eşle maddi konular..

Benzer bir durum basima geldi, 2 yillik evliyken esimin evlenirken benden habersiz kredi cektigini ve odeyemedigi icin o borcun kat kat katlandigini ogrendim. Cekilen 7 binlira kredi benden 45 bin olarak cikti ne yazikki. Ve ayni bahsettigin gibi baslamisti durum bende basta cok harciyor sandim ama baktim ki o harcamiyormus. Ah ah anlatsam roman olur. Bence bu ihtimali dusunun sizde

hanımlar nerden başlayayım bilmiyorum.

ben eşime her hayatım parayı ne yapıyosun nereye harcıyosun dediğimde kavga çıkıyor. yahu bende bilsem ki parayı nereye harcıyoruz ona göre daha fazla maddi destekte bulunacam. ama dediğim gibi her sorduğumda sanki adama küfür etmişim gibi hemen bi tripler bi kavga.

2 gün önce bana çok sıkıştım 2 çeyrek verirmisin geri verecem sana söz veriyorum dedi ( ben bütün altınları ilerde ev alabilmek için saklıyorum ve ne kendim dokunuyorum ne de eşim dokunsun istiyorum.) bende altınlara dokunmayalım 100 dolar 50 euro vereyim bende de bu kadar var dedim verdim.

bu sabah kalktım ne kadar parası var bakayım da ona göre maaşı alınca daha fazla destekte bulunayım dedim. baktığımda verdiğim 100 dolar ve 50 euroyu göremedim bozdurduğunda da tl olarak olması gereken para tutarı yoktu. dün annesine gitti bu adam. sabah yine dedim bak maaşları alınca getirelim ortaya koyalım giderleri ona göre yapalım yine bir kavga bir dövüş.

sorum da şu; ben eşimin hala ailesine destek olduğunu düşünüyorum. yapıyomudur böyle bi kötülüğü bize? ben kendimden fazlasıyla kısıyorum para yetsin diye.
canım bence bunlar zor iş. ama tek bildiğin sen para mevzunu açtığında bağırıp çağırıyorsa, bu para senin istediğin yere gitmeiyordur demektir. benim tavsiyem. Maaşını al ve kendine sakla.. evin erkeği o , her sorduğunda bağırma gücünü buluyorsa, bir zahmet evin giderlerini ve geriye kalan herşeyi kendisi harcayıp yetirsin. 1 gr para koyma ortaya istediğinde de verme.

hanımlar nerden başlayayım bilmiyorum.

ben eşime her hayatım parayı ne yapıyosun nereye harcıyosun dediğimde kavga çıkıyor. yahu bende bilsem ki parayı nereye harcıyoruz ona göre daha fazla maddi destekte bulunacam. ama dediğim gibi her sorduğumda sanki adama küfür etmişim gibi hemen bi tripler bi kavga.

2 gün önce bana çok sıkıştım 2 çeyrek verirmisin geri verecem sana söz veriyorum dedi ( ben bütün altınları ilerde ev alabilmek için saklıyorum ve ne kendim dokunuyorum ne de eşim dokunsun istiyorum.) bende altınlara dokunmayalım 100 dolar 50 euro vereyim bende de bu kadar var dedim verdim.

bu sabah kalktım ne kadar parası var bakayım da ona göre maaşı alınca daha fazla destekte bulunayım dedim. baktığımda verdiğim 100 dolar ve 50 euroyu göremedim bozdurduğunda da tl olarak olması gereken para tutarı yoktu. dün annesine gitti bu adam. sabah yine dedim bak maaşları alınca getirelim ortaya koyalım giderleri ona göre yapalım yine bir kavga bir dövüş.

sorum da şu; ben eşimin hala ailesine destek olduğunu düşünüyorum. yapıyomudur böyle bi kötülüğü bize? ben kendimden fazlasıyla kısıyorum para yetsin diye.
Ailesine veriyor verme paranı ödesin kölemi almış seni sen onun evine bakacan o anasını evine ohh ne ala memleket

Senden gizli veriyor olabilir. Valla ben gizli verilen beş kuruşu helal etmiyorum. sonuçta iki tarafta çalışırken biri sıkacak biri savuracak. Bi taraf enayi oluyor bu durumda. Çok para kavgası yaptım adamı yola getirmek için, çoğu zaman hak verdi ama bakıyorum bazen hala saf saf davranıyor ya da savurmaya kalkıyor. İster tartışarak ister tartışmasız ay başı borçlar ortak ödenip kalan para eşit bölüşülmeli. Geçen eşim uzanıyordu ben de çamaşır atcam ceplerini boşaltıyorum fişlere bakıyordum sesi duydu hesap makinesiyle bak diye seslendi. Hesap makinesine gerek yok böyle de hesaplarım dedim ayrıca tabi ki hesaplıcam dedim. Yoksa erkeklerin aklına kalsa bi B*Kun sahibi olamayız hele benim kocam gibi safsa

Konu sahibi o altınları hemen ama hemen bankaya götürmelisin yani sadece bu mesele değil çalınabilir de Allah korusun önlem alman gerek acilen.
Onun dışında asla kısma gezmene tozmana bak.
5 Aydır kısmışsın işte bir şey olmamış boş ver madem o aile yiyeceğine sen ye tadını çıkar çok ciddiyim.
Eşine de bol bol masraf çıkar göz açtırma derim yetişemesin ay sonunu getiremesin.
Paranı da biriktireceksen illa ki gizli bi hesapta biriktir eşinin haberi olmasın sorarsa da harcadım de.

Oh ne guzel. Evlilikte senin paran benim param mevzusu olmaz AMA bu ne boyle "ben kazandim istedigim gibi harcarim' da olmaz. Bu evlilikten de hayir gelmez.

Adam bariz gizli işler çeviriyor
Hanımı sorduğunda şu şu diye cevap verebilmeli erkek haa hesap vermek ağır geliyorsa kadından para istemeyecek.

kira su faturası internet doğalgaz eşimde. 1 ay öncesine kadar doğalgaz yoktu elektrikli soba yakıyoduk elektiriği ben ödüyordum. kredi kartları telefon faturaları mutfak masrafı dışarı çıkınca yenilen içilen gidilen yerler de bana ait. yani 5 aydır evliyiz diyorum ki parayı getir bi koy eve ordan al ama adam anında kavga çıkarıyor. nerde görülmüş böyle bişey diyo
Asıl sizin yaptığınız nerde görülmüş yahu siz ev arkadaşı mısınız bazı giderleri o ödüyor bazısını siz bi evde bi kasa olur evlilikte ortak olur maaşlar konur evin tüm masrafı çıkarılır kalanı ikiye bölün birikim yapıosanız ayırın ama böyle olmaz

ya bakın ben şöyle söyleyim. daha evladınız yok bir anne olarak yorumlayım. 9 ay karnımda taşıdım. hadi bunu geçiyorum. uykusuz geceler, yürüdüğünde elinden tutma, diş sancıları, ateşlenmesi, zorla yemek yedirmeye çalışmalar bu daha uzar ki daha 3 yaşında oğlum. Allah uzun versin yaptıklarım ve yapacaklarımda helali hoş olsun. bunları düşününce anne babanın hakkının kolay kolay ödenmeyeceğini düşünüyorum ben.
ben atandım 2. günü 20 bin çekip yolladım aileme. eşim de bir araç aldı ailesine. evlenirken bir iğne desteği olmadı kimsenin. üstelik çocuğum bakıma muhtaçken kreş bakıcı derdine düşüyorum.ama biz hala desteğiz. yani benim içim böyle rahat ediyor. biz eşimle maaşımızın her kuruşunu biliriz. birikimimizi yaparız. desteğimizi de oluruz ailelerimize.
o yüzden fikrimi yazdım.

En nefret ettiğim şey ebeveylerin çocuğa karşı yapmak zorunda oldukları şeylere karşılık beklemeleri. Ne hakkı? Ne ödemesi? Ben mi dedim "beni doğur" diye? Ben mi istedim? Onlar kendi zevkleri için yaptılar. Sokağa da atamayacaklarına göre en iyi şekilde yetiştirmek zorundalar.

Çocukların ebeveynlerine karşı böyle sorumlulukları yok. Ortada hak falan yok. Çünkü onlar beni seçti, ben istemedim. Keşke yapmasalarmış beni.

Nefret ediyorum çıkarcı ebeveyn zihniyetinden.

hatunlar günaydın.. eşim dün verdiğim paraları gösterdi (ben sormadım tartışma çıkınca al senden para istemiyorum dedi ve tabi ki vermedi) maaşlar çekilince eve getirilecek evden harcamalar yapılacak herkes bilecek nereye ne gitti. kalan para birikim olacak. bugüne kadar ailesine kuruş verdiyse bundan sonra veremeyecek.

hatunlar günaydın.. eşim dün verdiğim paraları gösterdi (ben sormadım tartışma çıkınca al senden para istemiyorum dedi ve tabi ki vermedi) maaşlar çekilince eve getirilecek evden harcamalar yapılacak herkes bilecek nereye ne gitti. kalan para birikim olacak. bugüne kadar ailesine kuruş verdiyse bundan sonra veremeyecek.
Ya ailelerde evlenmiş çocukların yakasını bırakmalı evinde huzurlu olsun yeter diyecekleri yerde .. Ben bekarım ama memur olmadan öncede hep desteğim oldu aileme yani kendm çalştım okudum onların bana değil benim onlara dedteğim oldu ünide çektiğim öğrenim kredisini bile babam kullandı ben ödedim borcunu memur oldum yine desteğim devam etti baktım bitecek gibi değil on bin oldu yeter artık dedim araba alıcam kendim biriktiricem sonra dahada yardımım olmadı ihtiyaçları var mı yok ev var araba var emekli maaşı ve kira var ama sürekli evi yenileyip borca sokuyor kendini bana güvenip borç yapma dedim bütün bu yardımlarıma rağmen geçen bana ben zaten sana atanma ev kirası şu bu ilk zamanlar 3-4 bin gitti sen çok bişey vermemişsin oldu oysa arabasının mazotuna kadar hesapladım bol bol 2-3 bin ancadır ki on bin olarak verdim yani hala doyumsuzluk yani yukarda bi arkadaş demiş aile zaten yapması gerekenleri borç gibi yapıyor diye evet gerçekten üzücü eşinde anlıcaktır ne kadarr yanlış yaptığını şimdi kızgın olduğuna bakma uzun oldu ama içimi döktüm iyi oldu ohh

En nefret ettiğim şey ebeveylerin çocuğa karşı yapmak zorunda oldukları şeylere karşılık beklemeleri. Ne hakkı? Ne ödemesi? Ben mi dedim "beni doğur" diye? Ben mi istedim? Onlar kendi zevkleri için yaptılar. Sokağa da atamayacaklarına göre en iyi şekilde yetiştirmek zorundalar.

Çocukların ebeveynlerine karşı böyle sorumlulukları yok. Ortada hak falan yok. Çünkü onlar beni seçti, ben istemedim. Keşke yapmasalarmış beni.

Nefret ediyorum çıkarcı ebeveyn zihniyetinden.

sen istediğin kadar nefrete et. dünya da evlat hakkı da var ana-baba da . isteyen bunu yerine getirir istemeyen getirmez. sen biliyor musun anne isterse çocuğunu emzirmeyebilir. evinin temizliğini yapmayabilir, yemek yapmayabilir. konuyu sabote etmemek adına dine bağlama istemiyorum ama dinimizde böyle diyor. ama yapıyoruz. çünkü insanlık kavramımız, vicdan merhametimiz yaptırıyor. tabi bu da bir seçim. sonunda da ne ekersen onu biçersin. aile kavramı neden var birbirini desteklemek kollamak için. asıl sizin gibi zihniyetler yüzünden insanlık kavramımız değişti gitti.

Öyle yapsa nolcak sonunda yine sıkıntıyı kendi çekecek
Ee kadın uzuluyor ben kendimden kesiyorum o ailesine yolluyor diye. Kismasin işte demek ki eşi gayet güzel gecinebiliyor ki ailesine bile yetiyor..her kadın ister kaliteli yaşamak.

sen istediğin kadar nefrete et. dünya da evlat hakkı da var ana-baba da . isteyen bunu yerine getirir istemeyen getirmez. sen biliyor musun anne isterse çocuğunu emzirmeyebilir. evinin temizliğini yapmayabilir, yemek yapmayabilir. konuyu sabote etmemek adına dine bağlama istemiyorum ama dinimizde böyle diyor. ama yapıyoruz. çünkü insanlık kavramımız, vicdan merhametimiz yaptırıyor. tabi bu da bir seçim. sonunda da ne ekersen onu biçersin. aile kavramı neden var birbirini desteklemek kollamak için. asıl sizin gibi zihniyetler yüzünden insanlık kavramımız değişti gitti.

Anne isterse çocuğunu emzirmeyebilir? :D :D

Anne çocuğunu emzirmek zorunda ya da başka şekilde karnını doyurmak zorunda. Çocuk yapan en iyi şekilde yetiştirmek zorunda. Ama çocuk ebeveynlerine karşı hiçbir konuda aynı sorumluluğa sahip değil.

Anne isterse çocuğunu emzirmeyebilir? :KK70: :KK70:

Anne çocuğunu emzirmek zorunda ya da başka şekilde karnını doyurmak zorunda. Çocuk yapan en iyi şekilde yetiştirmek zorunda. Ama çocuk ebeveynlerine karşı hiçbir konuda aynı sorumluluğa sahip değil.

siz istediğiniz kadar gülün. islam dinine mensupsanız bir din bilginine sorun . değilseniz de yapacak birşey yok. bu sadece sizin gözünüzde böyle. ama hayat sizin bakış açınızdan ibaret değil. iyi günler.

Acikcasi bu kadar paranin konusu olmasi, "nereye harcadi" "ailesine mi verdi" "verdigim parayi ne yapti" lar evlilige yakismiyor bence.
Benim basima gelse ben cok rahatsiz hissederim ne yani, dunya mali, ikinizde calisiyorsunuz ve evlisiniz, ortak birikim yapabilirsiniz, hayati paylasiyorsunuz , herseyinizi paylasiyorsunuz, ama parada mi takili kaliyorsunuz?
Iliski bana cok sahte geliyo maddiyat konu haline gelince.

Bende esimde calisiyoruz, ikimizinde geliri yuksek, ben aylik harcayacagimi aliyorum kalani esime gonderiyorum, o kirayi faturalari ,borcumuzu kredi kartlarimizi oduyor kalani da biriktiriyoruz.. bazen dolar aliyoruz harcamasi zor olsun diye oyle biriktiriyoruz falan.
Ama cok seffafiz bu konuda, hatta ailesine de yardim ettigi oldu , bunu da hic saklamadi , haddimizden fazla birsey yollamiyor onun icin bu konuyu buyutme geregi duymadim hic.

Bizimde cok sorunlarimiz var ama maddiyat bunlardan biri olmadi hic.
Esinize guveniyorsaniz bence ortak birikim yapmayi onerin. Eger siz maasinizi verirseniz saga sola harcayacagini dusunuyorsaniz o zaman birsey diyemiyorum...

Acikcasi bu kadar paranin konusu olmasi, "nereye harcadi" "ailesine mi verdi" "verdigim parayi ne yapti" lar evlilige yakismiyor bence.
Benim basima gelse ben cok rahatsiz hissederim ne yani, dunya mali, ikinizde calisiyorsunuz ve evlisiniz, ortak birikim yapabilirsiniz, hayati paylasiyorsunuz , herseyinizi paylasiyorsunuz, ama parada mi takili kaliyorsunuz?
Iliski bana cok sahte geliyo maddiyat konu haline gelince.

Bende esimde calisiyoruz, ikimizinde geliri yuksek, ben aylik harcayacagimi aliyorum kalani esime gonderiyorum, o kirayi faturalari ,borcumuzu kredi kartlarimizi oduyor kalani da biriktiriyoruz.. bazen dolar aliyoruz harcamasi zor olsun diye oyle biriktiriyoruz falan.
Ama cok seffafiz bu konuda, hatta ailesine de yardim ettigi oldu , bunu da hic saklamadi , haddimizden fazla birsey yollamiyor onun icin bu konuyu buyutme geregi duymadim hic.

Bizimde cok sorunlarimiz var ama maddiyat bunlardan biri olmadi hic.
Esinize guveniyorsaniz bence ortak birikim yapmayi onerin. Eger siz maasinizi verirseniz saga sola harcayacagini dusunuyorsaniz o zaman birsey diyemiyorum...

ne benim gelirim yüksek nede eşimin geliri yüksek. taksitlerimiz olduğu için zorlanıyoruz ve ben işin maddi boyutunu düşünmek zorundayım. eşimin ailesi yardım etmemizi haketmiyor. iyi insan olurlar kıymet bilirler değer verirler öylelikle benden de değer görürler. ama hem kötü kalpli olup hem benim kazandığım parayı alamazlar.

Back
X