Esnek çalışma

esnek çalışma işini evden yürütebilecek kişiler için değil mi ?
hastanede bulunması zorunlu kişiler için, genel olarak işini evden yürütemeyecek ama o işin devam etmesi zorunlu olan kişiler için zaten uygulanamaz diye biliyorum.
ek ödemeler konusunda haklısınız. tabi ki bir doktorun sorumluluğu ile güvenliğin sorumluluğu bir tutulamaz ama o ortamda çalışmak zorunda herkes bundan yararlanmalı.

Bazi hastaneler dediğiniz gibi fazla mesaiye sorun etmedi. Ama pek çok arkadaşım anlattığım şekilde çalışti. Adı esnek oldu ama 1 ayda çalışılması gereken saat tamamlatildi. Covid hastası baktılar, servis covid servisi diye geçmiyor diye ek ödeme alamadılar. Alan da 3 kuruş bir şey aldı. Sağlık bakanı öyle bir müjde verdi ki herkes bizleri çift maaş alıyor sandı. 3 ay nasıl gecinecegimize sastik.
Aynen. Hemşire arkadaşlardan birine hiç yatmadı ama aynı dönem giren diğer arkadaşa covid servisi diye yattı. Halbuki ikisi de aynı işi farklı birimlerde yaptılar

esnek çalışma işini evden yürütebilecek kişiler için değil mi ?
hastanede bulunması zorunlu kişiler için, genel olarak işini evden yürütemeyecek ama o işin devam etmesi zorunlu olan kişiler için zaten uygulanamaz diye biliyorum.
ek ödemeler konusunda haklısınız. tabi ki bir doktorun sorumluluğu ile güvenliğin sorumluluğu bir tutulamaz ama o ortamda çalışmak zorunda herkes bundan yararlanmalı.
Biraz kurumun insiyatifin de. Mesela hemşire arkadaşlar 2 gün gelip 4 gün izin kullanılar. Dönüşümlü çalıştılar.sadece benim servisimde olanlar diğerleri nasıl oldu bilmiyorum. Aralarında anlaştılar hafta sonlarını birleştirerek 10 güne çıkardılar izinlerini. Bende çok imrendim yalan değil.

Hanımefendi doktoru hemşireyi hedef gösterdiğimi hangi cümleden çıkardınız merak ediyorum. Sadece doktor hemşire çalışmadı biz de sağlıkçıyız bizede ödeme yapmadılar dedim. Ayrıca burada 200 lira aldı doktor eşim ahbabım herneyse dediler bende kurumla alakalı demekki dönerden yatırdılar ise bizim doktor arkadaş 4500 aldı covidden dedim nerede anlaşamıyoruz
Tek cümle alıntılamayı bilmiyorum. Yoksa alıntılar hedef gösterdiğiniz cümleleri yazardım.
Ama son kez dönerle ilgili size açıklamada bulunup konunuzdan çıkacağım.
Doktorlar 3 aylık ek ödemeden sonra döner almadılar. (covid servisi filasyonda çalışanlar hariç) ama hadi alanlar üzerinden konuşalım. Şimdi hani 4500 ek ödemeden para alan doktor arkadaşınızdan konuşalım.

Bu doktorumuz covid olmasa maaş +6000+ek mesai alacaktı (1500 civarı). Covidden dolayı döner ve ek mesaiyi alamıyor. Devlet bunun yerine 4500 ek ödeme veriyor. Yani doktorumuz ortalama 3000 civarı ekside. Bu ek ödeme alan kesim.

Ek ödeme alamayan doktorlar ise (covid servisi ve filasyonda çalışmayanlar) sadece maaş alıyorlar. Yani ortalama 7500 civarı ekside. (rakamlar ortalama birebir aynı olmayabilir ama yaklaşık).

Ama yan sağlık çalışanları dediğiniz gurup eski maaşları neyse almaya devam ettiler. Yani sizin kazancınızda bir azalma olmadıki mağdur olasınız. Ha devlet tabiki size de ek ödeme yapsa bu dönemde herkes ister. Ama durumunuzu doktorun aldığı ek ödemeyle kıyaslamanız yanlış. Covid olmasa siz hala aynı parayı alacaktınız ama doktor daha fazla kazanacaktı.

Umarım anlatabilmişimdir.

Ah ben ilk defa duydum sizden. Saglik calisani deyince illa doktor hemsire oldugunu bilmiyordum,siz gibi calisanlar da saglik personeli oluyor saniyordum,şok oldum şu an pek cahilmisim. Hepiniz ayni uygulamaya dahil olmaliydiniz halbuki.

Anlamadığım riski alan,olası bir ölüm ya da davada hakim karşısına tazminat endişesiyle çıkan doktorla kendinizi nasıl bir gördüğünüz.Söz konusu maaşlar ve en yüksek ölüm oranları ile doktorlarımızın çalışmaya devam ettiğine ben şahsen şükrediyorum.8-5 mesai gayet makul,pek çok iş alanında insanlar daha korunmasız şekilde daha uzun saatler çalışıyorlar.Esnek mesai sağlık çalışanlarına uygulanmayacak muhtemelen,siz de bence elinizdekine şükredip kendinizi tulum,maske,siperlikle,hiyjenle korumaya devam edin.Allah kolaylık versin.

Tek cümle alıntılamayı bilmiyorum. Yoksa alıntılar hedef gösterdiğiniz cümleleri yazardım.
Ama son kez dönerle ilgili size açıklamada bulunup konunuzdan çıkacağım.
Doktorlar 3 aylık ek ödemeden sonra döner almadılar. (covid servisi filasyonda çalışanlar hariç) ama hadi alanlar üzerinden konuşalım. Şimdi hani 4500 ek ödemeden para alan doktor arkadaşınızdan konuşalım.

Bu doktorumuz covid olmasa maaş +6000+ek mesai alacaktı (1500 civarı). Covidden dolayı döner ve ek mesaiyi alamıyor. Devlet bunun yerine 4500 ek ödeme veriyor. Yani doktorumuz ortalama 3000 civarı ekside. Bu ek ödeme alan kesim.

Ek ödeme alamayan doktorlar ise (covid servisi ve filasyonda çalışmayanlar) sadece maaş alıyorlar. Yani ortalama 7500 civarı ekside. (rakamlar ortalama birebir aynı olmayabilir ama yaklaşık).

Ama yan sağlık çalışanları dediğiniz gurup eski maaşları neyse almaya devam ettiler. Yani sizin kazancınızda bir azalma olmadıki mağdur olasınız. Ha devlet tabiki size de ek ödeme yapsa bu dönemde herkes ister. Ama durumunuzu doktorun aldığı ek ödemeyle kıyaslamanız yanlış. Covid olmasa siz hala aynı parayı alacaktınız ama doktor daha fazla kazanacaktı.

Umarım anlatabilmişimdir.
Aslında aynı şeyi söylüyoruz. Tüm kurumlar esnek çalışırken biz sağlıkçılar soluksuz çalışıp yoruluyoruz. Tükendik.esnek çalışma bize gelmedi. Ama keşke Dr yada hemşireye yatan covid bize de yatsaydıda çok çalıştık ama karşılığını aldık dedim konu başından beri. Haaa sizin yaptığınız hesaba göre doktorlarda zarar da. Kıyaslama yapmadığım gibi şuan Dr ler adına da sitem ediyorum. Ha çevremdeki örneklerden yola çıkarak yaptım yorumları. Mesela eşimin kuzeni aile sağlığı merkezinde ve kendisi covid yattığını söyledi. Şimdi hastanede çalışan Dr ile o aynı emek mi verdi. Yani demem o ki adaletsizlik çok fazla

Biraz kurumun insiyatifin de. Mesela hemşire arkadaşlar 2 gün gelip 4 gün izin kullanılar. Dönüşümlü çalıştılar.sadece benim servisimde olanlar diğerleri nasıl oldu bilmiyorum. Aralarında anlaştılar hafta sonlarını birleştirerek 10 güne çıkardılar izinlerini. Bende çok imrendim yalan değil.
2 gün 48 saat mi çalıştılar yoksa 8 +8 16 saat mi çalışıp arayı 10 gün yaptılar.Sanirim görevli oldugunuz yer pandemi hastanesi degil ya da klinik farkli.Eğer covidli klinikte değilseniz hafta içi 8 5 normal mesainizi yaptınız ama hastane olduğu için tehlike altında oldunuz bunu mu kastettiniz.
Sağlıkta calisanlar bu süreçte yoruldular pandemi hastaneleri daha fazla.Dr , hemşire, polis,asker,ögretmen ,hakim savcu v.b aklima gelmeyen bircok meslek grupları maalesef ülkemizde dost meclislerinde maaşları ile eleştirilir.Bence hepimizin çalışma koşulları ve maaşları iyilestirilmeli bunun icin cabalamaliyiz öbür türlü bir yere varmıyoruz.

2 gün 48 saat mi çalıştılar yoksa 8 +8 16 saat mi çalışıp arayı 10 gün yaptılar.Sanirim görevli oldugunuz yer pandemi hastanesi degil ya da klinik farkli.Eğer covidli klinikte değilseniz hafta içi 8 5 normal mesainizi yaptınız ama hastane olduğu için tehlike altında oldunuz bunu mu kastettiniz.
Sağlıkta calisanlar bu süreçte yoruldular pandemi hastaneleri daha fazla.Dr , hemşire, polis,asker,ögretmen ,hakim savcu v.b aklima gelmeyen bircok meslek grupları maalesef ülkemizde dost meclislerinde maaşları ile eleştirilir.Bence hepimizin çalışma koşulları ve maaşları iyilestirilmeli bunun icin cabalamaliyiz öbür türlü bir yere varmıyoruz.
8-4 çalışıyorlar(Dı) araştırma hastanesi

Duyarlı yaklaşımınız için Allah razı olsun. Buradaki hatunlara göre insanca yaşamak sadece 6 7 yıl dirsek çürütmüş doktorların ve hemşirelerin hakkı. Daha iyi şartlar da çalışmak iyileştirilmesini talep dahi etmek suç yasa dışı.

ne demek sizden de Allah razı olsun, hepimiz insanca yaşamayı hakediyoruz.
dinlenmeyen insandan verim alınamaz,keşke anlayabilseler.
burdakilere göre doktorlar da full time çalışsın çunku o mesleği seçmişler, hemşireler de full çalışsın, öğretmenler aylardır yatıyor çalışsın, mağaza elemanları çalışsın,kargolar çalışsın, herkes full çalışsın.
covid zamanındayız, herşey mumkun olan en az kişiyle halledilmeli, bana kalsa devlet birkaç ay kredileri kiraları ödemeleri durdursun kimseden alınmasın,kamu personel maaşı da verilmesin pandemi surecinde herkesin gıdasına ilacına harcansın, sadece dönuşumlu olarak görev yapacak yuksek ucretli kişiler insanlara yiyecek içecek ilaç vs götursun. vakaları sıfırlayıp herşeye guzelce yeniden başlayalım.

Duyarlı yaklaşımınız için Allah razı olsun. Buradaki hatunlara göre insanca yaşamak sadece 6 7 yıl dirsek çürütmüş doktorların ve hemşirelerin hakkı. Daha iyi şartlar da çalışmak iyileştirilmesini talep dahi etmek suç yasa dışı.
Sürekli doktor hemşire demenizden ben açıkçası rahatsız oldum isyana yönelik bir konu olmuş fakat bizi de dışlamışsınız
Size benim de esnek çalışmadığımdan bahsettim bir hemşire olarak ki böyle aynı yoğun tempoda o hakları alamadan çalışan çok kişi var. Ayrıca o söylediğiniz hemşireler, hemşire sekreter personel doktor eksiklerini de tamamlayan hemşire dışında herşey oluyor yeri gelince.İnsanca yaşamak doktor ve hemşirelerin hakkı diye hala bir gocunma derdindesiniz yakıştıramadım ,
Sağlıkta çalışıp gören biri de bunu diyebiliyorsa, bu hemşire doktorlar ne yapmış la lavhe
Ölelim biz siz çok yaşayın.
Eğer ki onlar da yoruluyor herkes hakkını alsa bizde yoruluyoruz deseydiniz iyi niyetinizi anlardım.ama bu hoş olmamış

Yahu anlamadığım bir şey var.8 5 normal mesai saatlerinde çalışıyorsunuz ve hafta sonu izinlisiniz? normal değil mi bu?Doktor dediğiniz adam-kadın öss de ünide 6 7 yıl ailesinden uzak gece gündüz çalışarak saçlarını döküyor.Onlar sizin kadar ağlamadı.Esnek çalışma saatlerini bilmiyorum sağlık kurumlarında da uygulamaya geçileceğini sanmıyorum.(konu hakkında net bilgim yok) Bana tepkiniz anlamsız geldi.Döner sermayeye kafam basmıyor ama ben hemşire doktor olsam güvenlik ve danışmadaki desktekinin alması mantıksız gelirdi

yani doktor hemşire olamadığı için şu pandeminin en yoğun döneminde ek bir ödeme talep etmeye hakkı yok.
peki kayıt görevlisi olmasa hemşireler mi kayıt açacak hasta için doktorlar mı?
guvenlik olmasa kim koruyacak hastaneyi?
insanların emeğini kuçumsemeyin, eskiden 5 hasta giriyorsa şimdi 25 hasta giriyordur, riski daha fazla şu an,pek tabii hakediyorlar ek ödemeyi eskisine nazaran daha çok çalıştıkları, daha çok risk aldıkları için.

Malesef öyle düşünülüyor. Doktor maaşları çok düşüktür, emekli olmaları bile çok zor çünkü emekli maaşı net maaşları üzerinden yatıyor. İnsanlar da durduk yere doktorlara çok para veriyorlar tabii çalışacaklar diye doktor düşmanı oldu. Çok yazık.

herkese duşmanlar, oğretmenler yatıyor, akademisyenler yer yer geziyor, memurlar solitaire oynuyor, doktorlar iki tık tık yapıyor.
aslında cahil oldukları için kendilerinin yapmadığı herşeye duşmanlar.

Sürekli doktor hemşire demenizden ben açıkçası rahatsız oldum isyana yönelik bir konu olmuş fakat bizi de dışlamışsınız
Size benim de esnek çalışmadığımdan bahsettim bir hemşire olarak ki böyle aynı yoğun tempoda o hakları alamadan çalışan çok kişi var. Ayrıca o söylediğiniz hemşireler, hemşire sekreter personel doktor eksiklerini de tamamlayan hemşire dışında herşey oluyor yeri gelince.İnsanca yaşamak doktor ve hemşirelerin hakkı diye hala bir gocunma derdindesiniz yakıştıramadım ,
Sağlıkta çalışıp gören biri de bunu diyebiliyorsa, bu hemşire doktorlar ne yapmış la lavhe
Ölelim biz siz çok yaşayın.
Eğer ki onlar da yoruluyor herkes hakkını alsa bizde yoruluyoruz deseydiniz iyi niyetinizi anlardım.ama bu hoş olmamış
Ben mi demişim.diğer hanımlar sen kendini doktorla bir mi tutuyorsun niye onlarla kendini kıyaslıyor sun demiş. Onlara sabırla cvb veriyorum

Ben mi demişim.diğer hanımlar sen kendini doktorla bir mi tutuyorsun niye onlarla kendini kıyaslıyor sun demiş. Onlara sabırla cvb veriyorum
Evet ayrıca 24 saat çalışıyor çoğu hemşireler bende dair ona rağmen esnek çalışmadım ve yine güzel şeyler söylerken 8_5 çalışıp böyle söylenmek niye

Şuan almıyor öyle bir para ama evet eşim ortalama üstü kazanıyor haklısınız. Bunun için de benim hayat boyu verdiğimin çok ötesinde bi çaba sarf etmiş. Onun kadar emek gerektiren her meslek mensubunun bu şekilde ortalama üstü kazanmasını isterim ben de tabii ki.
12 bin a değil mi benim yakınım doktorlar sağlık ocağı aile hekimi ve uzman doktorlar 16 000 ila 40000 bandında kazanıyorlar yaşları henüz 40 ın altında üstelik .hele cerrahsa büyük şehir de aylık 100000 leri buluyor rahatça amerika da rahatça 2 çocuk okutuyorlar

• Komik
Reactions: 000
Kamudaki bütün öğretmenler de aynı maaşı almıyor zaten. Çalıştığı okulun ders yüküne öğrenci sayısına göre değişiyor. Branşı bile fark ediyor aldığı maaşta. Doktorları herkes çok alıyor sanmıyor. Birçok mesleğe göre zaten kazançları gayet iyi.
kuzenimi düşündüm de bir doktor eğer o kadar az kazanıyorsa benim kuzen her yıl evi nasıl alıyor peki lüks evler bunlar bir de ameliyata giren doktorların geliri çok çok yüksek .ailehekimi arkadaşımda geçen yıl 15ooo den fazla aldığını söylemişti

12 bin a değil mi benim yakınım doktorlar sağlık ocağı aile hekimi ve uzman doktorlar 16 000 ila 40000 bandında kazanıyorlar yaşları henüz 40 ın altında üstelik .hele cerrahsa büyük şehir de aylık 100000 leri buluyor rahatça amerika da rahatça 2 çocuk okutuyorlar
Her uzmanlıkta farklı işte. :)

Back
X