Eşlerin sosyal hayatı.

Daha uzak yere gidiyor olması ve sonradan bu kadar çok değişmesi bana farklı şeyler düşündürdü açıkçası. Üzülmeyin bu söylediğim şey için ama acaba hayatında başka birisi olabilir mi? Sanki bahane arıyor sizinle çıkmamak için ne bileyim bi adam ailesiyle olmaktan mutlu olması gerekmez mi ? Sizin ki aklı bi karış havada , sanki siz dikkat edin bu konuda bence tlf falan ortalıkta mı saklıyor mu ?
Telefon saklamaz şifresini biliyorum. Yani kimlerle gittiğinide. Hatta grup kurmuşlar kaçta çıkıcakları falan yazıyor. 3 kişi evli biri bekar karşı komşu biride amca oğlu üst katta. Biz oraya daha önce ailecek gitmiştik temiz ve girişi 70 tl diye hoşuna gitmiş İstanbul kalabalıkmış.
neyse ben spora yazıldım pazar sabahı ve cumartesi akşamı çocuğu kocama bırakıp gideceğim. Kız kıza da deniz yapıcam onun üzerinde planlamam lazım ya da konser karaoke vs vs.

Yahu siz baya baya fakirlik yaşıyorsunuz. Ciddi bir maddi yokluk var. Ve bu adam istanbuldan Çanakkaleye gezmeye, yüzmeye gidiyor, hem de ikinci kere.
Yani gitsin bakalım diye hemen kabullendiğiniz şeye bakın. İki kere 4 saatlik yol yapıp en az 500 tl harcıyor. (Ki benzini bölüşseler de yeme içme bunun çok üstünde harcadıklarına eminim yalan söylüyor)
Yine de aman çenesi aman bilmem nesi diye sineye çekiyorsunuz.
Ben öyle kocayı boğarım eve almam.
Çanakkale diyor ya
Ben tek baş edemiyorum hepimiz toplaşıp boğalım bence siz konuştukça ben iyice sinirlenmeye başladım akşam eğlencesine çıkıcam

İşte hâl böyle olunca daha çok şüphe uyandırmıyor mu?? Hem para yok hem uzağa gidiyor nedense ? Konu sahibinin anlatımına göre ortada umursamazlık ta var. Ve eskisi gibi değil eşiyle ?? Bilmiyorum ama şüpheli bence
Bunalmış ondan böyle oluyormuş. Yeme içmeye para gitmesin diye dolap vardı onu çıkardı zeytin peynir alıcakmıi pazardan domates salatalık ekmek bla bla. 5 kişiyzzz 1 depoylaa giderizz 300 500 bişey tutucak diyor. Bacım bacığmmm herşeyi diyorum eşim böyleydi. Sıkışırdık ama mesela tişört beğenir alırr. Sıkışığız hamburger ısmarlardı kardeşine. Bunun çözümünü bende sıkmamakta buldum. Normalde pazara adımda atmaz paşamız ama borcumuz var mecbur yani öğrenmesi lazım. Söyleye söyleye tek maaşlı olduğumuzu da söyledim. Eşim sosyal medya kullanmıyor. Whatsapp resmindede biz varız bilmiyorum şüphelimi.

Yazı yarıladık yalnız bitmek üzere yani. Ve kendi iki kere gitmiş hazretleri sizi de götürecekmiş yüce gönlünden koparsa.
Spora yazıldım ben 18 seans. 6 7 ay her gaftasonu çocuk bakarsa anlar belki. Ailecekte gitmeyeceğim o nasıl erkek erkeğe gidiyorsa onlar yüzme biliyormuş açılıyorlarmış ben yüzme bilmiyorum bende kız kıza sahile gideceğim.
Görümcemle çok sıkıntı yaşadık. Annesi gidince burda yalnız kalınca düzeldi. Yeğenini özler gelir davet eder bana bırak git hava al istersen der. Pazarını rahat yap der. Abin denize gidicek diyince daha bu sabinin karısının ayakları su görmemiş abiğğ delirdin mi dedi. Hepimiz hemfikiriz.

Bunalmış ondan böyle oluyormuş. Yeme içmeye para gitmesin diye dolap vardı onu çıkardı zeytin peynir alıcakmıi pazardan domates salatalık ekmek bla bla. 5 kişiyzzz 1 depoylaa giderizz 300 500 bişey tutucak diyor. Bacım bacığmmm herşeyi diyorum eşim böyleydi. Sıkışırdık ama mesela tişört beğenir alırr. Sıkışığız hamburger ısmarlardı kardeşine. Bunun çözümünü bende sıkmamakta buldum. Normalde pazara adımda atmaz paşamız ama borcumuz var mecbur yani öğrenmesi lazım. Söyleye söyleye tek maaşlı olduğumuzu da söyledim. Eşim sosyal medya kullanmıyor. Whatsapp resmindede biz varız bilmiyorum şüphelimi.

Senin eşinin sıkıntısı çevresinin cehalet seviyesi ve bu seviyesizlige rağmen ilişkiyi sıkı tutması.

Mesele senin izin verip vermemenden ziyade daha seni, kızını bırakıp gidiyor olması bunu maddi açıdan sıkıntılıyken yapması. İki kere gitti bin lira. ( Ben bu miktara inanmıyorum tek sefer 500 den fazla tutar) O parayla seninle gezmesi gerektirdi. ama eşin "elalem ne der" diye düşünüyor.

Benim eşimin bir şey istemiyorsa yada benim istemediğimi düşünüyorsa" eşim kızar" der o yere gitmez. Bunu söylemekten çekinmez. İnsanların onu kılıbık gibi görmesi umrunda değil . Ama senin eşinin umrunda.

Senin eşinin sıkıntısı çevresinin cehalet seviyesi ve bu seviyesizlige rağmen ilişkiyi sıkı tutması.

Mesele senin izin verip vermemenden ziyade daha seni, kızını bırakıp gidiyor olması bunu maddi açıdan sıkıntılıyken yapması. İki kere gitti bin lira. ( Ben bu miktara inanmıyorum tek sefer 500 den fazla tutar) O parayla seninle gezmesi gerektirdi. ama eşin "elalem ne der" diye düşünüyor.

Benim eşimin bir şey istemiyorsa yada benim istemediğimi düşünüyorsa" eşim kızar" der o yere gitmez. Bunu söylemekten çekinmez. İnsanların onu kılıbık gibi görmesi umrunda değil . Ama senin eşinin umrunda.
Gavat herif işte ☹️

ayyy walla sinir oldum eşinize. Hem çok geveze hemde kurnaz.

Gavat herif işte ☹️

Kızım kim sana anne evinde oturan mahalle bebesi al dedi 😆😆😆😆 bak benim eşim orta okulda bir evden çıkmış., çıkış o çıkış. ne anne ne baba ne arkadaş. Yaşadığımiz şehirde sadece bir kuzeni var. Oda uniyi burada okudu, çalışıyor delikanlı adam, bizimle işi yok.

Evet çok doğru tespit. Elalemi ailesinden çok umursayan erkekler var bu da onlardan. Benim eşimde sözümden çıkmaz , hatta arkadaşları “kılıbık oldun sen evlendiğinden beri “demişler ,o da kusura bakmayın artık böyle demiş😃gülerek anlattı bana bunu umursamadı bile onları. Hatta 1 arkadaşı vardı hiç sevmemiştim eşime “onunla çok sık görüşmeni istemem “demiştim inanın 3 yıldır hiç bir araya gelmedi o kişiyle. Bunun gibi benim için vazgeçtiği çok şey oldu. Şükürler olsun hep yanımda. Suratım düşsün hemen anlar ne oldu der. Allah başımdan eksik etmesin, böyle konular okuyunca eşimin kıymetini daha iyi anlıyorum 🥹

Evet çok doğru tespit. Elalemi ailesinden çok umursayan erkekler var bu da onlardan. Benim eşimde sözümden çıkmaz , hatta arkadaşları “kılıbık oldun sen evlendiğinden beri “demişler ,o da kusura bakmayın artık böyle demiş😃gülerek anlattı bana bunu umursamadı bile onları. Hatta 1 arkadaşı vardı hiç sevmemiştim eşime “onunla çok sık görüşmeni istemem “demiştim inanın 3 yıldır hiç bir araya gelmedi o kişiyle. Bunun gibi benim için vazgeçtiği çok şey oldu. Şükürler olsun hep yanımda. Suratım düşsün hemen anlar ne oldu der. Allah başımdan eksik etmesin, böyle konular okuyunca eşimin kıymetini daha iyi anlıyorum 🥹

Aileden çok umursamak değilde kendi itibarı zedeleyecek diye korkuyorlar bence. Belki aynı şartlarda benim eşim olsa o da bu şekilde davranırdı bilmiyorum. Çocukluktan beri aynı mahallede adam.

Benim erkek kardeşim ilk evlendiği zaman annemlerin mahallede ev tuttu. Arkadaşları ile komşunun kömürlüğünü okey alanına çevirdi. Eşini annesine yada arkadaşına yolladı sabaha kadar okey oynardı. Bana çok saçma gelsede ikiside memnundu. Sonra taşındılar ama okey oynama devam etti. Sonra tamamen alanı dağıtınca bitti. Kahveye sardı sonra.Benim erkek kardeşim üni mezunu, babam kahvenin önünden geçmemiş ama adam arkadaş deyince aklı başından gider. Şimdi ikinci çocuk öldü, eşi yollamıyor. Benzer bir vaka çevremde olunca aslında çok şaşırmadım ama bu adam. Bizimki mahalle sınırları içinde en azından konu sahibinin eşi şehirler arası 😆

Aile çok umursamak değilde kendi itibarı zedeleyecek diye korkuyorlar bence. Belki aynı şartlarda benim eşim olsa o da bu şekilde davranırdı bilmiyorum. Çocukluktan beri aynı mahallede adam.
Yav ne itibarmış ya eşim karadenizli daha iyi örnek olamaz heralde kuzenleri bazen dalga amaçlı konuşurdu oda beni evde aslan bekliyor inek değil derdi (böyle bi fıkra var) yani isteyen her sekilde idare eder ama konu sahibinin eşi zaten arkadaşlariyla takilmak istiyor gerisi bahane

Yav ne itibarmış ya eşim karadenizli daha iyi örnek olamaz heralde kuzenleri bazen dalga amaçlı konuşurdu oda beni evde aslan bekliyor inek değil derdi (böyle bi fıkra var) yani isteyen her sekilde idare eder ama konu sahibinin eşi zaten arkadaşlariyla takilmak istiyor gerisi bahane

Bu cümleyi kurmak belli bir birikim istiyor. Konu sahibinin eşinin ortamı bu birikimden uzak. Belki konu sahibinin eşi de uzak.

Konu sahibinin eşide karadenizliymiş bizde rizeliyiz az çok tahmin ediyorum ama bahane bahanedir çıkıp ben gitmek istiyorum demicem tabi

Ben hala memleketten çok ortamla ilgili olduğunu düşüyorum. Doğup büyüdüğü ortamdan kopması lazım erkeklerin yoksa kendini hala 15 yaşında sanıyorlar.

Ama bahanesi ne olursa olsun eşine ve kızına çok ayıp etti. Yaptığı büyük hata bunda hem fikirim.

Back
X