- 24 Eylül 2024
- 261
- 45
- 18
- 29
- Konu Sahibi Peripadisahininkizi
-
Maaş onun maaşı altın almak istiyorsa alır demek ki ona mantıklı geliyor.Kadının kararını küçümseyip gülüyorsun da seneye sana altın şu kadar oldu bu kadar kardayım derse de ağlayacak mısın bu seferKendi demiş ya onun maaşını harcıyoruz benimkini biriktiriyorum, borsada batırdım diye. Akıllanmış hali de altın almakSavunacam diye şekilden şekile girdiniz.
Kadın kendi maaşını çok güzel canı isteyince borsada canı isteyince altında tasarruf edebiliyor ama adamın maaşı ev ihtiyaçlarında bitmiş. Bu adamın birikim yapmaya ya da karar almaya hakkı yok mu onun payına düşen sadece karısı gönlünce birikim yapsın diye fatura ödemek mi ?Maaş onun maaşı altın almak istiyorsa alır demek ki ona mantıklı geliyor.Kadının kararını küçümseyip gülüyorsun da seneye sana altın şu kadar oldu bu kadar kardayım derse de ağlayacak mısın bu sefer
Kadın kumarda para yiyormuş gibi konuşuyorsunuz.Belki senelerce çalıştı belki kendinden kıstı bazı istediklerini yapamadı ama bir dönem borsada zarara uğradı diye taşlayalım.Adam her türlü evi geçindirecek zaten ne güzel eşi çalışıyor birikim yapıyor,daha hata kusur aramaya gerek yok.O kadar nazlılarsa onlar da bizim işlere el atsınlar.Hamilelikte doğumda çocuk bakmakta uykusuzlukta göremiyoruz kendilerini.Kadın niye hem kadın hem erkekmiş gibi sorumlu tutuluyorKadın kendi maaşını çok güzel canı isteyince borsada canı isteyince altında tasarruf edebiliyor ama adamın maaşı ev ihtiyaçlarında bitmiş. Bu adamın birikim yapmaya ya da karar almaya hakkı yok mu onun payına düşen sadece karısı gönlünce birikim yapsın diye fatura ödemek mi ?
Hayır taşlamakla alakası yok evet zarara uğrayabilir herkesin başına gelebilir ama kararlar ortak karar alınmalı. Harcamalar bir taraftaysa benim param birikime ben karar veririm diye bisey yok . Şu an ücretsiz izindeyim ama çalışırken biz de parayı böyle yönetiyoruz. Eşimin kredi kartından evin bütün ihtiyaçları görülür, herkes kendi kredi kartından şahsi harcamalarını yapar. Maaşlar gelince borçlar ödenir. Genelde bende artar harcamalar onda olduğu için. Kalan paraya ne yapacağımıza da beraber karar veririz. Valla başkalarının eşlerini bilmiyorum ben kendi ailemden sorumluyum ama ben canım kocamı bebek bakımında da, ev temizliğinde de, hastalığımda da her yerde yanımda görüyorum.Kadın kumarda para yiyormuş gibi konuşuyorsunuz.Belki senelerce çalıştı belki kendinden kıstı bazı istediklerini yapamadı ama bir dönem borsada zarara uğradı diye taşlayalım.Adam her türlü evi geçindirecek zaten ne güzel eşi çalışıyor birikim yapıyor,daha hata kusur aramaya gerek yok.O kadar nazlılarsa onlar da bizim işlere el atsınlar.Hamilelikte doğumda çocuk bakmakta uykusuzlukta göremiyoruz kendilerini.Kadın niye hem kadın hem erkekmiş gibi sorumlu tutuluyor
Çok merak ediyorum kadının her şeyi yemiş bitirmiş borca sebep olmuş olduğunu yazdığı hangi cümleden çıkardınız?Hayal dünyası tabi güzel şey hani gaza da getirmiş sizi ama hani gerçeklere dönsek diyorum okuduğumuzla hareket etsekHiçbir şey bilmeden kumar gibi her şeyi yemiş bitirmiş borca sebep olmuşsun. Kalkmışsın bi de bu kadar yüksekten altın alıyorsun hayret bi şey, ben eşinin yerinde olsam sana zırnık vermem. Sen bence kendi maaşınla evin giderlerini karşıla. Adam da birikim vs yapsın. Belli ki o anlıyor. Siz burnunuzu sokmayın yoksa olan para da gidecek.
Ben de sizin gibi ücretsiz izindeyim biz de aynen sizin anlattığınız şekilde yapıyoruz.Ama yine de burada eşin kadının maaşını yönetmeye çalıştığını görüyorum ben.Bazı şeyler saygıyla sınırla olur.İşte buradakiler gibi zaten becerememişsin gönder parayı promosyonu her şeyi ben yapayım gibi tavırlar kadını irite eder.Bak hayatım beni dinlemedin kendin denedin böyle oldu canın sağ olsun maaş senin maaşın bir şey diyemem,gel beraber bi düşünelim ne yapalım.Senin bir planın var mı promosyonla?Kendine harcayacağın bir ihtiyacın vs yoksa ben şöyle şöyle düşünüyorum gibi.Ben sanmıyorum ki konu sahibinin böyle bir konuşmada gardını indirmeyeceğini.Ama öyle bir tavır varsa hayırdır bu benim maaşım da dersin sana çalışacaksam kalk sen ek işe de gir dersin.Hayır taşlamakla alakası yok evet zarara uğrayabilir herkesin başına gelebilir ama kararlar ortak karar alınmalı. Harcamalar bir taraftaysa benim param birikime ben karar veririm diye bisey yok . Şu an ücretsiz izindeyim ama çalışırken biz de parayı böyle yönetiyoruz. Eşimin kredi kartından evin bütün ihtiyaçları görülür, herkes kendi kredi kartından şahsi harcamalarını yapar. Maaşlar gelince borçlar ödenir. Genelde bende artar harcamalar onda olduğu için. Kalan paraya ne yapacağımıza da beraber karar veririz. Valla başkalarının eşlerini bilmiyorum ben kendi ailemden sorumluyum ama ben canım kocamı bebek bakımında da, ev temizliğinde de, hastalığımda da her yerde yanımda görüyorum.
Sizin maaşınızın birikime gitmesi eşinizin maaşıyla ev geçindirmenizden olabilir mi? Bu kurguyu bile anlayamıyorsanız yatırım yapmaya çalışmayınOnun maaşı ile ev geçindiriyoruz bitiyor benimki de birikim ve kalan borçlara gidiyor
Adamin ki emek verip kazandigi para degil mi? Neden evi gecindirmek icin ugrassin ozaman. Adamda kendi kazandigini kendine harcasin. Bence burada adamin safligi bu, kurus harcamayacak eve ama yapamamis iste. Kimse kimseye bakmak zorunda degil, calisan insanlar evin giderlerini bolusmek zorunda. Bosanirsa diye dusunup kendini guvenceye alacaksa bekarken para biriktirip yapsindi. Bak iste ozaman esin soz hakki olmazdi. Kadin kazandigini kafasina gore ister harcar, ister batirir ama erkegin soz hakki bile yok. Hangi kafalar bunlar ya, hala var miymis cidden bu kafalar. Sasirdim.Emek verip kazandığı parayı borsada değerlendirmek istemiş ve maalesef olmamış.Borsa birden artsaydı ve kazansaydı o zaman da eşini mi suçlayacaktınız?Maaş kendi emeğiyle kazandığı maaşı,borsa kendi kararı.Risk almak istemiş ve almış kendisini tebrik ederim.Tecrübe etmiş ve artık altın almaya karar vermiş.Burada eş hem maaşa hem kararına müdahale ediyor hem de bak sen beceremedin bana bırak diyor.Eş dediğin olsun canım bu da sana tecrübe oldu der geçer.Suçlu hissettirmeye çalışıp bir de bak ben nasıl biliyorum diye alttan alttan sen beceremedin Artık beni dinleyeceksin diye direktifte bulunuyor.Niye emek verip kazandığı maaşı üzerinde bu kadar söz hakkına sahip eşi anlamadım.Kadın altına yatırmak istiyorsa öyle yapar
Siz konuyu alip nereden nereye tasimişsiniz ya, nereden biliyorsunuz esin evde is yapmadigini, kendi hayatinizin ozetini mi yazdiniz, cunku bir can aciniz var.bakın erkekte çalışmıyor olabilirdi bu ayrı konu ama kadın hem tüm ev işlerini yapsın bide para getirsin o zaman ev işleri de ortak olmalı yemekte bir gün biri bir gün diğeri yapmalı iş sorunu her iki tarafta da olabilir sonuçta adam çalışmasa kadın eve bakar ne yani ama ev bakma erkeğin görevi kadın da çalışıyorsa evine harcamalı ama tüm parasını eşine vermemeli yoksa her aldığının hesabını sorarlar o zaman adam da tüm parasını napıyor ne ediyor hesap versin erkekte vermek zorunda değil ama her konuda eşit olunmalı hatta çocuğuda yarı yarıya taşıma olsa keşke kadın doğursun uykusuz kalsın emzirsin bide yemek çamaşır bulaşık misafir ağırlama oh bide parasını eşine verip rahatça harcamasın
Adam da maaşını ev giderlerine değil kendine harcasın o zaman. Maaş onun maaşı.Maaş onun maaşı altın almak istiyorsa alır demek ki ona mantıklı geliyor.Kadının kararını küçümseyip gülüyorsun da seneye sana altın şu kadar oldu bu kadar kardayım derse de ağlayacak mısın bu sefer
Birikim diyince ben zaten ailemiz adına birikim yapıyorum ve plan yapıyorum araba alırız diyorum parayı sakınmak değildi amacımKadın kendi maaşını çok güzel canı isteyince borsada canı isteyince altında tasarruf edebiliyor ama adamın maaşı ev ihtiyaçlarında bitmiş. Bu adamın birikim yapmaya ya da karar almaya hakkı yok mu onun payına düşen sadece karısı gönlünce birikim yapsın diye fatura ödemek mi ?
Sakınmak değil ama kararları siz alıyorsunuz gibi duruyor anlattıklarınızdan. Ee eşiniz de bu sefer bir yatırım yapmak istemiş söz hakkı bulamayınca bozulmuş haklı olarak. Benim eşim bana böyle söz hakkı bırakmasa ben de bozulur hatta bütçeyi ayırırım o zaman herkes kendi takılsın diye.Birikim diyince ben zaten ailemiz adına birikim yapıyorum ve plan yapıyorum araba alırız diyorum parayı sakınmak değildi amacım
Siz kısa vade düşünüyor olabilirsiniz onlar uzun vade düşünüyor olabilirAdam da maaşını ev giderlerine değil kendine harcasın o zaman. Maaş onun maaşı.
Yok ağlamam. Ben yükseleceğini öngörüp 3 hafta önce altın yatırımımı yaptım zaten. Yakın zamanda satar başka yatırım yaparım. Elimde tutmam çünkü kısa vadede düşeceğini de öngörebiliyorum.
Ama konu sahibi de eşine karşı böyle ılımlı değil ki benim param böyle değerlendirmek istiyorum kafasında. Bakın adam da derdini net şekilde ifade etmiş. Eger giderler sadece erkekten gidiyorsa birikim için fikir beyan ederken de dil dökmesine gerek yok bence zaten beraber karar verilmeli.Ben de sizin gibi ücretsiz izindeyim biz de aynen sizin anlattığınız şekilde yapıyoruz.Ama yine de burada eşin kadının maaşını yönetmeye çalıştığını görüyorum ben.Bazı şeyler saygıyla sınırla olur.İşte buradakiler gibi zaten becerememişsin gönder parayı promosyonu her şeyi ben yapayım gibi tavırlar kadını irite eder.Bak hayatım beni dinlemedin kendin denedin böyle oldu canın sağ olsun maaş senin maaşın bir şey diyemem,gel beraber bi düşünelim ne yapalım.Senin bir planın var mı promosyonla?Kendine harcayacağın bir ihtiyacın vs yoksa ben şöyle şöyle düşünüyorum gibi.Ben sanmıyorum ki konu sahibinin böyle bir konuşmada gardını indirmeyeceğini.Ama öyle bir tavır varsa hayırdır bu benim maaşım da dersin sana çalışacaksam kalk sen ek işe de gir dersin.
Kendisi de konunun para olmadığını ve ona güvenmediğimi ve kendi kafama göre hareket ettiğimi söylüyor.
Biriktirip seneye araba alcam diyor. Yatırımda 1 yıl uzun vade değildir. Ve daha önce de dediğim gibi altın bir yatırım aracı değildir. Sadece paranızın enflasyon karşısında değerini bir ihtimal korur. Ekstra bir şey kazandırmaz.Siz kısa vade düşünüyor olabilirsiniz onlar uzun vade düşünüyor olabilir
Zaten altında da birikimim var ve pişmanım hepsini altın olarak almadığım için an itibariyle :)Biriktirip seneye araba alcam diyor. Yatırımda 1 yıl uzun vade değildir. Ve daha önce de dediğim gibi altın bir yatırım aracı değildir. Sadece paranızın enflasyon karşısında değerini bir ihtimal korur. Ekstra bir şey kazandırmaz.
Şaşırmak sizin de hakkınız tabiAdamin ki emek verip kazandigi para degil mi? Neden evi gecindirmek icin ugrassin ozaman. Adamda kendi kazandigini kendine harcasin. Bence burada adamin safligi bu, kurus harcamayacak eve ama yapamamis iste. Kimse kimseye bakmak zorunda degil, calisan insanlar evin giderlerini bolusmek zorunda. Bosanirsa diye dusunup kendini guvenceye alacaksa bekarken para biriktirip yapsindi. Bak iste ozaman esin soz hakki olmazdi. Kadin kazandigini kafasina gore ister harcar, ister batirir ama erkegin soz hakki bile yok. Hangi kafalar bunlar ya, hala var miymis cidden bu kafalar. Sasirdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?