- 7 Nisan 2019
- 14.849
- 57.312
- 598
Nerelerdesin sen canımSonu benzemesin inşallah iyiyim şükür kendi çabalarımıza devam
HahahaTahmin ettim kuzum onunicel beyi magazin anlatırken canlandıramadım gözümde
Cidden zor bir karar. Doktorunla görüşebildin mi?? Bence normal şartlarda aşı olmak çok çok mantıklı. Bak ablamla ben covid olduk annem ve anneanneme hiç bişey olmadı 2. testleri de negatif çıktı ki anneannem 86 yaşında. Ama gebelik durumunda farklı tabi. Bilinmezlik olduğu için akademik çalışmalara bakmak lazım sanki
Canım olsanmi acaba? 3.aydan sonra bazı doktorlar asi vurdurun diyor. Covit çok daha tehlikeli diye.. Sen bı danış doktoruna
Gerçekten çok zor bir karar, ama covid aşısının anne karnındaki bebeği ne kadar etkileyeceği net belli değil, yalnız hamileyken covid geçiren birinin çocuğunu ne kadar etkilediği çok net değil. Çok garip durumlar gerçekten.Kendi doktorum ben önermiyorum dedi. Onun haricinde tabi babam durmadı ve yurtdışında aşılama komitelerinde çalışan arkadaşlarından halk sağlığı proflarına, kendi çalıştığı hastanedeki k.doğumculara kadar birrsürü insanla konuştuk. Kendi dr.um haricindeki her dr aslında aşı olmam konusunda çok net. Çünkü özellikle bu gğney Afrika ve brezilya mutantlarının malesef anne karnındaki bebeğe de zarar verebildiğini gösteren çalışmalar olmuş. Ancak hangi aşıyı yaptırmam gerektiği konusunda görüş birliği malesef yok. Bugün yeni bir makale yayınlandı, amerikada biontec ve moderna nın hamile kadınlara etkisiyle ilgili. Özellikte son trimesterda korkacak birşey yok diyor çalışma özetle. 32.000 kadında uygulanmış. Yarın bir kişiyle daha konuşup karar vericem. Şimdi bir de sputnik gelecekmiş, hani şu denklemde bir o eksikti...
Zor iş gerçekten. Geçen tüp bebekle hamile kalan bı kadın covit olmuş 5.ayinda bebeğini almışlar sonrada kendi vefat etmiş. Çok üzülmüştüm o olayaKendi doktorum ben önermiyorum dedi. Onun haricinde tabi babam durmadı ve yurtdışında aşılama komitelerinde çalışan arkadaşlarından halk sağlığı proflarına, kendi çalıştığı hastanedeki k.doğumculara kadar birrsürü insanla konuştuk. Kendi dr.um haricindeki her dr aslında aşı olmam konusunda çok net. Çünkü özellikle bu gğney Afrika ve brezilya mutantlarının malesef anne karnındaki bebeğe de zarar verebildiğini gösteren çalışmalar olmuş. Ancak hangi aşıyı yaptırmam gerektiği konusunda görüş birliği malesef yok. Bugün yeni bir makale yayınlandı, amerikada biontec ve moderna nın hamile kadınlara etkisiyle ilgili. Özellikte son trimesterda korkacak birşey yok diyor çalışma özetle. 32.000 kadında uygulanmış. Yarın bir kişiyle daha konuşup karar vericem. Şimdi bir de sputnik gelecekmiş, hani şu denklemde bir o eksikti...
O zaman canım bu tamamen senin kendi hissiyatınla vermen gereken bir karar. Olmakta olmamakta risk şu anki tabloda. İnanılmaz artan bir vaka tablosu var ve sürekli bir mutant virüs çıkıyor. Şimdide Hindistan mutantı çıkmışKendi doktorum ben önermiyorum dedi. Onun haricinde tabi babam durmadı ve yurtdışında aşılama komitelerinde çalışan arkadaşlarından halk sağlığı proflarına, kendi çalıştığı hastanedeki k.doğumculara kadar birrsürü insanla konuştuk. Kendi dr.um haricindeki her dr aslında aşı olmam konusunda çok net. Çünkü özellikle bu gğney Afrika ve brezilya mutantlarının malesef anne karnındaki bebeğe de zarar verebildiğini gösteren çalışmalar olmuş. Ancak hangi aşıyı yaptırmam gerektiği konusunda görüş birliği malesef yok. Bugün yeni bir makale yayınlandı, amerikada biontec ve moderna nın hamile kadınlara etkisiyle ilgili. Özellikte son trimesterda korkacak birşey yok diyor çalışma özetle. 32.000 kadında uygulanmış. Yarın bir kişiyle daha konuşup karar vericem. Şimdi bir de sputnik gelecekmiş, hani şu denklemde bir o eksikti...
Sana kendi yakalanma sürecimi anlatsam şaşar kalırsınGerçekten çok zor bir karar, ama covid aşısının anne karnındaki bebeği ne kadar etkileyeceği net belli değil, yalnız hamileyken covid geçiren birinin çocuğunu ne kadar etkilediği çok net değil. Çok garip durumlar gerçekten.
Ama bana çıksa muhtemelen olmam, covid olmamaya çalışırım:) onun da garantisi yok tabi de . Ne bileyim inşallah covid olmadan sağlıkla kucağımiza alırız bebeklerimizi .
Kadın doğumcuna danıştınmı bebişine etkisi ne?Kızlar başımda bir dert var benim de, yani dert mi diyeyiiim, nimet mi diyeyim bilmiyorum.
Bana aşı çıktıO kadar rastlantısal olarak öğrendim ki yani ne zaman tanımlandığını bile bilmiyorum...
Bazı gebelere çıkıyormuş. Muhtemelen tiroidden ötürü riskli gebelik kategorisinde olduğum için. Üç gündür hem şoktayım hem de kara kara ne yapacağımı düşünüyorum.
Canım konu ile alakalı değil ama benim de troidm var gebelikte hapa devam ettin mi. Aşı konusunda da bence olma ya bilmiyorum ama doktorun ne der o daha iyi bilirKızlar başımda bir dert var benim de, yani dert mi diyeyiiim, nimet mi diyeyim bilmiyorum.
Bana aşı çıktıO kadar rastlantısal olarak öğrendim ki yani ne zaman tanımlandığını bile bilmiyorum...
Bazı gebelere çıkıyormuş. Muhtemelen tiroidden ötürü riskli gebelik kategorisinde olduğum için. Üç gündür hem şoktayım hem de kara kara ne yapacağımı düşünüyorum.
Canım konu ile alakalı değil ama benim de troidm var gebelikte hapa devam ettin mi. Aşı konusunda da bence olma ya bilmiyorum ama doktorun ne der o daha iyi bilir
Kadın doğumcuna danıştınmı bebişine etkisi ne?
O zaman canım bu tamamen senin kendi hissiyatınla vermen gereken bir karar. Olmakta olmamakta risk şu anki tabloda. İnanılmaz artan bir vaka tablosu var ve sürekli bir mutant virüs çıkıyor. Şimdide Hindistan mutantı çıkmış
Sana kendi yakalanma sürecimi anlatsam şaşar kalırsınöyle bir noktaya geldik ki yakalanmamak düşük ihtimal kalıyor. Çünkü asemptomatik vaka inanılmaz var ve aramızdalar. Bunlardan biride bana bulaştıran ablam Allah sonumuzu hayırlara çıkarsın gidişat hiç iyi değil
Bilecik'te de covit olup vefat eden yaşlılara organ yetmezliği yazıyorlarmis. Gerçekten sayı görünenden çok daha fazla. Birde halam ikinci aşıyı olduğu halde covit oldu. Bayagida zor geçiyor. Diyorum asi olmasa direk yoğun bakım.Amerikada hindistan mutantının çift mutasyon görmüş halini buldular en sonBir de şu an Türkiye mutantından bahsediyorlar aslında bir yandan da.
Bu tartışma programlarına filan çıkan bi prof var ya,Mehmet Ceyhan, onun geçen bir yazısını okudum. Diyor ki vakaların %90ı asemptomatik.Artı, etrafımızdaki kovid geçirenlerin birçoğunun ailesini test etmediler kuluçka süresinde çıkmaz diye. 2 tane tanıdığım pozitif olan 4 kişilik ailede sadece tek kişi kayıtlara geçti. Gerçek vaka sayısını bi düşün...
Bilecik'te de covit olup vefat edenlere organ yetmezliği yazıyorlarmis. Gerçekten sayı görünenden çok daha fazla. Birde halam ikinci aşıyı olduğu halde covit oldu. Bayagida zor geçiyor. Diyorum asi olmasa direk yoğun bakım.
Evet ettiler pozitifi ilk alınca nicel bey devam demişti şimdi gideceğim doktora da söyleyeceğim benim haşimato troidi pazartesi salı bir buçuk diğer günler bir yutuyorum.Tiroid değerlerini kontrol ediyorlar değil mi bu süreçte, atlamadılar?!?
Bizdede bi talep ettiğimiz için eşime test yapıldı ama 2 kez çağırdık ikisindede 1-2 saat içinde gelip test yaptılar biz talep etmesek yapılmazdı.sayılar olduğundan çok eksik gösteriliyor buna rağmen çok vaka var.iş yerlerine teste gidip herkese test yapılmıyormuş.ben bir taraftan antikor oldu iyi mi oldu diyede düşünüyorum açıkçasıAmerikada hindistan mutantının çift mutasyon görmüş halini buldular en sonBir de şu an Türkiye mutantından bahsediyorlar aslında bir yandan da.
Bu tartışma programlarına filan çıkan bi prof var ya,Mehmet Ceyhan, onun geçen bir yazısını okudum. Diyor ki vakaların %90ı asemptomatik.Artı, etrafımızdaki kovid geçirenlerin birçoğunun ailesini test etmediler kuluçka süresinde çıkmaz diye. 2 tane tanıdığım pozitif olan 4 kişilik ailede sadece tek kişi kayıtlara geçti. Gerçek vaka sayısını bi düşün...
Ayy okudukça dehşete düşüyorum yaBilecik'te de covit olup vefat eden yaşlılara organ yetmezliği yazıyorlarmis. Gerçekten sayı görünenden çok daha fazla. Birde halam ikinci aşıyı olduğu halde covit oldu. Bayagida zor geçiyor. Diyorum asi olmasa direk yoğun bakım.
2. Aşının etkinliği 14 gün sonra başlıyormuş. O 14 gün içinde kapanlarda sıkıntı olmuş hep. Birde dediğin gibi yüne antikor var vücudunda hafifletmiştir hastalık yükünü. Bu organ yetmezliği olayını kanser hastalarınında vefatında yapıyorlarmış.Bilecik'te de covit olup vefat eden yaşlılara organ yetmezliği yazıyorlarmis. Gerçekten sayı görünenden çok daha fazla. Birde halam ikinci aşıyı olduğu halde covit oldu. Bayagida zor geçiyor. Diyorum asi olmasa direk yoğun bakım.
Canım kadın doğum ve endokrin doktoru birlikte kontrol etmeli bence bunu. Büyük yük tabi endokrincide.Canım konu ile alakalı değil ama benim de troidm var gebelikte hapa devam ettin mi. Aşı konusunda da bence olma ya bilmiyorum ama doktorun ne der o daha iyi bilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?