Eşlerin sosyal hayatı.

Böyle konularda lafını dinletebilmek için 2 sey lazım. Biri eşin sevgisi ve kaybetmekten korkması digeri de ufak tefek her konuda her şeye sorun çıkarmamak. Boyle olunca gerçekten ciddi bir tepki verdiğimde eşim çok çekinir. Mesela bu olay benim başıma gelse ara iptal et yoksa ben arayıp bir konuşurum bir daha kimse kimsenin yüzüne bakmaz derim. Arayacağımı bildiği icin de kendisi iptal eder, eşşek gibi de o pazar beni denize götürür. Gayet de eğlenir çünkü o saatten sonra uzatmam. O da zaten bir daha cesaret edemez🙄 Kadın evde çocuk baksın paşa 2 kere kendi denize gitsin. Olacak sey degil.
Keşke sizin gibi olabilsem ama ben bu saatten sonra sorunda çıkartırım pazar denize gidince. Yani hevesim kaçar ve gidesimde gelmez bu huyumu düzeltemiyorum. Ben mesela bu pazar beni denize götürsede gidesim gelmez ne bileyim annemden geçmiş. Annem babama kızardı tamam gel derdi annem gelmezsi hepimiz annemi ikna etmeye çalışırdık o kalmış hafızamda. Düzeltemiyorum yani. İyi oluyor öğrendiklerim ben yine bu tarz cümleler kullanırım kendisi lakin zaten yaptığının farkında diye düşünüyorum. Sadece gitmek istiyor gitmek istediği için gidiyor biyandan da özür diliyor işte gittiği içinde özür işe yaramıyor böyle saçma sapan bişey oldu🤣🤣

Ben buradaki konulari okudukca acaba esime cok mu yukleniyorum diyorum ama benim esim ciddi manada ailece denize gitmeden, kendi arkadaslariyla ikinci defa denize gitmeyi teklif etmeye cesaret edemezdi. Sorun gitmesi degil bu arada senelerdir okyanus asip butun Barcelona derbi maclarina giden bir adamdan bahsediyoruz. 😄 Cunku bu arada benim gonlumu yapar, beni ve cocugunu ihmal etmez, bu butcemizi etkilemez vs.

Ama bana harcayacak parasi yokken en azindan arkadaslarimla denize gidecegim diyecek ha... Diyemez. Azicik cekinme iyidir iliskilerde, insani diri tutar.
Bacım bi de söylerken korkuyorum diyor bu korkmuş haliyse korkmasa napar bu adam😃😃😃

Merhaba kızlar nasılsınız? 10 aylık kızım var canım kızım çok seviyorum onu. Bu aralar beni çok yoruyor sabah 6 da uyanıyor tüm gün ben bakıyorum annem hasta eşimde 8 e doğru geliyor o ara yemek mutfak toplama 5 dakka dinlenmiyorum. Bu aralar patlamaya hazır bomba gibiyim çocuğumu yatırınca kalkmazdı gece de uyanıyor sıcaktan mıdır nedir gündüz de uyanıyor diş midir atak mıdır çözemedim.
Objektif bakamamaya başladım. Eşimle öyle maddiyat hariç ciddi sorunumuz yok ama bu aralar herşeyi batıyor bana size sormak istiyorum. Haftasonu bana yardım eder evin temizliği vs vs alışveriştir eksiktir dışarı çıkmadır yaparız her akşam evine gelir ama gel görün ki dışarda kaldığı 1 saat bana batmaya başladı.
Bu mahallede büyümüş çöp atmaya gidiyor birini görüyor haydaa 1 saat sonra geliyor. Çocuktan önce aman derdim film izlerdim şimdi nerde bu zaten tüm gün bunalıyorum nalet olasııığğ kafasına girdim. 1 oldu ee gecende bakkala gitti bilmem ne abiyi görmüş 1 saat sonra. Çok sinirlendim yani yemek ortada işini hallet gel seninle mi uğraşıcam ben çocuğu yatırıcam mutfağı toplicam ye yemeğini nereye gidiyorsan git dedim.
Bunalıyormu anlamıyorum 6 gün çalışıyormuş ne varmışşmışş. E ben her gün 7 24 annelik yapıyorum onun öyle rahat takılması benim zoruma gidiyor.
dün mesela markete gidicekti bende çocukla uyumuşum beyfendi kardeşine uğramış 1 saat geçti aradım ee sen uyuyordunda bende uğrayım dedim. Şimdi laf etsem beni kafese almak istiyorsun dicek neyse dedim çocukla yemek yapmaya çalışıyorum.
Gelelim sinirlendiğim konuya. Arkadaşlarıyla denize gittiler 3 5 erkek 3 saat mesafe. Neyse dedim anneme geçtim ailemle pikniğe gittik bizde.
Laf arası birdaha gidebiliriz dedi yok dedim hayır 2. Ne münasebet gidersek beraber gideriz. Çocukla da çekilmez ama dedim işte.
Dün kamera açıktı çocuğa bakarken üstten mahalledeki çocuk mesaj attı “ x abi yengeden izin alabilirse tekrar deniz yapalım diyor “ tarzında. Bi süre sonra telefonuna baktım çoğu kişi doğru bulmasada arkamdan iş çevirmiş gibi hissettirdi. Olur pazar gideriz tarzı bi mesaj yazmış. Ee benim haberim yok ne demek gideriz ?
Yemekten sonra çöp atmaya çıkarken telide almış mesaj atan çocukla muhabbet ettiler geldi 1 saat sonra.
Şimdi soruyorum arkadaşlar ben normalde kısıtlayan biri değilimdir aksine çık gez derim kendimde keza sosyalim ama şuan bu durumlara sinirlendim açıkçası. Ben tüm gün nefes alamıyorum çocuktan bi zahmette 1 saat mahallede takılcaksa benim uygunluğumda takılsın ya da vaktimden çalmasın. Denize gidicekse bana sorsun çünkü izin gününde bende biraz çocuğa baksında iş yapayım dinleneyim istiyorum.
Şimdi ben biliyorum bi kaç gün sonra bana iyi davranıp gardımı düşürüp söyleyecektir nasıl tepki vermeliyim ? Hayır diye diretmeli miyim yoksa ters psikoloji ben sana söylemiştim git bende kızımla şuraya gidip umursamayayım mı ?
Valla ne yapayım bilemedim. Üstüne gidince de benim koca da bir çene var düşman başına. Yok ben işten eve evden işe hiç dinlenmiyorum ne var bi kere gittiysem sana yardım ediiyorum nalet olsun gitmiyorumndiye savunmaya geçer. Mahallede takılmasına kızınca da camdan baksan görüyorsun abartma dedi bana. Sizi dinlicem beynim karman çorman. Bana kalsa çoktan x mesaj attı ne planlıyorsun diyip saydırmıştım. Annelik değiştiriyor insanı.
Ee bi de işin ekonomi tarafı var tabi. Kalabalık gidiyorlarmış 4 kişiye bölmüşler 500 tl tutmuş ondanmış biz ailecek gidersek çok tutarmışşşş. Borçlarımız var konumuzu bilen bilir. Neyse işte sormak istedim modum çok düşük çok yorgun hissediyorum kendimi.
Bu her zaman gidip illa biriyle karşılaşıp gelmemesi sinir bozucu bunda haklı olabilirsin ama bazen yaşanıyorsa normal. Ama arkadaşlarıyla plan yapıp takılması bana anormal gelmiyor. Keza sende ailenle pikniğe gitmişsin. Gidebilir miyim diye izin almak ne bilim kendim de izin almam. Eşlerin kendine zaman ayırması taraftarıyım sürekli olmaması kaydı ile. Masraf biliyorum ama bizi de şu hafta denize götür bunaldım hepimize iyi gelir diye söyleyebilirsin. Plana kurmuyorsa o zaman tartışma haktır. Yada sende arkadaşlarınla plan kurup git birlikte bölüştük uyguna geldi dersin.

Merhaba kızlar nasılsınız? 10 aylık kızım var canım kızım çok seviyorum onu. Bu aralar beni çok yoruyor sabah 6 da uyanıyor tüm gün ben bakıyorum annem hasta eşimde 8 e doğru geliyor o ara yemek mutfak toplama 5 dakka dinlenmiyorum. Bu aralar patlamaya hazır bomba gibiyim çocuğumu yatırınca kalkmazdı gece de uyanıyor sıcaktan mıdır nedir gündüz de uyanıyor diş midir atak mıdır çözemedim.
Objektif bakamamaya başladım. Eşimle öyle maddiyat hariç ciddi sorunumuz yok ama bu aralar herşeyi batıyor bana size sormak istiyorum. Haftasonu bana yardım eder evin temizliği vs vs alışveriştir eksiktir dışarı çıkmadır yaparız her akşam evine gelir ama gel görün ki dışarda kaldığı 1 saat bana batmaya başladı.
Bu mahallede büyümüş çöp atmaya gidiyor birini görüyor haydaa 1 saat sonra geliyor. Çocuktan önce aman derdim film izlerdim şimdi nerde bu zaten tüm gün bunalıyorum nalet olasııığğ kafasına girdim. 1 oldu ee gecende bakkala gitti bilmem ne abiyi görmüş 1 saat sonra. Çok sinirlendim yani yemek ortada işini hallet gel seninle mi uğraşıcam ben çocuğu yatırıcam mutfağı toplicam ye yemeğini nereye gidiyorsan git dedim.
Bunalıyormu anlamıyorum 6 gün çalışıyormuş ne varmışşmışş. E ben her gün 7 24 annelik yapıyorum onun öyle rahat takılması benim zoruma gidiyor.
dün mesela markete gidicekti bende çocukla uyumuşum beyfendi kardeşine uğramış 1 saat geçti aradım ee sen uyuyordunda bende uğrayım dedim. Şimdi laf etsem beni kafese almak istiyorsun dicek neyse dedim çocukla yemek yapmaya çalışıyorum.
Gelelim sinirlendiğim konuya. Arkadaşlarıyla denize gittiler 3 5 erkek 3 saat mesafe. Neyse dedim anneme geçtim ailemle pikniğe gittik bizde.
Laf arası birdaha gidebiliriz dedi yok dedim hayır 2. Ne münasebet gidersek beraber gideriz. Çocukla da çekilmez ama dedim işte.
Dün kamera açıktı çocuğa bakarken üstten mahalledeki çocuk mesaj attı “ x abi yengeden izin alabilirse tekrar deniz yapalım diyor “ tarzında. Bi süre sonra telefonuna baktım çoğu kişi doğru bulmasada arkamdan iş çevirmiş gibi hissettirdi. Olur pazar gideriz tarzı bi mesaj yazmış. Ee benim haberim yok ne demek gideriz ?
Yemekten sonra çöp atmaya çıkarken telide almış mesaj atan çocukla muhabbet ettiler geldi 1 saat sonra.
Şimdi soruyorum arkadaşlar ben normalde kısıtlayan biri değilimdir aksine çık gez derim kendimde keza sosyalim ama şuan bu durumlara sinirlendim açıkçası. Ben tüm gün nefes alamıyorum çocuktan bi zahmette 1 saat mahallede takılcaksa benim uygunluğumda takılsın ya da vaktimden çalmasın. Denize gidicekse bana sorsun çünkü izin gününde bende biraz çocuğa baksında iş yapayım dinleneyim istiyorum.
Şimdi ben biliyorum bi kaç gün sonra bana iyi davranıp gardımı düşürüp söyleyecektir nasıl tepki vermeliyim ? Hayır diye diretmeli miyim yoksa ters psikoloji ben sana söylemiştim git bende kızımla şuraya gidip umursamayayım mı ?
Valla ne yapayım bilemedim. Üstüne gidince de benim koca da bir çene var düşman başına. Yok ben işten eve evden işe hiç dinlenmiyorum ne var bi kere gittiysem sana yardım ediiyorum nalet olsun gitmiyorumndiye savunmaya geçer. Mahallede takılmasına kızınca da camdan baksan görüyorsun abartma dedi bana. Sizi dinlicem beynim karman çorman. Bana kalsa çoktan x mesaj attı ne planlıyorsun diyip saydırmıştım. Annelik değiştiriyor insanı.
Ee bi de işin ekonomi tarafı var tabi. Kalabalık gidiyorlarmış 4 kişiye bölmüşler 500 tl tutmuş ondanmış biz ailecek gidersek çok tutarmışşşş. Borçlarımız var konumuzu bilen bilir. Neyse işte sormak istedim modum çok düşük çok yorgun hissediyorum kendimi.

O yüzden fikir almak istedim. Evet elinden geleni yapıyor bu yüzden hiç abartı bişey yapmadım. Dinlensin pazar dedim 9 a kadar uyudu ben 6 da uyanıyorum. Pazar ona çocuğu kitleyip çıkmıyorum ama o bu aralar abartınca gözüme geldi sinirlendim. Saat 3 küsür gibi su almaya çıkıcaktı aşağıda işi vardı bina tadilatıyla alakalı. Kızım uyanınca yanına yattım yemeğinde altını kapadım falan işte 4 buçukta işim bitti yeni gidiyorum narkete yazmış saat altıya gelitor bi aradım kardeşimdeyim kameradan gördüm sen uyuyordun diyor. Sen zaten 9 10 a kadar keyif yapmışsın sadece evi süpürdü sildim adam yok ortada. Eve geldi saat 7. Beyfendi üstünü değiştirdi çatıya malzeme koymaya gitti çocuk hala bende yemek yapmaya çalışıyorum. Ee yemek yedik çöp atmaua çıktı bu seferde orda takıldı. Bana bu artık sorumsuzluk geldi çok sinirlendim. Biraz çocuk baktığında alsana oh bee valla belim ağrıdı diyor ee ben akşama kadar bakıyorum? Haklıymışımm elinden geleni yapıyormuş. Takılıcaksa planlı takılsın bende anneme geçerim alırım kızımı çıkarım uyurum ne bileyim ona göre yaparım planımı.
Oğlak burcu musunuz yorucusunuz. Bu durum sizi de ailenizde yıpratır. Temizlik gibi durumlar yardım ediyormus. Haftada bir akşam çocuğu eşinize bırakıp siz çıkabilirsiniz.

Bu her zaman gidip illa biriyle karşılaşıp gelmemesi sinir bozucu bunda haklı olabilirsin ama bazen yaşanıyorsa normal. Ama arkadaşlarıyla plan yapıp takılması bana anormal gelmiyor. Keza sende ailenle pikniğe gitmişsin. Gidebilir miyim diye izin almak ne bilim kendim de izin almam. Eşlerin kendine zaman ayırması taraftarıyım sürekli olmaması kaydı ile. Masraf biliyorum ama bizi de şu hafta denize götür bunaldım hepimize iyi gelir diye söyleyebilirsin. Plana kurmuyorsa o zaman tartışma haktır. Yada sende arkadaşlarınla plan kurup git birlikte bölüştük uyguna geldi dersin.
Ben gittim zaten pikniğe bi kaç kezde evde toplandık. Ama sahile çocukla tek totom yemedi

İptal ettiği ve gitmediği için mutsuz huzursuz bi adamdan pazar bana ne hayır gelicek ? Öfke dolu olucak.Eğer bu işe yarayacak ise yapayım.
Eline birşey geçmesine gerek yok gitmicekti bu kadar tartışmanın üstüne bitti kimse birşey kazanmak zorunda değil ;) ne yapıp yapamiyacağını öğrenirdi gerekirse rezil olarak adamları çok fazla düşünuyorsunuz rezil olurmuş banane bana sormadan söz vermeden önce düşünecekti emin ol çok üzülüyorsur senin ona tavır yapmanı

O korku o korku değil ama. Senden degil, kavga etmekten korkuyor. Daha ziyade kafası kavga kaldırmıyor. İkisi maalesef farklı şeyler.
Doğrudur canım korksa planlamazdı zaten.
Ben dün avmye gittim kızımla. Tatlı yedim dondurma yedim kendime kıyafet aldım. Dahada dururdum ama çocuk sıkıldı bebek arabasında.
Bu kavgadada vardır bi hayır ya ben söyleyeceğimi söyledim o büyüttüğümü normal olduğunu birlilte de gidiceğimizi söylüyor ben ise sormadan yaptığı için ve gittiği için suçlusun diyorum. İkimizde farklı noktalardayız. Hala aynısını savunuyorum o da gidiyor döveyimmi napayım adamı🤕 bende plan yaptım. Bundan sonra denize götürsede gideyim mi ? Ben gitmem çünkü.

Hala adamla denize gitmem diyorsun sana git diyen yok ama oda gitmicek bu kadar basit olay aslında evde kös kös oturacaksınız valla bundan ben çok keyif alirdim önemli olan onun gidememesi çünkü gercekten ondan ayrı plan yaptığın için sence üzüluyor mu öyle olsa arkadaslariyla denize gidiyor olmazdı oh be oyalanacak bana sarmıyacak demiştir aksine

Her evlilik kendine özeldir, her ilişki farklıdır ama ben olsam gitmesine izin vermezdim. İptal ettirirdim. Ben mutsuz olacağıma o mutsuz olsun 😆

Çünkü bu tepkiden sonra hiç bir şey olmadı ve o kavga etsek de ben istediğimi yaparım mantığına girecek bence. Yani benim eşim olsa girerdi.
Peki iptal etmemenin bedelini öderse ? Eşim haaytta etmez mahalledekilere dedikodu olmasın diye bana çiçek aldığında bile çıkarmıyor bunun içinde çok kızardım. dalga geçerlermiş tüm maahlle öğrenirmiş geyik yapıyorlarmış.
Normalde mesaj atan öocukla öyle bi muhabbetimiz yoktur ama izin alabilirse mesajı bu tarz durumlara tepkili olduğmu bildiklerini gösteriyor. Benlik sıkıntı yok kocam hayvanlık yaptı ve gidiyor🤣🤣

Ben gittim zaten pikniğe bi kaç kezde evde toplandık. Ama sahile çocukla tek totom yemedi
E ne istiyorsun bacım. Hayatı kendine de ona da zindan etmeye değer mi. Her gün kaç vesayit değiştirerek bu sıcaklarda işe gidiyor adam. Gelince ev içinde herşeye yettiği kadar yardımcı. Çatıda iş yapıp grlsin çocuğa baksın diye darılıosunuz niye geç oldu diye. Sizcede bu kadar fazla değil mi. Özür dilemiş size hediye almış gidelim demiş. Uzamasın bence çocukta etkilenir yazık. Çalışmak bu sıcaklarda gerçekten çok zor. Oda gün boyu keyfi sefa yapmıyor öyle düşünebilirsiniz.

Hala adamla denize gitmem diyorsun sana git diyen yok ama oda gitmicek bu kadar basit olay aslında evde kös kös oturacaksınız valla bundan ben çok keyif alirdim önemli olan onun gidememesi çünkü gercekten ondan ayrı plan yaptığın için sence üzüluyor mu öyle olsa arkadaslariyla denize gidiyor olmazdı oh be oyalanacak bana sarmıyacak demiştir aksine
Elbette canım bende gitmemesini beklerdim ama gidiyor. Yani ne yapayım tekrar kavga edeyim o zaman ama işe yaramaz diye düşünüyorum.

Peki iptal etmemenin bedelini öderse ? Eşim haaytta etmez mahalledekilere dedikodu olmasın diye bana çiçek aldığında bile çıkarmıyor bunun içinde çok kızardım. dalga geçerlermiş tüm maahlle öğrenirmiş geyik yapıyorlarmış.
Normalde mesaj atan öocukla öyle bi muhabbetimiz yoktur ama izin alabilirse mesajı bu tarz durumlara tepkili olduğmu bildiklerini gösteriyor. Benlik sıkıntı yok kocam hayvanlık yaptı ve gidiyor🤣🤣

Sence sıkıntı yoksa sıkıntı yoktur. 😁

Elbette canım bende gitmemesini beklerdim ama gidiyor. Yani ne yapayım tekrar kavga edeyim o zaman ama işe yaramaz diye düşünüyorum.
Valla gitmesi seni çiğnemesi bana göre. Bunu ben kabul etmezdim mesela.
Bana sormadan bu maddi sıkışıklıkta her hafta denize gidip 500 lira harcayamaz.
Sen küstün üzüldün ne oldu? Adamın umrunda mı? Yine alemlere gidiyor seni çiğneyerek.
Adam küslüğü kavgayı umursamıyor kazandı mı kazandı.
Geçmiş olsun bundan sonra da aynı devam eder seni sallamaz takmaz.
Sonradan çiçek alması özür dilemesi tatile götürmesi falan tamamen sus payı.
Kendi kafasına göre takılıp sonra da yalandan gönül alıyor.
Yani pazar “erkekliğini” ispat edip karısını nasıl takmadığının şovunu yaptıktan sonra isterse gül döksün yollarına kıymeti yok. Kazanan kocan sana da yalandan gönül alma yapar.

Bu arada kocanın profili de tam mahalleli tesbihli kırolar gibi görünüyor yazdıklarına göre. Erkek adam iş yapmaz, erkek adam evde bebekli karısı varken gider erkek erkeğe gezer, erkek adam höt zöt bu kafada.
Benim çevremde mesela çok ufak bebeği olup da karısı evde bebek bakarken erkek erkeğe gezen yok. Pazarları aileyle geçirilen bir şeydir çünkü.
Ayda yılda bir gidersin de karın daha denize ayağını sokmamışken denize sen elalem için 2. Kez denize gidemezsin. Giden de gözümde tesbihle mahalle dayısıdır

Bu arada kocanın profili de tam mahalleli tesbihli kırolar gibi görünüyor yazdıklarına göre. Erkek adam iş yapmaz, erkek adam evde bebekli karısı varken gider erkek erkeğe gezer, erkek adam höt zöt bu kafada.
Benim çevremde mesela çok ufak bebeği olup da karısı evde bebek bakarken erkek erkeğe gezen yok. Pazarları aileyle geçirilen bir şeydir çünkü.
Ayda yılda bir gidersin de karın daha denize ayağını sokmamışken denize sen elalem için 2. Kez denize gidemezsin. Giden de gözümde tesbihle mahalle dayısıdır
Yoo niye yazanlar var adam o kadar çalışiyormuşta hakkı değilmiymiş e ben 7 24 çalışiyorum ha bide ev işi çocuk bunlar iştende sayılmıyor kk dan bilmiyor musun yan gelip yatıyoruz çünkü

Dedim ablam dedim o kaba saba hıyar herifler vardır ya eski kafalı gözümde onların daha kötüsün dedim. Haksızlık ediyormuşum öyle diyince daha da söylendi. Bebekliğinden beri burdaymış tanıdık birini görünce ayda yılda konuşmasınnn ne sakıncası varmış 10 aydır çocuk olduğundan beri kaç kere gitmiş bi kaç kez gidebilirmiş onuda yapmasa otmuymuş. Anlamıyor ya kendimi neden tüketeyim. Bende sizin gibi düşünsemde başta kendi ailem böyle değil. Babam işten gelir gelmez yemek hazırmı hadisene naptın aksama kadar der anneme. Şiddet küfür de var. İnsan içinde de eder. Şiddet uyguladığı da oldu. Babam bizdeyken bağırır anneme sus bi kadın yemeğine ye kalk hadi diye. Sormaz etmez para ayırır. Eşime sorsan hiç öyle bi adam değil ama örneklerken şu onu yapmıyor bu onu yapmıyor diyor ee yapmanın ne anlamı kaldı o zaman demekki sende öyle düşünüyorsun. Belki ailem farklı olsaydı ya da konum kültürel daha farklı tepkiler olabilirdi

Valla gitmesi seni çiğnemesi bana göre. Bunu ben kabul etmezdim mesela.
Bana sormadan bu maddi sıkışıklıkta her hafta denize gidip 500 lira harcayamaz.
Sen küstün üzüldün ne oldu? Adamın umrunda mı? Yine alemlere gidiyor seni çiğneyerek.
Adam küslüğü kavgayı umursamıyor kazandı mı kazandı.
Geçmiş olsun bundan sonra da aynı devam eder seni sallamaz takmaz.
Sonradan çiçek alması özür dilemesi tatile götürmesi falan tamamen sus payı.
Kendi kafasına göre takılıp sonra da yalandan gönül alıyor.
Yani pazar “erkekliğini” ispat edip karısını nasıl takmadığının şovunu yaptıktan sonra isterse gül döksün yollarına kıymeti yok. Kazanan kocan sana da yalandan gönül alma yapar.
Haklısınız lakin elimden geleni yaptım fazlasına gücüm yok🤕

Doğrudur canım korksa planlamazdı zaten.
Ben dün avmye gittim kızımla. Tatlı yedim dondurma yedim kendime kıyafet aldım. Dahada dururdum ama çocuk sıkıldı bebek arabasında.
Bu kavgadada vardır bi hayır ya ben söyleyeceğimi söyledim o büyüttüğümü normal olduğunu birlilte de gidiceğimizi söylüyor ben ise sormadan yaptığı için ve gittiği için suçlusun diyorum. İkimizde farklı noktalardayız. Hala aynısını savunuyorum o da gidiyor döveyimmi napayım adamı🤕 bende plan yaptım. Bundan sonra denize götürsede gideyim mi ? Ben gitmem çünkü.
Biz size diyoruz ki çocuğu bırakıp tek çıkın, siz hala çocukla plan yapıyorsunuz, onları anlatıyorsunuz.
Çocukla plan yapın elbette, ama adamın keyfini de kaçırın ara sıra.

Back
X