- 19 Nisan 2014
- 4.584
- 13.570
- 498
- Konu Sahibi RickandMorty
-
Elbette haklısınız. Nasıl ki artık kadınlar da çalışıp para kazanıyorsa, ev işi de kadın işi olarak görülmemeli. Bu konuda haklısınız. Ama hep dediğim gibi karşılıklı anlaşma olursa sıkıntı olmaz. Hani nasıl ki bazı işler erkek işi olarak görülüyorsa, bende kendi şahsım olarak bazılarını kadın işi olarak görüyorum. Ama bu böyle diye eziliyorum, ya da vasıfsızım diye bir durum yok. Düşünce yapısı tamamen.
Burda bir kaç arkadaş daha demiş, benim sevgilimde öyleydi, benim nişanlımda öyleydi ama artık değiller diye. Ara sıra erkeklerin suyuna gidip dediklerini yapıp sonra yine orta yolu bulmak karşı yolun egosunu tatmin etmek değildir. Bu böyle düşünülüyor olabilir ama ben öyle olmadığını düşünüyorum. E çünkü yeri geliyo onlar bizim suyumuza gidiyolar. Biz istiyoruz ya da seviyoruz diye bir şeyler yapıyor. Yani seviyoruz ve seviliyoruz, karşı taraf istedi diye bişiler yapmak, biraz alttan almak o kadar da kötü bir şey değil bence.
Allah nasip eder de bir de erkek evladım olursa dediğiniz gibi evde bir işin ucundan tutmayı bilerek yetiştircem inşallah :)
Dedim cnm hemde defalarcaa. Tam iki sene bu yüzdn kavgalı geçti kaç kere boşanmaya gittik ama çaresizlk inan bana eğer bir insan çaresizse öyle böyle çekiyo bir yere giderkn izin almadığmda oldu ama sonu tam bir ay eve gelmiyo bile denilir ne konuşr ne para bırakır saat 2 3 gelip sabah çıkar adeta iğrenç bir hayat yaşatr beyfendi erkek yaaa yani anlayağn ne yaptıysam ama ne yaptıysam ben bu adamı düzeltemedm şu anda sadc bn kabullenmşm oda yaşıyor erkeğim diye. O yüzdn diyorm evlenirken iyi dokuyn ve çocuk en az iki sene yapmayn ve ya okuyun ya çalışnE diyemedin mi biz baştan anlaştık şunu şunu yapmıyorum diye,hemen kabullendin mi yani,atıyorum tesettüre girmesen ne olurdu ya da bakkala giderken izin alman ne yapar döver mi
Benim de eşimle kültür farklılığımız var ben Istanbul'da doğdum büyüdüm keza babam ve büyükbabam vs 13 kuşak Istanbul'luyuz eşim ise tipik Karadeniz erkeği ve doğduğu büyüdüğü ortam ve köy bana ve aileme çok ters.Merhabalar kızlar,
Benim uzun süreli ciddi bir ilişkim var, evlenmeyi düşünüyoruz. Ancak kültür farkından mı nedendir (ben ankaralıyım beyimiz urfalı) bazı konularda o kadar çatışıyoruz ki.. En son dün geceki 3 saatlik tartışmamızın sebebine gelecek olursam
Neymiş efendim ben bir yere giderken "gidebilir miyim" diyecekmişim o sadece haber verecekmiş. Ben o evde yokken de izin alacakmışım. Belki basit bi konu ama Bu gibi ataerkil düşüncelerinden bazen çok rahatsız oluyorum. Tamam bi "miyim" demek benim için o kadar zor değil ama mesele düşünce yapısı. İçinde böyle bastırdığı ama ara ara günyüzüne çıkan bi barzo var resmen. İkimiz de tıp okuyoruz ikimiz de doktor olacağız bu neyin kafası anlamıyorum ki.
İlişkinin başından beri o kadar zorlandım ki, hakkını yememek lazım yine de çok değişti ( ev işlerine elimi sürmem diyordu beraber yapmaya ikna ettim vs vs) anlayacağınız bu yine iyi hali ama bilmiyorum , çok seviyorum ama bazen çok korkutuyor bunlar beni.
Mesela bir başka gün de ölüm kalımlık bi durum olmadıkça çocuğumuzun altını değiştirmeyeceğinden bahsetti yine tartıştık.
Kızlar bi fikir verin ben ne yapayım bu adamla ya?
Benim erkek arkadaşımda böyleydi başlarda.İzin almam gerektiğini söyler yapabilir ''miyim'' dememi ister öyle söylemediğim zamanda ''sen zaten kararını vermişsin bana niye soruyosun derDİ. 4. yılımızdayız şuan, aştık şahsen.Çünkü gerçekten erkek arkadaşımı seviyordum bu yüzden birlikte geçirdiğimiz çok keyifli eğlenceli zamanları elimin tersiyle itmek yerine zamanla değiştirebiliceğime inandım ve başardıııım. Nasılına geleyim hemen kilit nokta burası galiba. Atıyorum annemin arkadaşının butiği var oraya bazen alışveriş yapmak için yada sadece çok sevdiğim bi abla olduğu için kendisi kahve içmek için giderim. Ona bir süre x teyzenin butiğe gidebilir miyim gittiğimdede haber veririm derdim.O da zaten hayır demezdi yani de bu ''miyim'' lafına biraz takıntılıydı delimi nedir.Ego tatmini heralde.Neyse işte giderdim haber verirdim.Bu biir süre böyle devam etti. Sonra ben onu ''askım annem x teyzenin dükkandaymış beni bekliyo gidiyorum haberin olsun'' a çevirdim. Bir sürede gidiyorum haberin olsunla devam etti.O gidiyorum haberin olsunlarda ara sıra '' kararını vermişsin '' diye yine laf sokardı ama 3-4 kereden birince anca yani.O arada bi yine böyle lafını soktuğunda bende ''askım yani sürekli gittiğim yer istemediğin biyerde değil amma abartıyosun dert ettiğin biyer değil işte gidebilir miyim nedir hala artık'' diyodum iyi diyip susuyodu. Sonra ben bunu yavaş yavaş günlük hayatımdaki diğer aktivitelerimede yaymaya basladım.Ay askım söyle olmuş ben gidiyorum haberin olsun gidince haber veririm gibi. Sonra o ''gidebilir miyim'' diceksin barzolukları komple gitti.Benimkide Bitlisli bu arada:))))))) öyle yani bir iki huyuna gidip sonra çevirince anlamıyolarmıdır nedir bizde kalktı o izin istemeler.Zaten çok gerzekçe bişeydi gerçekten ama bunun içinde bunca yıllık ilişkimi harcicak halim yoktu yani yolunu bulup bu durumdan kurtulmayı seçtim. ''idare etmenin yolunu bulmak'' herşeydir. Candır ciğerdir.Tavsiye ederim :))))
Evlenince odun vermeil zorunda birakilirsin.Sekil A daki gibi.Arkana bakmadan kac kurtul derim.....!!!!!!Yani ama ev işi o yapmazsa bende yapmam diye düşünüyorum, kendimden bu güne kadar hiç ödün vermedim ki,
Merhabalar kızlar,
Benim uzun süreli ciddi bir ilişkim var, evlenmeyi düşünüyoruz. Ancak kültür farkından mı nedendir (ben ankaralıyım beyimiz urfalı) bazı konularda o kadar çatışıyoruz ki.. En son dün geceki 3 saatlik tartışmamızın sebebine gelecek olursam
Neymiş efendim ben bir yere giderken "gidebilir miyim" diyecekmişim o sadece haber verecekmiş. Ben o evde yokken de izin alacakmışım. Belki basit bi konu ama Bu gibi ataerkil düşüncelerinden bazen çok rahatsız oluyorum. Tamam bi "miyim" demek benim için o kadar zor değil ama mesele düşünce yapısı. İçinde böyle bastırdığı ama ara ara günyüzüne çıkan bi barzo var resmen. İkimiz de tıp okuyoruz ikimiz de doktor olacağız bu neyin kafası anlamıyorum ki.
İlişkinin başından beri o kadar zorlandım ki, hakkını yememek lazım yine de çok değişti ( ev işlerine elimi sürmem diyordu beraber yapmaya ikna ettim vs vs) anlayacağınız bu yine iyi hali ama bilmiyorum , çok seviyorum ama bazen çok korkutuyor bunlar beni.
Mesela bir başka gün de ölüm kalımlık bi durum olmadıkça çocuğumuzun altını değiştirmeyeceğinden bahsetti yine tartıştık.
Örf ve adetleriniz çok farklı siz tek başınıza bir bireysiniz fakat onlar tek başlarına hükümdarlardır eşlerine karşı değiştirmek konusuna gelirsek insan neyse bu zamana kadar ne görmüş ve Nasıl yetişmişse siz ne kadar kural koysanız bile en fazla 2 ay yapar Onuda zor yapar sonrası özüne döner hiç bir şekilde bir yetişkini değiştiremezsiniz değiştirmek istediğiniz bir konuda patlak vermese bile diğer istemediğiniz bir yönüyle karşılaşacaksınızMerhabalar kızlar,
Maşallah uyuşturucuyu bırakması taktire şayan,ne insanlar görüyoruz beş yıl yedi. Yıl sıgarayı bırakıp tekrar içenler!Nişanlınızı taktir ediyorum iradesi için.Fakat bu alışkanlık örnek verdiğiniz şey konu sahibesi kişinin karekterini anlatıyor bilirsiniz üç ve beş yaşlarında karekter oturur ve kalıplaşır.Herkes değişir arkadaşım hele o bi baba olsun bak nasıl senden önce kosuyo o çocuk ona bi baba desin nasıl sahipleniyo belki çocuk sevgisi yoktur ona çocukların nasıl bir saf melek olduklarını anlat yarı yolda bırakmak yakışmaz kimseye ben nisanlimi uyusturunun içinden kopardim aldım askere yolladim bekledim geldi karsiladim iki senedir düzenli calisiyo değişmez diyenler yzuume bakıp utaniyo askin gözü kördür kimseyi gormez bi çocuğun kakasini bile. Ben değişime inanirim çünkü yaptım yaşadım halada o güzel adamın güzelliğini yaşıyorum ben onun içindeki meleği çıkardım ailesinin taniyamicagi hale getirdim sende önce uğraş olmazsa vazgeç
Maşallah uyuşturucuyu bırakması taktire şayan,ne insanlar görüyoruz beş yıl yedi. Yıl sıgarayı bırakıp tekrar içenler!Nişanlınızı taktir ediyorum iradesi için.Fakat bu alışkanlık örnek verdiğiniz şey konu sahibesi kişinin karekterini anlatıyor bilirsiniz üç ve beş yaşlarında karekter oturur ve kalıplaşır.
Tunç devrinden mi kalmış koca oğlan? Deliriyorum böylelerine gerçekten ya. Sanki kromozomuna para verip yaptılar ne ayrıcalığı varmış ç*künden başka?
Bunları böyle taparcasına yetiştiren annelere babalarada yazıklar olsun. Bi tanesinin erkek çocuğunun eline çöp verdim dışarı giderken atarmısın diye, kadın kendini yerden yere vurdu benim oğlum çöp atamaz diye. Neden acaba ç*küne dilekçe mi yazmam gerekiyo demiştim çıldırıp o derece sinirleniyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?