Eşlerinizle, sevgililerinizle benziyor musunuz?

Fikir uyuşmazlıkları arada yaşanır evet ama biz eşimle orta yolu buluruz daha doğrusu bana uyum sağlar.İlk yıllarda bu biraz zordu zamanla oturdu.Aileye düşkün olması ve cimri olması düşündürücü ve taraflardan atıyorum sinema sevmiyor ama sizin için geliyor mu ya da gelir mi?Siz daha çok tanırsınız artı ve eksi yönlerini hayırlısı diyelim.

Ben çiftlerin dünya görüşü, kafa yapısı açısından uygun olmasını isterim. Tüm hobiler paralel olmazsa olur. Biri tiyatro sever diğeri müzik, ama birbirlerne uyum sağlarlar. Bir ay birinin istediği konsere gidilir diğer ay oyuna. Ama dünya görüşü paralel değilse yürümesi zor olur.
Ben eşimle genel anlamda paralel görüşlere sahibim. Aynı hassasiyetlerimiz var. Ama ufak zevklerimiz de farklılık var tolere ediliyor, birbirimizi geliştiriyor.
Ama cimri, aileci, kitap okumayı sevmeyen çok bambaşka kafada biri olsun istemezdim. Genel uyum olmalı

Siz ve eşiniz aynı erkek arkadaşımla ben ama bende aşk yok sevgi var ama böyle içim heyecan kıpır kıpır değil evliliğe taşımalı mıyım beş senelik ilişkim :)

Yani düşününce birebir aynı değiliz. Ama hayat görüşümüz aynı. Önemli konulara bakışımız aynı. Yaşam stilimiz aynı. Onun dışında beğendiğimiz diziler, filmler, müzikler hep değişen şeyler. Arada benim çok sevip onun sevmediği ya da onun sevdiği benim sevmediğim şeyler çıkıyor ama bunlar sıkıntı yaratmaz. Mesela ben de tiyatroya gitmeyi kültürel aktiviteleri çok severim o sevmese onla gidemezsem baya üzülürdüm herhalde.
Saydığınız konulardan bir de cimriliği sıkıntı yaratabilir gibi geldi. Eğer daha başlamamış bir şeyse cimri bir insanla ömür geçmez bence çok uzatmayın.

eşimle zıtlıklarımız da var tabi, aynı tatları sevmeyiz mesela, ben politikayı merak etmem o bayılır. Ben alanım dışında da okurum (edebiyat vb) o okumayı değil dinlemeyi sever falan filan.
ancak genel hayat görüşümüz benzer. birbirinizi kesmeyen farklılıklar besler ilişkiyi, eksikleri kapatır. Ancak hayata bakış farklıysa yürüyeceğini sanmıyorum açıkçası

Bu kadar zıtlık ve "ufak" olmayan sorunlar.
Ancak körkütük aşıksanız ilişki yürür
Diğer türlü çok zor

Eşimle 10 senedir birlikteyiz bunun 5 yılı evlilik. Bire bir aynıyız diyemem. Ama hayata bakışımız, fikirlerimiz, beklentilerimiz, olaylara karşı verdiğimiz tepki, mesleklerimiz vs neredeyse çoğu şeyimiz aynı. Tabi bu denli benzediğimiz için çok iyi anlaşıyoruz. Çevremde zıt çiftlerin pek mutlu olduğunu görmedim tartışma kaçınılmaz oluyor ya da taraflardan biri diğerine uyuyor tartışma olmasın diye, bu da ne kadar iyi bir şey bilemiyorum.
Bence evlenirken ne kadar benzediğiniz, uyumlu olduğunuz çok önemli. Yemek zevkinizin benzemesi,ortak paydada buluşabiliyor olmanız bile önemli. Burada kaç konu okudum eşim şunu yemiyor bunu yemiyor ona ayrı kendime ayrı yemek yapıyorum yoruluyorum falan.
Bu sebeple evlenirken, hayatımıza birini alırken uyumunuz olması önemli bence. Umarım ruh eşinizi kısa sürede bulursunuz. :)
Not: cimrilik anne düşkünlüğü bunlara değinmek istemiyorum benim için ufak sorunlar değil, zira burada bunlarla ilgili sayısız bdv konusu var.

Başlıkta yazanı anlamaya çalışmaktan inan ki konuya odaklanamadım

Sevgilimle aynı insan olmadığımız için zıtlıklarımız var elbette ama ortak noktalarımız daha fazla.
Ama sizin bu adamla hiçbir ortak noktanız yok, çünkü adam bildiğiniz ot.

Ne konuşup ne yapacaksınız ki bu insanla? "Sadece eğlenirim" deseniz, eğlence anlayışı bile yok adamın.
Nasıl bir hayat vaat ettiği tee buradan belli.
Tam, anasının bulduğu bir kızla iş olsun diye evlenip çocuk yapacak, 3 dk ilgilendikten sonra çocuk huysuzlanınca "al şunu seni istiyor" deyip telefonla oynarken survivor izlemeye devam edecek bir tip.
Konuşacağınız tek konu da hafta sonu annesine saat kaçta gidileceği olur ancak.

Daha yeni görüştüğüm adam bana şarkı atsa bız gibi olurum.tercih meselesi tabi

Devam etmemesi için gayette geçerli sebepler. Keşke çiftler flört döneminde senin kadar gerçekçi olabilsede yanlış evlilikler olmasa düşünce yapını çok sevdim aşktan gözü kör olup hallederiz evlendikten sonra diyenlerden değilsin

?birlikte müzik dinlemiyorsunuz.birlikte sinemaya gitmiyorsunuz ..siz birlikte ne yapıyorsunuz

bilmem bence zıt insanlar da birbirini tamamlayabiliyor çok şahit oldum

Saydiklariniz bayagi buyuk farkliliklar ve uzun vadede iliskiyi bayiklastirir. Temelde hayat gorusu benzer, tum ilgi alanlari bir olmasa da birlikte yapmaktan keyif alinan en az bir kac sey olan iliskiler saglam devam ediyor. Yoksa konusacak laf bulamayinca omur boyu ic skintisi olur insanA

Ortalama Türk erkeği işte
Kitap okumaz
Dünyayı çözdüğünü sanar
Akıl falan da verir en can alıcısı da bu

Cimri diyorsan hemen iletişimi kes. Bir arkadaşım cimri bir adamla sevgiliydi. Hesabı bor o öder bir ben diyordu. Kadın ödeyince Güzelbahçe de balık restorantina giderlerken erkek ödeyince Şirinyer aile çay bahçesiymiş. 1 çay içindce reflu yapar içmeyelim artık diyen adam kadın ödeyince masayı bile yiyormuş. En nefret ettiğim adam tipi cimriler

esımle cok zıt ınsanlarız
sadece ''bazı'' konularda bana gore de onemlı 2-3 konuda benzer dusunuyoruz

ınsanlar farklı ortam, kultur, terbıye, gorgu ve genle buyudu bırbırımıze nasıl benzeyebılırız kı ?

onemlı olan ne kadar farklı dusunsek de ortak paydada bulusabılmek, bırbırımıze saygı duyabılmektır

Kaç arkadaşım, kaç!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…