- 7 Ağustos 2011
- 349
- 208
- 123
- Konu Sahibi RickandMorty
-
Ortada eşitlik olduğunu hissettiğinizde, zaman zaman taviz de veriyorsunuz, alttan da alıyorsunuz, suyuna da gidiyorsunuz ve bu sizi rahatsız da etmiyor. Çünkü aynı şeyi o da yapıyor, sizi değerli hissettiriyor. Kısaca her şey karşılıklı güzel.
vala sen kabul ettirdim diyosunda bu işler gerçeğe döküldüğünde öyle olmayabilir. demekki okumak insanı değiştirmiyor o yüzden nasıl bir ailede yetiştiği çok önemliMerhabalar kızlar,
Benim uzun süreli ciddi bir ilişkim var, evlenmeyi düşünüyoruz. Ancak kültür farkından mı nedendir (ben ankaralıyım beyimiz urfalı) bazı konularda o kadar çatışıyoruz ki.. En son dün geceki 3 saatlik tartışmamızın sebebine gelecek olursam
Neymiş efendim ben bir yere giderken "gidebilir miyim" diyecekmişim o sadece haber verecekmiş. Ben o evde yokken de izin alacakmışım. Belki basit bi konu ama Bu gibi ataerkil düşüncelerinden bazen çok rahatsız oluyorum. Tamam bi "miyim" demek benim için o kadar zor değil ama mesele düşünce yapısı. İçinde böyle bastırdığı ama ara ara günyüzüne çıkan bi barzo var resmen. İkimiz de tıp okuyoruz ikimiz de doktor olacağız bu neyin kafası anlamıyorum ki.
İlişkinin başından beri o kadar zorlandım ki, hakkını yememek lazım yine de çok değişti ( ev işlerine elimi sürmem diyordu beraber yapmaya ikna ettim vs vs) anlayacağınız bu yine iyi hali ama bilmiyorum , çok seviyorum ama bazen çok korkutuyor bunlar beni.
Mesela bir başka gün de ölüm kalımlık bi durum olmadıkça çocuğumuzun altını değiştirmeyeceğinden bahsetti yine tartıştık.
Kızlar bi fikir verin ben ne yapayım bu adamla ya?
Ay ne kadar gereksiz insanlarsınız siz yaa. Çok anormal bulduğunuza göre siz yapmıyorsunuz demektir, siz yapmıyorsunuz diye ben sizi yadırgıyor muyum? Aaa hemen ayrıl diyene burda alıntı yapıp saçma sapan konuşuyor muyum? Bu konular herkesin kendi fikrini söylemesi için açılıyor.Yol yöntem bilinmesi için. Doğru olan tekse, aklın yoluda birse benden ziyade sizin gibi düşünen insanların yorumları daha çok olur, konu sahibide beni es geçer çoğunluğa göre doğru bu demekki diye hareket eder. Siz kim oluyorsunuzda beni yadırgıyorsunuz şimdi burada? Siz benim ilişkimde nasıl yaşadığımı bana nasıl davranıldığını nereden biliyorsunuz yada? Allah askına bi bitmediniz be. Vallahi.
Şu kısmı özellikle tekrar alıntılamak istedim :) Bahsetmek istediğim birazda buydu. Belki karşı tarafında güzel huyları vardır ve karşılıklı olarak idare edilebilir anlamında. ve tabi karşılıklı tercihler doğrultusunda. Bu çalışan kadının vasıfsızlığı ya da niteliksizliği değildir. Bunu özellikle yazıyorum çünkü sanırım yukarıda yorumların birinde bana bayaa bi taş gelmiş :)
Eşimin bir şeyleri yapmasını istememem benim şahsi fikrimdir. ve ben bunu istemiyorum diye vasıfsız ya da niteliksiz olduğumu düşünmüyorum. Ben şunu demek istiyorum evet benim eşim evde her işi yapmasın, bende mesela bozuk bi yer tamir etmiyorum, ağır taşımıyorum/ kaldırmıyorum, elime şarjlı vidayı alıp çıkıp dolap kurmuyorum. Yoksa bunları yapmamakta mı vasıfsızlık ya da niteliksizlik olarak değerlendiriliyor bazıları tarafından? Benim açımdan bunlar -erkek işi-dir . Çok zor durumda kalmadıkça yapmam, ki eşimde yaptırmaz zaten. Bende aynı şekilde bazı şeyleri eşimin yapmasını istemem. Bu vasıfsızlık değil, karşılıklı tercih meselesidir, sizinde dediğiniz gibi her şey karşılıklı güzel.
Kimseye de yazıklar olmasın :)
Merhabalar kızlar,
Benim uzun süreli ciddi bir ilişkim var, evlenmeyi düşünüyoruz. Ancak kültür farkından mı nedendir (ben ankaralıyım beyimiz urfalı) bazı konularda o kadar çatışıyoruz ki.. En son dün geceki 3 saatlik tartışmamızın sebebine gelecek olursam
Neymiş efendim ben bir yere giderken "gidebilir miyim" diyecekmişim o sadece haber verecekmiş. Ben o evde yokken de izin alacakmışım. Belki basit bi konu ama Bu gibi ataerkil düşüncelerinden bazen çok rahatsız oluyorum. Tamam bi "miyim" demek benim için o kadar zor değil ama mesele düşünce yapısı. İçinde böyle bastırdığı ama ara ara günyüzüne çıkan bi barzo var resmen. İkimiz de tıp okuyoruz ikimiz de doktor olacağız bu neyin kafası anlamıyorum ki.
İlişkinin başından beri o kadar zorlandım ki, hakkını yememek lazım yine de çok değişti ( ev işlerine elimi sürmem diyordu beraber yapmaya ikna ettim vs vs) anlayacağınız bu yine iyi hali ama bilmiyorum , çok seviyorum ama bazen çok korkutuyor bunlar beni.
Mesela bir başka gün de ölüm kalımlık bi durum olmadıkça çocuğumuzun altını değiştirmeyeceğinden bahsetti yine tartıştık.
Kızlar bi fikir verin ben ne yapayım bu adamla ya?
Bir evde ne kadar tamirat çıkar ki? Ayda 1 mi? Ama her gün yemek yapılmalı. Her gün bulaşık yıkanıyor. Haftada en az bir evler silinip süprülüyor. İkisi de çalışan bir çift için kadına büyük yük bence. Ama gene de siz mutlu olduktan sonra ben saygı duyarım. Ama isterdim ki yetiştireceğiniz erkek çocukları da evde bir işin ucundan tutmayı bilsin. Ev işlerini sadece kadının görevi bilmesin.
Bu islerin dagilimini bir dusundum simdi.Taktir edersin ki kadina bicilmis islerle erkege yakisan islerin yogunlugu sikligi bir degil.Şu kısmı özellikle tekrar alıntılamak istedim :) Bahsetmek istediğim birazda buydu. Belki karşı tarafında güzel huyları vardır ve karşılıklı olarak idare edilebilir anlamında. ve tabi karşılıklı tercihler doğrultusunda. Bu çalışan kadının vasıfsızlığı ya da niteliksizliği değildir. Bunu özellikle yazıyorum çünkü sanırım yukarıda yorumların birinde bana bayaa bi taş gelmiş :)
Eşimin bir şeyleri yapmasını istememem benim şahsi fikrimdir. ve ben bunu istemiyorum diye vasıfsız ya da niteliksiz olduğumu düşünmüyorum. Ben şunu demek istiyorum evet benim eşim evde her işi yapmasın, bende mesela bozuk bi yer tamir etmiyorum, ağır taşımıyorum/ kaldırmıyorum, elime şarjlı vidayı alıp çıkıp dolap kurmuyorum. Yoksa bunları yapmamakta mı vasıfsızlık ya da niteliksizlik olarak değerlendiriliyor bazıları tarafından? Benim açımdan bunlar -erkek işi-dir . Çok zor durumda kalmadıkça yapmam, ki eşimde yaptırmaz zaten. Bende aynı şekilde bazı şeyleri eşimin yapmasını istemem. Bu vasıfsızlık değil, karşılıklı tercih meselesidir, sizinde dediğiniz gibi her şey karşılıklı güzel.
Kimseye de yazıklar olmasın :)
Bak canm umarım sana yardımcı olurm günydoğu erkekleri hmn hmn hepsi aynı bnde eşime evlenince temizlk yaparsn kıyafetime karışmasssn tesettüre girmm çocuğa bakrsn bir yere giderkn izin almam vs diye tam bir sene konuştk tabi hepsine evet ben yaparm yeterki evlenelm bnm ol diyodu bir sene boynca ama evlendk iki ay dolmadn başladıı... Ve şimdi asla tmzlk yapmaz söyleyemm bile bakkala giderkn izin alrm. Tamamiyn tesettüre koydu boğuluyorm ve kendi bir yere giderkn haber vermeyi geç aradığmda kızıyo ve istediği saat eve gelir. yapıları böyle bitnm doğu kesiminn tabi batının erkeklerine göre artılarıda çok ama bunlar gerçekdn evlenmemk için yeterli sebep diye düşünüyrm cnm
Haber vermek tabi olacak.Kendisinin de.Ailemize ev arkadasimiza da haber veriyoruz.Izin almaktan bahsediyor.Gidebilir miyim diye soracak.Gitme derse "beyim izin vermiyor" diyecek.Ha boyle diyorum ama kadin da absurd isler yapmayacak.Gidecegi yeri bilecek.Bu adam bu kadina mi guvenmiyor yoksa aptal bir ego tatmini mi..Ilki daha affedilir geliyor..bizde bu iş şöyle olur.
ben çıkarken haber veririm. evde olmasa bile.
dünya hali, başıma bir iş gelse nerede olduğumu bilsin. ben böyle düşünüyorum.
birde gelecek için şunu yap bunu yap diye bence konuşmayın. yeri ve zamanı geldiğinde eminim çok becerikli ve ilgili bir baba olur. Allahın izniyle.
böyle şeyleri konuşup şimdiden anlaşmak bence gereksiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?