Esnek çalışma

gecenin_resmi

BU' DA GEÇER!!
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2015
6.203
12.525
448
Sağlıkta çalışıyorum.hemşire doktor değilim. Hasta ile iç içe bir birimde görevliyim ama. Salgının ilk aylarında resmen pertimiz çıktı. Doğuda büyük bir hastanede çalışıyorum. Sadece kendi ilimiz değil çevre illerin hastaları da bize geliyor o yüzden geceleri yorgunluktan uyuyamamak nedir ilk defa anladım. Saç diplerimize kadar ağrı giriyordu yorgunluktan. 8 5 çalıştık sadece hafta sonu izin. Esnek çalışma yada hemşireye doktorlara verdikleri covid desteği bize vurmadı. Döner sermaye sadece onlara veriyormuş. Bize, temizliğe, güvenliğe yok. Yönetimin yanlış uygulaması yüzünden Hasta yakınının kadın güvenliğe şiddet uyguladığını gözlerimle gördüm. Hiç değilse hafta içi de birgün bize izin verseler, bedenim dayanıyor psikolojik olarak çöktüm, hastaları geçtik kardeşimiz yaşında 15 yaş küçük hemşireler bile hırslarını yorgunlukları nı bizden çıkarıyor derken gözleri doldu.
Şuan bende aynı durumdayım. Esnek çalışmayı duyunca yine içlendim. Yine bize vurmayacak. Tıklım tıklım dolu otobüste bomboş koltuklara bakınca üzülüyorum. En çok yorulan biz salgın riski ile iç içe olan biz ama dinlenmeyen hergün işe gelmek zorunda kalan ve doktorlara hemşirelere verilen desteklerden faydalanmaya n yine biz.
İstifa etmeyi düşündüm bende çoğu arkadaş gibi ama iş nereden bulacaz. Devletteyiz sonuçta. Ayrıca tek maaş asla yetmez. Bu salgınında biteceği yok.
Tükenen aslında yan sağlık çalışanı oldu.
Benzer duyguları yaşayan varsa dertleşelim diye bir iç dökmeydi sadece:(

Sağlıkta çalışıyorum.hemşire doktor değilim. Hasta ile iç içe bir birimde görevliyim ama. Salgının ilk aylarında resmen pertimiz çıktı. Doğuda büyük bir hastanede çalışıyorum. Sadece kendi ilimiz değil çevre illerin hastaları da bize geliyor o yüzden geceleri yorgunluktan uyuyamamak nedir ilk defa anladım. Saç diplerimize kadar ağrı giriyordu yorgunluktan. 8 5 çalıştık sadece hafta sonu izin. Esnek çalışma yada hemşireye doktorlara verdikleri covid desteği bize vurmadı. Döner sermaye sadece onlara veriyormuş. Bize, temizliğe, güvenliğe yok. Yönetimin yanlış uygulaması yüzünden Hasta yakınının kadın güvenliğe şiddet uyguladığını gözlerimle gördüm. Hiç değilse hafta içi de birgün bize izin verseler, bedenim dayanıyor psikolojik olarak çöktüm, hastaları geçtik kardeşimiz yaşında 15 yaş küçük hemşireler bile hırslarını yorgunlukları nı bizden çıkarıyor derken gözleri doldu.
Şuan bende aynı durumdayım. Esnek çalışmayı duyunca yine içlendim. Yine bize vurmayacak. Tıklım tıklım dolu otobüste bomboş koltuklara bakınca üzülüyorum. En çok yorulan biz salgın riski ile iç içe olan biz ama dinlenmeyen hergün işe gelmek zorunda kalan ve doktorlara hemşirelere verilen desteklerden faydalanmaya n yine biz.
İstifa etmeyi düşündüm bende çoğu arkadaş gibi ama iş nereden bulacaz. Devletteyiz sonuçta. Ayrıca tek maaş asla yetmez. Bu salgınında biteceği yok.
Tükenen aslında yan sağlık çalışanı oldu.
Benzer duyguları yaşayan varsa dertleşelim diye bir iç dökmeydi sadece:KK43:
Üzüldüm durumunuza.
Yan sağlık çalışanı iseniz neden size izin vermiyorlar?

Inisiyatif alınıp geçici izin alamaz mısınız?
Esnek çalışma tüm devlet memurlarına gelmedi mi?
Esnek çalışmadan sizin sağlıkçı olarak yararlanmanız gerekmez mi? Bir sorsanız?

Üzüldüm durumunuza.
Yan sağlık çalışanı iseniz neden size izin vermiyorlar?

Inisiyatif alınıp geçici izin alamaz mısınız?
Esnek çalışma tüm devlet memurlarına gelmedi mi?
Esnek çalışmadan sizin sağlıkçı olarak yararlanmanız gerekmez mi? Bir sorsanız?
Hastane çalışanına yok. Hemşireler sorumlu hemşirelerin insiyatifinde çalıştı esnek. Ama bizim yöneticimiz adam yok veremem diyor

Covid salgını döneminde hastane çalışanlarına esnek mesai uygulanamaz ki. İşleri aksatmayacak şekilde esnek çalışma yapılabilir diyor. Hastane çok yoğun diyorsunuz, nasıl esnek çalışma olacak? Esnek çalışmanın nedeni sağlık personelinin ve hastanelerin yükünü azaltmak. Döner sermaye konusunda hemşireler de çok mağdur oldu. Covidli hasta ile en çok ilgilenen sağlık personeli hemşire ama doktorun 15 te biri kadar bir ödeme yapıldı.

Covid salgını döneminde hastane çalışanlarına esnek mesai uygulanamaz ki. İşleri aksatmayacak şekilde esnek çalışma yapılabilir diyor. Hastane çok yoğun diyorsunuz, nasıl esnek çalışma olacak? Esnek çalışmanın nedeni sağlık personelinin ve hastanelerin yükünü azaltmak. Döner sermaye konusunda hemşireler de çok mağdur oldu. Covidli hasta ile en çok ilgilenen sağlık personeli hemşire ama doktorun 15 te biri kadar bir ödeme yapıldı.
kıyaslamaya girerseniz en azından hemşire de her ay aldı. Temizlik personeli hemşireden de doktor dan da daha çok yıprandı gözlemlerime göre ama onlar n e esnek çalıştı ne de her ay ek ödeme yapıldı

kıyaslamaya girerseniz en azından hemşire de her ay aldı. Temizlik personeli hemşireden de doktor dan da daha çok yıprandı gözlemlerime göre ama onlar n e esnek çalıştı ne de her ay ek ödeme yapıldı
Esnek çalışma hasta sayısı azsa ortam müsaitse yönetici tarafından verilebilir. Yoğun hastane ortamında esnek çalışma mümkün değil. Covid salgınında ayda 160 saat fazla mesai yapmak durumunda olan hemşire arkadaşlarımı biliyorum.

Doktorlar da çok ciddi bir destek almıyor ki. Radyolog arkadaşım covid nöbeti tutuyor, 200 TL covid desteği almış. Hiç vermeseler daha iyi. Döner sermaye ödenmiyor doğru düzgün. Kaç ülkede 5500 TL’ye doktor çalıştırabilirler merak ediyorum.
Covid süreci en çok sağlık çalışanlarını yıprattı. Yazık bu insanları düşünen kimse yok. Kolaylıklar diliyorum hepinize.

esnek çalışma evden de çalışılabilen gruplar için uygulanıyor. (hoş bazı yerlerde izinli gibi yapıyorlar ancak bazı yerler evden de çalıştırıyor hem de daha sıkı çünkü bazı amirler kendileri işteyken evde olan çalışandan rahatsızlık duyuyorlar)

eğer işiniz evden çalışmaya müsait değilse malesef işe gitmek zorundasınız benim de aynı şekilde esnek çalışmaya dahil değilim çünkü saha çalışanıyım. ama ek ödeme konusunda kesinlikle kesinlikle haklısınız..bence hastanenin tepesine konan kuşa dahi verilmeli..bunun için birlik olup sesinizi duyurmalısınız ki destek toplayasınız.

Hastanede esnek çalışmayı yapanlar idari kadrolardi zaten.Bizim esnek çalışmamiz mümkün değil anca 3 saat geç gelme lüksümüz oluyordu ya da erken çıkma vs onun harici git ben seni idare ederim bugün diyemiyorduk yoğunluktan.

Üzgünüm ama bu yazı biz saglikcilari kapsamıyor olabilir.Zira esnek çalışmayı bırak izinleri kaldıracaklar yakında .
Bide o mesele var. İzinlerimiz kaldırıldı. Halen daha çıkamadık izne. Çıksak zaten evde geçireceğiz ama olsun dinlenirdik

Tabi ki .Ortamdan uzak kalmak çok iyi geliyor evde bile otursak .Size izin yok mu hala ? İzinler açıldı ama il bazlı farklı uygulama mi oluyor acaba ?
Kanunen bilmiyorum ne durumda fakat personel dökülüyor covidden. İdari olarak kaldırıldı. Çünkü çalışan kalmadı ellerinde

Üzgünüm ama sizdeki şartlar avm çalışanında ya da fabrika işçisinde yok. Koronalı hastalar hee yerde fellik fellik dolaşıyor.
8-17 ve haftasonu izin onlar için hayal
Normal şartta nasıl çalışıyordu iseler yine aynı şekilde çalışıyor avm ve fabrika işçisi. Evde oturan bile risk altında. Onlarla sağlık çalışanını aynı kefeye koyamazsınız. Ayrıca avm ler şuan çok tenha. Onlar baya rahat çalışıyor. Yorulmuyor.

Back
X