ..
sonra acıbadem ilk fıyat arstırma yaptıgımda esim acıbadem fiyatı almış 10. bin demişler görüşmeye bile gitmedik
sonra ben facebokta acıbadem eskişehir mesaj attım ilker bey hemen cvp verdi fiyat falan hakkın da 4500 diyince sasırdık hemen randevu aldık gıttım göruşmeye fatıh bey benı bır karsıladı guler yuzlu halde konuştu anlattı tabı ben bu kadar arıtrmalara anlattım bir soru esim kusura bakmayın bır soru daha deyınce fatıh bey olurmu sor ıcın rahat olacak bilgi alacaksın guveneeceksin bu işler oyle sormadan konusmadan olacak işler degil bilgin oldukca daha guzel dedi iki saat sankı bır abı arkadas baba gibi sohbet ettık anlattı sorduk anlattık ve muayene ettı beni eşim tahlillere baktı sıcak samımı bızımle beraber heyecan uzuntu yasadı hıssettıklerimize saygı duyudu doktor gıbı degıl abı gıbı davrandı ve arastırmayı bıraktım guvendım içim sındı evımde olacagım mesafe yakın esim yanımda olacak ve acıbadem servisi hastaya davranmaları hızmeti super kalıtesıne soylecek laf yok 1. kalıte diyorum ve bu formda bir kaç arkadaşla konustum suan hamıleler onlarda cok memnunlar içiniz rahat olsun bulbulu altın kafes koymuslar evim demiş ben bu fikirdeyim evimde rahatlık varken uzk sehir istemiyorum ....insallah hepimiz kavusuruz dileklerimize . . .
Canım sorabilirsin çekinmene gerek yok. Keseyi ve kalp atışını vajinal ultrason ile gördük ama dediğim gibi meraktan baska doktora gittiğimde o karından kalp atışını bana dinletmistiTeşekkür ederim.Çok olmazsam Bişey daha sorabilirmiyim.:)
Ultrasonu kese ve kalp atışı için karındanmı yapıyorlar...
cnm bnde baslıcm da tüp bebeğe senin tek mi ikiz mi oldu merak ettim ilk baslarda ikiz zor olur diyosm ama şimdi olsn istiyormCanım sorabilirsin çekinmene gerek yok. Keseyi ve kalp atışını vajinal ultrason ile gördük ama dediğim gibi meraktan baska doktora gittiğimde o karından kalp atışını bana dinletmisti
amin cnm inşallah güzel sonuçlar elde edrz çok güzel anlatmıssın aslında acıbadem istiyorm burda bi arkadas da yazmış hamile şimdi memnunda eşime bahsettm olabilir dedi dediğin gibi git gel yollarda yorgunluk bi yandan masraf bi yandan peki hemen randevu veriyolar mı bi aralık ocak gibi düşünüyorz bi de bn annemler dahil kimseye bahsetmedm tüp olsa yine bahsetmicm o yüzden sehir dışı olursa onlara da ne diyeceğimi bilemiyorm bı de bu yönü var bnde ilktalat beye gittim bn vajinal muayene olmakta zorlk çekiyorm zaten ilk etapta aşı ddi muayenede de bn kasınca biras sinirendi gibi oldu bidaha gitmedim sabahattn beye gittim o da cok ii ama eşimin düşük sayılarını görmesine rağmen bana klomen verdi 3 ay kullandm baktm bişi olmuyo teoman beye gittim devlette o aşı dedi krr verince merkezleri sölick ama sanırım acıbademle görüşmeye krr verdm gibi cok sağolasn
Merhabalar,Canım, bence ümidini kaybetme bende istanbulda olumsuz sonuç alıp Fatih hocaya gelenlerdenim . Hemde internette baya beğenilen bir yerdi.Ama ben hiç memnun kalmadım.Bu arada olumlu sonuç alan o kadar çok ki sanırım sana denk gelmemiş. :) bana çok denk gelmişti. Tabiki bu işler dediğin gibi Allah dediğinde oluyor ama eğer eskişehirde ikamet ediyorsan başka şehire gitmek insanı strese daha çok sokuyor.Kendi şehrinde evinde olmak gibisi yok....
Aynı dönemde tüp bebek yaptırmışız.Benim transferim de 27 Ağustosta yapıldı.Oralarda görmüşüzdür belki birbirimizi.Allah tamamına erdirsin inşallah.İlk denemen miydi?Bnde de pco var ama 8 yumurta oldu.Senin baya olmuş.Malesef ben donduramadım.Çok olsaydı belki dondurabilirdim.Neden 5. günü transfer yapmadı ki?Baya da embriyo varmış aslında.Ben de Acıbadem Eskişehir'de tüp bebek yaşayanlardanım. Şu an 7 haftalık hamileyim. Allah'a şükür dün kalp atışlarını da duyduk. Süreç hakkında bilgi vereyim. Sizin ve eşinizin testleri yapılıyor ve sorun çerçevesinde bir tedavi planı oluşturuluyor. Mesela bende pco vardı, eşimde sorun yoktu şükür. Tedavim esnasında ve sonrasında neler yapmam ve nasıl beslenmem gerektiği belirtildi sürekli. İlaç takiplerim, yumurta takiplerim neredeyse her gün yapıldı. İlk zamanlar 2 güne bir sona yaklaşınca her gün kan verip E2 değerime baktılar. o değerdeki yükselişe göre ilaçların dozu ayarlandı. Bende 32 tane yumurtz toplandı . ertesi gün aradılar 29'u döllenmiş. bana 3. gün 2 tane emriyo transfer edildi. geriye kalan 5. güne kadar dayanabilen kaliteli 6 yumurtam da donduruldu. 20 agustısta transfer oldum, 31 agustısta kan verdim. beta hcg değeri 97 cıktı, ertesi gün 160, iki gün sonra da yani transferin 14. gününde değerim 475 çıktı. bi hafta sonra kese için gittim, keseden iki hafta sonra yani dün kalp atışı için gittim.
Eskişehir tüp bebek merkezinde doktorundan, hemşiresine, embriyologuna kadar herkesin hem ilgisinden, hem bilgisinden, hem de güleryüzünden memnun kaldım ben. Allah herkese benim yaşadığım gibi bir tüp bebek süreci nasip etsin.
Benim tek canım, ayrıca ikiz bakmak gercekten her yonden cok zor gibi görünüyor. Bu süreçte ikiz bebeği olanların bloglarını okudum ve tek olması benim icin en mantiklisiydicnm bnde baslıcm da tüp bebeğe senin tek mi ikiz mi oldu merak ettim ilk baslarda ikiz zor olur diyosm ama şimdi olsn istiyorm
.Benim tek canım, ayrıca ikiz bakmak gercekten her yonden cok zor gibi görünüyor. Bu süreçte ikiz bebeği olanların bloglarını okudum ve tek olması benim icin en mantiklis5
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?