- 24 Eylül 2019
- 103
- 37
- 18
- 48
- Konu Sahibi Aylin343534
-
Haklısınız güven çok ama akıllarınca oğlum sessiz ben yapayım herşeyi düşüncesinde aslında eşimde bitiyor dese anne bak kız soğuyor benden cekip gidebilir dese kadın susacakO eskilerin lafi öyle görmüşler öyle söylerler bazen ayri kalmak iki tarafta içinde iyidir düzenini kimseye göre ayarlama kendine ve eşine güveniyorsan değil bir gun 1 sene kalsan bi şey olmaz
Yaşı 40 ben de aynı yaştayım eşim dolmuşa gelmiyor sadece sessiz kalıyor saygısından politikte değil birde ucunda para var kadın belki tehdit ediyor gelmezsse para yok diye kimbilirYa esin kaç yaşında öyle hemen doldurusa gelecek tip mi yani yaşını başını almış oturmuş olmasi gerekmiyor mu
Benimkilerde genel itibariyle baksan kötü degiller.Bizimkiler yılın en fazla 4 5 ayı bulunduğum şehirde.Benim kayınvalidem hiç bir iş beklemez hakkını yememem lazım.Benden daha çok gelin olur biz gidince.Yüzyüze baksan bir şey değişmedi gibi.Ama mesela eskiden her gün uğrarken şimdi hafta da 2 en fazla 3 o da kısa süreli.Eskiden onunla her şeyi konuşurken şimdi soyutladım kendimi.Bizimkiler de köy işleriyle uğraşır eskiden onu herkese karşı savunurken şimdi sesim çikmaz dinler geçerim.Çok teşekkür ederim düşünceniz için kötü değiller ama cahiliyet haf saffada eşim takma diyor ama takılmıcak gibi değil ne demek bahçe süpürmek annemde kayınvalide böyle demeye cekinir iş yapsın ister ama dile getiremez
Siz gidiyormusunuz peki davranışınızda ne değişti anlıyormu hatasını
O kadar tuhafıma gidiyor ki erkek kardeşimle eşi gelince biz aman kızım otur canın birşey istiyormu der kızın nerdeyse içtiği suyunu getircez..bize gelince ben o zamanlar bekardım annem yemeğini yapardı..yapmak zorunda eli ayagı tutuyor..Ama ben sürekli mutfaktayım giderim ben yaparım yemek tamam zor değil ama eşime zaten yapıorum ama burda sanki onlar patron ben maaslı eleman diken üstündeyim..
Hatta gecen çay yapayım mı dedim cay yapayım mı denmez cay yapılır içmeseler bile yapılcak ..şaştım kaldım ama benimde sabrım var galiba beni kimsesiz gördüler yada gitmez mi diyorlar anlayamadım..ama kendimide biliyorum belli yerde kopup gideceğim korkumda o.. yaşımda küçük değil ki bu muameler hiç hoşuma gitmiyor arkadaslar
Tamamda kızı gelmiyor senede bir kez geliyor kocam izin vermiyor diyor ve para ona daha çok gidiyor gitsin evladıda benim bahcede calışmam eve gidip iş yapmam çok mu mantıklı ha oğlu zaten cuval tasımaktan hafta içi yürüyemiyor bile..ben çalışayım oglu çalışın zaten bana para geliyor kardeşimden eve katkımda çok büyük ne güzel dimi kızı kocam kızıyor kıskanıyor diye manzeret uydursun ben bahcede buz gibi havada zeytin topla üstüne yemek yap ..bakın gene yaparım yarın belki ben yapacagım hep benim sorunum okuduysanız eşimle bir hayatım yok sosyal birde bahceyi süpürmedim diye laf yemek çok agır arkadaşımE maddi destek almak için gidiyormuşsunuz zaten iki yemek yapmak neden zor geldi ki yani destek almayacaksınız ozaman gitmeyecekseniz adamlar hem çalışıp hem siz hiç bir isyapmadan size para mi göndersin.Ben de köy ortamını doğal i çok severim mesela köye her gittiğimde bütün yemekleri ben yaparım kv zaten işi oluyor hep elime yapışmıyor iki tencere yemek yapmak.Ama benden bisey beklenmez mesela kendim yaparım herşeyi.
Aslında gitmezdim benim ezikliğim iki ayda bir anneme gidiyorum İstanbul’a ona yollamazlar diye düşünün eşimin sesi çıkmıyor bana kendisi oglumu yanlız bırakma uc günlüğüne git varmı böyle birşey sonuçta evlenmeden evvel konuştuk herseyi harbi çok zormuş çocukta olmuyor olsa keskede o baglasa beni
Zamanında ben yaptım hata güçlüyüm ben hasta olmam benim arkadaslarım ay belim ay basım diyip ne manzeretler cıkarıyor eşlerine hata benim en basta gitmicektim ama ben nereden bilirdimYine diyorum hep diyeceğim. İş eşinde bitiyor. Aylin gel otur biraz, yoruldun diyecek devamlı. Bak bakalım iş buyuruyorlar mı o zaman?
Ben çocuk için evlendiysem peki çok doğru diyorsun ama ben muhtaç değilim bunlara ailem var güçlü gitsin o çalışın sırtıma çocuk bağlatıp çalıştıracaklar değilki yaşımda 40 evlendiysem evlad için evlendim yoksa hayatım güzeldi..birde eşimde haklı evin bir oğlu gitmiyim zeytinler ziyan mı olsun diyor sıkıntım oraya gitmemek için bahaneler çocuk olsun tek basıma bile bakarımSakin çoçuk yapma! Sakin! Suç kayin ailende degil, esinde. Sesi çikmiyor, seni koruyamiyor. Senide hizmetçi olarak görüyor.
Bu adamdan çoçuk yaparsan, hayatin mahv olur. Lohusa dönemin mahv olur. Kv'den yok bu çoçuk üsüyor, yok bu çoçuk aç diye dolanacak. Sen iyicene kafayi yersin. Esin ise parmagini bile kaldirmaz. Her hafta sonu köye gitmeye devam eder, sen evde uykusuz ve hormonlari tavan yapmis dururken.
Cocuk çok büyük bir sorumluluk ve evliliginiz rayina oturmamis. Yani lütfen lütfen çoçuk daha düsünme. O yavrunun hakkina girmeyin.
Çok pasif çok korkuyor kırmaktan hep susuyor ama beni kaybetcek dul dul baslarına kalcak haberi yok566456. Kez yazıyorum eşin hatalı.
Çok pasif çok korkuyor kırmaktan hep susuyor ama beni kaybetcek dul dul baslarına kalcak haberi yok
Ben çocuk için evlendiysem peki çok doğru diyorsun ama ben muhtaç değilim bunlara ailem var güçlü gitsin o çalışın sırtıma çocuk bağlatıp çalıştıracaklar değilki yaşımda 40 evlendiysem evlad için evlendim yoksa hayatım güzeldi..birde eşimde haklı evin bir oğlu gitmiyim zeytinler ziyan mı olsun diyor sıkıntım oraya gitmemek için bahaneler çocuk olsun tek basıma bile bakarım
Yok eşim yolluyor sonra diyor erkek milleti tel bırakılmaz aldatır çok kalma falan..ben kocamdan birgün ayrı yatmadım..canı sıkılıyor işte bana sarıyor..eşim kendi git diyor zaten..
Yok buradan siz yanlış anlamışınız haklısınız ama bu ortamda farklı anlaşılma olabiliyor ben 40 yasına kadar talibim olsada o kadar eledim ki insanları bu yasta evlendim eşim iyi olmasa güvenmesem İstanbul dan izmire gelmezdim çok denedim ufak hatası olsa bırakırdım bide o kadar masum ki.. sorun benim basta hata yapmam elini masaya vuran bir gelin olacagıma ben çok iyi niyetli yaklaştım herkes mutlu olur sandım ama havaya girdi kadın ogluda maddi anlamda muhtac..ben istesem şimdi derim İstanbul da evim var işimde var hadi bırak gel derim yoksa bitecek kaybetmemek için gelir..hatta bana diyor napıyım saldırayım mı..çocuk saygılı..evde çok iyiyiz hatta o gelir bazen yemek yapar iş buyurmaz suyu bile rica etsem su verirmisin der..işte bunu bilen kv oglunu kıskanıyor onun yapamadıgını o yapmak istiyor mutluyum ya amacı huzursuz etmekHep derim, ideal gelin rolünü oynamayin. Bak yazmissin "yeter ki evlenim". Evlenmeyi o kadar statü haline getirmissin ki, birsey olacagindan korktun ve ideal es, ideal gelin rolüne girdin.
Adamin mayasinda var seni hizmetçi olarak görmek bence, bide sen tam hizmetçi gibi davranirken adam içine tozuttu.
Artik ipleri tekrar eline almanin zamani geldi. Esin ile konus ve evliligi bu sekilde hayal etmedigini anlat. Onlara köyde hizmet etmek için evlenmedigini,.. Ve bir müddet köye gitmeyecegini anlat. Kendisi giderse gitsin.
Ancak eger her hafta sonu gitmeye devam edecekse, bu evliligin bitecegini söyle. Ve kafanda cidden öyle kur. Cocuk olmadan, sevgi ve saygi his etmedigin evliligi sürdürme derim.
Tamam eşine karşı böyle davranmış olabilirsin. Ama vicdanı olan adam yorulduğunu görmez mi? Ben de her şeyi kendim yaparım kafasindayim. Alışverişe gideriz poşetleri paylaşalım tek taşıma diye hep alırım elinden. Çok zorlanmadigi sürece asla vermez mesela. Karsindakinin vicdaniyla alakalı bu biraz da.Zamanında ben yaptım hata güçlüyüm ben hasta olmam benim arkadaslarım ay belim ay basım diyip ne manzeretler cıkarıyor eşlerine hata benim en basta gitmicektim ama ben nereden bilirdim
Yok buradan siz yanlış anlamışınız haklısınız ama bu ortamda farklı anlaşılma olabiliyor ben 40 yasına kadar talibim olsada o kadar eledim ki insanları bu yasta evlendim eşim iyi olmasa güvenmesem İstanbul dan izmire gelmezdim çok denedim ufak hatası olsa bırakırdım bide o kadar masum ki.. sorun benim basta hata yapmam elini masaya vuran bir gelin olacagıma ben çok iyi niyetli yaklaştım herkes mutlu olur sandım ama havaya girdi kadın ogluda maddi anlamda muhtac..ben istesem şimdi derim İstanbul da evim var işimde var hadi bırak gel derim yoksa bitecek kaybetmemek için gelir..hatta bana diyor napıyım saldırayım mı..çocuk saygılı..evde çok iyiyiz hatta o gelir bazen yemek yapar iş buyurmaz suyu bile rica etsem su verirmisin der..işte bunu bilen kv oglunu kıskanıyor onun yapamadıgını o yapmak istiyor mutluyum ya amacı huzursuz etmek
Ona bakarsanız bu elazıg depremindeCocuk için evlenilirmi? Cok bencil bir düsünce bu, kusura bakma.
Yani çoçuk öyle hayalindeki gibi degil. Biraz agucuk gucuk diyorsun uyuyor, yemegini yiyor uslu uslu felan,..
Öyle "tek basima bakarim" naralari atmak simdi kolay fakat inan hiç öyle degil. Hamileliktede, dogum ve sonrasindada insanin esine ihtiyaci var, manevi olarak. Lohusalik çok zor bir durum, insan çöküyor. Hormonlar, uykusuzluk, yetememezlik hisi,..
Hadi diyelim planin çikti ve çoçugu yaptin, bosandin. Bu adam çoçugunu görmek istemeyecekmi? Bu o çoçugu cahil babaanneye teslim etmek oluyor. Cocugunu hafta sonu görmemek, baze okul tatillerinde görmemek, bosandigin esin ile mecburen çoçuktan dolayi iletisimde kalmak, tek basina karar verememek,..
Bunlar hiç ama hiç kolay seyler degil. Cocuk için evlenmenin yerine, çoçuk yurduna gidip evlatlik alsaydin en azindan bir çoçuk sevinirdi. Bu sekilde, bu evlilikte çoçuk yaparsan o çoçuk ömür boyu iki tarafin arasinda sikisip kalacak.
yok canım biz evimizdeyken beni bakkala pazara yollamaz iş buldum zaten zamanında calıştın otur evinde dedi..Su bile istemeye cekinir..oyle biri değil ben geçmişte yaptıgım hatayı düzeltmek istiyorum gittim ben yaparım ederim diye bahceye güçlüyüm ben ailesinin gözünde aaa bu kız saf cıktı dahada yüklensekmi diye .mesela bahce bizim olsa onlar olmasa gecelere kadar calışırım sorun hiç değil ama kızı kocam kıskanıyor diyip gelmeyip herseye ortak olup esim ve ben amele gibi çalışırsak bedenimize haksızlık olmaz mıTamam eşine karşı böyle davranmış olabilirsin. Ama vicdanı olan adam yorulduğunu görmez mi? Ben de her şeyi kendim yaparım kafasindayim. Alışverişe gideriz poşetleri paylaşalım tek taşıma diye hep alırım elinden. Çok zorlanmadigi sürece asla vermez mesela. Karsindakinin vicdaniyla alakalı bu biraz da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?