Eslerin yalanlari

Ben anlatamadim sanirim, ben birak diye zorlamadim hatta bende iciyordum birakmak onun fikriydi. Konu birakmamasi bile degil her sordugumda bana yalan soylemesi. Kim hangi hakla hangi yalanlarin dogru olup olmadigina, ufak olup olmadigina karar veriyor. Gercekten buraya yazanlardan bukadar buyuk bir kisminin onu hakli cikaracagini dusunmemistim, ki kaldiki ben zaten dedim herkez farkli fikirde olabilir diye. Zaten kac kisi yalansiz yasiyorum diyebilirki bu hayatda? Ben asla yalan soylemedim esime!
Konu sigara degilde baska birsey olsaydi, ne bileyim suraya gidiyorum deyipte baska yere gittigini ogrenseydim, hemde birkac kere. O zaman durum degisirmiydi?

yalan konusunda konu sahibi seninle aynı fikirdeyim.
hayır yani, sigara içtiğini bırakmakta zorlandığını söylese ne olacak ki.
ama yalanı tercih etmiş.
ben de ufak bir yalan diyemem şahsen.

ama erkekler, sözde adamlar ama maalesef yalan konusunda eğitilmeleri gerekiyor.
adamların pembe yalan anlayışları çok farklı.

sizinki gibi olmasa da bir sigara yalanı bizim de hayatımızın bir aşamasında olmuştu.
ve gerçekten çok kötü hissetmiştim.

yalan söyleme sevgiliyken olan bir şey, itirafı evliyken.
ve eşime demiştim ki, evet bunun için boşanılmaz ama sevgili olsaydık bu ayrılma sebebiydi. ama boşanmak o kadar kolay değil.
ve bunun hissiyatı bir dönem kaldı ikimizde de.
sanki ayrılmamız gerekiyor ama bürokratik bir şeyler bizi birlikte tutuyormuş gibi.
nasıl aştık dersen, kendi kendimize terapi uyguladık diyebilirim.
yalan=aldatmak.
bizde böyle bundan sonra.

Sigara bile olsa neticede nefsine yenik düşmektir bu.

Gencken hepimiz yapmadikmi bunu? Bende uzun zaman saklamistim annemlerden, cunku gencken ozgur degiliz. Uymamiz gerekn kurallar var, ve mecbur kaliyoruz bir sekilde. Ama bu koca bir adam, kendi tercihlerini karsima gecip soyleyemiyorsa hix gecmesin karsima!

Yalan söylemis evet güzel degil ama unutmayin ki siz de onun annesi degilsiniz. Bence biraz durmaniz gereken yeri bilin sonucta karsinizdaki koskoca adam.

katılmıyorum.
eş olarak özellikle sigara mevzusunda karışmaya daha çok hakkı olduğunu düşünüyorum.

hatta sigara yüzünden hasta olsa vs hakkını bile helal etmese yeridir bence.

Cok tesekkur ederim gercekten, aynen oyle hissediyorum
Sevgili olsaydik yuzune bakmazdim birdaha, bukadar bariz yalan soyleyen adama guvenilmez

valla bende bırakamıyorum bosuna eşine kızma haklıdır

Yalan durumunu aklamıyorum ben. Yalanın her türlüsü kötü evet ama boşanacak ağzından çıkacak her sözcüğü acaba doğru mu diye irdeleyecek kadar da kötü bir şey yapmamış eşiniz. Siz çok büyük tepkiler verdiğiniz için yalana başvurmuş olabilir mi? Bir daha içersen boşanırız vs gibi baskılarda mı bulundunuz? Hayır bunların hiçbirini yapmadım diyorsanız da ben de diyorum ki insanlar bazen başarısızlığı kendine yediremiyor ha bıraktım ha bırakacağım karım duyarsa hayal kırıklığına uğrar diyerek size içmiyorum demiş olabilir. Sizin büyüttüğünüz kadar sorun göremiyorum ortada.

Cok tesekkur ederim gercekten, aynen oyle hissediyorum
Sevgili olsaydik yuzune bakmazdim birdaha, bukadar bariz yalan soyleyen adama guvenilmez

bu adama bu haliyle güvenilmez.
ama dediğim gibi bence erkekler bu konuda eğitilmemiş olabiliyorlar.
yani pembe yalan algılarını değiştirmek gerek.

bence bu konuda eşinle daha detaylı konuşmalısın.
neler hissettin, ondan böyle bir durumda (bağımlılığı bırakamama) beklediğin davranış neydi.
bir daha herhangi bir konuda yalana başvurmasının evliliğinize etkileri ne olabilir.
vs vs...

Esinize bu konuda baskı yapmış olabilirmisiniz ? Esinden sigara içtiğini saklayan biri olarak söylüyorum çünkü bu bir bağımlilik ve ha değince bırakılmıyor bnde defalarca içmiyeceğim dedim ama eşim bu konuda baya bi baskı kurdu sonunda ondan gizledim bence anlayışlı olursanız sorunu kolay çözersiniz

Tabiki oyle bir tehditde bulunmadim evet basarisizligi kendine yediremediyse bile beni cok iyi tanir. Bunu kolay kolay yutamayacagimida bilir, ama olan oldu artik

Evet yalan bazen bir boşanma sebebi olabilir ama
bence bu yalan söylemek değil durumu idare etmek.
Bir nebzede olsa siz bu duruma itelemişsiniz diye düşünüyorum.

katılmıyorum.
eş olarak özellikle sigara mevzusunda karışmaya daha çok hakkı olduğunu düşünüyorum.

hatta sigara yüzünden hasta olsa vs hakkını bile helal etmese yeridir bence.

Sigara kullanmam esim de ben de nefret ederiz. Ama eger esim bagimli olsa bu denli yasaklar koymak ve cocuk gibi auclamak yetine saha yapici olurdum sanirim. Cünkü kolayca birakilmiyor maalesef.

Tabiki oyle bir tehditde bulunmadim evet basarisizligi kendine yediremediyse bile beni cok iyi tanir. Bunu kolay kolay yutamayacagimida bilir, ama olan oldu artik
Neden bilmiyorum ama verdiğiniz cevaplar eşinize baskı kurduğunuz algısını yaratıyor bende. Şu cümleniz bile tehdit vari. Anlayışla karşılamaya çalışın bence üzerine gitmeyin. Böyle yaparak daha çok yalana sevk edersiniz.

ben erkekleri eğitmek gerek, pembe yalan algılarını güncellemek gerek derken,
en basit bir probleme hemen yalana kaçan ne kadar çok hemcinsim varmış meğersem.

eşlerin birbirine yalan söylemesi o kadar da basit bir şey değildir ya.
yapmayın etmeyin...

Su an ofkemden yuzune bile bakamiyorum, kendimi aptal yerine koyulmus gibi hissediyorum. Her gece bodruma garaja inmek icin ayri bahaneler buldu, sordum yalan soyledi. Kimbilir baska kimler biliyorda benim aptal yerine koyuldugumu. Konunun gerkecten sigarayla ilgisi yok ne olursa olsun bu derece bir yalanda ayni tepkiyi verirdim

Sigara kullanmam esim de ben de nefret ederiz. Ama eger esim bagimli olsa bu denli yasaklar koymak ve cocuk gibi auclamak yetine saha yapici olurdum sanirim. Cünkü kolayca birakilmiyor maalesef.

ama konu sahibi de içiyormuş, eşi ile birlikte bırakmaya karar vermişler.

bağımlılık konusunda elbette anlayışlı olmak gerekir, bağımlı olmayan da bunu anlamaz. ben de böyle düşünüyorum.

ama konu sahibi anlardı, çünkü kendi de bir dönem bağımlıymış değil mi. bir de adam zorlandığından, yapamayacağından bahsetmediyse konu sahibi onu sıktığı nereden bilecek ki.
hem küçük çocuk da değil ki bu yani...

Siz hiç sigara içtiniz mi? Bağımlılığın nasıl illet bir şey olduğunu biliyor musunuz? Ben sadece empati yapıyorum, yalan benim de en tahammül edemediğim şeylerdendir. Hayatımda hep dürüst ve adaletli olmaya çalıştım öyle de devam ediyorum. Eşime de hiç yalan söylemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…