eşlere karşı mesefa

Kocama karsi da kendim olamayacaksam kime olucam? Nefret ederim oyle stratejiden falan, sevdigimden kacmam, kacani da sevmem, kedi fare oyunu mu bu biri kacacak oburu kovalayacak...

Evlilikte oyun olmaz. Kac GÖÇ mesafe gibi

Hiç öyle şeylerim yoktur.
Yahu niye kaçayım ki?
Ben içimden gelince sevdiğimi söylemeyeceksem, sarılmak istediğimde kendimi tutacaksam bu adam benim etrafımda 4 dönse ne olur.
Sevdiğimizi söylediğimiz ilk günden beri aklımdan ne geçerse düşünmeden söylüyorum.
Kimi zaman saçmalıyorum ama biliyorum ki bir gün eşim dediğim insana karşı düşünerek hareket etmeye başlarsam, o artık benim ruh eşim olmayacaktır ve bizim bizliğim kalmayacaktır.

Bu konuda fikirlere açığımm arkadaşlar

hemen kaçan pozisyonuna geç bak bakalım nasıl ilgileniyor..

Esimi seviyorum, o da beni seviyor.
Sevgimi belli ederim icimden geldigi gibi.
Onun icin manti da acarim ( koca gobegimle dun iki kilo manti, 3 sise de yaprak sarip attim buzluga), borek de acarim. Ama bencillik yaptiginda ilk zamanlar musamaha da gostermedim.
Tepem atarsa dedigimi de yaparim.
Bilir, hakkaniyetliyimdir, beni boyle sever, o da bana fedakarlik yapar. Su an mesela ben cok yoruluyorum diye ev islerini baya yapar sagolsun, o isten erken gelirse yemek yoksa koyar ocaga bir seyler, yeri gelir bulasik yikar.
Allah razi olsun diyorum bu konularda.

Aglamayan cocuga meme verilmez, hakkaniyetli olup mantik cervevesi icinde es oldugunuzu unutmayin genc arkadaslarim, hakkinizi arayin, paspas olmayin.
Eslerinize anne deyilsiniz bunu unutmayin. Kendinize saygi duyun ki esiniz de size duysun.

Eşinizde gün boyu iş yerinde konuştuğundan evde sakinlik arıyor olabilir . Bazı zamanlar daha az konuşmayı deneyin ama ilginiz içinizden geldiği gibi devam etsin . Her zaman dinleme modunda olamayabilir insan . Bazen bırakın kafasını dinlesin .

Ortak paylaşım bulmaya çalısın , pc de ye bakıyorsa yanına oturun , beraber bakın . Tv de güzel bir filmi beraber izleyin yada dvd falan alıp beraber izleyin .
Ya da ne bileyim gündemde ki konulardan bahsedip , yorumlayın . Sıkılmazsanız iş yerinde günü nasıl geçiyor onu sorup , anlattırın .

ya bir de şöyle bir durum var
bazı arkadaşlara bakıyorum eşiyle hiçbir ortak ilgi alanı yok
o zaman ilgi daha çabuk kaybediliyor ya da sevgi gösterme olayı
yani bence eşim ilgisiz diyen arkadaşların biraz da eşlerinin ilgi alanları için çaba harcamaları gerekiyor
tüm hayat yemek yiyelim, sarılalım, sevgi yaşayalımdan ibaret değil, olmamalı
hele ki yıllar geçtikçe, bunlar hiç yetmiyor
eşinizle iddialaşabileceğiniz bilginiz olmalı bazı konularda, mesela futboldur tavladır, piştidir gibi
dikkat edin kadınlı erkekli toplandığınızda erkekler kendi aralarında ne kadar gülerler, eğlenirler
konu ya futboldur, ya basketboldur, ya iş hayatıdır, ya da buna benzer birşeydir
biz eşimle oturup tavla da oynarız, maç da seyrederiz, pişti de oynarız, iş de konuşuruz, fikir alışverişi yaparız
gecenin bir yarısı kalkıp NBA seyrettiğimizi bilirim ben
bunlar ilişkiyi ayakta tutan, ilginin devamlılığını bir nebze de olsa sağlayan şeyler
mesela bakıyorum eşime ne hediye edeyim konularına
romantik yemekler, aşk içerikli hediyeler v.b.
hiç bir tane maç bileti gibi eşin ilgi alanına yönelik hediye yok
"küsmek, surat asmak, kendini çekmek" den önce biraz çabalamak lazım
ama çaba dediğim "konuşalım" değil
birlikte yaşadığımız hayatı geliştirmek lazım

mesela bakıyorum eşime ne hediye edeyim konularına
romantik yemekler, aşk içerikli hediyeler v.b.
hiç bir tane maç bileti gibi eşin ilgi alanına yönelik hediye yok

Çok doğru bir tespit bu
Hiç şaşmaz benim; neyi beğenecekse onu alırım. Aynı benim güldüğüm gibi, üstüne küçük küçük aşk sözleri yazılmış notlara güler yani eşim. Ortak ilgi alanı gerçekten "ortak" olmadıkça bir anlamı yok ama benim ilgi alanıma hiç çaba sarfetmediğini gördükten sonra ben de onun ilgilendiği bir şeyle zoraki ilgilenmem fakat iki kişi için de yeni bir uğraş iki kişiyi de kolayca mutlu edebilir.

Ben de şu taktik olayını anlamıyorum. Eşler arasındaki mesafe olayını. Sevip; belli etmemek, şımartmamak vs vs..

Taktik bu değildir. Taktik kendi kişiliğinden ödün vermeden ilişkiyi yaşamaktır. Kadınlar genelde bu dozu ayarlayamadıkları için ya çok fazla şımarttıklarını düşünürler, ya çok verici olduklarını. Ama asıl sorun kendi kurallarını uygulayamamaktan kaynaklıdır.

Evlilikte çoğu erkeğe bir rahatlama geliyor,
nasılsa artık karım,benim mantığı yerleşiyor akıllarına ..
O yüzden bunu sizin eşinizin üstüne düşmenizle ilgisi varsa bile çok çok küçük bir kısmıdır bence.

tabiki EVET...!! ilgilini biraz azalt. sana soracak bir sorun mu var diye sende o zaman ilgisizsim bana karsı dersin...

aynen yahu! hislerime tercuman olmussun normal bir vatandasmis gibi davranmamiz gerekiyor eslerimize, cok buyutmemek lazim onlari gozumuzde. gecenlerde bir arkadasimla bunun muhabbetini ettik. ardindan ikimizde telefonlarimizda eslerimizin ismini degistirip 'normal bir vatandas' koyduk ise yararmi yaramazmi bilmiyorum ama 'arayan kimmis, hee normal bi vatandasmis' diyede kendi kendimize cok egleniyoruz haha..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…