Eşten izin almak..

Şu kısmı özellikle tekrar alıntılamak istedim :) Bahsetmek istediğim birazda buydu. Belki karşı tarafında güzel huyları vardır ve karşılıklı olarak idare edilebilir anlamında. ve tabi karşılıklı tercihler doğrultusunda. Bu çalışan kadının vasıfsızlığı ya da niteliksizliği değildir. Bunu özellikle yazıyorum çünkü sanırım yukarıda yorumların birinde bana bayaa bi taş gelmiş :)
Eşimin bir şeyleri yapmasını istememem benim şahsi fikrimdir. ve ben bunu istemiyorum diye vasıfsız ya da niteliksiz olduğumu düşünmüyorum. Ben şunu demek istiyorum evet benim eşim evde her işi yapmasın, bende mesela bozuk bi yer tamir etmiyorum, ağır taşımıyorum/ kaldırmıyorum, elime şarjlı vidayı alıp çıkıp dolap kurmuyorum. Yoksa bunları yapmamakta mı vasıfsızlık ya da niteliksizlik olarak değerlendiriliyor bazıları tarafından? Benim açımdan bunlar -erkek işi-dir . Çok zor durumda kalmadıkça yapmam, ki eşimde yaptırmaz zaten. Bende aynı şekilde bazı şeyleri eşimin yapmasını istemem. Bu vasıfsızlık değil, karşılıklı tercih meselesidir, sizinde dediğiniz gibi her şey karşılıklı güzel.
Kimseye de yazıklar olmasın :)

vala sen kabul ettirdim diyosunda bu işler gerçeğe döküldüğünde öyle olmayabilir. demekki okumak insanı değiştirmiyor o yüzden nasıl bir ailede yetiştiği çok önemli

Üzgünüm ama sürekli çabalayarak bir yerlere gelmek yormuyor mu? En temel haklarınız için mücadele etmek. Havaların güzelleştiği bu günlerde arkadaşlarınızla çıkıp bir cafede iki sohbet edememek???

ayrıl gitsin.. yaparım der yapmaz. doktor ol çalıştığın yerlerde daha iyisini bulursun. o kadar okumuşsun stres yapmışsın bi de stresli evlilik hayatı geçirme boşver.

Eşim evlenmeden önce bu kafadaydı,evlenince kendiliğinden değişti,yani evin içine girince yemek de yapmaya başladı,temizlik de.Israr falan etmeden hem de.. Demem o ki değişebilir ama herkes bir değil.

Bir evde ne kadar tamirat çıkar ki? Ayda 1 mi? Ama her gün yemek yapılmalı. Her gün bulaşık yıkanıyor. Haftada en az bir evler silinip süprülüyor. İkisi de çalışan bir çift için kadına büyük yük bence. Ama gene de siz mutlu olduktan sonra ben saygı duyarım. Ama isterdim ki yetiştireceğiniz erkek çocukları da evde bir işin ucundan tutmayı bilsin. Ev işlerini sadece kadının görevi bilmesin.

bizde bu iş şöyle olur.
ben çıkarken haber veririm. evde olmasa bile.
dünya hali, başıma bir iş gelse nerede olduğumu bilsin. ben böyle düşünüyorum.
birde gelecek için şunu yap bunu yap diye bence konuşmayın. yeri ve zamanı geldiğinde eminim çok becerikli ve ilgili bir baba olur. Allahın izniyle.
böyle şeyleri konuşup şimdiden anlaşmak bence gereksiz.

Doktor olsa ne olacak zihniyetini değiştirememiş. yarın öbür gün sizin kariyerinize de mani olur...
Bence ayrılın gitsin.. Eğer istediği gibi bir kız istiyorsa annesi köyden bir ev kızı bulsun ancak öylesiyle yapabilir.

haber verilebilir ama izin olayı yanlış

Çünkü ben erkeğimli laf söyleyenlerden oldum olası nefret etmişimdir. Çalıştığım şirkette ofiste iki tana kıro var evliler ve sürekli başka bayanlar hakkında konuşuyorlar deli oluyorum, kaç kez uyardım yanımda böyle konuşmayın sizden tiksiniyorum diye bana mısın demiyorlar ben de sırf seslerini kessinler diye eşleriniz de şimdi başka erkekler hakkında böyle konuşuyordur şunun boyuna bak fiziğine bak benimki göbekli tıfılın teki diye kapıyorlar çenelerini

O ne ya öyle.
Sen izin alacaksın da ben haber vereceğim.
O kimmiş? Farkı neymiş?
Bu tip gerizekalı düşünceleri olan bir insanla evlenirsen mutsuzluğa davetiye çıkarırsınız.
Sürekli höt zöt.
Benim bir arkadaşım maço sever, kıskanç olcak, masaya yumruğunu vuracak derdi.
İkimiz de evlendik.
O kocası şimdi evden çıkarmıyor, bizimle bile görüşemiyor sürekli kavga dövüş. Kız hem evde çalışıyor hem işte çalışıyor kocası olacak ayı bir tabak kaldırmıyor bile. O kadar da hayvan. En son telefonda konuştuk, sen haklıydın maço maço dedim hiç sevgililikteki gibi değilmiş ruhumu yoruyor bu öküzlükleri dedi. Sevgiliyken tatlı gelen her maçoluğu şimdi asabımı bozuyor dedi.
Ayrıca sürekli sen kadınsın diye seni ezen adam kızınız olunca ona neler yapacak hiç düşündün mü?
Bu tip şeyler artarak devam eder.
Ufak zihniyet farklılıkları diye geçiştiremeyeceğin şeyler bunlar.
Sana nefes aldırmayacak, hiç bir özgürlüğün kalmayacak. Bu hayata bir adamın kölesi olmaya gelmediysen arkana bile bakmadan kaç.

Elbette haklısınız. Nasıl ki artık kadınlar da çalışıp para kazanıyorsa, ev işi de kadın işi olarak görülmemeli. Bu konuda haklısınız. Ama hep dediğim gibi karşılıklı anlaşma olursa sıkıntı olmaz. Hani nasıl ki bazı işler erkek işi olarak görülüyorsa, bende kendi şahsım olarak bazılarını kadın işi olarak görüyorum. Ama bu böyle diye eziliyorum, ya da vasıfsızım diye bir durum yok. Düşünce yapısı tamamen.
Burda bir kaç arkadaş daha demiş, benim sevgilimde öyleydi, benim nişanlımda öyleydi ama artık değiller diye. Ara sıra erkeklerin suyuna gidip dediklerini yapıp sonra yine orta yolu bulmak karşı yolun egosunu tatmin etmek değildir. Bu böyle düşünülüyor olabilir ama ben öyle olmadığını düşünüyorum. E çünkü yeri geliyo onlar bizim suyumuza gidiyolar. Biz istiyoruz ya da seviyoruz diye bir şeyler yapıyor. Yani seviyoruz ve seviliyoruz, karşı taraf istedi diye bişiler yapmak, biraz alttan almak o kadar da kötü bir şey değil bence.
Allah nasip eder de bir de erkek evladım olursa dediğiniz gibi evde bir işin ucundan tutmayı bilerek yetiştircem inşallah :)

Son düzenleme:
Özellikle kültür farkı varsa evlenince kesinlikle değişmez şuanda sadece size karşı değişmiş gibi görünür ama malesef evlenince eski haline gelecektir ona göre karar ver hayatın boyunca katlanabİlirsen evlen yoksa AYRIL!!!!

Bak canm umarım sana yardımcı olurm günydoğu erkekleri hmn hmn hepsi aynı bnde eşime evlenince temizlk yaparsn kıyafetime karışmasssn tesettüre girmm çocuğa bakrsn bir yere giderkn izin almam vs diye tam bir sene konuştk tabi hepsine evet ben yaparm yeterki evlenelm bnm ol diyodu bir sene boynca ama evlendk iki ay dolmadn başladıı... Ve şimdi asla tmzlk yapmaz söyleyemm bile bakkala giderkn izin alrm. Tamamiyn tesettüre koydu boğuluyorm ve kendi bir yere giderkn haber vermeyi geç aradığmda kızıyo ve istediği saat eve gelir. yapıları böyle bitnm doğu kesiminn tabi batının erkeklerine göre artılarıda çok ama bunlar gerçekdn evlenmemk için yeterli sebep diye düşünüyrm cnm

İzin almak mı? Çocukmusunuz siz ne izini yahu. Haber verilir sadece. Ayrıca ev işine yardım için ikna ettim diyorsunuz ama evlenince ikna edemediğinizi görürsünüz. Baştan yaparım ederim diyen erkek bile evlenince yapmıyor,zoruna gidiyor. Bence hayatınızdan çıkarın sonra üzülürsünüz.

Ya her şeyi geçtim. Kadına zerre değer vermeyen, kendinden aşağı gören, insan yerine koymayan bu zihniyetleri nasıl seviyorsunuz. Kaç yıllık evliyim eşim bana ben erkeğim ile başlayan cümle kursa ne bulursam atarım kafasına. Hala böyle adamların olduğunu bilmek hala bunların da alıcısı olduğunu bilmek ve hala üreyip çoğalacaklarını bilmek çok ürkütücü. Nerden alıyorlar bunlar bu cesareti. Kim onlara siz üstünsünüz dedi. Allahtan vahiy geldi herhalde bizim haberimiz yok. Tövbe yaaa

Bu islerin dagilimini bir dusundum simdi.Taktir edersin ki kadina bicilmis islerle erkege yakisan islerin yogunlugu sikligi bir degil.
Tamir kac kez gerekiyor vs.Ama ev isi yemek etraf toplama cocuk bakimi hergun.O yuzden calisan kadina yardim gerekiyor.Calisan kadinin yuku artiyor cunku hem eve para getiriyor; bedeni yoruluyor ;ev isine gucu kalmiyor ;hem de yuku erkek almiyor.
.Bu kadar buyuk bir yuk haksizlik degil mi.?Erkek de elini tasin altina koyacak kadin gibi.
Ego tatminini birakip insan olacak.Insan olan bence zaten saygi gorur..

BU DEmek degil ki kadin erkeklesecek; adam saygi gormeyecek.Egosu tatmin olmayacak.Kadin buna da dikkat edecek...
Ama bu yapilan adaletsizlik.Yazik gunah kadina da.Boyle yuk; boyle gelenek ;boyle cifte standart olmaz olsun.

Son düzenleme:

E diyemedin mi biz baştan anlaştık şunu şunu yapmıyorum diye,hemen kabullendin mi yani,atıyorum tesettüre girmesen ne olurdu ya da bakkala giderken izin alman ne yapar döver mi

Haber vermek tabi olacak.Kendisinin de.Ailemize ev arkadasimiza da haber veriyoruz.Izin almaktan bahsediyor.Gidebilir miyim diye soracak.Gitme derse "beyim izin vermiyor" diyecek.Ha boyle diyorum ama kadin da absurd isler yapmayacak.Gidecegi yeri bilecek.Bu adam bu kadina mi guvenmiyor yoksa aptal bir ego tatmini mi..Ilki daha affedilir geliyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…