Eşle maddi paylasim

fleuve36

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2016
85
11
3
Çalışmayan hanımlar, esinizle maddi paylaşımlarınız nasıl?
Eşinizin kazancınin yüksek oluşu size bırakılan paranin miktarini etkilemeli mi sizce?
Esimin maaşını sorunlar için inanın bilmiyorum ve sormadım. Yaklaşık on bin tl diyelim. Bir yıldır evliyiz ortalama ne kadar olmalı?

Son düzenleme:
Eşinizin kazancınin yüksek oluşu size bırakılan paranin miktarini etkilemeli mi sizce?
Tabiki etkiler. Yiyeceğin yemekten, giydiğin kıyafete kadar etkiliyorken maddi durum, harçlığı da etkiler.

Soruyu anlamadım
Ben maaşımın üçte birini birikim için eşime veriyorum, geri kalanını ise oğlum için ayretten biriktiriyorum

Esimin maaşını sorunlar için inanın bilmiyorum ve sormadım da 10.000 15.000 arasi. Yaklaşık bir yıldır evliyim. Bırakılan para ne kadar olmalı?
Kendi işimi eşinizin kendi işi ise günlük tarzı bırakabilir ve ek kart çıkarabilir kredi kartı kullanıyorsanız günlük miktarı sizin giderlerinize göre değişir kimisi 15 verir kimisi 20 verir kimisi 30 verir.

Keşke bütün maaşını sana verse bir kadın olarak aslında yük her daim sendedir, hem hürmet demektir bu el üstünde tutmak demektir.
Sen versen eşine harçlığını..

belli bir miktarimi olmali ?gercekten bilmedigim icin soruyorum yani bir nevi esiniz sizi maasa bagliyor .aylik su kadar diye..ben suan calismayan biri olarak boyle bir hak gormuyorum kendimde..evin giderleri harcanir ortak butce olur kalan para kimin neye ihtiyaci varsa ona gore harcar..benim fikrim bu sizinkide ilginc geldi bana..

belli bir miktarimi olmali ?gercekten bilmedigim icin soruyorum yani bir nevi esiniz sizi maasa bagliyor yani.aylik su kadar diye..ben suan calismayan biri olarak boyle bir hak gormuyorum kendimde..evin giderleri harcanir ortak butce olur kalan para kimin neye ihtiyaci varsa ona gore harcar..benim fikrim bu sizinkide ilginc geldi bana..

Yok belli miktar olmamalı. Ben ortalama olarak sordum. Maddi konularda beklentim verdiği kadar. bu konuyu eşimle hiç konuşmadım. Ortak bütçemiz yok. Kart yok. Ben harcadikca koyuyor. 100 TL 200 TL 50 TL

Esimin maaşını sorunlar için inanın bilmiyorum ve sormadım. Yaklaşık on bin tl diyelim. Bir yıldır evliyiz ne kadar olmalı?
ben evlendiğimiz zaman calisiyordum ama maasimi esime veriyordum o da bütün ödemelerizi yapiyor kalanini bankaya koyuyordu. 2 tane kredi kartim var eşim hep kartla al ben kartina para yatiririm der sagolsun cuzdanimi da hic bos birakmaz paran var mi diye sorar hep. suan calismiyorum ayni sistem devam ediyoruz. gereksiz harcama yapmam tasarruflu biriyimdir belki de ondan aramizda hic para sorunu da olmadi cok şükür

benim aylik oluyor harcligim ayriden esim maasini eve birakoyor ama kendi ihtiyaclarimi konturum agdam hobi malzemlerimi harcligimdan karsiliyorum evin ihtiyaci gida alisverisi temizlik malzemsini vb ordan esimin maasimdan aliyorum.

ev hanımı da oldum bir süre o zamanlar eşim aylık gibi vermezdi. bazen hiç para almadığım günler olurdu. ama 600 tl aldığım zamanlarda. ihtiyacım var bugun şu kadar para bırak derdim bırakırdı. ama genelde kumbara var evde o kumbaranın içi hep dolu olur. paramız kalmadığında ordan alırız ikimizde.

Miktar yaşam tarzınıza,ev hayatınıza göre değişir belli bir limiti olmaz bunun. Size az verildiğini mi düşünüyorsunuz?

Yok belli miktar olmamalı. Ben ortalama olarak sordum. Maddi konularda pek beklentim verdiği kadar. bu konuyu eşimle hiç konuşmadım. Ortak bütçemiz yok. Kart yok. Ben harcadikca koyuyor. 100 TL 200 TL 50 TL

Ee sorun ne o zaman? Yetmiyor mu, eksik mi kalıyor?

Yok belli miktar olmamalı. Ben ortalama olarak sordum. Maddi konularda beklentim verdiği kadar. bu konuyu eşimle hiç konuşmadım. Ortak bütçemiz yok. Kart yok. Ben harcadikca koyuyor. 100 TL 200 TL 50 TL
esine sen soyliycesi aslinda 10 bin az bir gelir degil belli miktarini birikim yapmanizi tavsiye ederim. esine sana kart cikarmasini soyle bir eve belli miktar para birakmasini soyle.

Back
X