• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esnek çalışma

Normal şartta nasıl çalışıyordu iseler yine aynı şekilde çalışıyor avm ve fabrika işçisi. Evde oturan bile risk altında. Onlarla sağlık çalışanını aynı kefeye koyamazsınız. Ayrıca avm ler şuan çok tenha. Onlar baya rahat çalışıyor. Yorulmuyor.
Avmler tenha mı ? Normal zamanda giriş sayısına göre %10 15 azaldı yalnızca. Avm çalışanı ve fabrika işçisi günde 9 saat işte kalır ve haftada 6 gün çalışır.
Ben size izin vermesinler ya da ek ödeme yapmasınlar demiyorum kesinlikle yanlış anlamayın. Keşke herkese verilse şu salgın bitene kadar herkes dışarıda minimum süre geçirse :(

ilk defa birine olumsuz yorum yapacağım ben sağlık çalışanıyım. Bizler böyle bir süreçte çalışmayacaksak ne zaman çalışacağız .İnsanların derdi evime geçeyim param yatsın. Şavaş zamanı tüm askere izin verilir mi serbest çalışma getiril mi buda sağlık savaşı arkadaşım. anlıyorum yorgunsun yoruluyorsun. Hepimiz yoruluyoruz hepimiz risk altındayız. Ya bu deveyiz güdeceksin ya bu diyardan gideceksin.. Bu süreçte işssiz kalan milyonlarca insan var ekmeğinin kıymetini bilmelisin..Normal bir zamandan bahsetmiyoruz taşın altına elimizi koymak zorundayız..Meslek seçerken ben bu mesleği iyi günde de kötü günde de yaparmıyım demek lazım.. Bu covid hepimize var. Soruna gelecek olursak esnek çalışma kurumun insiyatifin de eğer ki sen esnek çalıştığında orada işin aksayacaksa çalışmamalısın , çalışamazsın.

Doktorlar da çok ciddi bir destek almıyor ki. Radyolog arkadaşım covid nöbeti tutuyor, 200 TL covid desteği almış. Hiç vermeseler daha iyi. Döner sermaye ödenmiyor doğru düzgün. Kaç ülkede 5500 TL’ye doktor çalıştırabilirler merak ediyorum.
Covid süreci en çok sağlık çalışanlarını yıprattı. Yazık bu insanları düşünen kimse yok. Kolaylıklar diliyorum hepinize.
Yüksekova'da hemsirelik yapan kaynım döner sermayeden 200 lira alirkan doktorlar 2000 almislar. Tekrar söylüyorum Yüksekova'da

ben devlet memuruyum, başından beri hiç esnek çalışma olmadı biz de ,yine olmayacak, tam tersi faizler düşünce iyice işler arttı daire insan seli oldu, her gün farklı bir şubeden corona haberleri geliyor, bir şubeden 25 kişide çıktı yine de kapatmadılar, ek ödeme fazla mesai falan , döner sermaye vs hiçbişey yok, hafta sonuda geliyoruz , akşam geçte çıkıyoruz,Biz sizden daha kötü durumdayız. Kronik hastayım yine de izin verilmedi.

Son düzenleme:
DEvlet memuru değil misiniz ?
Kamuda çalışıyorsanız bu haktan yararlanmanız gerekir.
Yönetimle görüşüp dönüşümlü gidio gelseniz en azından

Allah yardımcınız olsun. Ödemeler konusunda ben de size katılsam da düşününce ödeme durumları işin ağırlığına göre olmuyor zaten. Bedenen en çok yorulanlar en yüksek maaşı alamadığı gibi bu tür ödemelerden de faydalanamıyor. Her iş kolunda böyle.

Haklısınız bedenen ve ruhen yoruluyor olabilirsiniz ama belli dönemlerde belli sektörlere denk gelen olağanüstü durumlarda bunlar yaşandı,yaşanıyor ve yaşanılacak. Ben de hayvan sağlığında çalışıyorum bir dönem kuş gribi salgını vardı aylarca haftasonu dahil gece gündüz çalıştım hem de oturduğum yerden değil kapı kapı gezerek. Şu anda giyilen covid tulumlarından giyiyorduk o dönem de kendimizi korumak için. Kendi bölgemin dışında diğer bölgelere destek için görevlendirildim hatta. Karşılığında maddi olarakta birşey verilmedi. O anki durumda mesleğim gereği bunu yapmam gerekiyordu hem hayvan sağlığı hem de insan sağlığı için. Çok yoruldum, tükendim ama görevimi yerine getirdim. Bu dönemin şanssızları da insan sağlığında çalışan bütün görevliler. Savaş çıksa askerler dönüşümlü mü gidecek savaş bölgesine? Bu nedenle size bu konuda destek veremiyorum

Arkadaşlar burda yanlış anlaşılan bir durum var. Devletin sağlık çalışanına verildiği ek ödemenin mantığı yanlış anlaşılmış.

Doktorların, diş hekimlerinin, hemşirelerin normalde gelirleri maaş +döner sermayedir. Hemşirelerin aldığı döner sermaye maaşlarına nispeten çok daha az olsa da doktorlar neredeyse maaşı kadar döner sermayeden para kazanır. Döner sermayeyi kazanması için de hasta bakması işlem yapması vs lazım.

Covıd ilk çıktığında hastanede normal hasta alımları, yapılan işlemler ciddi anlamda kısıtlandırıldı. Doktorlar ve diş hekimlerinin bir kısmı covıdle ilgili çalışmalara çekildi (hala öyle). Yani kısacası sağlık çalışanları mesaiye gidip çalıştıkları halde (çoğu esnek çalışmadan faydalanmadı,İzinler iptal edildi vs) performans yapılamadığı için döner sermayeden gelir alamayacaklardı. Yani sadece sabit maaş ki emin olun doktor maaşları öyle yüksek değil.

Sağlık bakanlığı bu gruptakileri mağdur etmemek için döner sermayeden alacakları parayı ortalamadan hesaplayıp verdi. Bu 3 ay devam etti ama sonrasında bu grup sadece maaşa talim ettiler. Yani gelirleri bir anda ciddi anlamda düştü. Şimdi yine açıklama yapıldı. Bu konuda bir çalışma düşünülüyor.

Diğer yan sağlık çalışanlarının önceki gelirleri neyse o. Ne azaldı ne arttı. Yani maddi anlamda mağdur olmadılar. Ha tabiki çok yoruldular. Ama sadece onlar değil. Bu ayrı bir konu.

Yani sağlık çalışanlarına ödenen para ek para gibi değil mağduriyetin giderilmesi için verilen paraydı.

Şimdi prensip olarak kamuya esnek calsima gelmesi mantıklı. Hastanelerin yükünü azaltmak için böyle yapıyorlar . Ayrıca esnek çalışma tatil anlamına gelmiyor evden çalışacaklar tabi pratikte ne kadar uygulanır bilmiyorum ama annem devlet memuru evden de bir fiil çalıştı akşama kadar. Siz evden calisamazsiniz ki işiniz hasta bakmak. Yani esnek çalışmayı tatil olarak algılayıp neden bizde yok demeniz mantıklı değil

Ancak sağlık çalışanlarını teşvik etmek için pandemi ödeneği cikarilmaliydi bu konuda çok haklısınız. Malesef devlet herşeyde olduğu gibi bunda da adil değil

ilk defa birine olumsuz yorum yapacağım ben sağlık çalışanıyım. Bizler böyle bir süreçte çalışmayacaksak ne zaman çalışacağız .İnsanların derdi evime geçeyim param yatsın. Şavaş zamanı tüm askere izin verilir mi serbest çalışma getiril mi buda sağlık savaşı arkadaşım. anlıyorum yorgunsun yoruluyorsun. Hepimiz yoruluyoruz hepimiz risk altındayız. Ya bu deveyiz güdeceksin ya bu diyardan gideceksin.. Bu süreçte işssiz kalan milyonlarca insan var ekmeğinin kıymetini bilmelisin..Normal bir zamandan bahsetmiyoruz taşın altına elimizi koymak zorundayız..Meslek seçerken ben bu mesleği iyi günde de kötü günde de yaparmıyım demek lazım.. Bu covid hepimize var. Soruna gelecek olursak esnek çalışma kurumun insiyatifin de eğer ki sen esnek çalıştığında orada işin aksayacaksa çalışmamalısın , çalışamazsın.
Zaten benim tercihim sağlık değildi. Salgın çıkınca görevlendirme geldim. Konu sonunda iç döküş diye dile getirdim. İnternette yazan kalıplaşmış savaş barış cümlelerini yazmışsınız. Çok yerde gördüm cümleleri. Asker savaştan kaçmıyor Bla Bla. Sonuçta insanız makina yağı ile çalışmıyoruz bedenen ve ruhen çöktük. Sizin gibi süper kahraman değiliz kabul. Serzenişte bulunma hakkımız da yok. Evde yatalım maaş yatsın muhabbetini siz yaptınız demekki sizi de rahatsız etmiş bu durum. Ha yapacak bişey yok. Evet benim de nefsime dokundu. Çift maske box önlüğü siperlik ile can hıraş çalışırken, virüs yayılması diye esnek çalıştırılan personelin pikniklerde gezmesi. Siz sitem etmeyin ben ediyorum

Haklısınız bedenen ve ruhen yoruluyor olabilirsiniz ama belli dönemlerde belli sektörlere denk gelen olağanüstü durumlarda bunlar yaşandı,yaşanıyor ve yaşanılacak. Ben de hayvan sağlığında çalışıyorum bir dönem kuş gribi salgını vardı aylarca haftasonu dahil gece gündüz çalıştım hem de oturduğum yerden değil kapı kapı gezerek. Şu anda giyilen covid tulumlarından giyiyorduk o dönem de kendimizi korumak için. Kendi bölgemin dışında diğer bölgelere destek için görevlendirildim hatta. Karşılığında maddi olarakta birşey verilmedi. O anki durumda mesleğim gereği bunu yapmam gerekiyordu hem hayvan sağlığı hem de insan sağlığı için. Çok yoruldum, tükendim ama görevimi yerine getirdim. Bu dönemin şanssızları da insan sağlığında çalışan bütün görevliler. Savaş çıksa askerler dönüşümlü mü gidecek savaş bölgesine? Bu nedenle size bu konuda destek veremiyorum
Yoğun çalışmaya alışığım. Asıl kurumumda da çok yoğun dönemlerim oldu. Ama tesellisi bitecek rahatlıyacaz idi.bu illet bitmiyor bitmeyecek gibi. Tam rahatladık yasaklar kalktı nefes alacağız dedik bulunduğum şehşr de arttı vaka lar. Maske ile dolaşmaktan kulak arkalarımız yara oldu

Esnek çalışma saatini de daha çok gezeyim anama babama gideyim diye algılayanlarla dolu ortalık. Sağlık çalışanları greve gitse hakları. Hepsinin kendisi çoluğu çocuğu perişan oldu bu süreçte hala daha ufacık şeyleri problem edenler var. Gerçekten hayretle izliyorum ne diyeyim. Allah yardımcınız olsun başka nedir bilemiyorum 🤷🏻‍♀️

Hiç katılmıyorum. İnsanların salaklığının bedelini sağlık çalışanları ödemek zorunda değil. Evimde olayım param yatsın anlayışını başka meslek grupları için söyleyeceksiniz. İşin içinde olan biri olarak üstelik bu derece adanmışlık hayrete düşürdü beni.

Sağlık çalışanları bu süreçte en cok yorulanlar maalesef
Ben de memurum şu an idari izindeyim ama bu esnek calisma sebebiyle "evde yatiyor gelsin calissin" mantığı ile cagrilabilirim. Ben de endişeliyim cagrilirsam sokaga cikmak ve maske takmayan, mesafenin hic olmadığı, her gün onlarca vatandasin gelip.gittigi yere geri dönmek zorunda kalacagim icin.
Bakalim bu genelge nasil.uygulanacak
Maalesef hep.amirlerin inisiyatifine birakildi benim.de kronik hasta olup calismak zorunda kalan tanidiklarim.var
Allah gerçekten bu surecte tum saglikcilara kolaylik versin

Covid ilk çıktığında hastanelerde sadece covid ve durumu kritik hastakar vardı poller kapalıydı. Şmdi normal hastaların üstüne covid var. Neyin esnek çalışması mümkün değil yani... 1 gün nöbete gelip 2 gün gelmeyerek yapabilecek bazıları, onda da nöbet ücreti alamıyorlar benm bildğm. Normal mesaisine sayılacak... ben esnek çalşma dönemi her gün hastanedeydm altımızda çalşan personeli yolladık biz kaldık az kişi ile döndürebildik de. Ama şuan kimse biyere gidemez bizde de... sağlıkta zor uygulanır bu defa.

Yahu anlamadığım bir şey var.8 5 normal mesai saatlerinde çalışıyorsunuz ve hafta sonu izinlisiniz? normal değil mi bu?Doktor dediğiniz adam-kadın öss de ünide 6 7 yıl ailesinden uzak gece gündüz çalışarak saçlarını döküyor.Onlar sizin kadar ağlamadı.Esnek çalışma saatlerini bilmiyorum sağlık kurumlarında da uygulamaya geçileceğini sanmıyorum.(konu hakkında net bilgim yok) Bana tepkiniz anlamsız geldi.Döner sermayeye kafam basmıyor ama ben hemşire doktor olsam güvenlik ve danışmadaki desktekinin alması mantıksız gelirdi

Yahu anlamadığım bir şey var.8 5 normal mesai saatlerinde çalışıyorsunuz ve hafta sonu izinlisiniz? normal değil mi bu?Doktor dediğiniz adam-kadın öss de ünide 6 7 yıl ailesinden uzak gece gündüz çalışarak saçlarını döküyor.Onlar sizin kadar ağlamadı.Esnek çalışma saatlerini bilmiyorum sağlık kurumlarında da uygulamaya geçileceğini sanmıyorum.(konu hakkında net bilgim yok) Bana tepkiniz anlamsız geldi.Döner sermayeye kafam basmıyor ama ben hemşire doktor olsam güvenlik ve danışmadaki desktekinin alması mantıksız gelirdi
Sağlık çalışanını sadece doktor hemşire sanan zihniyete ne desem az. Doktorlar çok maaş alıyor niye bide covid parası yatıyor demedi kimse. Doktor yıprandı ise tüm sağlık personeli yoruldu bize de moral olsun diye ödenek yapılabilirdi ana fikir. Okadar saçmalamışsınz ki. Doktor 6 7 yıl okumuş onlar insan, siz okumamışsınız bile ölün der gibi konuşmuşsunuz. Öğrenci yok bilinçli insanlar dışarı çıkmıyor. Hasta ile iç içe olmayan kişilere verilmesinden se 9 saat nefes nefese çalışana verilsin adil olunsun diyoruz. Sağlıkta olmayıp 8 5 çalışıyorsun daha ne istiyorsun demek te ne bileyim

Back
X