Eşlerin ortaklığı eltilerin ilişkisini nasıl etkiler???

valla canım o zaman biraz yüzsüzlüğe hatta edepsizliğe vurcaksın açık açık söyliceksin, şakayla karşık size ne ya, sanane kardeşim, ben sizi merak ediyor muyum diceksin, bazen böyle yarı şaka yarı ciddi içini bi kaç cümleyle dökmekte fayda var, emin ol bu kadar futursuz olmaz ondan sonra

Son düzenleme:
Yahu biz ayrı şehirlerde olduğumuza rağmen sağolsun oradan buraya her türlü zehrini akıttı...

Aşağılamak için demiyorum, ama kendisi aslen ufak bir ilin ufak bir kasabasında yetişmiş.

O da ben de üni. mezunuyuz. Hatta öğrenim olayında ben ona göre biraz daha üst ihtisas yaptım.

Nedenini anlamadığım bir çekememezlik, kıskançlık... Fesatlık, hasetlik, dedikodu, görgüsüzlük diz boyu...

Yemin ediyorum ben yakın çevremde böyle bir insana rastlamadım; zaten benim çevremde böyle insanlara kimse yer bile vermez... Eminim sizin çevrenizde bile azdır bu tip insanlar.

Aslında eşimin aileside ondan illallah ediyor...

İşte; görünürde o da üni mezunu; ama ne yazık ki görgüsüzün,terbiyesizin önde gideni...

Gönül isterdi ki eltimle yakın olalım, iki medeni insan gibi görüşelim,anlaşalım... Ama olmuyor.

Zaten olmaması daha iyi... Böyle sınırlı davranırken bile neler yaşadık, kimbilir samimi olsak neler olurdu neler...

Öyle gerçektende...

İnsan birinin adını duyarken bile bu kadar andrenalin salgılarmı ya... Adını duyduğumda resmen tepem atıyor, sinir oluyorum...

Gerçi el-insaf, yaşadıklarım az buz şeyler değildi benim...

Diyorum ya; ne uzak olmak ne yakın olmak...

Birde sizin tabi daha dikkat etmeniz lazım; kese bir oldumu başka türlü şeylerle karşılaşabilirsiniz...

ah eltiler eltiler..
bizi ne hale getirdiler :)
kayınımı devlet işine koyduk ki yolunu bir şekilde kendi çizmeye başlasın diye, eltim hala memnun değil.. onlar kendi çabalarıyla bu günlere gelmişmişler.. hiç şükürcü değiller allahım.. ben 4 yıllık evliyim çocuk yapmaya cesaret edemiyorum geçinemem diye, onlar daha 20-21 yaşlarında ikiside bebek bekliyorlar.. kesinlikle kıskanmıyorum yanlış anlaşılmasın.. ama herşeyi de başkasından beklemekle hayat mı yaşanır be.. biliyorlar kimse onları aç susuz bırakmaz, 750 lira maaşla geçinmeye çalışıyorlar, nasılsa biz onların borçlarını ödedik.. kira dertleri yok, fosur fosur sigara içiyorlar karılı kocalı... hamile olmasına rağmen de içiyor.. ööf öf.. ne insanlar var

okadar çocuk yapmayı biliyorsalar bakmasını da bilecekler canım.. haklısın..

işte canım orasını düşünen yok hep yok diye ağlamıyolar mı bide sinir oluyorum evde patates yok evde süt yok şu yok bu yok bide acıtasyon..
Banamı doğurdun ne ... yemeye doğurdun diyesim geliyor
düşünmüyolar canım 7 senedir yaşıyorum eşimi onlardan koparmaya çalışıyorum(işleri ayırmak)
herkez başının çaresine baksın herkezin çocuğu var oturup baksınlar diyorum..
ama borçları var ödemezler diyo hepsini üstüme yıkalarlar ben tek başıma nasıl ödiyim diyo..
o da haklı ortak borçları ama sorumsuzlar..
Çok zor yaa anlıyorum canım seni..
Napalım Hakkımızı yiyolar kul hakkı geçiyoo ve günah..

özgüveni yok demek ki canım, kendi içinde mutlu olmadığından gözü başkasının mutluluğunda
yani formaliteden davranıp, formaliteden iyi davrandığınıda iyice belli etceksin bu tip insanlar, sohbet şu şekilde olcak, hııım, evet, anladım, öyle mi ve hiiiiiç umrunda değilmiş gibi yapcaksın, eee zaten umrunda da olmamalı aslında

Son düzenleme:

hahah bende öyle yapıyorum.. :) bizimki bir kaç kez farketti onu dinlemediğimi ama bozuntuya da vermiyor konuşmaya devam ediyor :) bizde bir meşhur yorgan olayı var.. kayınımla eltim 2 yıl nişanlı kaldı.. eltimin annesi bir yorgan diktirmiş iki sene anlata anlata bitiremedi eltim.. yok çeyizim şöyle yok böyle.. gün geldi çeyizi eve yerleştirmeye gittik düğün öncesi.. görümcemler de vardı :) neyse düzenledik herşeyi.. görümcemin biri demez mi.. okadar anlata anlata bitiremediğin çeyiz bumuydu.. (içimden taş düştü sanki.. ben diyecektim o dedi - laf ihalesinden kurtuldum)
kız öyle bir bozuldu ki anlatamam :) 5 tane patik 2 pike takımı.. 5 tane havlu.. 1 meşhur yün yorganı :) kendi giysileri.. ufak tefek şeyler.. ve bizim aldığımızz vitrin ve mutfak eşyaları..
ama o görümcemin söylediği lafa öyle bir keyif aldım ki anlatamam

Canım zaten el mahkum öyle yapıyorum...

Fakat diyorum ya; daha beni tanımadan bile milleti benim hakkımda doldurmuş...

Kendi eşini bile dolduruyor ailesine karşı. Ne kadar ayıp şeyler...

Gerçekten çok garip insanlar var. Yazık gerçekten...

Şimdide hamile, bana nispet yapıyor şaka gibi...

Ben onların adına seviniyorum çocukları oluyor diye... Hanımefendinin yaptıklarına bak...

Daha 1 aylık olmasına rağmen duygusal modlarda, kendisi stresten falan uzak durması gerekiyormuş. Bir de bana nispetler falan...

Görgü, ahlak, edeb bu kadar işte...

Ahhh ahh... Bahçelerde eğrelti oynarlar iki elti...

oooy oy oyyyy.. bizde de var 4 bucuk aylık bir hamile elti :) doğursa da bizde kurtulsak modundayız hepimiz.. eşini de bunaltmış artık.. gayet sağlıklı bir gebeliği var .. her hafta doktora gidiyor.. yok midem battı yok içim bulandı.. yok şeyime bişi oldu diyerekten..
hamile haberi duyunca okadar çok sevinirim ki.. ama bunda öyle sevinemedim arkadaş..
şahit oldugum bir durum vardı, onlara erken gitmiştik eşimle.. kayınım işten geliyor telefon açıyor istediğin bişi var mı diye .. yok diyor .. eve geliyor adam.. canım onu çekti şunu çekti demeye başlıyor.. okadar üzüldüm ki kayınıma.. ama sonradan da dedim aklımca.. bu kızla senin daha çok çekeceğin var.. Allah kolaylık versin diyorum... 2 gün önce yine gittik kayınım okadar bunalmış ki çağırıyor bizi oturmaya aklı biraz dağılsın diye.. kapıdan girer girmez.. işte akşam acildeydik nefesim daraldı yok plasenta aşağı inmiş demiş doktorun biri sonra özele gitmişler de bişiyi yokmuş falan.. ben sadece gözlerimi açtım tepki veremedim..
sustu sonra.. bitti mi dedim.. kızım dedim bir bekle girelim de biz merak edipte halini hatrını soralım.. dedim.. ondan sonra bütün akşam yüz astı bana..
e kızlar ama haksızmıyım.. hamile diye dünyayı etrafında döndüremiyeceğini gösterdim..

Eltim yok. ama görümcemin eltisiyle olan ilişkisini biliyorum.
Biri ev alınca diğeri de alır. Biri hamile kalır diğeri birşeyi yok bak gayet sağlıklı hamile numaradan mide bulantısı yapıyor der aynı bulantılar kendi başına da gelir.
Arabalarını yarıştırırlar, evlerini, çocuklarını...
Görümcem eltisinin tatile gitmesini kıskanır. sende git.

ama ben görümcemin bana yaptıklarını bildiğim için.
oh olsun diyorum.
Benim yapmadığımı eltisi yapsın.
iyilikten anlamayana vereceksin başına bir elti.

valla çok şanslısın o zaman kıskandım seni Annen de çok doğruyu söylemiş hakikaten öyle ,ben de kız kardeşime söylerdim ,kısmet işte evlendi onun dA eltisi var aMa dünyalar tatlısı bir kız .Gercekten ağır hanımefendi,düşünceli.kız kardeşim planlarına onu da dahil etmeye çalışır ,onu da düşünür.

Ama işimiz gücümüz ayrı olsaydı hiçbiri umrumda olmazdı neticede kazanıyoruz harcıyoruz.arkamdan bile olsa haksızlık olduğunu düşünmesine sinirleniyorum.
Bir de ben insanların üstüne başına evine eşyasına bu kadar dikkat edenlere sinir oluyorum.YENİ bir küpe mi gördü sorar yeni mi aldın,ben hiç onunkini farketmem bile.Senle konuşuurken mesela ayağındaki ayakkabıyı inceler o sırada karşıdakinin bunu gördüğünü farkettiğini bile bile...SEn utanır kafanı çevirirsin o derece yani Engelleyemediği bir durum.Gelen misafirlerin ayakkabılarının içine bakarak markaları okur falan ...

Ayy neyse midem bulandı anlatrken bile

rosalin,
sizinki de çok beter ya, eşi hiç bir tepki vermiyor mu.. gerçi eltin onu parmağında dolandırıyordur eminim.. öyle adamlar da karılarına laf geçiremiyorlar.. bizimki de farklı değil.. ne etçez biz bunlarla :90::90: en güzeli uygun bir şekilde işlerini ayırmaları.. erkeklerin biraz kendine de güveni olmalı.. kardeşim olmazsa ben yapamam dememeli !! bekarken iyi ama evlenince de işte bu durumlar ortaya çıkıyor,
sizinkide ded yalandan bayılmalar oluyor mu :) bizim ki mükemmel bir oyuncu, dediği olmasın istediği yerine getirilmesin hırgür bir kavga çıkartır.. güya sinir krizi geçirir pat diye bayılır..(yalandan) bir de astım krizi der ona.. bayılıyor ya (baca gibi de sigara içer) astımlı insan hiç sigara içer mi allah aşkına.. ben kokusuna dayanamıyorum.. pöf pöff.. ne insanlar var ya.. olan da bizimgibilere oluyor.. adalet mi bu

bayılma numarası mı iyi oyuncuymuş hakikaten.ya hiç mi utanıp sıkılmıyolar anlamıyorum.

bizimki ta ki geçen yıla kadar eşiyle kawga ederdi duyardık tüm aile duyardı ben ve eşim sonradan duyardık,sorunları hep onun ewi bunun arabası falan filandı.bi süre önce benim arabamı sattık ,ben şirket arabasından kullanıyorum,eşim de dediğim gibi sürekli bizimle değil ya oh bi rahatladı eşiyle arası daha ii çünkü bizim de onlar gibi olduğumuzu anladı.

bi de bizim o ufak çapta laflaşmamızdan sonra eşiyle daha da iyi olup her ortamda onu pofpoflamaya çalışıyo niyeyse artık...önceden aksine bozmaya çalışırdı....örneğin yurtdışına gitmiştik balayına bu nasıl geçti diye bile sormamıştı.eşlerimiz de farklı onun eşi hayatta yurtdışı tatilini tercih etmez iş için bile zor gidiyor.
benle onun arasında da fark war ama gel de anlat ona işte....eşi de hep şikayet ederdi önceden ama inanamadım demekki insan objektif olamıyor karısı neticede ,bu olayda bana haksız cümleler sarfettiğini göremedi .

aslında benle asla ama asla aynı seviyede olmayan birine bu değeri niye veriyorum bilmiyorum sanırım hayatımdan çıkaramadığım içindir.ben normal şartlarda yüzüne bakmazdım ama yüzüne bakmak durumunda olduğum ve eşimin de kardeşiyle arası iyi olsun istedfiğim için elimden geldiğince iyi davranıyorum belşki o da insanlık öğrenir o da karşılık verir diye bekliyorum.Ama yok duvar sanki...

ZOr işler inan burda bi arkadaşın da dediği gibi eltim olmasaydı hayatta hiç sorunum olmazdı gibi gelio bana.offf off....

eltim yok(henüz)
olsada eşimlen ortak iş yapamazlar çok farklı meslekleri var
ama bir işletmeci olarak şunu söyleyebilirim
iki kardeş arasında ortaklık çok güzel gider, taki işin içine o kardeşlerin eşleri girene kadar
kadınlar herzaman işi bozuyor veya bozmaya uğraşiyor
kadınların kıskançlığı işin içine girince olay bitiyor
yetmiyormuş gibi birde kardeşlerinin arası açılır

şimdi bana kimse ben kıskanç değilim eltim beni kıskanıyor demesin
aynı şeyleri eltilerinizde sizin için diyordur emin olun

valla ne yalan söyliyim bende erkek kardeşimle ortak iş yapıyoruz bazen acaba evlenince ilişkimiz bozulur mu diye kaygılanmıyo değilim bazen

bu tür ortaklıklar bütün aileyi dağıtıyor.hele taraflardan biri fesat paragöz ekmek yediği çanağa tüküren kişiliksizin tekiyse.(saydım ama rahatlamadım)

kıskançlık da insana özgü bi duygu neticede ama kişinin bunu nasıl yansıttığı önemli olan ,bazı şeyleri saygı çerçevesinde düşünmek lazım gerçekten bu böyle.eltisine bayılanı duymadım ama aile ilişkilerini kardeşlerin arsındaki ilşkiyi korumak adına daha da önemlisi mutlu, huzurlu olmak adına saygı çerçevesinde bi şekilde yürütmeye çalışmak en doğrusu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…