Arkadaşlar Eslem ismini biraz araştırdım ve sağ ,salim ,selametli ,Allah a teslim olan anlamlarının dışında peygamberimize mekke nin fethinde yardım eden kabilelerden birinin adı olduğunu öğrendim
yani çok beğendiğim bu ismi bebeğime vermemek için hiç bir sorun yok:CüvCüv:
ama bu ismi hem kız hhem erkek bebek için kullanabilrimiyiim cinsiyeti belli değil kesin olarak göremediksenağlama
ben kız da olsa erkek de olsa bu ismi verebilrmiyim yakışırmı her ikisine de???:uhm:
saol arkadaşım ilgin için evet anlamı çok güzel ayrıca uydurma isim olmadığını da kendim öğrenmiş olarak rahatlıkla bebeğime vereceğim bu ismi...
ben mekkenin fethinde peygamberimizin şu sözünden emin oldum...
o halde kabilelere söyleyin hazırlansınlar diyor savaş için.... sonra bikaç kabile ismi var işte aralarında eslem de var...kızım olursa adı RABİA ESLEM olucak inş:) ama oğlum olursa da eslem ismini verebilirmiyim acaba???
canım eslem ismini çok beğeniyorum bende ama bence kız ismi yani son dönemde herkes kızına eslem adını koyuyo ileride oğluna bu konuda sıkıntı yaşatabilirler okul döneminde arkadaşları. bence sen yinede oğluna alternatif bi isim düşün derim.