Eşle dostluk durumu

Ben anlatmam , açık arayan bir adam olmamasına rağmen hiçbirşey anlatmam ailemle ilgili. Olmaz da olur ya bir gün başıma kakarsa.

Anlatıp anlatmamak kadın ya da erkek olsun karşıdaki insana bağlı bence. Şahsi düşüncem özel şeyler anlatılmamalı. Eski eşim ailemle yakındı birçok şeyi bilirdi. Şahit olduğu bir tartışmada ailemin haklı olduğunu söylediği halde boşanma esnasında bunu ve daha birçok şeyi yüzümüze vurdu. Ilk zamanlar böyle değildi. Sonradan o potansiyeli görünce ben de anlatmamaya başladım çünkü kullanacağını biliyordum. Velhasıl öyle de oldu. Eşinizin karakterine göre siz karar verin. Ancak ne kadar iyi olursanız olun bir yerde eloğlu olduğu gerçeği değişmiyor maalesef.

Esim benim ciğerimi bilir, hem yasadigim sorunlari anlatamayacagim karakterde bir adamla neden evli kalayim ki?

Merhabalar hepinize.
Ben kendi ailemle sorunlar yaşıyorum şu sıralar. Aslında bitmeyecek şeyler de var aramızda. İlgisizlik, yanlış yetiştirme. Bunlar beni şimdi de etkiliyor. Bu konuda çok ayrıntı vermek istemiyorum. Benim merak ettiğim şey, siz kendi aile sorunlarınızı ne kadar eşinizle paylaşıyorsunuz? Dostluğunuzun sınırı nedir?
Ben neredeyse hiç anlatmıyorum. Onun anladığı sorunlar oluyor mesela. Geçiştiriyorum. Açık vermemeye çalıyorum resmen. Sonra aileme tavır alır ya da kendisininki ile karşılaşacak diye çekiniyorum.
Sizde durum nasıl?
eşe duyduğunuz güvene göre değişir bu durum, sağlam bir karekteri varsa, anlattıklarınızla ailenize tavrını değiştirmez yada başınıza kakmaz, ama günümüzde böyle erkekler az...

Eş ile aranızdaki ilişkiye bağlı bu. Ben ilk evlendiğimizde saklardım. Eşim herşeyi anlatırdı ailesi ile ilgili. Zaten hep açık iletişim kuran biri olmuştur. Sonra ben de anlatmaya başladım. Şimdiye kadar ciddi bir çok kavga yaptık bir kez olsun ailelerle ilgili defterler açılıp yüze vurulmadı. İkisini ayrı tutabiliyoruz.

Ben de her şeyi bilmesi gerektiğini düşünmüyorum.

Yani güvenmemekten çok .. neden bilmesi gereksin?bilmese olmuyor mu?

Oluyorsa bilmesin.

Ben de onun ailesine dair her şeyi bilmiyorum.

Benim kocam herşeyimi bilir.
Önce Allahım sonra kocam hep derim başka da dostum yok. :KK74:
Zaten aileler ile çok yakın olduğumuzdan saklama gibi bir durum da imkansız.
Konu sahibinin aradığı cevap bu değil. Mutluluğunuz bizi de mutlu eder, bunun ötesinde birşey diyemem. Daha uygun başlıklar mı bulsanız?

Konu sahibesi soruna gelince, bence yakın olamadığınız her konuda güvenmediğiniz eş, eş değildir. Hayat arkadaşı değil mi o?

Benim kocam herşeyimi bilir.
Önce Allahım sonra kocam hep derim başka da dostum yok. :KK74:
Zaten aileler ile çok yakın olduğumuzdan saklama gibi bir durum da imkansız.

[/QUOTE]
Maşallah :nazar: :nazar:

Neyin,ne kadar anlatılacağı,
şu unsurlara göre değişir:
Eşin karakteri
Eşler arasındaki ilişkinin niteliği
Konunun önemi ve çok özel olup olmadığı
Konunun ortalığı karıştırıp,insanları birbirine düşürme olasılığı

Benim eşim az ve tartarak konuşan bir adamdır.
Ben ona göre daha konuşkanım.
Birbirimizden saklımız,gizlimiz yoktur.
Benim geçinilmesi zor bir annem var,
zaman zaman kardeşimi ve beni kaprisleriyle bunaltır.
Bunu kime anlatıp,teselli olayım?
Eşime anlatırım ama bazen her ayrıntıyı vermem,çünkü bazen çok absürt diyaloglar veya durumlar yaşıyoruz annemle.

Bununla birlikte eşimle aramızda,
dile getirilmemiş bir anlaşma vardır.
Birbirimizin ailesiyle yaşadığı sıkıntılı durumları,sorunları konuşuruz ama ikimiz de diğerinin aile üyeleri ile ilgili olumsuz,
hoşa gitmeyecek yorumlar yapmaktan kaçınırız.
En önemlisi de konuştuklarımızı üçüncü şahıslara aktarmayız.
Benim annemle yaşadığım sıkıntıyı kayınvalidem bilmez mesela.

Eşime çok kızdıysam dertleştiğim tek kişi görümcemdir.
Kardeşinin dedikodusunu yapmayacağından ona güvenirim.
Bir de sağolsun çok pozitif ve yapıcı bir insandır.

Tamamen eşin karakterine göre davranılması gereken bir konu
Eşime herşeyi anlatırım bazen kendime zor itiraf ettiklerimi bile
9 senedir beraberiz onun annesi ile çok sorunlar da yaşadım birkez bile benim ailemle olan ilişkimi başıma kakma durumu olmadı
Siz böyle düşündüyseniz vardır sebepleri

Merhabalar hepinize.
Ben kendi ailemle sorunlar yaşıyorum şu sıralar. Aslında bitmeyecek şeyler de var aramızda. İlgisizlik, yanlış yetiştirme. Bunlar beni şimdi de etkiliyor. Bu konuda çok ayrıntı vermek istemiyorum. Benim merak ettiğim şey, siz kendi aile sorunlarınızı ne kadar eşinizle paylaşıyorsunuz? Dostluğunuzun sınırı nedir?
Ben neredeyse hiç anlatmıyorum. Onun anladığı sorunlar oluyor mesela. Geçiştiriyorum. Açık vermemeye çalıyorum resmen. Sonra aileme tavır alır ya da kendisininki ile karşılaşacak diye çekiniyorum.
Sizde durum nasıl?

Valla biz birbirimizin ailesinin dedikodusunu yapıyoruz oturup
İkimizin de ailesi nevi şahsına münhasır insanlardan oluştuğu için saklayacak bir şey yok

Bir gün yüze vurur düşüncesiyle anlatmamak garip geliyor bana.
O zaman arkadaşımla yaşadığım sıkıntıyı da anlatmayayım, işle ilgili yaşadığım sorunları da anlatmayayım. Vurmak isteyen vuracak bir şey bulur zaten.
İnsan sıkıntılı, sinirli bir anında oturup dertleşemediği, kafasında bin tane ihtimalle kendini korumak zorunda hissettiği birine nasıl "eş, hayat arkadaşı" der ki?

Merhabalar hepinize.
Sizde durum nasıl?
Esin kisiligine gore degisir. Destek olan biriyse tabi ki paylasir anlatirim. Yok, en ufak kavgada bunlari ortaya dokecekse paylasmam

Yarın öbür gün yüzüme vuracak karakterde bir eşe sahipsem anlatmam,ailemle benim aramda kalır.

Her koşulda yanımda olan ve nerde ne tavır takınacağını bilen bir eşim varsa anlatırım :)

açık vermemeye çalışmak hoş bi tabir değil. eşiniz sonuçta, düşmanınız değil. açık verince sizi açığınızdan vuruyorsa zaten o evlilik yanlış demektir. ben hemen her şeyi anlatırım nişanlıma, o da bana anlatır.
Evlenince bu yaptığınızın ne kadar yanlış olduğunu anlayacaksınız. Şimdi normal görmeniz çok normal

Siz doğru olanı yapıyorsunuz ama ben sevgilime anlatıyorum ..ailemde böyle davranmasaymis herkes hakettiği değeri görsün diyorum

Merhabalar hepinize.
Sizde durum nasıl?
Ailemi sikayet etmem dert de yanmam esime cnku zaman ne gosterir bilinmez hoopp en ufak.birsey de cikar karsina esin de olsa annen de olsa insanoglu bu aile kimseye sikayet edilmiyor 🤔 yarin obur gn laf eder kan cikar

Back
X