Eşten izin almak..

bu saatten sonra, sevgiliniz "evde temizlik yapacağım, bebek bezi değiştireceğim" dese sorunların çözüleceğini mi zannediyorsunuz. eğer öyleyse yanılıyorsunuz. çünkü hayata bakış açılarınız farklı, bir problemi çözseniz öteki patlar. hangi biriyle uğraşacaksınız?

ayrıca sevgiliniz böyle düşünüyorsa, ailesiyle yaşayacağınız bin türlü sıkıntıya da hazırılıklı olun. hem sevgiliniz hem ailesi "erkek ailesi" oldukları için öncelikli, ayrıcalıklı olduklarını düşünecekler ve evlilik hayatınız mutsuz anlarla dolacak.

tabi tüm bu senaryoyu sizin sevgilinizden farklı bir düşünce yapınız olduğunu varsayarak yazıyorum. iş hayatında aynı koşullarda çalıştıktan sonra eve gelip sorumlulukları üstlenmeyi, bayramda seyranda tatilde vaktinizin çoğunu eşinizin ailesinde geçirmeyi, eşinizin ailesinin üzerinizde söz sahibi olmaya çalışmasını vs. kabul edecek düşünce tarzındasanız mutsuz olmayabilirsiniz.

lütfen burada yazılanları hafife almayın. çoğu sizden onlarca yaş büyük kadınların yaşam tecrübelerinden faydalanın. zamanla sevgi bitiyor, geriye mutsuzluk kalıyor.

Bu davranışların değişeceğini duşunmuyorum,ailesi ile de çatışabilirsiniz.Yol halen yakın bence

Sizin anlattıklarınızdan evlilikte mutluluğun formülü diye bir kitap yazılır belki. Ama konu sahibinin anlattığı sorunlarla ilgisi yok söylediklerinizin.

Anladığım kadarıyla sizin eşiniz zaten benden izin alacaksın diyen bir adam değil. Bunu diyen bir adamın nasıl bir euh halinde olduğunu kestiremiyorum. adamın kafasında kadının yeri 2. Sınıf. Yoksa izin almak sıkıntı değil. Cünlenin sonuna mıyım eklemek kimsenin canını yakmaz. Ama bu tehlikeli kafanın altından daha neler çıkabilir diye durup düşünmek lazım.

erkek işi dediğiniz işleri yeri geliyor ben de yapıyorum. Matkapla duvar delerim mobilya kurarım. Ağır market alışverişini eve taşırım. Bütün gün işte çalışıyorum. Eşim yoğundur her Zorluğu ben hallederim. Annesi hastalanır. Annesine koşar işten izin alır hastane işleriyle uğraşırım. Ama ben de yoğun olduğum zaman o da alır hazır çorba koyar iki köfte pişirip salata yapar. Mantı pişirir. Domatesli makarna yapar yani. Ben eve geç gelirsem sofrayı boş bulmam.

Aramızda daha bunun konuşması geçmedi. O senin işin benim işim muhabbeti çiftlerin ikisi se çalışıyorsa olmaz. Evet genelde yemek ortaktır. Bişey yapmasa da mutfakta oturur benle. bişey doğrar. Pazarları geç kalkar o uyurken kahvaltısını hazırlayınca inanılmaz mutlu oluyor. Doğadan gelen erkeklik dürtüleri uyarıyor adamları tabi. :)

Ben çalışmasam eşimin elini muhtemelen hiçbir şeye sürdürtmezdim. Kıyamazdım. Ama ikimiz de deli gibi yoruluyorsak aynı mesleği yapıyorsak ev dışında evdeki görevler de aynı olmalı. He eli yatkın değildir yemeğe temizliğe ama sorun o değil. Sorun ben yapmam etmem dememesi destek olmaya çalışması.

Haber verme mi izin mi dersek habersiz hiçkimsenn bi yerlere gittiğini sanmıyorum uç durumlar haricinde . Ben ayşeyle akşam yemeği yicem bugün sen hallet bişeyler diyosam iyi eğlenceler diyebilen bi adm lazım. Yok gidemezsin kırarım dökerim asarım keserim olmaz.

Her neyse ilişkilerde herkes kendi ortak noktalarını uyumu kendi doğrularıyla harmanlayarak sağlıyor bir şekilde. Sizin ilişkiniz de bana gayet uyumlu gözüktü. Kendiminkini de öyle buluyorum mütevazı olamayacağım. Ama konu sahibine karşı bir zorlama var.

E diyemedin mi biz baştan anlaştık şunu şunu yapmıyorum diye,hemen kabullendin mi yani,atıyorum tesettüre girmesen ne olurdu ya da bakkala giderken izin alman ne yapar döver mi
Dedim cnm hemde defalarcaa. Tam iki sene bu yüzdn kavgalı geçti kaç kere boşanmaya gittik ama çaresizlk inan bana eğer bir insan çaresizse öyle böyle çekiyo bir yere giderkn izin almadığmda oldu ama sonu tam bir ay eve gelmiyo bile denilir ne konuşr ne para bırakır saat 2 3 gelip sabah çıkar adeta iğrenç bir hayat yaşatr beyfendi erkek yaaa yani anlayağn ne yaptıysam ama ne yaptıysam ben bu adamı düzeltemedm şu anda sadc bn kabullenmşm oda yaşıyor erkeğim diye. O yüzdn diyorm evlenirken iyi dokuyn ve çocuk en az iki sene yapmayn ve ya okuyun ya çalışn

Siz gidebilir miyim diyeceksiniz
O gidiyorum diyecek oh ne ala

Bazi seyleri patt diye bekleyemeyiz. yetistirilis tarzi gercekten onemli bu konularda degisim bekliyorsaniz bu imkansiza yakin zor.
Bazen erkeklerin lafi ile kuyuya inilmez. gercekten bende tam tersini yasiyorum.
Bizde babam ev islerine annem hasta olmadikca pek yapmaz
katin babam nisanlim nisanlimin abileri ciddi ciddi ev iai yapiyorlar. Evde hepsinin hanimlari varken.. bana degisik gekmisti. Ama öyle yetismisler. Sizde degistiremeyeceksiniz. Evlenirseniz bunu göze almalisiniz.
O sizi degistirecegim, sizde onu degistirecegim derse yay kopar. Kimse değişmez.

Izin almak konusu bence söyle olmali. Sabah yada aksam esle konusurken günlük program yaoilmali anlatilmali. Su su planlarim var diye.. iki tarafta.. ola ki iste acil bir plan oldu arkadaslarla sorun olur mu diye sorulmali yine iki tarafta sormali.

Canim erkekle tartismiyacaksin onlarin yapisi bu yapmam derler ama oyle guzel yaparlar ki bow ver guzel dilini ise sal bu kadar buyutme

Benim de eşimle kültür farklılığımız var ben Istanbul'da doğdum büyüdüm keza babam ve büyükbabam vs 13 kuşak Istanbul'luyuz eşim ise tipik Karadeniz erkeği ve doğduğu büyüdüğü ortam ve köy bana ve aileme çok ters.
Benim eşim de en baştan bana pazarlık yaptı sen kadınsın ben erkeğim muhabbeti yani
Yok izin alacakmışım yok o yok bu tıpkı sizin durumunuz gibi yani.Ama eşimi öyle çok seviyordum ki o rahat hayatımı elimin tersiyle itip evlendim.
Kıyafetlerimi çöpe attı onun zevkine göre giyinmeye başladım evde çorabını bile kaldırmazdı vs. eşimle hiç pazarlık yapmadım evlenince şöyle yaparsın demedim. Evliliğimin ilk 2 yılı çok zorlandım ve sonra eşimin evlenmeden önceki sözü aklıma geldi "Sen kadınsın ben erkeğim" doğru ya ben kadındım ve eşimi nasıl yola getireceğimi iyi bilmem gerekiyordu ve yaptım da.
Şu an geldiğimiz nokta çöpleri eşim atar kirli eşyalarını çamaşır sepetine kendi atar temizlik yaparken ortak yaparız camları o siler evi de süpürür yemek olmadığın da yemek yokmu demez yumurta kırsam oh mis der :)
Sabahları çayı o yapar beni uyandırır dışarı çıkarken izin almam sadece bir gün önce yarın dışarı çıkacağım Bişeye ihtiyacın varmı senin? derim

Güzel kardeşim evlilik aynı evde yaşamadan pazarlık yapılacak bir durum değil aksine evlenmeden önce çok şirin çok mantıklı çok mükemmel görünen bir çok erkek evlendikten sonra aslında öyle olmadığı ortaya çıkıyor. En azından senin ki rengini belli etmiş.Madem o böyle diyor sen HE dersin yine bildiğini okursun.Yaptığınız meslek sizi öyle bir noktaya getirir ki inan yok onu yapmam yok bunu yapmam diye bir durum olacağını sanmıyorum.
Bu benim şahsi fikrimdir kimse benim gibi düşünmek zorunda değil ben yorumumu size yazıyorum.
Bir ilişki de karşılıklı saygı sevgi ve sadakat en önemlisidir.Bir ilişki de emek ve güven varsa ötekiler sadece teferruattır.
Ayrıl demek kolay asıl olan senin nasıl mutlu olacağındır.
Hayatta başarılar ve mutluluklar diliyorum kardeşim.

tek bir yere gidebilmek icin bu kadar ugrastim azmettim diyosun yani?
yarin baska bir gidecek kapi cikinca tekrar ayni yoldanmi gecirekceksin sevgilini yani?
allah kolaylik versin ne diyim...

Ben bazen haber vermeyi unutuyorum ya Garibimde alıştı artik ne yapsın yuvarlanip gidiyoruz iste

valla tip okumak bilmem ne bunlar bir insanin kulturunu icinde yetistigi ve ruhuna aklina islenmis seyleri degistirmez bana gore. Baya fikir hayata bakis ve anlayis farkiniz var bence hic birini degistirmek icin omur curutme kendine gore birini bul derim.

O düzelmez sen alışırsın birde düzeldi diye içten içe sevinirsin.. Bakınız ben

Örf ve adetleriniz çok farklı siz tek başınıza bir bireysiniz fakat onlar tek başlarına hükümdarlardır eşlerine karşı değiştirmek konusuna gelirsek insan neyse bu zamana kadar ne görmüş ve Nasıl yetişmişse siz ne kadar kural koysanız bile en fazla 2 ay yapar Onuda zor yapar sonrası özüne döner hiç bir şekilde bir yetişkini değiştiremezsiniz değiştirmek istediğiniz bir konuda patlak vermese bile diğer istemediğiniz bir yönüyle karşılaşacaksınız

Herkes değişir arkadaşım hele o bi baba olsun bak nasıl senden önce kosuyo o çocuk ona bi baba desin nasıl sahipleniyo belki çocuk sevgisi yoktur ona çocukların nasıl bir saf melek olduklarını anlat yarı yolda bırakmak yakışmaz kimseye ben nisanlimi uyusturunun içinden kopardim aldım askere yolladim bekledim geldi karsiladim iki senedir düzenli calisiyo değişmez diyenler yzuume bakıp utaniyo askin gözü kördür kimseyi gormez bi çocuğun kakasini bile. Ben değişime inanirim çünkü yaptım yaşadım halada o güzel adamın güzelliğini yaşıyorum ben onun içindeki meleği çıkardım ailesinin taniyamicagi hale getirdim sende önce uğraş olmazsa vazgeç

Maşallah uyuşturucuyu bırakması taktire şayan,ne insanlar görüyoruz beş yıl yedi. Yıl sıgarayı bırakıp tekrar içenler!Nişanlınızı taktir ediyorum iradesi için.Fakat bu alışkanlık örnek verdiğiniz şey konu sahibesi kişinin karekterini anlatıyor bilirsiniz üç ve beş yaşlarında karekter oturur ve kalıplaşır.

Evet tabikide öyle haklisiniz. Ben sadece bir insanın aşk ve aile sevgisinden başka hiç biseyini degistirmemesine inaniyorum sadece kafama takılan sevgiliniz sizin onu birakicaginizi hiç düşünmeden mi size böyle kelimeler kurdu onu anlamadım ?

Tunç devrinden mi kalmış koca oğlan? Deliriyorum böylelerine gerçekten ya. Sanki kromozomuna para verip yaptılar ne ayrıcalığı varmış ç*künden başka?

Bunları böyle taparcasına yetiştiren annelere babalarada yazıklar olsun. Bi tanesinin erkek çocuğunun eline çöp verdim dışarı giderken atarmısın diye, kadın kendini yerden yere vurdu benim oğlum çöp atamaz diye. Neden acaba ç*küne dilekçe mi yazmam gerekiyo demiştim çıldırıp o derece sinirleniyorum.

Gece gece guldum ya Allah razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…