Esnek çalışma

Yurtdisindayim ayni bransdayizs. Ilk 3ay canimiz cikti bizimde. Normalde her 3.haftasonu calisirdik. 2haftaya dustu bazen de ayda 1 haftasonum anca bostu.
Gecen seneden planlanmis 1ay iznim vardi Haziran ortasindan. Oh be dunya varmis dedim resmen.
Tabi doner donmez yine ayni durum. Ilk 2 hafta 50saat calistim. Birde 2 cocuk. Kres ve okullar da acik burda.

Sunuda belirteyim. Guya 30dk molamiz var ama 5dk da yemek yiyip kosturmaya Devam.
Isimi seviyorum ama pandemi doneminde cidden nefes almaya vakit bile yok
Yıllık izin aldığınızda ek ödemede kesinti oluyor mu yurt dışında? Ya da aile hekimleri/hemşireleri covid alıp karantinaya alındıklarında maaş kesiliyor mu? Türkiye'de bunlar oluyor maalesef. Ya da hasta sayısı az diye ek ödeme kesiliyor mu? Hatta ek ödeme var mı? Bir de hangi ülke 😏

Bende eski bir sağlık çalışanı olarak cevaplamak istiyorum
8-5 çalışıyorsunuz
Hafta sonu izinlisiniz
Daha ne olabilir?
Hele ki pandemi döneminde
Ya başımın üstüne deyip sızlanmamalı yada istifa etmelisiniz
Bir doktor kadar zorlanmadığınızı düşünüyorum
Evet sağlık çalışanları bu dönemde çok yıprandı ama sizinki biraz bu durumu kullanamamanın sıkıntısı gibi
Bence hiç hoş değil

Yıllık izin aldığınızda ek ödemede kesinti oluyor mu yurt dışında? Ya da aile hekimleri/hemşireleri covid alıp karantinaya alındıklarında maaş kesiliyor mu? Türkiye'de bunlar oluyor maalesef. Ya da hasta sayısı az diye ek ödeme kesiliyor mu? Hatta ek ödeme var mı? Bir de hangi ülke 😏

Sistem farkli. Danimarkadayim
Maasimin 38%i vergiye gidiyor. 12% de yillik izin icin kesiliyor. Yani boylece kendi maasindan birikim oluyor. Izne cikinca maas aliyorsun bu sekilde.

Kesilmiyor karantiya alindigimizda. Hemsireyim bu arada. Kizim pozitif vaka ile birlikte olan bir cocuk ile oynadi kresde. O ortaya cikinca bende karantinaya girdim test sonucu cikana kadar.
Covid den dolayi oldugu icin is yerim bunu bildiriyor saglik kurumuna. Boylece is yerim degilde devlet oduyor o karantinada oldugum surecin maasini.

Hasta sayisina bakilmiyor... Aylik belirli maasim var. Haftada 30saatlik diye calisiyorum. Kontratimda boyle ama degisebiliyor bu. Fazla dan calisiyoruz surekli. Hic 30saat icinde kalmadi. Kac saat calisiyorsam maasim ona gore yukseliyor.
Haftasonu biraz daha fazla aliyorsun. Izin gününde cagriliyorsam iki kat maas aliyorsun. Ama iste yine ona gore vergi cekiliyor hala

Tüm kurumlar esnek çalışırken biz sağlıkçılar soluksuz çalışıp yoruluyoruz.
Siz SAĞLIK SEKTÖRÜ ÇALIŞANI olarak normal 8-5 mesainizi yaptınız, haftasonu da çalışmadınız, covidli hastayla yakın temasta da bulunmadınız (en fazla nüfus cüzdanı al ver yapmışsınızdır o da zaten hastayla aranızda mesafe oluyor ve illaki kendinizi koruma yöntemlerini kullanmışsınızdır) bunları deskte çalışansınızdır diye tahmin ederek yazıyorum. Temizlik elemanı ya da güvenlik görevlisi de olsanız yine temasınız çok az olur. Neyse kısa kesicem siz rutin işinizi aynı saatler ve günlerde yaptınız ama daha fazla para istiyorsunuz. Siz fazladan birşey yapmamışsınız ki neyin karşılığını istiyorsunuz?

Sağlıkta çalışıyorum.hemşire doktor değilim. Hasta ile iç içe bir birimde görevliyim ama. Salgının ilk aylarında resmen pertimiz çıktı. Doğuda büyük bir hastanede çalışıyorum. Sadece kendi ilimiz değil çevre illerin hastaları da bize geliyor o yüzden geceleri yorgunluktan uyuyamamak nedir ilk defa anladım. Saç diplerimize kadar ağrı giriyordu yorgunluktan. 8 5 çalıştık sadece hafta sonu izin. Esnek çalışma yada hemşireye doktorlara verdikleri covid desteği bize vurmadı. Döner sermaye sadece onlara veriyormuş. Bize, temizliğe, güvenliğe yok. Yönetimin yanlış uygulaması yüzünden Hasta yakınının kadın güvenliğe şiddet uyguladığını gözlerimle gördüm. Hiç değilse hafta içi de birgün bize izin verseler, bedenim dayanıyor psikolojik olarak çöktüm, hastaları geçtik kardeşimiz yaşında 15 yaş küçük hemşireler bile hırslarını yorgunlukları nı bizden çıkarıyor derken gözleri doldu.
Şuan bende aynı durumdayım. Esnek çalışmayı duyunca yine içlendim. Yine bize vurmayacak. Tıklım tıklım dolu otobüste bomboş koltuklara bakınca üzülüyorum. En çok yorulan biz salgın riski ile iç içe olan biz ama dinlenmeyen hergün işe gelmek zorunda kalan ve doktorlara hemşirelere verilen desteklerden faydalanmaya n yine biz.
İstifa etmeyi düşündüm bende çoğu arkadaş gibi ama iş nereden bulacaz. Devletteyiz sonuçta. Ayrıca tek maaş asla yetmez. Bu salgınında biteceği yok.
Tükenen aslında yan sağlık çalışanı oldu.
Benzer duyguları yaşayan varsa dertleşelim diye bir iç dökmeydi sadece:KK43:
Allah yardimciniz olsun bende yurtdisinda bir hastanede doktorum burda esnemiyor saatler bizim içinde 2 3 haftadan sonra ancak izin aldigimiz zamanlar oluyor pandemi hastanesinde oldugum ve vakalar siddetli derecede arttigi için. Hastanede kalıyorum. Ve hastalara bir saatten sonra yararli olamadigimi hissediyorum. Bu daha büyük bir stres yaratiyor bende. Bugün nöbetten çıktım her an arayabilirler. Tükenmek falan şu anın yaninda hiç kalır. Acaba elimizde bugun kim son nefesini verecek korkusuyla yaşamak... acaba bugun kac kisiyo kaybedecegiz korkusuyla uyuyamamak... burda esneklik yok ama Turkiye de varsa sevindim insallah sizin içinde gelir. Lakin herseyden once doktorlar icin gerekli. Ruh hali bozuksa hata yapma orani yüksek. Biriminizi bilmiyorum ama kagit islerinde bir hata olsa tekrari geri alinir ama doktor hata yaparsa dönüşü yok. Hem 8 5 ve hafta sonlari tatil umarim darısı bize.

Siz SAĞLIK SEKTÖRÜ ÇALIŞANI olarak normal 8-5 mesainizi yaptınız, haftasonu da çalışmadınız, covidli hastayla yakın temasta da bulunmadınız (en fazla nüfus cüzdanı al ver yapmışsınızdır o da zaten hastayla aranızda mesafe oluyor ve illaki kendinizi koruma yöntemlerini kullanmışsınızdır) bunları deskte çalışansınızdır diye tahmin ederek yazıyorum. Temizlik elemanı ya da güvenlik görevlisi de olsanız yine temasınız çok az olur. Neyse kısa kesicem siz rutin işinizi aynı saatler ve günlerde yaptınız ama daha fazla para istiyorsunuz. Siz fazladan birşey yapmamışsınız ki neyin karşılığını istiyorsunuz?

şu an riski arttığı için bir ek ödeme alması gerekmiyor mu? ilk vefatlardan bir tane gencecik 33 yaiındaki Dilek tahtalı ydı ve muhasebe ya da danışma gibi bir yerde çalışıyordu, sağlık personeli doktor hemşireden ibaret değil ki, keşke ek ödeme yapılsa, bence hakediyorlar, guvenliği de hakediyor, danışması da hakediyor, muhasebesi de hakediyor, ekstra iş yuku gelen herkes hakediyor.

şu an riski arttığı için bir ek ödeme alması gerekmiyor mu? ilk vefatlardan bir tane gencecik 33 yaiındaki Dilek tahtalı ydı ve muhasebe ya da danışma gibi bir yerde çalışıyordu, sağlık personeli doktor hemşireden ibaret değil ki, keşke ek ödeme yapılsa, bence hakediyorlar, guvenliği de hakediyor, danışması da hakediyor, muhasebesi de hakediyor, ekstra iş yuku gelen herkes hakediyor.
Şunu bi netleştirsek: kimse covid de risk altında diye para almıyor. İnsanlarq ‘normalde aldıkları’ performanslar yatmadığı için ‘sus payı’ veriliyor. O da bi veriliyor iki verilmiyor. Normalden az veriliyor. Mesele o sağlık personeli, bu değil değil yani......

İyi de burada ekstra iş yükü yokki konu sahibinde 8-5 normal mesai saati haftasonu da tatil. Normal mesai yapıyor. Ben de haftanın 4 günü sürekli dışarda denetimdeyim günde yüzlerce insanla muhattap oluyorum. Ama bir doktor ya da hemşire gibi yüzlerce hastaya dokunmuyorum müdahele etmiyorum. Konu sahibi dese ki haftasonu çağırıyolar gece nöbetçi yazıyorlar o zaman anlarım mesaisini versinler.

Allah yardimciniz olsun bende yurtdisinda bir hastanede doktorum burda esnemiyor saatler bizim içinde 2 3 haftadan sonra ancak izin aldigimiz zamanlar oluyor pandemi hastanesinde oldugum ve vakalar siddetli derecede arttigi için. Hastanede kalıyorum. Ve hastalara bir saatten sonra yararli olamadigimi hissediyorum. Bu daha büyük bir stres yaratiyor bende. Bugün nöbetten çıktım her an arayabilirler. Tükenmek falan şu anın yaninda hiç kalır. Acaba elimizde bugun kim son nefesini verecek korkusuyla yaşamak... acaba bugun kac kisiyo kaybedecegiz korkusuyla uyuyamamak... burda esneklik yok ama Turkiye de varsa sevindim insallah sizin içinde gelir. Lakin herseyden once doktorlar icin gerekli. Ruh hali bozuksa hata yapma orani yüksek. Biriminizi bilmiyorum ama kagit islerinde bir hata olsa tekrari geri alinir ama doktor hata yaparsa dönüşü yok. Hem 8 5 ve hafta sonlari tatil umarim darısı bize.
Doktorlar ve Diğer sağlık çalışanları pek esneyemeyecek burqda da. Hasta sayısı eskisi gibi iken daha az çalışmak diye bir şey mümkün olabilir mi?

İyi de burada ekstra iş yükü yokki konu sahibinde 8-5 normal mesai saati haftasonu da tatil. Normal mesai yapıyor. Ben de haftanın 4 günü sürekli dışarda denetimdeyim günde yüzlerce insanla muhattap oluyorum. Ama bir doktor ya da hemşire gibi yüzlerce hastaya dokunmuyorum müdahele etmiyorum. Konu sahibi dese ki haftasonu çağırıyolar gece nöbetçi yazıyorlar o zaman anlarım mesaisini versinler.

iş yuku artmadı mı sizce bu sureçte? hasta insanlarla karşılaşma olasılığı arttı. ölebilme ihtimali daha fazla eskisine göre. sabah 8 akşam 5 100 tane normal hastayla uğraşmak var, sabah 8- akşam 5 200 covidli temaslı şuphelisiyle uğraşmak var. sonuçta şu an daha fazla risk içeren bir meslek yapıyor eskiye nazaran.
sizin muhatap olduğunuz kişilerden 1-2 covidli vardır yoktur, şu sureçte hastaneye gidenlerin yuzde kaçı covidlidir sizce?
hem onun tatil istemesi esnek çalışma istemesi ek ödeme istemesi bizi neden ilgilendirir ki?
ben hak veriyorum konu sahibine, covid surecinde iş yuku artan, riski artan herkes ek ödeme alsa keşke. (çalışma saatleri demiyorum) keşke meslek ayırdetmeksizin hepimize sevdiklerimize ve hobilerimize vakit ayırabileceğimiz zamanlar tesis edilse. bu bir dilek. ve istemek hakkı.
kim istemez.

iş yuku artmadı mı sizce bu sureçte? hasta insanlarla karşılaşma olasılığı arttı. ölebilme ihtimali daha fazla eskisine göre. sabah 8 akşam 5 100 tane normal hastayla uğraşmak var, sabah 8- akşam 5 200 covidli temaslı şuphelisiyle uğraşmak var. sonuçta şu an daha fazla risk içeren bir meslek yapıyor eskiye nazaran.
sizin muhatap olduğunuz kişilerden 1-2 covidli vardır yoktur, şu sureçte hastaneye gidenlerin yuzde kaçı covidlidir sizce?
hem onun tatil istemesi esnek çalışma istemesi ek ödeme istemesi bizi neden ilgilendirir ki?
ben hak veriyorum konu sahibine, covid surecinde iş yuku artan, riski artan herkes ek ödeme alsa keşke. (çalışma saatleri demiyorum) keşke meslek ayırdetmeksizin hepimize sevdiklerimize ve hobilerimize vakit ayırabileceğimiz zamanlar tesis edilse. bu bir dilek. ve istemek hakkı.
kim istemez.
Riskin artması olarak bakınca okullar açılırsa öğretmenlere de, açık olan tüm kamu kurumlarındaki memurlara da, bilimum insanla işi olan her işyerinde Çalışanlara da ek ödeme mi olmalı covid için peki? Evet bir sağlıkçı olarak herkes evde otururken çalıştığımızda kazandığımız paranın düşmesi haksızlık ama iş ekstra bi ödeme olsun demeye gelince içinden çıklmaz hal alıyor... Sağlıkçılara önce haklarını versinler...Ekstra ödemeleri onların olsun...

Riskin artması olarak bakınca okullar açılırsa öğretmenlere de, açık olan tüm kamu kurumlarındaki memurlara da, bilimum insanla işi olan her işyerinde Çalışanlara da ek ödeme mi olmalı covid için peki? Evet bir sağlıkçı olarak herkes evde otururken çalıştığımızda kazandığımız paranın düşmesi haksızlık ama iş ekstra bi ödeme olsun demeye gelince içinden çıklmaz hal alıyor... Sağlıkçılara önce haklarını versinler...Ekstra ödemeleri onların olsun...

sağlık personeli olan herkese verilmeli, diğer personel sağlık personelinde olduğu kadar risk altında değiller, karşılaştığımız covidli sayısı gunde 1 dir 2 dir belki hepimizin, maske dezenfektan mesafeyle masaya konulacak bir pleksiyle hallolur, ama sağlıkta çalışan butun personellerin riski çok arttı.

kim istemez.
BUradaki yorumunuza göre her çalışana ek ödeme verilmeli o zaman çünkü şu anda risk her yerde çok fazla. Hatta covid olduğunu saklayanlar bile var. Günde emin olun 1-2 covidliden fazlasıyla muhatap oluyorumdur. Kimin ne olduğunu bilemeyiz. Benim ekip arkadaşım kronik rahatsızlığı nedeniyle idari izinliydi ve tüm iş yükü bendeydi iş yüküm 2 katına çıktı ve tam pandemi sürecinin başladığı dönem tek çalıştım risk altında. O zaman bana da versinler ek ödeme. Ama ben istemem bana vereceklerine doktor hemşireye versinler onlar kadar zor durumda olan yok çünkü.
sağlık personeli olan herkese verilmeli, diğer personel sağlık personelinde olduğu kadar risk altında değiller, karşılaştığımız covidli sayısı gunde 1 dir 2 dir belki hepimizin, maske dezenfektan mesafeyle masaya konulacak bir pleksiyle hallolur, ama sağlıkta çalışan butun personellerin riski çok arttı.
Burada çok güzel söylemişsiniz konu sahibi sizin dediğiniz gibi deskte çalışıyor sanırım (tam ne iş yaptığını söylemedi) hastanelerde mesafe pleksi ve dezenfektan vardır zaten yani doktor ve hemşireye verilen ek ödemenin kendisine de yapılması bence haksızlık olur diye düşünüyorum.

Yok canım bir doktor veya hemşireden kötü durumda olduğunuzu söylemeyin lütfen.Üstelik kendi dairemde de bu tarz söylemler duyuyorum neden bize bu imkanlar tanınmıyor diyenler falan.İyi de arkadaşım ben okudum bin tane sınavdan gectim bırak da benim şartlarım odam masam önümde çayım rahatım oluversin.Güvenlik,temizlik vs vs saygı duyarım zor iş.Ama kendinizi de tıp okumuş insanlarla aynı kefeye koymayın.Tabi ki onlara sundukları imkanı size sunamazlar çünkü arada dağlar kadar fark var.Senin eğitim düzeyin ne ki ek ödemeyi doktora yaptıkları gibi sana da yapsınlar.He öyleyse sen de oku senin de olsun...

Muhtemelen kayıt memursunuz işiniz çok zor sizler de hastayla yüz yüze iç içesiniz. Allah yardımciniz olsun. Inşallah bi an önce biter ne diim.

Yok canım bir doktor veya hemşireden kötü durumda olduğunuzu söylemeyin lütfen.Üstelik kendi dairemde de bu tarz söylemler duyuyorum neden bize bu imkanlar tanınmıyor diyenler falan.İyi de arkadaşım ben okudum bin tane sınavdan gectim bırak da benim şartlarım odam masam önümde çayım rahatım oluversin.Güvenlik,temizlik vs vs saygı duyarım zor iş.Ama kendinizi de tıp okumuş insanlarla aynı kefeye koymayın.Tabi ki onlara sundukları imkanı size sunamazlar çünkü arada dağlar kadar fark var.Senin eğitim düzeyin ne ki ek ödemeyi doktora yaptıkları gibi sana da yapsınlar.He öyleyse sen de oku senin de olsun...
Alkışlıyorum

sağlık personeli maaşları düşük yani sağlık bakanlığı az maaş verirken mesela sağlık personeline bekçi lere iç işleri bakanlığı yüksem maaş veriyor bunlar insanı ayrı yıpratıyor eskiden döner sermaye olurdu ondan dolayı maaş düşük kalmazdı ama uzun zamandır döner sermaye diye bir şey yok. maaşlar eski maaşlar la tl olarak çok fark yok zamlara rağmen yani tl nin değer kaybını geç ele geçen para da artmıyor yani zor drum

Back
X