• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşlerin yardim ettigi konular

Leame

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2018
1.898
1.823
63
Merhaba eşimle inatlastik ve size sormaya karar verdim .
Cocuk Ev eş derken ailenin koca yüküne karşılık olarak eşlerimiz de dışarda çalışıyor.
Merak ettiğim konu eşiniz size çocuk ev gibi bir çok konuda ne şekilde yardım ediyor.
Eşlerin yardımları da yarımdır biliriz : ) yine de destek olması gerekirken göz ardı edilen ve edilmeyen durumlarınızı anlatır mısınız ben de görüşlerinizle kendimce bir orta yola girebilirim belki..
Mesela bizim evde ben evde rahatımo işte çok yoruluyormuş telefona gozum kaysa ona sinirlenip baska yerden vurur o bile bana luksmus çocuk konusunu da çok abartan tarafmışım zorlugu konusunda eşim öyle der.

Kadın çalışmıyor erkek çalışıyor ise bir zahmet işleri kendi yapsın kadın. Esiniz sizden gel işyerimde bana yardım et diye istekte bulunuyor mu? Yok. Telefona bakma demesi fazla yalnız. Evde az bulunuyorsa benle takıl ben yokken tele mı bak demek istiyor acaba.

Şöyle bir durum var eşimde ben de çalışıyoruz Ben ondan bir saat önce eve geliyorum . Gelir gelmez yemeğe girişiyorum eşimde direk gerile vana yardım eder henüz çocuğumuz yok ama haftasonlarıda ben süpürüyorsam o siler yada plan yaparız o kahvaltı bulaşığı ge mutfağı alır ben bütün evi gibi. Çocuk olsa o da aynı şekilde . Ama şöyle iki yıl önce ilk evlendiğimiz sıralarda ben çalışmıyordum ve eşim Eve geldiğinde yada haftasonları asla iş yapmıyordu evde bende yapmasını istemiyordum oda oralı olmadı hiç . Çünkü ben hep evde oluyordum ve evin işini yapmak zor gelmiyordu. Bir misafir geldiğinde belki telaş olunca yardım ederdi . Fakat çocuk bambaşka çalışıyorsanız çok zor çalışmıyorsanız zor ama çalışıyorsanız iş bölümü yapın mutlaka çalışmıyorsanız da en azından küçümsenmemesi gerektiğini ve bir gün sadece bir gün çocuğa tek başına bakmasını isteyin eşinizden .

Şu an çocuğumuz yok, ben ve eşim çalışıyoruz. O benden önce giderse eve yemekleri ısıtıyor, ya da yemek yoksa yemek yapıyor. Temizlik konusunda ben işime karışılmasını sevmem o yüzden onu bulaştırmıyorum. Ama bir misafir gelecekse ve vakit darsa bana yardım eder. Ben süpürürsem o siler gibi. Ya da kendisi vardiyalı çalışıyor bazen haftaiçi evde oluyor, o zaman da kurumuş asılı çamaşır varsa toplar, katlar, sepete koyar. Ya da bulaşık makinesi temiz ve doluysa boşaltır, yerleştirir. Bazen yapmak istemediği ve yapmadığı da oluyor, sinirlenirsem kızıyorum ama çokta üstelemiyorum yoksa komple soğur diye düşünüyorum. Hani hep yapıyorum bir kaç kez yapmayınca hemen kötü oluyorum gibisinden düşünmesin diye. Çocuğumuz olsa yine yardım eder diye düşünüyorum. Altını alır, uyutur, gezdirir gibi. Eşler birbirine yardım etmeli, hayat müşterek, kimse kimseye bu kadının işi-bu erkeğin işi diye iş zimmetlememeli diye düşünüyorum. Kim o an neye müsaitse onu yapmalı. Ev hanımları içinde maalesef ki çoğu erkekte, zaten tüm gün evdesin,sanki ne iş yapıyorsun ki, eee bunu bende yaparım sen gel bir de işte çalış gibi söylemlerin düşüncesi var. Ne yazık ki var. Ev hanımlığı ekstra bir de çocuk bakmak çok zor eminim, çalışıyorsan 2 katı zor ama çalışmayıp evdeysek de adamların üzerine çok gitmemek, çok bezdirmeden empoze etmek gerek. En azından onun izinli olduğu zamanlarda çocuğumuz için yardım almak daha mantıklı olur.

İşler birikince biraz geriliyorum o da anlıyo gelip yardım edim mi diyo ben de iş bölümü yapıyorum hemen fırsatı kaçırmam :) Çoğu zaman atıyorum yemek yapıyosam geliyo salatayı yapmaya başlıyo sofrayı kuruyo vs. Evi süpürüyosam suyu hazırla ben de yerleri siliyim diyo vs ama çoğu şeyi söylicem ki yapcak arada dürtmek lazım :)

Bende çalışıyorum eşimde çalışıyor
Zaten temizlik işlerine kadın geliyor
Ama ben ütü yaparsam o yemek yapar
Ben sofra kurarsam o banyo yıkar
Herşey ortak olmalı
Kadını çok yormamamalı

Temizlik için yardımcı geliyor. Ne kadar sıkıntıda da olsam maddi olarak kendi ihtiyacımdan kısar yardımcıyı alırım mutlaka. Benim için çok önemli o konu. Çünkü eşimin çocukları var ve ister istemez her yer dağılıyor. Mutfakta ise ben yemekleri yaparım eşim bulaşık makinesini yerleştirir her gün. Çamaşır çok problem olmuyor. Canım asmak istemediğinde hafta sonuna denk getirip yıkama işini eşime yaptırıyorum. Ütüyü de kendisi yapıyor gerektikçe.

Evi birlikte kullanıyor, birlikte kirletiyorsak birlikte temizlemeliyiz.
Çalışıyor yoruluyor diye ben canhıraş temizlik yaparken o ayağını uzatıp keyif yapmamalı. Çalıştığı halde iş çıkışı birçok etkinliği yapacak enerjiyi bulabiliyor ama temizliğe gelince çok yorgunum oluyorsa yanlış yani. Ya da kadının çalışmıyor oluşu tam zamanlı temizlik görevlisi muamelesi görmesini gerektirmiyor insan bazen hasta halsiz hisseder tüm gün evde olmasına rağmen kolunu kaldıramaz
Yani ev hanımı ise her işi o yapmalı kocası zaten çalışıp geliyor hiçbir şeye elini sürmemeli mantığı yanlış
Kadın bilerek işleri bırakıyor eşi yardım etsin diye zorluyorsa art niyet varsa o da ayrı tabi
Kısacası temizlik imandandır :KK53:

ikimiz de çalışıyoruz ve tüm ev işlerini ortak yürütüyoruz.
iş bölümümüz var. her şey eşit yapılıyor sayılır.
yemek konusunda yeteneksiz olduğu için bu kısımla sadece ben ilgileniyorum.

Hamileyim diye daha fazla sorumluluk aldı son zamanlarda ama öncesindede yardım ederdi. Camları silmek eşimde, balkon yıkamak hamile olduğum için eşimde. Evdeyken temizlik yapıyorsam ben süpürürüm eşim siler, ben banyoyu temizliyosam eşim tuvaleti temizler. Evde olduğu gün ben yemeği yapıyorsam eşim salatayı yapar, işten geldiği zamanda masayı birlikte kurar birlikte kaldırırız. Sabahlarıda çay demleme işi eşimde çayı demler beni öyle uyandırır.

Kadın çalışmıyor erkek çalışıyor ise bir zahmet işleri kendi yapsın kadın. Esiniz sizden gel işyerimde bana yardım et diye istekte bulunuyor mu? Yok. Telefona bakma demesi fazla yalnız. Evde az bulunuyorsa benle takıl ben yokken tele mı bak demek istiyor acaba.
Yanlış düşünüyorsunuz. Özellikle çocuk varsa annenin olduğu kadar babanın da görevidir çocuk bakmak. Su erkekleri de anlamıyorum çocuk icin ısrar edip sonra da ilgilenmiyorlar. Ev isi konusunda da tamam süpürge temizlik yemek yapmasın ama sofrayi kurma kaldirma makineyi bosaltip yerlestirme kendi kıyafetlerini yıkayıp katlama gibi basit isleri pekala yapabilir. Sonuçta erkek de eve gelip kazandigi paranın yarısını kadına vermiyor

Parttime yardimcilar bile 2 bin alıyor,yatililar en az 3-4 bin cocukta bakiliyorsa 5 bine kadar cikiyor. Adam gelip 4 bin kazaniyorsa bunun 2bini eve ve ihtiyaclara gidiyorsa kalan 2binin bin lirasını gelip eşine vermiyor herhalde 200-300 tl ancak veriyor.

Yanlış düşünüyorsunuz. Özellikle çocuk varsa annenin olduğu kadar babanın da görevidir çocuk bakmak. Su erkekleri de anlamıyorum çocuk icin ısrar edip sonra da ilgilenmiyorlar. Ev isi konusunda da tamam süpürge temizlik yemek yapmasın ama sofrayi kurma kaldirma makineyi bosaltip yerlestirme kendi kıyafetlerini yıkayıp katlama gibi basit isleri pekala yapabilir. Sonuçta erkek de eve gelip kazandigi paranın yarısını kadına vermiyor
Ben cocuk bakımına yardım etmesin mı dedim? Ev işlerine dedim. Valla ev hanımı olmayı tercih ediyorsa birisi bir zahmet işleri yapsın. Hem evde oturayım hem de işlere eşim yardım etsin diye bir dünya yok. Haa ikisi de çalışsa zaten ya ortak bölüşürler ya da daha çoğunu erkek yapar yani. Ben bu kafadayım. Bu sene yarim dönem ücretsiz izin aldım evde oturmak ile çalışmak arasında büyük fark var görmüş oldum yıllar sonra.

Merhaba eşimle inatlastik ve size sormaya karar verdim .
Cocuk Ev eş derken ailenin koca yüküne karşılık olarak eşlerimiz de dışarda çalışıyor.
Merak ettiğim konu eşiniz size çocuk ev gibi bir çok konuda ne şekilde yardım ediyor.
Eşlerin yardımları da yarımdır biliriz : ) yine de destek olması gerekirken göz ardı edilen ve edilmeyen durumlarınızı anlatır mısınız ben de görüşlerinizle kendimce bir orta yola girebilirim belki..
Mesela bizim evde ben evde rahatımo işte çok yoruluyormuş telefona gozum kaysa ona sinirlenip baska yerden vurur o bile bana luksmus çocuk konusunu da çok abartan tarafmışım zorlugu konusunda eşim öyle der.
Valla canim bu esinin yetenegine kalmis iş bölümü yapiyoruz benimki cocuga bakar uyutur ben ıs yaparim yeri gelir yemekte yapar evide süpürür kahve de yapar beraber iceriz sorun etmez gocunmazda Insanin icinden ve elinden gelmeli

Ben cocuk bakımına yardım etmesin mı dedim? Ev işlerine dedim. Valla ev hanımı olmayı tercih ediyorsa birisi bir zahmet işleri yapsın. Hem evde oturayım hem de işlere eşim yardım etsin diye bir dünya yok. Haa ikisi de çalışsa zaten ya ortak bölüşürler ya da daha çoğunu erkek yapar yani. Ben bu kafadayım. Bu sene yarim dönem ücretsiz izin aldım evde oturmak ile çalışmak arasında büyük fark var görmüş oldum yıllar sonra.
Valla canim calismiyorum 9 aylik bi kizim var yani evde oturmuş olmuyorum herkes elini taşın altına koyacak ki allahtan eşimde o bilinçte bir insan

Valla canim calismiyorum 9 aylik bi kizim var yani evde oturmuş olmuyorum herkes elini taşın altına koyacak ki allahtan eşimde o bilinçte bir insan
Ben illa yapmaz demiyorum zaten istiyorsa yapar be güzel. Ama istemiyorsa zorlayamazsın. Bu kadar basit.

Zorlayamazsin tabi evi beraber kullanıyoruz bende tek çocuğa bakar kendimi zorlamam bu kadar basit
Eş de tek çocuğun ihtiyaçlarını karşılar kadininkini görmezden gelir bu kadar basit. Tamam bebek 1,5-2 yaşına gelene kadar yardım etsin bit şekilde sonrası ne olacak. Yani hem çalışmayım ben gem de sen ise git evde de çalış anca zenginlerde görülecek bir olay. Onlar da kendi çalışmaz yardımcı tutar zaten.

Back
X