Eşler arasındaki mesafe ! ?

Dünyada herkesten daha yakın olan kişi Eşiniz mesafe olmamalı bence

Acınacak bi durum yok.Buda onlarin evlilik biçim tercihi gayette sağlıklı ve sevgi içinde ilerleyen bi evlilik.Tek tip olacak diye bi kaide yok her evlilik ozeldir .Ayrıca kendisi hoca zaten mesleği yani!

Bu benim görüşüm.
Ben kadının halini acınacak buluyorum ama fikrimi kendime saklarım çünkü bir insanın eşine nasıl sesleneceğine karar vermek benim haddim değil.
Nasıl düşüneceğimde sizin haddiniz değil.
Allah ailenizin mutluluğunu daim etsin.

Kesinlikle katilmiyorum
Saygi duymak mesafeyle olmaz , karsinizdaki bir birey oldugu icin saygi duymalisiniz , onun ozel alanina , hobilerine , dusuncelerinr saygi duymalisiniz
esler arasi mesafe olmaz , o size hayattaki en yakin insan , karsisinda cirilciplak kalabildiginiz , sizi o halde gorebilen tek insan
Belli bir yastan sonra anne baba karsisinda bile en ciplak halimizle kalamiyoruz
Esler arasi gizlilik olmali hicbir konuda
Mutlulugun sirri tamamen bunda sevmek , saygi duymak ve guvenmek

Eski evliliklerin çok büyük çoğunluğu görücü usulü olduğu için o bey/hanım lakapları kullanılıyor diye geliyor benim aklıma. Yani hiç gerçek bir yakınlık/duygu yoğunluğu olmamış ki.
İnsan aşık olduğu kişiye bey/hanım der mi?
Eşlerin birbirlerine öyle hitap ettiği ev bana devlet dairesi gibi gelir

Var..ben bunu ailemde gördüm başka örneklerinide gördüm o evliliğin havası çok farklı oluyor.Mesela istesende çirkinleşme soz konusu olmuyor.Karşındakini sevginle yüceltigin gb saygıda duyarak percinliyorsun.Eşinle yuzgoz olmuyorsun.Teyzem ve eşi böyle yıllardır şuan torunları bile var öyleler hala.Adam eşinin gözünün içine bakıyor hiç laubalilistiklerini bilmiyorum.Ayni zamanda da hep güzel bi saygı çerçevesinin etrafında ilerliyor evlilikleri.

Dusuncenize saygı çerçevesinde fikrimi belirttim. Had bildirecek ve hatırlatacak bi hadsizlikte bulunmadim. Teşekkürler yorumunuz ve güzel dilekleriniz için.

Bey hanım laflarında mesafe saygı aramak bana naftalin kokulu ayrıca da saçma geldi. Bu eskiden babalarımızın karşısında bacak bacak üstüne atmazdık felan gibi şekilci öze dair hiçbir etkisi olmayan şeyler. Ha ben de eşime karşı mesafeliyim. Sevişirken dirty talking yaparım ama normal zamanlarda ağzıma geldiği gibi konuşmam eşime de lafımı süzgeçten geçiririm bunu kendimi saklamak için değil eşime özenli davranmak adına yapıyorum eleştirel birşey söyleyeceksem aşırı nazik ifade etmeye çalışırım ağzım çok bozuk olmasına rağmen eşime asla şapşal dahi demem. Bir de vücudumla ilgili iltihap yara gibi yani ciddi birşey olmayan deformasyonlardan asla bahsetmem eşime sindirim sistemim aşırı sorunlu ama hastane gibi bir hale gelmedikçe Bundan da bahsetmem bu da benim takıntım sanırım. Ama sıfır mesafeli birbirine karşı ağzına geleni sayıp (hakaret dışında tabii) üstünde durmayan böyle kedi yavrusu gibi didişip sarmaşan çiftleri de çok tatlı buluyorum ama benim yapım uygun değil eşim de benim gibidir

Sizce birbirlerine karşı saygılı olmaları onların kişiliklerinden mi kaynaklı yoksa bey/hanım diye hitap edip birbirleriyle az şey paylaşmalarından mı? Tam olarak bey/hanım hitabıyla ne kastettiğiniz de anlaşılmıyor açıkçası çünkü saygı bu kadar basite indirgenemez. Herkes birbirlerinin kişisel alanlarına saygılı olursa ve kırıcı konuşmamak için çaba gösterip empati kurarsa zaten saygılı bir ortam olur. Mesafeye gerek yok.

Valla kocamın yanında arada şımarıp laubalileşmeyeceksem ne yapayım öyle kocayı?
Kafa dengi ister insan yanına; bunu sadece bir vücut çıplaklığı gibi düşünmeyin; ruhen de çıplak olmak buradaki nokta. 40 sene boyunca bey-hanım kalıbı dışına iki saat bile çıkmadan yaşadığım evliliğe evlilik değil tiyatro derim şahsen ve evet, dışarıdan bakıldığında da bol alkış toplar.

İçini bilmiyorsunuz.
Beyler hanımlar altında kimbilir neler mesafeden(!) sineye çekilmiştir.
Saygı bey-hanım kalıplarına sıkıştırılacak kadar ufak bir kavram değil; bu konuda da sürekli saygıyı vurgularsanız, burada bu hitapları kullanmayan insanlara "Saygınızı tam yaşamıyorsunuz" altmetnini gönderirsiniz farkında olmadan, aman diyeyim.

Enseye şaplak ... parmak olunmadığı, birbirinin yanında gaz çıkaracak kadar salınmadığı sürece her mesafe ayarına karşıyım. Yani istediğim zaman gidip sıkıştırma, mıncıklama, yavşama, şakalaşma, paçoz olma, kur yapma hakkım var, olmalı da... Bir de X Bey diyeceğim filan, o nedir ya, aramızda bürokrasi var gibi... Saygıyı başka şeyler de ararım; kişisel haklarıma saygı, düşüncelerime önem vermesi, söz sahibi olduğu ya da olmadığı konuları ayırt edebilmesi gibi şeylerde mesela... Eski insanlar farklıymış, yargılamak istemem, bizim sülalede de var öyle beyli hanımlı konuşan yaşını başını almış çiftler. Bana çok komik geliyor.

Hepsi bi bütün bence.Yani karakter ve kişilikte etkili.Hitap şekli sadece evlilikten bi kesit olarak bahsettim.Belkide o hitaplarla birlikte oluşan atmosfer evliliğin daha sağlıklı ilerlemesini sağlıyordur.dediğiniz şekillerde ilerleyen evliliklerde vardır.Benim istediğim sizden gelecek örneklemeler yani eslerinizle aranızda mesafe var mı varsa bunu ne şekilde sağlıyorsunuz ve olumlu yönde geridonus oldu mu.Yoksa sürekli canimcicim modunnda ilerleyen evlilikler lackalasmaya müsait olmaz mi

Diğer mesajlarimda daha açıklayıcı yorumlarda bulundum.Özellikle vurguladim bu zamanda bu yaygın bi tercih değil farklı fikirler almak için açtım konuyu genel fikir nedir ogrenmeye çalisiyorum.Tabi farklı anlamlar yükleyenler yanlış anlayanlar çıkabilir.Oda benim iradem dışında kendimi net ifade ettiğimi düşünüyorum.

Hitapla mesafe olacağını düşünmüyorum.
Eşim, en yakın arkadaşım mesela. Hiç fal baktırmadığım için oturup fal çevirip ona baktırdığım olur. Her şeyimi bilir, her konuyu danışır fakat nerede duracağını iyi bilir. O da çok şımarır ben de ama dozunda.

Eşler arasındaki saygının özellikle biribirlerinin alanlarına,kararlarına saygı duymakla olacağını düşünüyorum.Yoksa bana Hanim diye hitap edip ardından hoşuma gitmeyecek bir şey yapan kocayı neyleyim?

Bilmem ne bey , sen ne kadar hayvansınız ,benim size tahammülüm kalmadı ,sen öküz müsünüz acaba ,diye bi tartışma canlandı gözümde :))
:)) işte bey veya hanım diye hitap edince bu lafları kolay kolay kuramıyor insanlar.Tabi hitap şekli böyle olmayan(beyli hanimli) ve saygı çerçevesinde ilerleyen evliliklerde var muhakkak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…