Eşle dostluk durumu

Eşine olan tavırlarıyla ilgili yakaladıpınız doneleri anlatmamakta fayda var. (Örneğin; Diğer damadı seviyolar, ona şöyleler böyleler gibi) Senin ailen sen unutursun fakat o unutmaz. Onun dışında herşeyi anlatırım ben.

Herkesin kendi alanı olmalı. Koca değil eş ise vurmaz hiçbir zaman ama olsun dost olmak demek her şeyi anlatmak demek değildir.

Valla eşim hayatıma dair her şeyi bilir hatta üniversite yıllarımdan arkadaşlarım var kim bana ne kazık atmış kim vefali bilir filan, şimdi de öyle canım sıkkınsa anlatırım aile ya da arkadas fark etmez en iyi arkadaşım dostumdur. Babama anneme kardeşlerime karşı saygılıdır haklı olduğum bir konuda dahi beni fisneklemez onlar senin büyüğün öyle yapma böyle deme alttan al yaptığın doğru değil der beni dizginler. Aynı şekilde ben de onun her şeyini bilirim ailesiyle alakalı olsun arkadaş durumları olsun hiç de ona karşı bunu kullanmak aklıma gelmedi. Birbirinize daha çok şifa olmayı tercih ediyoruz. Eğer eşinizle daha önceden bu konularda sıkıntı yaşamadıysanız neden bu şekilde kendinizi dizginliyorsunuz ya da eşiniz hakkında böyle düşünüyorsunuz anlamadım ben
Sıkıntı yaşadım aslına bakarsanız. Benim ailemi kastederek, aile çok önemli ve çocuk sahibi olacağım zaman senin ailen benim için eksi puan olacak dedi. Belki sırf bu sözü içime işlediği için çocuk sahibi de olmadım.

Merhabalar hepinize.
Ben kendi ailemle sorunlar yaşıyorum şu sıralar. Aslında bitmeyecek şeyler de var aramızda. İlgisizlik, yanlış yetiştirme. Bunlar beni şimdi de etkiliyor. Bu konuda çok ayrıntı vermek istemiyorum. Benim merak ettiğim şey, siz kendi aile sorunlarınızı ne kadar eşinizle paylaşıyorsunuz? Dostluğunuzun sınırı nedir?
Ben neredeyse hiç anlatmıyorum. Onun anladığı sorunlar oluyor mesela. Geçiştiriyorum. Açık vermemeye çalıyorum resmen. Sonra aileme tavır alır ya da kendisininki ile karşılaşacak diye çekiniyorum.
Sizde durum nasıl?
Ben paylaşmıyorum
Eşimle aram çok da iyi olsa gerek yok
Herşeyi bilmese de olur

Merhabalar hepinize.
Ben kendi ailemle sorunlar yaşıyorum şu sıralar. Aslında bitmeyecek şeyler de var aramızda. İlgisizlik, yanlış yetiştirme. Bunlar beni şimdi de etkiliyor. Bu konuda çok ayrıntı vermek istemiyorum. Benim merak ettiğim şey, siz kendi aile sorunlarınızı ne kadar eşinizle paylaşıyorsunuz? Dostluğunuzun sınırı nedir?
Ben neredeyse hiç anlatmıyorum. Onun anladığı sorunlar oluyor mesela. Geçiştiriyorum. Açık vermemeye çalıyorum resmen. Sonra aileme tavır alır ya da kendisininki ile karşılaşacak diye çekiniyorum.
Sizde durum nasıl?
Mümkünse paylaşmamanı tavsiye ederim..tabi bu birazda eşinin karakteri ile ilgili kendimle ilgili örnek vereyim sana eşimle çok mutlu uyumluyuz annemi babamı çok sever benden iyi saygı duyar sahiplenir ama bikaç defa açıklarını verdim hmn tavrı tarzı değişmeye başladı ben ailemle aramızda ne yaşanırsa yaşansın bi müddet sonra çok iyi oluyorum ama eşim tavırlı oluyor..şuanda eşimle ilgili konuları ailemle ailemle ilgili şeyleride eşimle paylaşmıyorum

Ailenle arandaki meseleyi sen unutur affedersin ama esin unutmaz cok da detaya girmemek lazim

Her şeyi anlatırım, o da aynı şekilde her şeyi anlatır. Eğer anlattıklarımdan dolayı bana karşı ya da aileme karşı tutumunun değiştiğini farketseydim anlatmayabilirdim.

Pek fazla yorum yapmayacagini ve bunu bana karsi kullanmayacagini bildigim icin cok darlandigim zaman anlatirim. Yani ruh halime bagli. Anlatip rahatlamak istersem anlatirim. Yok icimde yasamak istersem cok cok ozelse bilmemesi gereken seylerse anlatmam. Ama o bana anlatmaz. Cunku ben cabuk bileniyorum insanlara karsi ne yazik ki... Biri onun da canini acitsa bu ailesinden biri bile olsa benimle pek paylasmaz cunku istemsiz olarak o kisiye bileniyorum. En iyisi anlatmamasi 😊

Merhabalar hepinize.
Sizde durum nasıl?

Eşimle paylaşırım yıllardır hiç pişman etmedi. En yakın dostumdur herşeyimi bilir. O da çok anlatır,sırdaşımdır.

Eşime. Küçümser, kendi ailesiyle karşılaştırır gibi şeyler düşünüyorum. Ama paylaşmamak da evliliği sorgulatıyor
eşinizi siz daha iyi tanıyorsunuz, böyle düşünüyorsanız sadece yüzeysel anlatabilirsiniz çok detay vermeden, yarın öbür gün küçümserse, bilmediğin seni ilgilendirmeyen şeyler var dersiniz :halay:

Back
X