ewet ben de para mevzusunun aramızda asla konuşulmaması gerektiğini düşünürüm hep üstelik eşime bile sormam onlar şunu kaça aldı ne yaptı etti diye zaten eşim de karakteri gereği aynı şirkette oldukları halde merak edip öğrenmez.Ama kaynım da çok meraklıdır bu tarz şeylere.Neyi ne kadara aldığımızı öğrenebilmişse eşiyle hemen paylaşır.Biraz boşboğazdır kendisi Ama yeri gelince de eşinin bu yönde kıskançlığından şikayet eder.
eltim bu mevzuyu açtığı için bunu konuştuk ve ben de 2 cümle cewap werdim kapattım.O zamandan beri rahatsızım belki de şundan onun hatalarını görmesini herkesin bildiğikonuştuğu eksiklerini farketmesini isterdim.Ama gelin görün ki o kusursuz ve iyi niyetli biri kendince tabiki.İçimi dökmediğim için kendi kendimi yiyorum sanırım.Bunları o bana bu cümleyi sarfetmeden önce de düşünüyordum ama netice de karşılıklı saygı varsa bir şekilde yürüyecek diye düşünürdüm.Tabi benim hiç beklemediğim bir şekilde saygıyı bozunca sinirlendim sanırım.
Bakalım daha bir elti daha gelecek o zaman neler olacak:))
Benim resmen hayattaki tek derdim,tek sorunum, tek kafaya taktığım, tek sinirlendiğim ve tek iğrendiğim insan eltimdir. Resmen varlığı beni mutsuz ediyor..
Valla itiraf edeyim mi benim de çokça zaman böyle düşündüğüm oluyor.
okadar çocuk yapmayı biliyorsalar bakmasını da bilecekler canım.. haklısın..
Yahu biz ayrı şehirlerde olduğumuza rağmen sağolsun oradan buraya her türlü zehrini akıttı...
Aşağılamak için demiyorum, ama kendisi aslen ufak bir ilin ufak bir kasabasında yetişmiş.
O da ben de üni. mezunuyuz. Hatta öğrenim olayında ben ona göre biraz daha üst ihtisas yaptım.
Nedenini anlamadığım bir çekememezlik, kıskançlık... Fesatlık, hasetlik, dedikodu, görgüsüzlük diz boyu...
Yemin ediyorum ben yakın çevremde böyle bir insana rastlamadım; zaten benim çevremde böyle insanlara kimse yer bile vermez... Eminim sizin çevrenizde bile azdır bu tip insanlar.
Aslında eşimin aileside ondan illallah ediyor...
İşte; görünürde o da üni mezunu; ama ne yazık ki görgüsüzün,terbiyesizin önde gideni...
Gönül isterdi ki eltimle yakın olalım, iki medeni insan gibi görüşelim,anlaşalım... Ama olmuyor.
Zaten olmaması daha iyi... Böyle sınırlı davranırken bile neler yaşadık, kimbilir samimi olsak neler olurdu neler...
özgüveni yok demek ki canım, kendi içinde mutlu olmadığından gözü başkasının mutluluğunda
yani formaliteden davranıp, formaliteden iyi davrandığınıda iyice belli etceksin bu tip insanlar, sohbet şu şekilde olcak, hııım, evet, anladım, öyle mive hiiiiiç umrunda değilmiş gibi yapcaksın, eee zaten umrunda da olmamalı aslında
özgüveni yok demek ki canım, kendi içinde mutlu olmadığından gözü başkasının mutluluğunda
yani formaliteden davranıp, formaliteden iyi davrandığınıda iyice belli etceksin bu tip insanlar, sohbet şu şekilde olcak, hııım, evet, anladım, öyle mive hiiiiiç umrunda değilmiş gibi yapcaksın, eee zaten umrunda da olmamalı aslında
Canım zaten el mahkum öyle yapıyorum...
Fakat diyorum ya; daha beni tanımadan bile milleti benim hakkımda doldurmuş...
Kendi eşini bile dolduruyor ailesine karşı. Ne kadar ayıp şeyler...
Gerçekten çok garip insanlar var. Yazık gerçekten...
Şimdide hamile, bana nispet yapıyor şaka gibi...
Ben onların adına seviniyorum çocukları oluyor diye... Hanımefendinin yaptıklarına bak...
Daha 1 aylık olmasına rağmen duygusal modlarda, kendisi stresten falan uzak durması gerekiyormuş. Bir de bana nispetler falan...
Görgü, ahlak, edeb bu kadar işte...
Ahhh ahh... Bahçelerde eğrelti oynarlar iki elti...
Elti gemisi yürümez diye boşuna dememişler :). Benim yok ben bilemem ama annem daha evliliğin esini bile düşünmezken hatta çocuk sayılabileceğim yıllarda hep tembihlerdi aile işi yapan adamla evlenme hele hem aile işi yapıp hem 2 erkek kardeş olanın büyüğüyle asla diye burda bir sürü konu okuyorum varmış kadını bir bildiği zor valla yaşadıklarınız. İlerde dediğiniz gibi dahada zor allah gecinden versin baba vefat ettikten sonra falan genelde kardeşlerin arası bozuluyor sanırım bu ortak iş mevzuğundan. Birde dediğiniz gibi çocukların yetiştirilme kısmı daha bi facia o nerde doğurdu o hangi doktora gidiyor aman çocuğuna ne aldı bende alayım benimki daha iyi okulda okusun falan gibi hep bir yarış oluyor ne yazıkki çevremdeki bütün örnekler öyle
rosalin,
sizinki de çok beter ya, eşi hiç bir tepki vermiyor mu.. gerçi eltin onu parmağında dolandırıyordur eminim.. öyle adamlar da karılarına laf geçiremiyorlar.. bizimki de farklı değil.. ne etçez biz bunlarla :90::90: en güzeli uygun bir şekilde işlerini ayırmaları.. erkeklerin biraz kendine de güveni olmalı.. kardeşim olmazsa ben yapamam dememeli !! bekarken iyi ama evlenince de işte bu durumlar ortaya çıkıyor,
sizinkide ded yalandan bayılmalar oluyor mu :) bizim ki mükemmel bir oyuncu, dediği olmasın istediği yerine getirilmesin hırgür bir kavga çıkartır.. güya sinir krizi geçirir pat diye bayılır..(yalandan) bir de astım krizi der ona.. bayılıyor ya (baca gibi de sigara içer) astımlı insan hiç sigara içer mi allah aşkına.. ben kokusuna dayanamıyorum.. pöf pöff.. ne insanlar var ya.. olan da bizimgibilere oluyor.. adalet mi bu
eltim yok(henüz)
olsada eşimlen ortak iş yapamazlar çok farklı meslekleri var
ama bir işletmeci olarak şunu söyleyebilirim
iki kardeş arasında ortaklık çok güzel gider, taki işin içine o kardeşlerin eşleri girene kadar
kadınlar herzaman işi bozuyor veya bozmaya uğraşiyor
kadınların kıskançlığı işin içine girince olay bitiyor
yetmiyormuş gibi birde kardeşlerinin arası açılır
şimdi bana kimse ben kıskanç değilim eltim beni kıskanıyor demesin
aynı şeyleri eltilerinizde sizin için diyordur emin olun
valla ne yalan söyliyim bende erkek kardeşimle ortak iş yapıyoruz bazen acaba evlenince ilişkimiz bozulur mu diye kaygılanmıyo değilim bazen
inşallah olmaz
pekde sanmam gerçi
çoğu zaman elti muhabbetleri işi bozuyor
bu tür ortaklıklar bütün aileyi dağıtıyor.hele taraflardan biri fesat paragöz ekmek yediği çanağa tüküren kişiliksizin tekiyse.(saydım ama rahatlamadım)
eltim yok(henüz)
olsada eşimlen ortak iş yapamazlar çok farklı meslekleri var
ama bir işletmeci olarak şunu söyleyebilirim
iki kardeş arasında ortaklık çok güzel gider, taki işin içine o kardeşlerin eşleri girene kadar
kadınlar herzaman işi bozuyor veya bozmaya uğraşiyor
kadınların kıskançlığı işin içine girince olay bitiyor
yetmiyormuş gibi birde kardeşlerinin arası açılır
şimdi bana kimse ben kıskanç değilim eltim beni kıskanıyor demesin
aynı şeyleri eltilerinizde sizin için diyordur emin olun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?