Eşlerimizden neler öğrendik, öğreniyoruz?

gerçkten sevince insanın neler yapabileceğini,sevilmenin ne demek olduğunu,SABRETMEYı,hasret çekmenin ne kadar zor olduğunu,kavuşmalarda yaşanan mutluluğun başka hiç bişeyde olmadığını öğrendim.

kıskanmamayı, guven duymayı ögrendım. verdıgım sözlerı ucunda ölum bıle olsa tutmam gerektıgını ögrendım.

en önemlisi sabretmeyi öğrendim...öfkemi kontrol edip en doğru kararı almayı ....insanları olduğu gibi kabullenip cahil insanlarla tartışmaya girmemeyi...sesimi yükseltmemeyi,çünkü o bana hiç sesini yükseltmedi...huzurun hayattaki herşeyden önemli olduğunu ...birbirimize destek olduğumuzda hiçbirşeyin karşımızda duramayacağını ki yaşanmış çok örneği vardır..aşkın her kula nasip olamayacak kadar değerli ve özel olduğunu ...saygı görmeyi ve saygı duymanın ne kadar değerli olduğunu birkez daha öğrendim eşimden ...aşkım yaşattığın ve yaşatacağın herşey için sana tekrar teşekkür ederim iyiki varsın HERŞEYİMSİN! seni çok seviyorum ....

yapılan bi çok hataya rağmen bi insana karşı hala nasıll kin duyulamayacağını,
sinirlilik halinin bi anlık olabileceğini öğrendim..
bana kattığı şeyler değil bunlar..
benim hayretle izlediğim şeyler..
kattımı bana bişeyller??
ne kattı onu bilmiyorum..benden götürdüklerini saymaktan kattıklarını hesaplayama mecalim kalmadı!!!

Hayata farklı açılardan bakabilmeyi,kaliteli bir yaşam sürebilmeyi,hak arayabilmeyi,hayattan lezzet almayı,beraberlikte kadına düşen fedakarlığı(bunu baraber yaşayarak öğreniyorsunkaydirigubbakcemile3)
Araba kullanmayı(hala çabalıyorumkaydirigubbakcemile),pilav yapmayı,damak tadına uygun yemek yapmayı(çabalıyorum)
Bir insanla hayatı paylaşmayı öğreniyorum,onun beklentilerine göre hayatımı dünlenmeyi,ikimiz içinde mutlu olmanın yollarını araştırmayı öğreniyorum........
Ve ben AŞKIMI çok SeviyorumŞeniz:teytey:

BENıM ONDAN ÖĞRENDıKLERıM : KıN DUYMAMAK, ıLETıŞıM RAHATLIĞI, HUZUR, MUTLULUK, DEDıKODU YAPMAMAK :) , PARAYA ÇOK DEĞER VERMEMEK, ARKADAŞ AKRABA BAĞLILIĞI, SABRETMEK, FEDAKARLIK, MıĞDE BULANDIRICI ŞEYLERDEN ESPıRı YAPMAK ıĞĞĞĞ, RAHATLIK, BEBEK SEVMEK :) ÇOK GÜZEL BEBEK DıLı KONUŞUR,

ONUN BENDEN ÖĞRENDıKLERı : HAKSIZLIK KARŞISINDA ÇAZGIR OLMAK :), BıŞEY SORARKEN BıŞEY ÖĞRENıRKEN YIRTIK OLMAK, BıRıKıM YAPMANIN ÖNEMı, KIZGINLIK ANINDA SUSKUNLUK, SıNıRLENıNCE SUSUP GEÇMESıNı BEKLEMEK, TEMıZLıK :))), ELEKTRıKLı SÜPÜRGENıN NASIL ÇALIŞTIĞINI BıLMEK, BULAŞIKMAKıNESıNı YERLEŞTıRMEK, KAHVALTI HAZIRLAMAK, YEMEK YAPMAK, ERKEN KALKMANIN YARARLARI ( gün daha uzun oluyor) ,ERKEN YATMANIN YARARLARI ( uykunu alıyorsun), KıŞıLERı ıYı ANALıZ EDEBıLMEK, BıR YERE GıDERKEN ZAMANINDA EVDEN ÇIKMAK, daha çooook var aslında :)))

kolay mutlu olmayı öğrendim,kafaya takmamayı,güleryüzün tatlı dilin insana en çok yakışan takı olduunu öğrendim,korkmamayı öğrendim uçaktan, köpeklerden, kaybetmekten, hayatımın alt üst olmasından, o yanımdayken hiçbişeyden korkmuorum ben..

Düzenli olmayı öğrendim.
Olgun düşünebilmeyi, herkese güvenmemeyi, insanlara gerekli seviyede güvenmem gerektiğini öğrendim.

çok sabırsızdım sabretmeyi öğrendim
dağınık olmamayı öğrendim bana öğretti kendini bıraktı neyse
büyük konuşmamayı öğrendim
büyük düşünmeyi öğrendim

ben bıldiğim herseyı değiştırmeyı öğrendım sevgılımden..
oda benden suskunluğu bozmayı öğrendi..

ben bakım dusunım ne ogrendım ev temızlemeyı cam sılmeyı ogrendım utu yapmayı yemek yapmayı ogerendım :) camasır bulasık makınesını kulanmayı ogrendım amam bır turlu az para harcamayı ogerenemedım:) heheh onada yavas yavas sıra gelıcek

bir insan aşk için nasıl gururunu kırar onu öğrendim.. onu defalarca kendi sıkıntılarım için terkettiğimde

bir insan aşk için nelerden vazgeçebilir onu öğrendim- benim için din değiştirdiğinde..

bir insan aşk için nasıl savaşır onu öğrendim- tüm acımasızlığımla onu kendimden uzaklaştırmak istediğimde

ve bir insan nasıl başka bir insanı hayata döndürebilir umuduyla sevgisiyle aşkıyla onu öğrendim- yaşamak bana boş ve anlamsız geldiğinde ...

Son düzenleme:
bir erkeğin bir kadını ne kadar güzelleştirebileceği öğrendim...
güzel bakmayı, güzel düşünmeyi, güzel söylemeyi öğrendim...

eşimden değilde yaşattıklarından çok şey öğrendim
sabr etmeyi öğrendim
kızgınlığımı ve öfkemi kontrol altına almayı öğrendim
güçlü olmayı öğrendim ki eskiden en ufacık olaylara karşı bile pes ederdim
en ünemlisi kavga etmeyi öğrendim

eşimin evlenmeden önce bir sözü vardı hep:" yuvayı dişi kuş değil erkek kuş yapar" diye..

bu sözün doğruluğunu öğrendim..

gerçekten yuvayı erkek kuş yapıyor..

wallahi canımcıım o kadar çok şey öğrendim ki iyisiyle kötüsüyle ... say say bitmez zemuszemus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…