Eşle tartışma durumunda telefona cevap vermeme

Benim sorumun cok dışında cevaplar geldi yani yaşananlar bi yana sadece telefona cevap vermemek ne gibi sonuclar dogurur onu merak ettm

Sorunuzun cevabı olarak sadece hukuki değil manevi açıdan yaptığınızın sonuçları da yazılmış , haliyle davranışınız da eleştirilmiş. Soru veya konu dışı bir yorum yok.

Şimdi herkes eksik yazmışsın demiş özetle anlatayım
Yukarıda ki mesajlarda da dedigim gibi babam vefat etti ben bekarken annem yurt dışında ama yakında gelecek turkiye ye 24 yaşındayım 4 yıldır evliyim 2 yaşında bir kızım var 2. ye hamileyim eylül başı gibi doğum yapacam allah kısmet ederse Evlendiğimizde eşim okuyodu kv kp le beraber yaşıyorduk 2 de bekar kaynım vardı evde 9 ay birlikte yasadik kv anlasamadim ayrı eve çıktık
Babam vefat ettiği icin yetim aylığı alıyordum 1 yıl boyunca nikah yapmadılar para için yapmadilar biliyorum ama onlar sürekli baska bahaneler üreterek ertelediler nikahı altınlarımı almadilar surekli alacaz diye ertelediler araba aldım esim atınca benden habersiz götürdü parasının nerdeyse yarisi babasina verdi Ben calisiyorum bi hastanede başta eşim öğrenciydi idare ederim dedim evin cocugun bütün masraflari bendeydi üstüne bide esime para yolluyodum esim cok kiskancti kapali bi bayanim zaten ama giyinmeme is yerindeki arkadaslarima vs herseye karisir sorun ederdi is yerinde surekli görüntülü arardi beni vs vs Okulu bitti ise girmedi polislige subayliga bir sürü seye basvurdu bekledim sürekli bahaneler buldu çalışma konusunda 4 yılda toplasan 4 ay calismamistir surekli küfürleri hakererleri oldu hep kavgagurultuyle gecti bir gun ne onun ailesine ne kendi ailme anlatmadim bekledim duzelir diye sonunda dayanamadim geldim ailemin yanina herseyi anlattim bosanma davasi actim aileler girdi araya sözler verildi pismanim dedi affettim geri döndüm eve baslarda iyidi ama sonra yine eskisi gibi davranmaya başladı pandemi surecinde evdeydim idari izindeyim bir ay sonra dogum iznine ayrilacagim icin artik bi is bul çalış bnm maas da kesilecek kira fatura vs nasil odeyecez deyince ipler koptu iyice bahnelerle kavgalar basladi herseyi sorun edip tartisma yaratmaya basladi son iki ay artik isin cikamaz hale geldim ayni evde konusmamaya basladik iko yabanci gibi bir gun telefonda annemle konusuyordum gelip aldi telefonu elimden kimle konusuyosn kirar artarim telefonu valizini topla kalk s.g giderim dedim akrabalarimi arayacaktim kimsesizsin sen kimin varki senin dedi hamile olmazsan bilirdim sana ne yapacagmi kimse seni elimden alamaz vs dedi topladim valizi geldim artik ailemde ne olursa olsun yollamayiz seni diyo zaten biz bi sans ver dedik olmadi dediler durum boyle iste

Kötü eş olması demek kötü baba olacağı anlamına gelmez.çocuk onda olsa ve göstermeseydi siz ne yapardınız?siz hem babadan hem çocuktan intikam alıyor sunuz

Merhaba bayanlar

Çok uzatmayacam bi sorum olacak size
Eşimle tartıştık memleketimde ailemin yanındayım boşanacaz

Beno dün gece ve bugün görüntülü ve sesli arayıp mesaj atıp kızımi göster falan dedi açmadım telefonları
Polisle gelecem kapıya çocuğu göstermiyor diye tehtid ediyo bişey yapabilir mi ?
Polisle gelip kizini görebilir aranizdaki sorunu bilmiyorum ama saklayarak veya gostermeyerek hem cocuga hem kendinize sikinti yasatabilirsiniz

Eşiniz size kötü davranmış olabilir çok acı çektirmiş olabilir, ondan nefret ediyor olabilirsiniz bu duyguların her birini çok iyi anlıyorum fakat atladığınız bir şey var "Çocuğunuzu eşinize göstermek ona bir ödül değil, yaptığı kötü davranışlara aferin demekte değil" . Çocuk sizin birbirinize karşı intikam kaynağınız olamaz. Eşiniz gelip alayım ben de kalsın dememiş ki, hani çocuk kaçırma gibi bir düşüncesi varda engel oluyorsunuz içgüdüsel desem. Siz eşinizin baba olduğu gerçeğini değiştiremezsiniz iyi de olsa kötü de olsa o çocuğun babası ve siz onunla çocuğunuz için bir çok kez karşı karşıya geleceksiniz zaten. Zaten boşanmak olaylar yıpratmış sizi artık iyi anne baba olma zamanı aynı şekilde eşiniz de sizin anne olduğunuz gerçeğini değiştiremez. Siz boşanınca eşiniz sizinle boşanmış olacak çocuğunuzla değil. Hukuken de bildiğim kadarıyla eğer dava açmış ve geçiçi velayet size verilmiş, henüz babayla çocuk arasında kişisel ilişki günü düzenlenmemiş ise o halde bu kararı avukatı yoluyla çıkarabilir. Eğer boşanma davası açılmamış ve eşiniz annesi çocuğu bana göstermiyor kaçırıyor şeklinde şikayette bulunursa, velayet müşterek olduğu için çocuk kaçırma suçu işlemiş olursunuz ve eşinizin şikayeti dikkate alınır. Zor zamanlar yaşıyorsunuz Allah kolaylık versin.
Çocuk size ait bir eşya değil.Babası ne zaman görmek isterse görür.Sizin haddinize değil çocukla baba arasına girmek.

Çocuk size ait bir eşya değil.Babası ne zaman görmek isterse görür.Sizin haddinize değil çocukla baba arasına girmek.
Tekrar tekrar soyluyorum gormesine engel olmuyorum ama telefondan gostermek aramak acmak zorunda degilim bu nasil bi uslup kendinize gelin

Çocuğa babasını kötülemeyin asla onları ayırmaya çalışmayın hem çocuğun psikolojisi için çok önemli bu gösterseydin çocuğu yanlış yapmışsın onunda evladı sonuçta
Sizin eşinizyle aranızda sorun olabilir ama bunu çocuğa babayı kötü gösterek ondan uzaklaştırarak yansıtmak çok yanlış

Çocuğa babasını kötülemeyin asla onları ayırmaya çalışmayın hem çocuğun psikolojisi için çok önemli bu gösterseydin çocuğu yanlış yapmışsın onunda evladı sonuçta
Sizin eşinizyle aranızda sorun olabilir ama bunu çocuğa babayı kötü gösterek ondan uzaklaştırarak yansıtmak çok yanlış
Ben çocuğu kaçırmıyorum yanlız o evden kovdu bizi

Tekrar tekrar soyluyorum gormesine engel olmuyorum ama telefondan gostermek aramak acmak zorunda degilim bu nasil bi uslup kendinize gelin
Telefondan görmek istiyorsa göstermek zorundasınız.O zaman çocuk niye sizin yanınızda?Madem telefondan göstermek istemiyorsunuz çocuğu verin adama.

O

Oldu canım he
Olgunlaş canım olur mu?Ergen gibi cevap vermenden belli.Egolarınıza çocuğu alet etmeyin.Çocuğu bu olayların dışında bırakın.Anne ,baba olduysanız bunun hakkını verin.Siz artık annesiniz,çocuk değilsiniz.

Kendi çocuğu alıp gitseydi ve sana göstermese telefonlarını açmasaydı nasıl hissederdin ?

Ben babanın yerinde olsam velayet davası açardım çünkü velayeti sende olsada göstermezsin korkusu oluşturuyorsun adamda.

Çocuk sizin intikam maşanız değil, kendi konunuzda haklı olabilirsiniz ama çocuk ikinizin ortak senin kadar onunda görme ve onunla birlikte yaşama hakkı var unutma.
HAKKI NEYSE ALIR BEN COCUGU ALIP KACIRMADIM ONDAN GELIP GORECEK AMA GECE 12 DE YADA KAFASINA ESINCE 1 AY SONRASINDA TELEFONLARINA CEVAP VERMEK ZORUNDA DEGILIM

Back
X