• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşle maaş anlaşmazlığı

Yeni evliyiz, maaşları birleştirmeyi doğru buluyorum ben. Birikim yapacağız ama eşim maaşlar bende olsun ama zırt bırt ne yaptın ne yaptık diye sorma diyor. Bende maaş yattığında konuşulması gerektiğini söylüyorum. Zamanı gelince öğrenirsin sen maaşı at gerisini unut diyor. Ama ben kabul etmem böyle bir şeyi dedim. Hangi kadın sormaz ki böyle bir şeyi benimde bilmeye hakkım var sonuçta. Olması gereken bu değil midir?
Ben bu yüzden boşandım , maaşı gelince olduğu gibi at gerisine karışma sözü çok tehlikeli. Eşinizin gerçek yüzünü ola ki bir ay maaşı göndermediğinizde görürsünüz. Sakın sakın diyorum. Güzelce konuşun anlatmaya çalışın , müşterek banka hesabı açın.

Yeni evliyiz, maaşları birleştirmeyi doğru buluyorum ben. Birikim yapacağız ama eşim maaşlar bende olsun ama zırt bırt ne yaptın ne yaptık diye sorma diyor. Bende maaş yattığında konuşulması gerektiğini söylüyorum. Zamanı gelince öğrenirsin sen maaşı at gerisini unut diyor. Ama ben kabul etmem böyle bir şeyi dedim. Hangi kadın sormaz ki böyle bir şeyi benimde bilmeye hakkım var sonuçta. Olması gereken bu değil midir?
oldu paşam :KK70: hey Allahım yaaa

eskiden banka yoktu, maaşlar elden alınırdı. Babam maaşını anneme verir, annem ödemeleri yapar, babama harçlık verirdi. Ha annem bize genelde para yok dediği için isteyemezdik. Zaten evde yemek yerdik.

Şimdi eşim parasını vermez, ama hesabını bilirim şifresi var, beni şifre de onda. Büyük harcamalarımızı biliriz. Ufak tefek şeyleri de hesapta görürüz zaten. Birikim ortak. Maaşını ver demeyi kabul edemem ben. O kadar da değil… ve unut ne alaka… hesap vermek zorunda….

Oğlum geçenlerde anne babam senin paran için evlenmiş daha zengin olmak için diyor.. tek maaş yetmez diye diyor. Benim kocayı bilmem ama sizin koca maaşınız için evlenmiş görünüyor😬

Onun yanlış yerlere vermeyeceğine inancım tam ama bana saf gibi ol bir şey sorma demesine kabul etmem. Ataerkil bir toplumda büyüdüğü için kadın paraya karışmaz diye büyütülmüş onunda etkisi var. Ama söylediğinin yanlış olduğunu kabul ettiremiyorum

Bu kadar saf misin yoksa saf numarasi mi yapiyorsun?

Bir de ben bu tarz konular görünce evlenmeden önce hiç konuşulmadı mı merak ediyorum. Sevgiliyken tamam belki maddi konulara girmek biraz çiğ olabilir ama evlilik kararı alırken o aşamada hepsi konuşulmalı. Bütçe nasıl yönetilecek ? Bir tarafın uzun süreli bir borcu var mı ? Çocuk olursa çalışmama durumu olacak mı bu nasıl yönetilecek ? vs.

Ayri ayri yapın birikiminizi. Sorma karışma diyen birine ben olsam maaşımı atmam. Sonrasında o sizi bastırıp neden bu kadar harcadın,nereye harcadın diyecek gibi bir izlenim oluştu bende.

gelir:100x (maas+bla bla)
gider:
a bankasi kredi (10x) : mayis ayinda son taksit
b bankasi kredi (25x) : nisan ayinda son taksit
araba kredisi (15x) : 2027 subat ayinda son taksit
kira : bla bla
fatura : bla bla
.
.
.
.
.
aylik kenara atilacak tutar: bla bla (kac gram metal aldigim)
cebimize kalan: bla bla

farazi yazdim bunlari. para bende toplanir. apartman yoneticisi gibi her ay gider geliri bir a4 kagidina yazarim, bunu da esime watsaptan atarim. bunu her ay yaparim.

paranin tek elde toplanmasini kesinlikle destekliyorum. 2.5 yillik evliyim. evimize su an bu disiplin sayesinde 8 milyon ederinde arsa aldirdim. her ay ustune yaklasik 600 bin civari koyarak ilerliyor arsa.

butce yonetmenin esten gizlenecek hicbir tarafi yok. seffaf olmasi gerekiyor.
Bu dedikleriniz güzel ama eşiniz insan evladıysa ancak bu şekilde bir sistem kurulur, şanslısınız yani. Yoksa eşiniz malın teki olsaydı emin olun herşey darmadağın olurdu

Biz de birleştiriyoruz ama bizim gelir giderimiz nedir ikiniz de biliyoruz, kalanıyla da altın alıp benim adıma olan kasaya atıyoruz

sen at bana sen unut maaşı, deseydin sende laf sırası sana geldiğinde

Ay lütfen ipleri onun eline vermeyin babanız olsa güvenmeyin. Böyle diyen bir adamla ben maaşımı birleştirmezdim kusura bakmasın

ben bu maaş birleştirme konusunu bir türlü anlayamadım.neden ?
zaten evin belli başlı giderleri var,kişisel harcamalar var para kalırsa birikim olayı var,
14 yıllık evliyim,
bu zamana kadar hiç ortaya ara koyalım da ortak kasa olsun falan demedik.
ben faturaları otomatiğime aldım,o aidatı ve ek bina giderlerini..
ben belli başlı market ürünlerini aylık toptan aldım o ay içerisindeki harcanan market giderlerini.
benım canım çocuguma bişey almak istediğinde alırım,dışarda mağazalarda birlikte dolaşıyosak ne alınıyosa o alır.
kendi kuaförüm bakım ürünlerim vs canım ne isterse alırım.
arabanın bakımı,masrafı,kendi ihtiyacları o ne isterse alır.
kendi maaşımdan uygun oldugu kadarını alır kenara atarım,şu kadar biriktirdim yad şukadar harcadım demem.
o kenara atıp biriktirdiği parayı bana söyler,meslekten ötürü ne yapayım nasıl değerlendıreyim vs.diye
yani zaten ortak bir yaşamın giderleri ortak karşılanır,neden ortak kasa,yada benım anlık internetten yaptıgım bir alışverişin bilgisini neden adama vereyim,
ortak olsa herşeyi söyleyecekmiyim,bilgi mi vermem gerekir.saçma değil mi bu,yıllarca okumuş meslek edinmiş para kazanan insanlarız.
ortak ev için herkes üstüne düşeni yapar kalanı da eş bile olsa kimseyi bağlamamalı bence

Onun yanlış yerlere vermeyeceğine inancım tam ama bana saf gibi ol bir şey sorma demesine kabul etmem. Ataerkil bir toplumda büyüdüğü için kadın paraya karışmaz diye büyütülmüş onunda etkisi var. Ama söylediğinin yanlış olduğunu kabul ettiremiyorum
Eşinin maaşında gözü olan ataerkili de ilk görüyorum. Böyle tutarsızlıkları normalleştirirseniz daha çookk kandırırlar sizi.

açıkçası çalışan kadınların hatta ev hanımı olup mutfak masrafından arttıran kadınların sadece kendisinin bildiği
küçük birikimler yapması gerektiğine inanıyorum.
özellıkle kadınların boşanma ayrılma yada herhangi birşey almak istediklerinde yaşadığı mağduriyetler ortada.
her evde belki yok ama bir ayrılık durumunda o ortak kasada biriken paradan hakkınızı almak için bile çok uğraştırılabilirsiniz.
her ay bir gr bir çeyrek atılmalı kenara.bu kocaya yalan yada evliliğe güvensizlik değil,
bu şahsi bir garanti.
bence tabi...

açıkçası çalışan kadınların hatta ev hanımı olup mutfak masrafından arttıran kadınların sadece kendisinin bildiği
küçük birikimler yapması gerektiğine inanıyorum.
özellıkle kadınların boşanma ayrılma yada herhangi birşey almak istediklerinde yaşadığı mağduriyetler ortada.
her evde belki yok ama bir ayrılık durumunda o ortak kasada biriken paradan hakkınızı almak için bile çok uğraştırılabilirsiniz.
her ay bir gr bir çeyrek atılmalı kenara.bu kocaya yalan yada evliliğe güvensizlik değil,
bu şahsi bir garanti.
bence tabi...
Kesinlikle katılıyorum ,hele konu sahibi boşanmayacaksa bunu yapmalı,görünen köy kılavuz istemiyor ilerde kocadan büyük darbe yiyecek......

Eşiniz saçmalıyor.
Ailenin dolandiricisi gibi konuşmuş. Herkesin maaşı kendinde kalsın. Birşey alırken araba vs kimse ne kadar var bakılır. Maaşınızı asla başka birine atacak kadar kör olmayın

Ya ben şunu anlamıyorum; adam paraya kadını karistirmayacak kadar ataerkil, ama çalışan kadinla evlenip parasını alacak kadar "modern". Muhtemelen ev işleri konusunda da ataerkildir.
Konu sahibi gözünüzü açin. Yanlış yerlere vermeyeceğinden o kadar emin olmayin. Kadın paraya karışmaz diye büyütülen adam, çalisan kadınla evlenmez. Kendinize haksızlık yapmayin.

Paranın bir kişi de toplanmasını doğru bulmuyorum ben.. ortak bir hesap olur veya tek hesap ama ikinizde mobilden takip edersiniz. Paranın yani herkes maasinin atıyorum , yüzde 70 mi oraya atar ordan ihtiyaçlar ve giderilir kalan ile yatırım yapılır. Kişiye kalan yüzde 30 da kendi ihtiyaçlarına gider. Evlilik oturana kadar bence doğrusu bu.

Back
X