Eşlerimiz hamilelik sürecinde neler yaşıyor?

MonalisaSmile

sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs&#6
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2010
3.653
23
108
İstanbul
Hep hamilelik sürecinde kendi yaşadıklarımızdan bahsediyoruz. Biraz da eşlerimizden bahsedelim. Neler yapıyorlar, yaşadıkları olumlu/olumsuz değişiklikler, bize karşı tutumları nasıl?

bu konuyu neden açtığımı da kısaca anlatayım. benim eşim rahatına fazlaca düşkün bir insandır. yani açlıktan ölse kalkıp kendine yumurta kırmaz, öyle söyliyim. ben de huyunu bildiğimden ondan bişey istemem. ama işte 2 gün önce belim tutuldu. yattım kaldım. mecburen bi iki şey istemek zorunda kaldım. söylene söylene yaptı. biraz kırılıyorum. neticede ikimizin parçasını taşıyorum, biraz da anlayışlı ve özverili olmasını beklemek hakkım diye düşünüyorum ama işte can çıkmayınca huy çıkmıyor. benim gibi bu konuda sıkıntısı olanlar ya da tam tersine eşinden memnun olanlar paylaşalım...

benım eşim ALLAH razı olsun hep yanımda evi temızlemesem bile sormaz yemek yapamıyorum mesela bu ara ikimize yemek yapar yeriz.ben soba yakmam o gelince yakıyor yatağa bile o açıyor artık :) belkide bu bebeği çok istediğinden ona ve bana bişi olmasından korktuğu için böyle yapıyor çünkü hamile olduğumu duyduğu andan beri üzerime çok titiriyor.

walla ben kaza ile hamile kaldım

ilk başlarda eşim hiç istemiyordu bebek hatta iki sene sonra diyordu

ilk duydugunda sevinecegine uzuldu bebek geliyor diye .iki gece uyuymammış kendisin:d

walla ben cok istiyorudum ilk bikaç hafta o biraz bana soguk davrandı .sonralarda alıştı duruma :)

gecen doktora gittik dr riskli dedi bebek sakat olabilir dedi .. Tabi eşim cok üzüldü

kaç tane doktora gittik en son dun gittgimizde bebegin cok saglıklı oldugunu ogrendik

ve erkek bebek oldugunu ogrendik eşim şimdi cıldırıyor bebege bişe olucak die oglumun anası die sürekli seviyor kendiside seviiyor,,,

ozelliklede dun 3 ve 4 boyutlu ultrasında hareket ettgini gorunce sevincinden havalar uctu

şimdilerde cok mutlu

Eşim zaten bana çok düşkündü, şimdi haliyle daha da önümde arkamda dolaşıyor.
Biraz sorunlu geçiyor benim için, o yüzden üzülüyor biraz.
Onun harici gözlerinin içi gülüyor resmen, sürekli bi gülümseme halinde :))
Bir iş yapmaya kalksam elimden alıyor..
Yemek falan yapmıyorum, kayınvalidemlerle aynı apartmanda oturuyoruz,
onlardayız bütün gün, çok yardımcı oluyorlar sağolsunlar..

Benim eşim normal zamanda çok yardımcıdır hamileyken daha da yardımcı olmaya başladı saolsun. ama biz evlendiğimizden beri öyleydi eve kim erken giderse mutfağa o girer alışkanlığımız. şimdide herşeye o koşuyor ev işi yasak bana annem ve eşim olmazsa yanmıştım ikiside koşturuyor. hamilelikte özelikle eş desteği çok önemli. gece elini karnımda çekmez. kalkar bakar üstümü açtın mı diye maşallah diyorum. sende üzülme anlat konuş bence onunla eminim ne kadar onun desteğine ihtiyacın olduğunu öğrenince oda sana yardımcı olacaktır. bazı yani çoğu erkekler ne yazıkki anlatmadan anlamıyorlar.

Son düzenleme:

aaa ne demek söylene söylene yaptı yaa o çocuk tek başına olmadı yaa tabiki de senin yapamadığın yerde o yapacak...güzelcene konuşmayı dene başka yolu yok....

benim eşime gelince hamile kalmadan önce beni sinirlendirdiğinde senden bunların acısını hamileliğinde çıkarcam derdim..:))) sanırım başladım..:)))
artık daha da bir ilgili her istediğimi yapar sağolsun evi bile temizler ama tek eksiği mutfakta hiç birşey yapamaz o zamanda dışardan yeriz...:))) ütüsünü bile kendi yapar çok üstüme gelmez illa şunu bunu yap demez.... iyiysen yapabilirsen yap der sanırım eşim konusunda çok şanslıyım...:))

Son düzenleme:
Ben de eşinden yana şanslı olanlardanım çok şükür.
canım kocam her işimde yardımcı, bende hamileliği zor geçen biri değilim ama
eşim yemek yapar ( tabi o yemek yaptıktan sonra mutfağı temizlemek bana kalıyor. çok da kirletiyor etrafı ama olsun ), evi süpürür. canım birşey isterse diye evi abur cubur sağlıklı sağlıksız herşeyle doldurur.
şükürler olsun rabbim dağına göre kar veriyor. ben biraz yavaşım ve becerikli de değilim ama o benim tam tersim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…