Eşle dostluk durumu

BlueKedi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2016
429
422
103
Merhabalar hepinize.
Ben kendi ailemle sorunlar yaşıyorum şu sıralar. Aslında bitmeyecek şeyler de var aramızda. İlgisizlik, yanlış yetiştirme. Bunlar beni şimdi de etkiliyor. Bu konuda çok ayrıntı vermek istemiyorum. Benim merak ettiğim şey, siz kendi aile sorunlarınızı ne kadar eşinizle paylaşıyorsunuz? Dostluğunuzun sınırı nedir?
Ben neredeyse hiç anlatmıyorum. Onun anladığı sorunlar oluyor mesela. Geçiştiriyorum. Açık vermemeye çalıyorum resmen. Sonra aileme tavır alır ya da kendisininki ile karşılaşacak diye çekiniyorum.
Sizde durum nasıl?

Bilmesi gerektiği kadar bilir. Yarın birgün birşey olur, eş ailene düşman kesilir. Arada sen kalırsın. Tartarak söyle söyleyeceklerini, iki taraflı düşün. Anlatacakların ileride seni de aileni de zorda bırakmasın. Yarın düşünmeden anlatırsan, eşim aileme küfrediyor, beni tehdit ediyor konusu açarsın bir de buraya. Gerek yok, ama fazla da gizleme, yani şüphe uyandırır, kendi araştırır bulursa daha kötü bence.

Eş kişisinin karakterine göre değişir .
Kimisi çabuk gaza gelir sizi daha da olumsuz etkiler
Kindar olur siz unutsaniz da o unutmaz size sürekli hatırlatır...

Kimisi daha anlayışlı olur , sizi teselli eder.. hoşgörü ile yaklasmanizi ister ..

Anlatın ya da anlatmayın demek doğru olmaz.
Eş e göre o ayarı kararı siz vermelisiniz.

Merhabalar hepinize.
Ben kendi ailemle sorunlar yaşıyorum şu sıralar. Aslında bitmeyecek şeyler de var aramızda. İlgisizlik, yanlış yetiştirme. Bunlar beni şimdi de etkiliyor. Bu konuda çok ayrıntı vermek istemiyorum. Benim merak ettiğim şey, siz kendi aile sorunlarınızı ne kadar eşinizle paylaşıyorsunuz? Dostluğunuzun sınırı nedir?
Ben neredeyse hiç anlatmıyorum. Onun anladığı sorunlar oluyor mesela. Geçiştiriyorum. Açık vermemeye çalıyorum resmen. Sonra aileme tavır alır ya da kendisininki ile karşılaşacak diye çekiniyorum.
Sizde durum nasıl?
Kesinlikle doğru yoldasınız. İlk kavgada oradan vuruyorlar çünkü. Bencede anlatmayın

Çok çok özel bir durum yoksa birinin sırrı niteliğinde, her şeyi bilir. Ama o ketumdur nalatmaz

açık vermemeye çalışmak hoş bi tabir değil. eşiniz sonuçta, düşmanınız değil. açık verince sizi açığınızdan vuruyorsa zaten o evlilik yanlış demektir. ben hemen her şeyi anlatırım nişanlıma, o da bana anlatır.
Evet hoş değil ama eloğlu seni yeri gelince o açıktan vuruyor.

Duruma göre değişir bu. Bence eşimi ilgilendiren bir konu varsa anlatırım. Yok başkasının özeli ise, onun o kişinin tarafından anlatılmasıni uygun buluyorum. O kişi anlatmamayi seciyorsa bendende laf çıkmaz. Eşim zaten başkaların özelini veya "sırları" dinlemeyi sevmez.

Ben bilmesi gerektiği kadarını anlatırım , olumsuz ise anlattıklarım pek yorum yapmaz kendi halime bırakır beni.
Eşime de söylerim çok özel bir şeyler varsa bana anlatma diye , güvenirim ama herkesin her şeyi bilmesi de gerekmiyor.

Aslında insan eşiyle paylaşabilmeli. Ama benim anne babanım boşanması ve annemin evlatlarına ilgisizliğini neler yaşadığımı bilmesine rağmen ilk kızımız doğduğunda esimin " sen de annen gibi merhametsizsin" demesi kadar gücüme giden bir şey olmamıştır. Yani eşim beni benim tercihim olmayan şeylerden ötürü çok vurmuştur.

Back
X