• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Espirilimi Olmalı Yoksa Mesafelimi ..

Tweety

-Zık-
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2011
36.383
26.109
598
Selam Kizlar Dert degil ama esimle surekli fikir alisverisi yaptigimiz bir mevzu bu, ben espirili insanlarla cabuk kaynasan insanlari gulduren biriyimdir hem disarda olsun hem evime gelen misafire olsun samimi davranirim kendilerini oyle daha rahat hissettiklerini dusunuyorum bazen cok geveze yada patavatsizmiyim diyede dusunmuyor degilim bide herkesi kendim gibi saniyorum cabuk guveniyorum, esim daha ciddidir mesefaledir cok espiri yapmaz daha ciddi konusur hemen guvenmez ve benim civik oldugumu soyluyor onun tabiriyle :-) Esime gore boyle insanlari cok guldurunce insanlar seni ciddiye almaz salak yerine koyar sanki banada oyle geliyo sizcede oylemidir mesafeli insan daha mi saygi gorur ?

tıpkı senin gibi biriyken eşin gibi davranışlara geçiş yapmış biri olarak diyebilirim ki; eşin çok haklı.
saygı demeyelim ama mesafeli insan esprili insana göre daha fazla ciddiye alınıyor, daha az kullanılabiliyor vs.
Ama saygı bundan bagımsız.Saygı görmek başka birşey.

Nabza göre şerbet olmalı bence ama bende eşin gibi düşünüyorum ben ikisinin ortasında davranıyorum ama mesafeli ve ciddi olmayı daha çok sürdürmek isterim

Mesafe sizi korur eşiniz hakli.samimi yanınizı sadece çok yakınlariniza gösterin bence de.insanlar haddini bilmek için duvarlar görmek ister yoksa samimiyetinize bakip kolayca kalbinizi kirabilirler.birakin "ciddiye almadıkları " insan olacaginiza "soguk insan" insan olun.tecrubeyle sabit huzur getirdiği: )

herseyin bi olcusu var bittabii... saf gibi goruncek kadar sacmalamazsanız sorun olmaz.. hatta ben tarif ettiginiz gibi insanların evine misafir olmayı cok isterim cunku ben pek konuskan degilimdir...

Bence herşey yerine göre olmalı bende gülmeyi güldürmeyi çok severim. Ağır misafirin olur tabi ki gırgır yapamazsın ama eğer misafirlerin akrabaların ya da arkadaşlarınsa zaten amaç eğlenmek değil mi neden ciddi olacaksın ki toplantımı yapıyoruz :)

Tecrube etmiş ve artık daha mesafeli olmaya özen gösteren biri olarak malesefki
Eşiniz haklı

Yerine gore adamina gore espiri guzeldir ama dozunu da kacirmamak lazim.

Ben eşinize kısmen hak verdim.
Yani eve gelen misafir neticede samimi olduğunuz kişilerdir.
Onlarla tabiki içinizden geldiği gibi sohbet edin.
Ama dışarıda bence ciddi bir duruş en güzeli.

Galiba ben bu dengeyi kurabildim. Samimi olduğum, sevdiğim insanların yanında rahat ve espriliyim.
Ama beni yeni tanıyan, nadir görüştüğüm veya güvenilmez bulduğum kişilere karşı hep mesafeliyim. İster istemez gelişen bir durum tabi bu.

Evet insanların geneli ilk andan kendisine samimi davranan kişileri daha rahat suistimal ediyor. Yüzü yumuşak bulma durumu yani.

kesinlikle mesafe derim,

maalesef ben beceremiyorum hemencecik güvenip kaynaşıyorum ama bundan özellikle iş hayatımda çok büyük sorunlarda yaşadım. aldırmamaya çalıştım ama bir yere kadar.

Ben eşin gibiyim
Samimi olduğum kişiler hariç herkese mesafeliyimdir, mutluyum

Ama yapı bu işler
Sonradan şöyle olayım deyip kasınca olmaz gibi
Sende böyle mutlusundur belki
Eşin durmuş durmuş yeni mi aklına gelmiş senin yapın

Adamına göre muamele yaptıktan sonra yalaka da olmazsin soğuk da. Orta karar.

Yerine göre, kişiye göre ve ortama göre değişir.
Fakat mesafeli olmak Herzaman daha iyidir.
Yapı olarak sıcak kanlı,neşeli bir kişi için mesafe kurmak çoğu kez zor olabiliyor.
Birkaç ufak darbe ve kazıktan sonra durum biraz olsun değişebiliyor.

Bütün Yorumlara Tessekurler,Nerdeyse Hepiniz Esime Hak vermis bende aslinda esimi hakli bulmuyor degilim.. ben onune gelene espiri yapmam tabi ama cevremede yaptigimda yumusak yuzlu bulup benden kucukler kalbimi kirabiliyo mesela ve isine gelince iyi olup gelmeyince baska oluyorlar bende insani kiramayip diyemiyorum bazen diyelim gulup eglendik sonra sakin kalinca diyorum acaba cokmi konustum cok mu sacmaladim felan
, Cekirgee Cekirgee canim yanlis anladin sanirim esim sorun etmiyor sorun eden benim onada ben acarim konuyu..

Selam Kizlar Dert degil ama esimle surekli fikir alisverisi yaptigimiz bir mevzu bu, ben espirili insanlarla cabuk kaynasan insanlari gulduren biriyimdir hem disarda olsun hem evime gelen misafire olsun samimi davranirim kendilerini oyle daha rahat hissettiklerini dusunuyorum bazen cok geveze yada patavatsizmiyim diyede dusunmuyor degilim bide herkesi kendim gibi saniyorum cabuk guveniyorum, esim daha ciddidir mesefaledir cok espiri yapmaz daha ciddi konusur hemen guvenmez ve benim civik oldugumu soyluyor onun tabiriyle :-) Esime gore boyle insanlari cok guldurunce insanlar seni ciddiye almaz salak yerine koyar sanki banada oyle geliyo sizcede oylemidir mesafeli insan daha mi saygi gorur ?
Mesafeli insan daha çok saygı görür diyemem ama mesafeli insan karşıdaki kendine bir hata yaparsa elinin tersiyle güzelce geri çevirir ve kendisini yıpratmaz. Mesela size biri olumsuz birşey yapsa sanki çok kafaya takarsınız gibime geliyor, yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama. Mesafeli insan pek takmaz bence..

Back
X