Esnek çalışma

Her uzmanlıkta farklı işte. :)
eşim çok önemli bir yerde mühendis 7 bin civarı maaşı ek gelirlerimiz olmasa sıkışarak yaşarız büyükşehir de.ama arkadaşlarım çok tıp sektöründe eşlerine bile mercedes jeep alabiliyorlar öğretmen eşleri haftada 2 günden fazla işe gitmiyor çok lüks yaşıyorlar diğer memurlara göre :KK48: değil doktor olmak doktor eşi olmak bile statü sağlıyor ülkemizde.okulda müdür bile doktor eşlerine ayrıcalık tanıyor gözümle gördüm

Yurtdisindayim ayni bransdayizs. Ilk 3ay canimiz cikti bizimde. Normalde her 3.haftasonu calisirdik. 2haftaya dustu bazen de ayda 1 haftasonum anca bostu.
Gecen seneden planlanmis 1ay iznim vardi Haziran ortasindan. Oh be dunya varmis dedim resmen.
Tabi doner donmez yine ayni durum. Ilk 2 hafta 50saat calistim. Birde 2 cocuk. Kres ve okullar da acik burda.

Sunuda belirteyim. Guya 30dk molamiz var ama 5dk da yemek yiyip kosturmaya Devam.
Isimi seviyorum ama pandemi doneminde cidden nefes almaya vakit bile yok

8-4 çalışıyorlar(Dı) araştırma hastanesi
8-4 çalışıp covid icin ek odeme mi aldilar?Ama saglik bakanin aciklamasi vardi covidle birebir ugrasmayanlara vermeyeceğiz diye.Bulunduğunuz yerde bi adeletsizlik var çünkü hemşire 2 arkadaşımdan biri pandemi hastanesinde birebir ugraştı covid odeme aldı ama pandemi olunca ameliyatlar ve klinikler durduğu icin döner cok düşük geldi.Diğeri normal hastanede çalıştı randevu verilmediginden hasta olmadığından doner alamadı.
Siz normal mesainizde hasta kabul ederken hemşire azlığı ile nasıl hizmet verildi pek anlamadım.Sonucta bir ara hic randevu verilmedi aciller haric.Ama sağlık konusunda keske herkese adeletli davranilsaymis.Bu arada sizin yonetimde eksikler var gibi geliyor.Sendikaniz falan yok mu?

Aslında aynı şeyi söylüyoruz. Tüm kurumlar esnek çalışırken biz sağlıkçılar soluksuz çalışıp yoruluyoruz. Tükendik.esnek çalışma bize gelmedi.
Ülkede sağlıkla ilgili bir sorun varken nasıl sağlıkçılar esnek çalışsın 😂
(Ben de hiç esnek çalışmadım)

8-4 çalışıp covid icin ek odeme mi aldilar?Ama saglik bakanin aciklamasi vardi covidle birebir ugrasmayanlara vermeyeceğiz diye.Bulunduğunuz yerde bi adeletsizlik var çünkü hemşire 2 arkadaşımdan biri pandemi hastanesinde birebir ugraştı covid odeme aldı ama pandemi olunca ameliyatlar ve klinikler durduğu icin döner cok düşük geldi.Diğeri normal hastanede çalıştı randevu verilmediginden hasta olmadığından doner alamadı.
Siz normal mesainizde hasta kabul ederken hemşire azlığı ile nasıl hizmet verildi pek anlamadım.Sonucta bir ara hic randevu verilmedi aciller haric.Ama sağlık konusunda keske herkese adeletli davranilsaymis.Bu arada sizin yonetimde eksikler var gibi geliyor.Sendikaniz falan yok mu?
Dönerden aldılar işte covid. Bizim kurum çalışılacak en berbat yer.yandaşlık yapıp buranın ağası benim modun da üstlerimiz.Aslında ben sağlıkçı değilim ama müdürün yaptığı haksızlığa çok karşı geldim diye hastaneye görevlendirdi benimle uğraşma gibisinden.

Ayrıca benim gözümde sağlık çalışanı bu uğurda emek vermiş eğitimini almış.İnsan veya canlı sağlığı üzerinde çalışan demektir.Örnek olarak doktor hemşire hasta bakıcı ebe sağlık memuru röntgen teknikeri gibi.Çay ocağında çalışıyorsan yada güvenlikte çalışıyorsan çaycısındır veya güvenlikçisindir.Sallıyorum hastanede değilde merkez bankasında danışman temizlikçiysen bankacı mı oluyorsunuz ? Kusura bakmayın da bu neyin kafası :KK70: hastane deki kayıt memurunun iskideki kayıt memurundan ne farkı var?O da tüm gün alınteri döküyor sizde ? o da tüm gün insanlarla muhatap oluyor sizde ? Sizi onlardan daha yüce kılan daha üstün gören hak nereden geliyor?
👏👏👏👏

Aslında biz asgari ücretten biraz fazla alıyoruz. KHK ile kadro alanlardanız.3000 bile değil.
Üzüldüm. Umarım iyi maaş alırsınız.
Artma imkanı yok mu..

O azıcık paralara sağlık sektöründe çalışmak insanı rahatsız eder. Size iyileştirme yok mu?

12 bin a değil mi benim yakınım doktorlar sağlık ocağı aile hekimi ve uzman doktorlar 16 000 ila 40000 bandında kazanıyorlar yaşları henüz 40 ın altında üstelik .hele cerrahsa büyük şehir de aylık 100000 leri buluyor rahatça amerika da rahatça 2 çocuk okutuyorlar
Yuhhh çevremde bukadar kazanan hiç yok sizin nasıl bir çevreniz var maşallah 😂 İki aydır bütün uzmanlar sıfır döner aldı sizinkiler ne aldı bu dönemde merak ettim?

• Beğen
Reactions: 000
Dönerden aldılar işte covid. Bizim kurum çalışılacak en berbat yer.yandaşlık yapıp buranın ağası benim modun da üstlerimiz.Aslında ben sağlıkçı değilim ama müdürün yaptığı haksızlığa çok karşı geldim diye hastaneye görevlendirdi benimle uğraşma gibisinden.
Covid olmasa o covid ödemesi aldığını söylediğiniz kişiler totalde daha fazla kazanacaktı. Ki iki aydır ve daha ne kadqr Süre kimbilir sıfır dönerle yarıya düşmüş Paraya çalışacaklar. Kimse fazladan para vermiyor yani. Babasının hayrına da vermiyor. İyilik olsun moral olsun diye de değil....

Yuhhh çevremde bukadar kazanan hiç yok sizin nasıl bir çevreniz var maşallah 😂 İki aydır bütün uzmanlar sıfır döner aldı sizinkiler ne aldı bu dönemde merak ettim?
Devlette kim 100 bin alıyor?
Koca ülkenin cumhurbaşkanının maaşı 75 bin.
Ondan başka da o kadar yüksek alan yok.
Abartıldığını düşünüyorum.
Arkadaşımın halası devlette 27 yıllık kardiyolog. Doğuda yaşıyor. 18 bin alıyor. Ne 40 bini 100 bini..
Lütfen ya..evet iyi para kazansınlar ama bu devlet hangi cerraha 100 bin veriyor.. :KK30:

Sağlıkta çalışıyorum.hemşire doktor değilim. Hasta ile iç içe bir birimde görevliyim ama. Salgının ilk aylarında resmen pertimiz çıktı. Doğuda büyük bir hastanede çalışıyorum. Sadece kendi ilimiz değil çevre illerin hastaları da bize geliyor o yüzden geceleri yorgunluktan uyuyamamak nedir ilk defa anladım. Saç diplerimize kadar ağrı giriyordu yorgunluktan. 8 5 çalıştık sadece hafta sonu izin. Esnek çalışma yada hemşireye doktorlara verdikleri covid desteği bize vurmadı. Döner sermaye sadece onlara veriyormuş. Bize, temizliğe, güvenliğe yok. Yönetimin yanlış uygulaması yüzünden Hasta yakınının kadın güvenliğe şiddet uyguladığını gözlerimle gördüm. Hiç değilse hafta içi de birgün bize izin verseler, bedenim dayanıyor psikolojik olarak çöktüm, hastaları geçtik kardeşimiz yaşında 15 yaş küçük hemşireler bile hırslarını yorgunlukları nı bizden çıkarıyor derken gözleri doldu.
Şuan bende aynı durumdayım. Esnek çalışmayı duyunca yine içlendim. Yine bize vurmayacak. Tıklım tıklım dolu otobüste bomboş koltuklara bakınca üzülüyorum. En çok yorulan biz salgın riski ile iç içe olan biz ama dinlenmeyen hergün işe gelmek zorunda kalan ve doktorlara hemşirelere verilen desteklerden faydalanmaya n yine biz.
İstifa etmeyi düşündüm bende çoğu arkadaş gibi ama iş nereden bulacaz. Devletteyiz sonuçta. Ayrıca tek maaş asla yetmez. Bu salgınında biteceği yok.
Tükenen aslında yan sağlık çalışanı oldu.
Benzer duyguları yaşayan varsa dertleşelim diye bir iç dökmeydi sadece:KK43:

Haklısın
Ben sağlık çalışanlarına verilen ek ödemeleri hastane içinde görev yapan herkese veriliyor sanıyordum Nasıl bir sürü memur esnek çalışma adı altında haftada bir gün ise gittiyse, nasıl biz öğretmenler online ders yapan da yapmayan da hepimiz ek dersimizi kuruşu kuruşuna aldıysak size de ek ödeme bari yapilmaliydi

Devlette kim 100 bin alıyor?
Koca ülkenin cumhurbaşkanının maaşı 75 bin.
Ondan başka da o kadar yüksek alan yok.
Abartıldığını düşünüyorum.
Arkadaşımın halası devlette 27 yıllık kardiyolog. Doğuda yaşıyor. 18 bin alıyor. Ne 40 bini 100 bini..
Lütfen ya..evet iyi para kazansınlar ama bu devlet hangi cerraha 100 bin veriyor.. :KK30:
Aynı şekilde güneydoğuda kardiyolog, kalp damar cerrahı tanıdıklar var dediğiniz civarda alıyorlardı. Şuan onlar da 8000 e talim. Diğer uzmanları söylememe gerek yok sanırım.

Haksızlıklar hoş değil tabi.Ama bence biraz yanlış eksik bilgiler var gibi bakanin açıkladığının aksi durum varsa bunu cok rahat bakanlık yada cimere bildirebilirsiniz.Göreve iade falan keşke talep edebilirsiniz.

Aynı şekilde güneydoğuda kardiyolog, kalp damar cerrahı tanıdıklar var dediğiniz civarda alıyorlardı. Şuan onlar da 8000 e talim. Diğer uzmanları söylememe gerek yok sanırım.
Aynen öyle. Size katılıyorum.
Çevremde bir iki sağlıkçı var. Az çok maaşlarini biliyorum. Öyle paralar yok 100 bin falan. Belki ünlü Amerikan Hastanesinde çok medyatik bir cerrahsa ünlülerin doktoru ise evet belki o alır 50 bin ve üstü.
Öyle biri de milyonda birdir. Geneli asla kapsamaz.
Her meslekte bir iki tane çok iyi meblağlar kazananlar vardır.

Son düzenleme:
eşim çok önemli bir yerde mühendis 7 bin civarı maaşı ek gelirlerimiz olmasa sıkışarak yaşarız büyükşehir de.ama arkadaşlarım çok tıp sektöründe eşlerine bile mercedes jeep alabiliyorlar öğretmen eşleri haftada 2 günden fazla işe gitmiyor çok lüks yaşıyorlar diğer memurlara göre :KK48: değil doktor olmak doktor eşi olmak bile statü sağlıyor ülkemizde.okulda müdür bile doktor eşlerine ayrıcalık tanıyor gözümle gördüm
Bahsettiğiniz yakınlarınız özel sektör çalışanı mı acaba.zira çok sayıda aile hekimi uzman hekim tanıdıklarım var devlet kurumunda o meblaları kazanan hekim görmedim duymadım.

• Beğen
Reactions: 000
Yav öyle astronomik rakam alan doktor o kadar az ki. Ancak alanında tektir Konunun tek uzmanıdır. Belki onlar çok yüksek kazanıyordur. Yoksa normal uzman hekim doğuda sözleşmeli ise 15000 civarı alır ki hastane gelirinin Yüksek olması lazım. Batıda ise 9000– 12000 civarıdır maksimum alacağı. Doktorlar döner sermayeyi sadece 3 ay aldılar Mart Nisan Mayıs sonra kuru maaş ve sabit ödeme o kadar. Aylardır filyasyonda olan eşime döner ne covid ödemesi verdiler

Aslında aynı şeyi söylüyoruz. Tüm kurumlar esnek çalışırken biz sağlıkçılar soluksuz çalışıp yoruluyoruz. Tükendik.esnek çalışma bize gelmedi. Ama keşke Dr yada hemşireye yatan covid bize de yatsaydıda çok çalıştık ama karşılığını aldık dedim konu başından beri. Haaa sizin yaptığınız hesaba göre doktorlarda zarar da. Kıyaslama yapmadığım gibi şuan Dr ler adına da sitem ediyorum. Ha çevremdeki örneklerden yola çıkarak yaptım yorumları. Mesela eşimin kuzeni aile sağlığı merkezinde ve kendisi covid yattığını söyledi. Şimdi hastanede çalışan Dr ile o aynı emek mi verdi. Yani demem o ki adaletsizlik çok fazla
Poliklinikler bir süre kapalı kaldı, hasta sayısı azaldı diye dönerler hep kesildi. Fazla mesaiye rağmen bu ay -500de hemşire arkadaşlar. Ayrıca aile sağlığı merkezindeki hemşirelere ve doktorlara para verilmedi. İlçe sağlıktan görevlendirme geldiyse bir sureligine ilçe sağlıkta çalıştığı filyasyon nöbeti için vs para yatmıştır. Ben asmde hemsireyim.

Back
X