Eşlerinizin Ailesi ve İletişim Hk.

Aylin343534

Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2019
103
37
18
48
Merhaba arkadaşlar
Buraya ilk üyeliğim bekardım ve evli bayanların bazen sorunlarını okurdum içimden ne güzel evlenmişiniz sorun arıyorsunuz derdim ben evleneyimde katlanırım derdim ve yanılmışım..
Sizlere danışmak istediğim eşinizle aranızda sorun yoksa evinizde hiç kavga etmiyorsanız fakat haftasonu ailesine gittiğinizde onlarla sorun yaşıyorsanız benle paylaşırmısınız davranış şekliniz uslubünüz nedir..yada hiç sorun yasamayan kendi annesinden daha çok seven birileri varmı buralarda??
Ben sorunum hakkında kısa örnek vereyim eşim ailesinden maddi destek almak için hafta sonu memleketine çiftçilik yapmak için gidiyoruz bende yardım ediyorum ki hatayı burda yaptım sanırım oranın köyündeki kadınlar bile aaa bizim kızlar hayatta gelmez senin gelin ne iyi hemde İstanbullu helal olsun derler..aslında ailem bile bilmiyor sadece doğal hayatı sevdiğimden ötürü..neyse sorunum çok ilginç ben her hafta sonu köye gitsemde hatta bahçeye gitsemde ki herkes hafta sonu gelsede eşimle sahilde gezssek basbasa olsak derken benim evliliğim ailesiyle haftasonu çevremdeki herkes ben bu kadar gitmem derken ben oradayım
Arkadaşlar bundan ben şikayetci olmadım bugüne kadar ama iyi niyetten fazla iç içe olmaktan maraz dogdu..kayınvalidem sürekli cesit cesit yemek yapmamı evin avlusunu süpürmeyi talep ediyor bilmediğim bir işi yapmadığımda yüzü asılıyor kusaca hizmetkarlık bekliyor oysa zaten bahcede zeytin topluyorum ki annem bana git bulaşık yıka dememiştir. Ve ben bunları yaşıyorum..
Lütfen bana akıl verin haftasonu onları eşimi kırmadan oraya gitmemem gerek halam derdi kızım mesafeni koru içli dışlı olma şimdi ben bunun bedelini ödüyorum..Eşim arada kaldı ve ona söylüyorum oda anne kırılmasın diye susuyor..Böyle devam ederse ya ayrılacam yada hasta olacagım..Kötü gelin değilim asla sadece iyi oldukca üstüme çıkıyorlar..sadece nasıl az görüşebilirim sıkıntım

Hastayım de.. Arkadasımla görüscem de. Canım gelmek istemiyor de..evimin işleri kalıyor gelemiyorum de. Ayda bir git.. Bana sorarsan keyfime bağlı bazen iki haftada bir haftada bir bazen iki günde bir gidiyorum.. Ama kimse iş yapmadım diye surat asmıyor kimse benden yemekte beklemiyor gurbetteyim zaten eş aileside olmasa kafayı yerdim yani kötü insanlar olsaydı beklentileri olsaydı asla gitmezdim ayda bir yabancı gibi giderdim.

Kardeş sen ne ettin... Her hafta sonu gidilir mi? Gidilse de yüz göz olunur mu bu kadar? Her hafta sonu gitmek zorunda değilsin, gitme, eşinle güzelce konuş artık gitmek istemediğini, ailesine gerekli açıklamayı da eşin yapsın, sen muhatap olma.

O kadar tuhafıma gidiyor ki erkek kardeşimle eşi gelince biz aman kızım otur canın birşey istiyormu der kızın nerdeyse içtiği suyunu getircez..bize gelince ben o zamanlar bekardım annem yemeğini yapardı..yapmak zorunda eli ayagı tutuyor..Ama ben sürekli mutfaktayım giderim ben yaparım yemek tamam zor değil ama eşime zaten yapıorum ama burda sanki onlar patron ben maaslı eleman diken üstündeyim..
Hatta gecen çay yapayım mı dedim cay yapayım mı denmez cay yapılır içmeseler bile yapılcak ..şaştım kaldım ama benimde sabrım var galiba beni kimsesiz gördüler yada gitmez mi diyorlar anlayamadım..ama kendimide biliyorum belli yerde kopup gideceğim korkumda o.. yaşımda küçük değil ki bu muameler hiç hoşuma gitmiyor arkadaslar

Bende gurbetteyim izmirdeyim ve kimsem yok burada ..öyle hale geldim ki Cumartesi çalışmayı düşünüyorum..çünkü zoruma gidiyor komşuları bile ayy ne iyi kız demelerinden iyi demeleri saf çünkü kendi kızları bile bahcede calışmazmış ailem bilse ceker alırda eşim çok iyi

Eşim muhtaç olmasa oda gitmezde bazı aralar gitmedim hemen komşular soruyor fln filan sanırım para vermeyiz tehditi ile karşı karşıya. Birde ben çalışmayınca ..ki İstanbul da çalıştım hep durumumda iyi

Gitme nolcsk en fazla adın kötü geline cıkar oda alıştırdıgın İcin baştan böyle yapmasaydın yine iyi olurdun ama şimdi kötü olacaksın ve bu umurunda olmasın çok mu lazımlar kim her hafta bağla bahceyle uğraşmak ister ki. Sevdiğin halde seni saf yerine koymuşlar eşin arkandaysa Bi saf olmadığını göster artık yoksa beklenti artar

Aslında gitmezdim benim ezikliğim iki ayda bir anneme gidiyorum İstanbul’a ona yollamazlar diye düşünün eşimin sesi çıkmıyor bana kendisi oglumu yanlız bırakma uc günlüğüne git varmı böyle birşey sonuçta evlenmeden evvel konuştuk herseyi harbi çok zormuş çocukta olmuyor olsa keskede o baglasa beni

Benim Kv de köyde, öğretmeniz biz, beklediler ki yaz tatillerimiz köyde tarlada işçi peşinde geçsin, diğer kardeşler ailece rahat etsin... İnsanın ilk zamanlar saflığına geliyor gidiyor... Sonra bi aydınlanma geliyor-sana da gelmeye başlamış- gitmek istemiyorsun... Şimdi eşim genelde tek gider. Soran olursa o tarlada iş yapıyor, ben evde çocuklarımıza bakıyorum, daha açıklamaya gerek var mı? Herkes işine baksın.

Aslında bütün iş eşinizde bitiyor, ses çıkarmadığı, size destek olmadığı için cesareti ondan alıyorlar.
Sizi hizmetçi gibi düşünüyorlar, gitmeyin hafta sonları mesafenizi koyun.
Oda arada kalmış laf ve tavır koyarsa gelme tamam ama bizden birşey bekleme diyorlar ayrıca görümcem var kızları o senede ıkı kez geliyor uzaktaymışlar ve eşim çalışıyor parayı o alıyor alsınlar ama onlarda calışşınlar

Aslında bütün iş eşinizde bitiyor, ses çıkarmadığı, size destek olmadığı için cesareti ondan alıyorlar.
Kesinlikle iş eşte bitiyor böyle durumlarda.

Yada eşim benden ayrılcak bu yüzden derse belki susarlar yada gerçekten aileme dönecegim diken üstündeyim

içimden ne güzel evlenmişiniz sorun arıyorsunuz derdim ben evleneyimde katlanırım derdim ve yanılmışım..
İşte herşey burda başlamış. Bende 28 yaşımdayım bekarım ve evlilik mutlu son falan değil, beraberinde bi çok sorunu getiriyor acele etmemek lazım. Eğer bu duruma devam edersen çok ezilirsin canım acilen tavrını tutumunu değiştirmen gerek.

Sen yaptıkça fazlasını isterler. Yaptığını beğenmezler. Maddiyat için gidiyorsanız başka iş bulun. Yada eşin gitsin. Sizi biraz saf bulmuşlar sanki.
Eşim haftaiçi çalışıyor haftasonu zeytine yardıma gidiyor bana illaki bahceye gel demiyorlar ama evde duruncada hizmet iş bekleniliyor annemde diyor hatayı basta yaptım saflıkta değil İstanbul’dan bıkmıştım köy ortamı güzel geldi doğal temiz ama insanları değil malesef

Onlar kim ki seni yollamıyorlar harbi birde istanbulda büyüyüp böyle özgüvensiz olmana şaşırdım.. Eşim bazen bana bu tatilde gitme dediğinde fıttırıyorum kendi aileme gitmezsem senin ailene de gelmem sende gidemezsin diyorum ve konu kapanıyor gidip 1 ay kalıyorum canım istediğimde. Çocugun yok bence hakkını aramanın tam zamanı bir çirkefleş bir işlerine göre hareket etme bakalım iyi dediğin eşinin tavrı ne olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…