- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.025
- 348
Ben ilk evlendigimizde kocam kocammm diye cagırıyodum baktım benim adam harici herkes bakıyo bende bıraktım ismiyle sesleniyorum ismini biliyo en azından cagırınca bakıyoTabi böyle düşünenler de var. :)
Mutluluklar dilerim size. :)Ben ilk evlendigimizde kocam kocammm diye cagırıyodum baktım benim adam harici herkes bakıyo bende bıraktım ismiyle sesleniyorum ismini biliyo en azından cagırınca bakıyo
Acınacak bi durum yok.Buda onlarin evlilik biçim tercihi gayette sağlıklı ve sevgi içinde ilerleyen bi evlilik.Tek tip olacak diye bi kaide yok her evlilik ozeldir .Ayrıca kendisi hoca zaten mesleği yani!
:)) teşekkür ederizMutluluklar dilerim size. :)
Var..ben bunu ailemde gördüm başka örneklerinide gördüm o evliliğin havası çok farklı oluyor.Mesela istesende çirkinleşme soz konusu olmuyor.Karşındakini sevginle yüceltigin gb saygıda duyarak percinliyorsun.Eşinle yuzgoz olmuyorsun.Teyzem ve eşi böyle yıllardır şuan torunları bile var öyleler hala.Adam eşinin gözünün içine bakıyor hiç laubalilistiklerini bilmiyorum.Ayni zamanda da hep güzel bi saygı çerçevesinin etrafında ilerliyor evlilikleri.Eski evliliklerin çok büyük çoğunluğu görücü usulü olduğu için o bey/hanım lakapları kullanılıyor diye geliyor benim aklıma. Yani hiç gerçek bir yakınlık/duygu yoğunluğu olmamış ki.
İnsan aşık olduğu kişiye bey/hanım der mi?
Eşlerin birbirlerine öyle hitap ettiği ev bana devlet dairesi gibi gelir
Dusuncenize saygı çerçevesinde fikrimi belirttim. Had bildirecek ve hatırlatacak bi hadsizlikte bulunmadim. Teşekkürler yorumunuz ve güzel dilekleriniz için.Bu benim görüşüm.
Ben kadının halini acınacak buluyorum ama fikrimi kendime saklarım çünkü bir insanın eşine nasıl sesleneceğine karar vermek benim haddim değil.
Nasıl düşüneceğimde sizin haddiniz değil.
Allah ailenizin mutluluğunu daim etsin.
Sizce birbirlerine karşı saygılı olmaları onların kişiliklerinden mi kaynaklı yoksa bey/hanım diye hitap edip birbirleriyle az şey paylaşmalarından mı? Tam olarak bey/hanım hitabıyla ne kastettiğiniz de anlaşılmıyor açıkçası çünkü saygı bu kadar basite indirgenemez. Herkes birbirlerinin kişisel alanlarına saygılı olursa ve kırıcı konuşmamak için çaba gösterip empati kurarsa zaten saygılı bir ortam olur. Mesafeye gerek yok.Var..ben bunu ailemde gördüm başka örneklerinide gördüm o evliliğin havası çok farklı oluyor.Mesela istesende çirkinleşme soz konusu olmuyor.Karşındakini sevginle yüceltigin gb saygıda duyarak percinliyorsun.Eşinle yuzgoz olmuyorsun.Teyzem ve eşi böyle yıllardır şuan torunları bile var öyleler hala.Adam eşinin gözünün içine bakıyor hiç laubalilistiklerini bilmiyorum.Ayni zamanda da hep güzel bi saygı çerçevesinin etrafında ilerliyor evlilikleri.
Var..ben bunu ailemde gördüm başka örneklerinide gördüm o evliliğin havası çok farklı oluyor.Mesela istesende çirkinleşme soz konusu olmuyor.Karşındakini sevginle yüceltigin gb saygıda duyarak percinliyorsun.Eşinle yuzgoz olmuyorsun.Teyzem ve eşi böyle yıllardır şuan torunları bile var öyleler hala.Adam eşinin gözünün içine bakıyor hiç laubalilistiklerini bilmiyorum.Ayni zamanda da hep güzel bi saygı çerçevesinin etrafında ilerliyor evlilikleri.
Sizce birbirlerine karşı saygılı olmaları onların kişiliklerinden mi kaynaklı yoksa bey/hanım diye hitap edip birbirleriyle az şey paylaşmalarından mı? Tam olarak bey/hanım hitabıyla ne kastettiğiniz de anlaşılmıyor açıkçası çünkü saygı bu kadar basite indirgenemez. Herkes birbirlerinin kişisel alanlarına saygılı olursa ve kırıcı konuşmamak için çaba gösterip empati kurarsa zaten saygılı bir ortam olur. Mesafeye gerek yok.
Valla kocamın yanında arada şımarıp laubalileşmeyeceksem ne yapayım öyle kocayı?
Kafa dengi ister insan yanına; bunu sadece bir vücut çıplaklığı gibi düşünmeyin; ruhen de çıplak olmak buradaki nokta. 40 sene boyunca bey-hanım kalıbı dışına iki saat bile çıkmadan yaşadığım evliliğe evlilik değil tiyatro derim şahsen ve evet, dışarıdan bakıldığında da bol alkış toplar.
İçini bilmiyorsunuz.
Beyler hanımlar altında kimbilir neler mesafeden(!) sineye çekilmiştir.
Saygı bey-hanım kalıplarına sıkıştırılacak kadar ufak bir kavram değil; bu konuda da sürekli saygıyı vurgularsanız, burada bu hitapları kullanmayan insanlara "Saygınızı tam yaşamıyorsunuz" altmetnini gönderirsiniz farkında olmadan, aman diyeyim.
Evet herşeyin anlatılması bencede yanlışBey Hanım a gerek yok da bazı Kadınlar herşeyi anlatıyor kocasına bence yanlış
:)) işte bey veya hanım diye hitap edince bu lafları kolay kolay kuramıyor insanlar.Tabi hitap şekli böyle olmayan(beyli hanimli) ve saygı çerçevesinde ilerleyen evliliklerde var muhakkakBilmem ne bey , sen ne kadar hayvansınız ,benim size tahammülüm kalmadı ,sen öküz müsünüz acaba ,diye bi tartışma canlandı gözümde :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?