"Eltim eğitimli olsaydı bunlar olmazdı..." demişsiniz sonlarda...
Bu işler öğretimle falan olmuyor ne yazık ki; herşey aileden aldığı "görgü" ile alakalı.
Hani bir laf vardır; eşeğe altın semerde vursan eşek yine eşektir... Aynı böyle düz hesap, herşey görgüyle,aileden aldıklarıyla alakalı.
Ne yazık ki eğitim ve öğretim farklı şeyler. Bazı şeyler sonradan alınmıyor ne yazık ki... Sizin eltinizde buna bir örnek.
Aslında eşleriniz ortak iş yapsın/yapmasın buna benzer sorunlarla karşı karşıya kalırdınız, kalacaksınız...
Eşleriniz ortak iş yapıyor olsa bile kimse kimseyle samimi olmak zorunda değildir. Bence sizde koyun mesafenizi; ne uzak olun ne de yakın... Kafanız daha rahat edecek emin olun.
Onun bu garip tavırlarının nedenini-niçinini sormayın,sorgulamayın. Bilin ki, hepsinin cevabı sadece şu: görgüsü o kadar...
yanlış anlaşılmak istemiyorum ama.. gözlemlediğim durumları izah edeyim.. 2 eğitim görmüş anne ve babanın çocuğu çok farklı oluyor.. 2 ilkokul mezunu veya hiç okul görmemiş insanın çocuğu çok farklı oluyor.. eğitim almış olmak görgüyü de gösteriyor.. tabi istisnalar kaideyi bozmaz.
Benim resmen hayattaki tek derdim,tek sorunum, tek kafaya taktığım, tek sinirlendiğim ve tek iğrendiğim insan eltimdir. Resmen varlığı beni mutsuz ediyor...
Valla benim eltimde üni mezunu güya...Ne sen sor ne ben söyleyeyim nasıl biri olduğunu...
"Olay görgü meselesi" derken aslında bunu demek istedim. "Yüksek öğrenim" görmekle "eğitimli olmak" çok ayrı şeyler aslında.
O yüzden az çok seni anlıyorum, hatta sizin yaşadıklarınız benim yaşadıklarımın yanında devede kulak desem yeridir...
Benim resmen hayattaki tek derdim,tek sorunum, tek kafaya taktığım, tek sinirlendiğim ve tek iğrendiğim insan eltimdir. Resmen varlığı beni mutsuz ediyor...
yoksa biz eltimiyiz :) bi an seni eltim sandım:)
bence de görgü başka bişey öğrenim hayatı başka bişey, kk da bu sık sık birbirine karışıyor ama neyse konu bu değil
aile şirketleri çok zor valla, bence herkesin yaptığı işe göre aldığı para belli olmalı, tüm sorun bundan çıkıyor, yani kazanç aynı, beraber kazancaz beraber yiyeceğiz mantığı yanlış, şirket için fedaklarlık yapılması gerekiyosa beraber yapılmalı, aslında bunlar eltiler arasında kesinlikle konuşulmamalı, işi yapan siz değilsiniz çünkü, kardeşler aralarında anlaşıp o anlaşmanın dışına çıkılmamalı bence
bence de görgü başka bişey öğrenim hayatı başka bişey, kk da bu sık sık birbirine karışıyor ama neyse konu bu değil
aile şirketleri çok zor valla, bence herkesin yaptığı işe göre aldığı para belli olmalı, tüm sorun bundan çıkıyor, yani kazanç aynı, beraber kazancaz beraber yiyeceğiz mantığı yanlış, şirket için fedaklarlık yapılması gerekiyosa beraber yapılmalı, aslında bunlar eltiler arasında kesinlikle konuşulmamalı, işi yapan siz değilsiniz çünkü, kardeşler aralarında anlaşıp o anlaşmanın dışına çıkılmamalı bence
ama canım burda ufacık bir virgül atayım, ben büyük kardeş eşiyim.. ara sıra kötü olmam gerekiyor, çünkü eşim para konusunda biraz saftır cebinde ne varsa verir kardeşine.. hiç vermesin demiyorum, ama örn bir işten 500 kazanıyorsalar 250+250 paylaşmaları gerekirken kayınım kendi payını alır, yemesi içmesi eşimden olur.. böyle durumlar da çok yani.. allahtan artık beraber değiller.. adam biriktire biriktire araba aldı biz anca borç ödüyoruz
Tabiki sorun çıkarır..
bizimde eşler aynı işi yapıyor
Şahsen ben çıkarıyordum..
Eltimin 4 çocuğu var hepsi okuyo
Benim 1 tane çocuğum var onların gideri fazla bunu herkez biliyor..
Benim birde güzel giyinmeme saçıma başıma dedikodu yapıyor ailem maddi anlamda bana destek olduğu halde utanmadan dedikodu..
Eşimin başının etini yerdim..
Çlaışıyosun onlara bakıyosun yediriyorsun çocuğumun rızkını onlar yiyo diye..
Haklıysanız hakkınızı yedirmeyin
Benim 1 ayda yediğimi 1 haftada yer harcarlardı hepsi büyük boğaz insanı enayi yerine koyuyolar karışmayınca..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?