eşle maddi konular..

muzdaripgelin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2016
710
382
103
hanımlar nerden başlayayım bilmiyorum.

ben eşime her hayatım parayı ne yapıyosun nereye harcıyosun dediğimde kavga çıkıyor. yahu bende bilsem ki parayı nereye harcıyoruz ona göre daha fazla maddi destekte bulunacam. ama dediğim gibi her sorduğumda sanki adama küfür etmişim gibi hemen bi tripler bi kavga.

2 gün önce bana çok sıkıştım 2 çeyrek verirmisin geri verecem sana söz veriyorum dedi ( ben bütün altınları ilerde ev alabilmek için saklıyorum ve ne kendim dokunuyorum ne de eşim dokunsun istiyorum.) bende altınlara dokunmayalım 100 dolar 50 euro vereyim bende de bu kadar var dedim verdim.

bu sabah kalktım ne kadar parası var bakayım da ona göre maaşı alınca daha fazla destekte bulunayım dedim. baktığımda verdiğim 100 dolar ve 50 euroyu göremedim bozdurduğunda da tl olarak olması gereken para tutarı yoktu. dün annesine gitti bu adam. sabah yine dedim bak maaşları alınca getirelim ortaya koyalım giderleri ona göre yapalım yine bir kavga bir dövüş.

sorum da şu; ben eşimin hala ailesine destek olduğunu düşünüyorum. yapıyomudur böyle bi kötülüğü bize? ben kendimden fazlasıyla kısıyorum para yetsin diye.

Ailesine destek olmasa bile bir şekilde harcıyor, sorduğunuzda kavga dövüş çıkarıyor sıkıntılı. Evin giderlerini nasıl yapıyorsunuz? Kira, faturalar, mutfak masrafı vs. bunları kim ödüyor? Eşiniz mi, siz mi?

Ailesine destek olmasa bile bir şekilde harcıyor, sorduğunuzda kavga dövüş çıkarıyor sıkıntılı. Evin giderlerini nasıl yapıyorsunuz? Kira, faturalar, mutfak masrafı vs. bunları kim ödüyor? Eşiniz mi, siz mi?

kira su faturası internet doğalgaz eşimde. 1 ay öncesine kadar doğalgaz yoktu elektrikli soba yakıyoduk elektiriği ben ödüyordum. kredi kartları telefon faturaları mutfak masrafı dışarı çıkınca yenilen içilen gidilen yerler de bana ait. yani 5 aydır evliyiz diyorum ki parayı getir bi koy eve ordan al ama adam anında kavga çıkarıyor. nerde görülmüş böyle bişey diyo

diger konulariniza goz attim, oncelikle daha 4-5 aylik evlilikte para konusuna bu kadar girilmesi ne kadar dogru? ben 5 yillik iliskiden sonra evlenmemize ragmen evlendigimde market alisverisini dahi esime soylemez kendi paramla yapardim.

diger yandan meslek hanenizde muhasebeci yaziyor, ona istinaden yazmak istedim; esinize musteriniz gibi davranmayin. dokumleri ver, meblagalari soyle hesap edeyim tarzi yaklasiminiz adami bu sebeple irite ediyor olabilir. M muzdaripgelin

ailesinin durum nedir
kötü durumdalarsa size sorarak verebilir
bu arada eşinize nasıl destek oluyorsunuz anlamadım
ikinizde maaşları ortak bi yerde biriktirmiyor musunuz
yoksa siz istediğiniz kadar mı veriyorsunuz eve?

Öncelikle ondan gizli cüzdanına bakmanız hiç hoş değil. İşte bakayım da parası yoksa veririm daha dedim o yüzden baktım diyorsunuz sonra parayı göremeyince de nereye gitti para diyorsunuz demek ki parayı harcayıp harcamadığına baktınız değil mi. Zaten ihtiyacı olursa o söyler bakmanıza gerek yoktu. Ben eşimin cüzdanını 10 yıllık evliyim daha karıştırmadım. Ayrıca parayı verirken ne için lazım diye neden sormadınız. Bir kere olduysa sorun etmeyin.

Evinizin ihtiyaçlarını karşılıyorsa zor durumda bırakmıyorsa arada sizden de para isteyebilir ve olabilir annesine bir durum içinde vermiş olabilir siz bunu güzel dille sorarsanız anlatır. Zaten ihtiyacı varmış istemiş para cüzdanında duracak olsa neden istesin ki.

Madem esin kavga çıkarıyor sende bi daha sorma. Kısma ihtiyacını da doya doya harca maaşını.

Siz maaşı yada harcamalarını sourduğunuzda kavga çıkartıyorsa suç bastırmak içindir.
Sizden gizli ya bir alışkanlığı var ya da dediğiniz gibi ailesine veriyor.

kira su faturası internet doğalgaz eşimde. 1 ay öncesine kadar doğalgaz yoktu elektrikli soba yakıyoduk elektiriği ben ödüyordum. kredi kartları telefon faturaları mutfak masrafı dışarı çıkınca yenilen içilen gidilen yerler de bana ait. yani 5 aydır evliyiz diyorum ki parayı getir bi koy eve ordan al ama adam anında kavga çıkarıyor. nerde görülmüş böyle bişey diyo

Ozaman sakladığı birşeyler olabilir.
Neticede sizde çalışıyorsunuz ve bence bu konuda eğer ortak harcama yapılıyorsa size bilgi vermek zorunda
Yok öyle 100 dolar 50 euro yu kafasına göre bozdurup harcamak.

hanımlar nerden başlayayım bilmiyorum.

ben eşime her hayatım parayı ne yapıyosun nereye harcıyosun dediğimde kavga çıkıyor. yahu bende bilsem ki parayı nereye harcıyoruz ona göre daha fazla maddi destekte bulunacam. ama dediğim gibi her sorduğumda sanki adama küfür etmişim gibi hemen bi tripler bi kavga.

2 gün önce bana çok sıkıştım 2 çeyrek verirmisin geri verecem sana söz veriyorum dedi ( ben bütün altınları ilerde ev alabilmek için saklıyorum ve ne kendim dokunuyorum ne de eşim dokunsun istiyorum.) bende altınlara dokunmayalım 100 dolar 50 euro vereyim bende de bu kadar var dedim verdim.

bu sabah kalktım ne kadar parası var bakayım da ona göre maaşı alınca daha fazla destekte bulunayım dedim. baktığımda verdiğim 100 dolar ve 50 euroyu göremedim bozdurduğunda da tl olarak olması gereken para tutarı yoktu. dün annesine gitti bu adam. sabah yine dedim bak maaşları alınca getirelim ortaya koyalım giderleri ona göre yapalım yine bir kavga bir dövüş.

sorum da şu; ben eşimin hala ailesine destek olduğunu düşünüyorum. yapıyomudur böyle bi kötülüğü bize? ben kendimden fazlasıyla kısıyorum para yetsin diye.

Ben de eşinin hala ailesine destek olduğunu düşünüyorum... Şöyle ki; eşin bence ailesine para veriyor ama bunu sana açıklamak istemediği için sorduğun zaman kavgaya bağlıyor ve üste çıkıyor. Şayet çekinecek bişeyi olmasa zaten adam gibi hesabını verirdi parasının. Senden aldığı para da oraya gitti canım kanımca. Hadi sor yine kavga çıkaracak. Açıklama yapmamak için bulmuş kolayını.. Çok ucuz numaralar bunlar, eskidi artık. Yeme sen de

diger konulariniza goz attim, oncelikle daha 4-5 aylik evlilikte para konusuna bu kadar girilmesi ne kadar dogru? ben 5 yillik iliskiden sonra evlenmemize ragmen evlendigimde market alisverisini dahi esime soylemez kendi paramla yapardim.

diger yandan meslek hanenizde muhasebeci yaziyor, ona istinaden yazmak istedim; esinize musteriniz gibi davranmayin. dokumleri ver, meblagalari soyle hesap edeyim tarzi yaklasiminiz adami bu sebeple irite ediyor olabilir. M muzdaripgelin

evet muhasebeciyim. asla öyle davranmıyorum. ailesine vermeyeceğinden emin olsam bende para konusunu açmam. sorun ben kendimden kısıyorum ayda üç beş kuruş kenara atmaya çalışıyorum. eğer ben bu kadar uğraşırken eşim ailesine veriyorsa onu affetmem. konularıma baktıysanız ailesinin bana neler yaptığını da az çok öğrenmişsinizdir

ailesinin durum nedir
kötü durumdalarsa size sorarak verebilir
bu arada eşinize nasıl destek oluyorsunuz anlamadım
ikinizde maaşları ortak bi yerde biriktirmiyor musunuz
yoksa siz istediğiniz kadar mı veriyorsunuz eve?

çok kötü değil durumları ama iyi de değil. ben bana bu kadar kötülük yapan bir aileye destek olunması taraftarı değilim açıkcası. ben maaşımı alınca mutfak alışverişini yaparım ödeyeceklerimi öderim kredi kartı için eşime veririm zaten bana harçlığım dışında bişey kalmaz. bende eşime ortak bi hesapta biriktirelim diyorum bunu kabul etmiyor. asıl sorun 2 ay sonra borcumuz bitecek o zaman eşimin parasından asla haberim olmayacak. rahatlıkla ailesine verebilir veriyorsa

Öncelikle ondan gizli cüzdanına bakmanız hiç hoş değil. İşte bakayım da parası yoksa veririm daha dedim o yüzden baktım diyorsunuz sonra parayı göremeyince de nereye gitti para diyorsunuz demek ki parayı harcayıp harcamadığına baktınız değil mi. Zaten ihtiyacı olursa o söyler bakmanıza gerek yoktu. Ben eşimin cüzdanını 10 yıllık evliyim daha karıştırmadım. Ayrıca parayı verirken ne için lazım diye neden sormadınız. Bir kere olduysa sorun etmeyin.

Evinizin ihtiyaçlarını karşılıyorsa zor durumda bırakmıyorsa arada sizden de para isteyebilir ve olabilir annesine bir durum içinde vermiş olabilir siz bunu güzel dille sorarsanız anlatır. Zaten ihtiyacı varmış istemiş para cüzdanında duracak olsa neden istesin ki.

kesinlikle bakmak hoş bişey değil ama geçenlerde de baktım parası azdı para koydum. çünkü bazen akşamları bişey istiyorum o yüzden hep parası olsun o da çekinmesin. verdiğim paraları dövizciler kapattığı için bozduramayacağını söyledi para yanındaydı. parayı göremeyince aklıma gelen ilk şey ailesine vermiş olması. ailesinin bana yaptığı onca şeyden sonra asla kabul edemem onlara para vermesini.

çok normal bi şekilde söylüyorum bak parayı getir birlikte yapalım ödemeleri diye ama adama bunu dediğim an kavgaya hoşgediniz

Back
X